Inlägg

Inlägg som 1guy har skrivit i forumet
Av 1guy
Skrivet av Thomas:

Bör inte detta gälla alla ISPer med CGNAT? Har svårt att tro att snitt-Bahnhofkunden är så mycket hemskare än hos alla andra ISPer.

Jag har inte stött på något av detta med Bahnhof själv (har inte CGNAT dock). En kompis hade också problem med att vara blockad från Discord en stund i morse, men det verkar ha löst sig självt, långt snabbare än 24-48 timmar.

På Omegle verkar jag inte heller vara blockerad, men jag har inte testat att starta en chatt. Är blocken på hela sidan eller bara senare?

bara när du startar en chatt. tryck på start så bör du direkt få upp ett meddelande om att du är blockerad. jag tror att eftersom bahnhof har rykte att skydda kunden så söker sig fler problem-personer till bahnhof vilket resulterar i att de har betydligt mer problem när de använder CGNAT.

F.ö. har inte discordproblemet löst sig på min sida. Tvivlar på att det kommer ske under dagen heller om jag utgår från tidigare erfarenheter med sveriges sämsta nätleverantör.

Av 1guy

Bahnhofproblem

Tjena, en gång i tiden valde man bahnhof som ISP pga hur centralt det var för dem att stå upp för kunden, det var värt att betala lite extra för principen liksom.

Däremot är det ett beslut man ångrat på sistone, mer och mer problem, hela tiden nya knasiga problem. Bahnhofs ip adresser är bannade från flertalet sidor, antar det finns en del icke-trevliga kunder bland kunderna helt enkelt, ett exempel på detta är till exempel omegle, där bahnhof är bannat, detta verkar vara rikstäckande då vänner med bahnhof i olika delar av sverige rapporterar samma problem.

Idag däremot dök det upp ett nytt problem, aningen mer irriterande än de vanliga, nu är min bahnhof uppkoppling bannad från discord. Har tidigare kontaktat BHof när sådana här störmoment dyker upp men de kan inte manuellt fixa ny IP till dig utan man måste helt enkelt vänta 24-48h, vilket inte direkt är supernajs så här inpå helgen.

För att komma åt discord måste jag gå på mobilens 4g. Skoj.

Har såklart testat med uppenbara felsökningslösningar men det gav ingen lycka, försökte till och med kontakta discord supporten men ironiskt nog så när jag skrev klart min ticket och skulle skicka in den så visade det sig att servern som skulle behandla det även den hade blockerat ip'n jag hade, så gick det med den saken alltså.

Har egentligen inga frågor till mina trevliga forumvänner, har haft detta problem med olika tjänster titt som tätt och vet vad som gäller, ville bara skriva en tråd så alla som funderar på att byta ISP direkt väljer bort Bhof som alternativ, dom är usla helt enkelt. Man betalar extra för att få det sämre. Ska äntligen sluta vara en lat svensson och byta ISP så dessa problem äntligen försvinner. Bu för bahnhof. Bu!

CGNAT parat med bahnhofs mängder av kunder som går och blir bannade överallt är verkligen inte bra. Har testat med publikip från dem men haft andra strul då, som var ännu mer irriterande att hålla på med. Aldrig mer bahnhof. Värdelöst.

Av 1guy

Sedan igår så har min 100/100 lina blivit cappad till 30/50. testat hastighettest från olika källor samt t.ex startat en nedladdning via steam osv.

har haft mycket problem med bahnhof, relativt höga priser har dom också. har innan accepterat detta då de verkar värna om kunderna men det börjar gå lite för långt nu. kommer nog byta leverantör då det verkar väldigt osannolikt att någon annan kan tävla med bahnhof när det kommer till problem med att leverera tjänsten.

edit:
kan vara värt att nämna att även jag fick höjning på pris. min däremot skedde samtidigt som de återigen (väldigt vanligt) klantade sig och ströp min hastighet till 30/50 alltså. "Betala mer, få mindre! - Bahnhof"

Av 1guy
Skrivet av CymbalCrasher:

Men för att förtydliga - det är bara vissa sidor som slutar fungera, du kan fortfarande komma åt andra saker på nätet?

Generellt så brukar sidor ge någon form av felmeddelande för varför sidan inte laddas, så jag tror inte det är någon form av IP-ban.

Får du ofta ny IP, eller förnyas bara den gamla? Har du prövat att gå till sidorna via IP? Testat med nätverksabel direkt i uttaget utan router?

Jag hade bytt DNS, t.ex. 1.1.1.1 (Cloudflare) och 8.8.8.8 (Google), och kollat om felet fortsätter. Sedan felanmälan, eller redan nu, beroende på hur hjälpsam du känner dig.

Om du läst tråden hade du sett att olika DNS har testats, kabel direkt i uttaget osv gör ingen skillnad heller. IP adressen verkar inte spela roll heller, något med DHCP kanske, oavsett så löses problemet efter DHCP renew 11:30.

Detta var första gången jag kom åt de flesta sidor på internet men inte somliga. Någon gång har jag fått det så jag kan komma åt olika internet-användande tjänster (discord, skype 4 business, steam, etc, that kind of stuff) fast inte någon hemsida. Oftast när detta händer kommer man ej åt något alls, i dessa tillfällen rapporterar routern DHCP fel hos ISP.

Nu senast när man kom åt de flesta hemsidor, men ej somliga (t.ex Yahoo, Github, Thunderstore, Battleye, m.fl, fungerade ej) så hade såklart inte routern något felmeddelande.

Det enda som löser detta när det sker är att vänta tills 11:30 nästa dag. Har testat att ringa Bahnhof och be att de gör renew tidigare osv men det har aldrig tagit mig någonvart. Händer väl totalt kanske 6-8 ggr per år eller så?

F.ö. finner jag det intressant att de flesta på SweClockers verkar köra custom DNS (oftast 8.8.8.8, ibland 1.1.1.1) fast ingen verkar köra Quad9 (9.9.9.9). Q9 är baserat i Schweiz och är mig veterligen den enda dns providern som _måste_ radera din data enligt lag. Varför man vill berätta för google exakt vilka hemsidor man är inne på är skumt, kör 9.9.9.9 istället!

Av 1guy
Skrivet av reverend benny:

Bör kanske tillägga att dom hade generella driftsproblem i Sörmland och några ställen till då någon kört ner ett elskåp.
Men detta tycker jag är en annan sak än det som diskuteras här.

Hade inte helt koll på vilka DNS jag körde, men visade sig att jag kör Bahnhofs egna

213.80.98.2
213.80.101.3

personligen bor jag icke i sörmland f.ö.

Av 1guy
Skrivet av reverend benny:

Open infra - sörmland.

Då kan vi iaf utgå från att det är ett problem med Openinfra+Bahnhof, oavsett plats i sverige.

Av 1guy
Skrivet av sveklockare:

Ja nu fungerar det här också. Bor norr om stan med Open Infra som nätägare

Same! Så det är nog där problemet ligger.

Av 1guy
Skrivet av sveklockare:

Tack! Provade 8.8.8.8 utan resultat men med cloudflares 1.1.1.1 började allt lira.

Nä, hade visst kopplat upp mig på VPN igen 🙈 Funkar fortfarande inte

Edit2: bahnhof har uppdaterat med en driftstörning i mitt område

Skrivet av Erik Englund:

Har samma problem med Bahnhof och bland annat github.com.

Pratade med supporten, så nu vet de vilken färg Power-LEDen lyser på fiberomvandlaren.
Välspenderad timme i telefonkön.

Kan ni se om det fungerar för er nu? Började fungera för mig 11:30 igen, som vanligt när jag har strul med Bahnhof, vilket tyvärr är oftare än vad som är bekvämt fast samtidigt vill man ju gärna inte byta då man stöder deras "filosofi".

får man fråga vart ni bor samt vilka som äger/driver fibernätet där ni bor? kanske är kopplat till det. har vänner i andra delar av 08 området som kör bahnhof utan strul alls så tror inte det är helt på bahnhofs sida dessa problem.

Av 1guy

kan uppdatera med att nu fungerar det. tror att bahnhofs lease uppdaterar 11:30, har tidigare haft konstiga problem med bahnhof, händer kanske var 4e månad eller så, då kan hela internet vara nere med DHCP error på routern och då fungerar det också igen 11:30 dagen efter.

kommer nu åt allt som tidigare strula. för mig var det bl.a. Yahoo, Github, Thunderstore, Buffalonews.com, Battleye, m.fl.

är ett mysterium att det ska vara så här ibland men men. tråkiga var väl att igår blev det både en gitcommit som inte kunda pushas samt att jag ej kunde spela valheim med polarna då r2modman (modklient) inte kunde boota upp utan att nå thunderstore.io. försökte då istället lira lite Antistasi i ArmA3 men battleye kunde inte nås vilket innebar att ACE ej kunde starta (battleye flaggar advanced ballistics, de har manuellt lagt in ett undantag för det men krävs att battleye servern nås för att undantaget ska gälla).

så blev en tråkig kväll efter jobb och lite strul med jobbet också!

edit: för att förtydliga ytterligare fungerade det inte 11:20, var alltså exakt 11:30 det började fungera igen. min ip address är däremot samma som den var tidigare också, är alltså inte någon form av underlig ip ban på en hel drös domäner.

Av 1guy

Får err connection timed out.

Uppdaterar tråden imorgon när leasetimen är slut och jag har nytt IP. Skulle tippa på att det fungerar bra då.

Av 1guy

Granne hade ej problem. Har testat stänga av routerns firewall redan!

Av 1guy
Skrivet av AllMessedUp:

Fungerar det att komma åt dessa över t.ex. wifi med mobilen?
Svårt att felsöka, men spontant känns det som banhof inte vet vad du försöker komma åt.

nope, koimmer inte åt med telefonen via wifi heller, endast om jag inte är på nätverket alls (4g istället alltså)

Av 1guy
Skrivet av medbor:

Testat med googles DNS? 8.8.8.8

jo, även med quad9 och one

Av 1guy
Skrivet av AllMessedUp:

kollat driftstatus hos banhof? Låter som möjligt dnsstrul

En av de första grejerna jag gjorde, inget rapporterat där. Har också gjort det uppenbara, starta om routern, koppla ur routern, alla olika ipconfig commands osv.

Av 1guy

Kommer helt plötsligt inte åt vissa hemsidor

Tjena!
Helt plötsligt, för ett par timmar sedan, slutade jag kunna komma åt en del hemsidor. Bland annat github.com och thunderstore.io.
Pingar jag dessa får jag timeout, tracert ger upp efter att ha kommit till en bahnhof.net address, som f.ö. är min ISP.

Någon aning om vad detta beror på? Har jag fått en ny IP leasad av bahnhof som är ipblockerad på dessa domäner, isf måste jag vänta tills den refreshar om runt 6h för att det ska lösa sig?

Av 1guy

Sålt.

Av 1guy

Låter budgivning fortsätta under Torsdagen.

Av 1guy

GTX 1070 STRIX GAMING

Hej hej!
Är ute efter att sälja mitt tidigare grafikkort, ett GTX 1070 Strix Gaming OC.

Kortet har endast använts för spel, ingen form av mining eller liknande, och har aldrig haft några inställningar ändrade från hur kortet levererades (alltså ingen egen OC).

Jag befinner mig i förort norr om Stockholm och upphämtning av kortet kan arrangeras runt detta område, ifall du vill ha kortet skickat så får du stå för frakt men prio kommer gå till person som kan hämta kortet.

Budgivning börjar på 2200.

Läs hela annonsen här

Av 1guy
Skrivet av 20kr:

Jag är mer eller mindre i samma situation som dig och funderar på följande prylar:

2x16gb 3600mhz cl16:
https://www.amazon.se/Avg%C3%B6rande-Ballistix-skrivbordsminn...
ASUS ROG Strix B550-F GAMING (WI-FI):
https://www.komplett.se/product/1159985/datorutrustning/dator...
WD Black SN750 1TB M.2 SSD:
https://www.komplett.se/product/1121774/datorutrustning/lagri...

Om jag fattat det rätt så behöver du mounts for Noctua-kylaren om den är köpt innan 2019.

Tackar för länkarna och infon angående mounts för kylaren. Tar en titt på dem

Av 1guy
Skrivet av Sarg:

Kylaren funkar för AM4.

750W duger fint.

Tackar för den infon!

Har du några tips gällande moderkort tas dessa gärna emot också.