Inlägg

Inlägg som halvars90 har skrivit i forumet
Av halvars90

Skulle aldrig falla mig in att betala för Disney. Brorsan kan behålla abonnemanget för sig själv efter att jag kollat färdigt på Shogun. Sen får man väl hitta andra lösningar om det dyker upp något spännande i framtiden.

Av halvars90

Det längsta var nu med hoppet från Note 9 2019 till S23+ 2024, mycket pga av batteritiden. Skulle väl gissa att hoppet kommer bli minst lika stor till nästa gång.

Av halvars90

Känner mig iaf inte sugen att betala 15k för en dator utan "riktigt" grafikkort.
Men hur bra är denna datorn i jämförelse med min nuvarande med i7-6850K och GTX1080 ? Min PC är nu 8 år gammal (snart) och fungerar fortfarande bra med moderna spel (om än låga inställningar).

Av halvars90

Det kan dröja länge, min surfplatta har tjatat i kanske ett halvår, jag orkar inte bry mig.

Av halvars90

Har så dålig fantasti att jag oftast använder samma lösenord på alla ställen, men är inte så lat att jag bara skulle använda siffror eller ett ord. Händer mer och mer ofta ändå att man får generera ett nytt lösenord om enheten inte kommer ihåg lösenordet. Är ju helt omöjligt att hålla på med internet om alla ställen ska ha jättesäkra lösenord.

Lösenordshanterare litar jag inte på.

Av halvars90

Jag är starkt emot RGB i datorn. Den perfekta datorn i min värld ska inte synas eller höras. Den ska bara göra sitt jobb och inget annat.

Av halvars90
Skrivet av walkir:

Trixet är att enbart svenska medborgare kan skaffa ett digitalt ID via BankID. "Vem som helst" kan däremot skaffa sig ett svenskt körkort. Bäst av allt är att fotografiet till körkortet kan man skriva ut från Internet

https://www.transportstyrelsen.se/sv/Blanketter/Vag/korkort/p...
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/korkort/har-ko...

Bara att byta ut!

Jo men om de inte är svenskar, så har de säkert ett körkort i ett annat land som vi kan registrera, och man kan ju registrera det på der samlingsnummer eller vad de får innan de blir medborgare så de kam fixa ett nationellt idkort.

Av halvars90

Är det inte lite gammalt att man fortfarande måste ha körkort. Allt borde flyttas över till BankID eller det fysiska kortet. Vill de veta om någon har laglig rätt att köra bil (eller annat fordon) så kollar de bara deras databas.

Av halvars90

Varför använder man 7-zip då, till er alla som använder det? Winrar har funkat i alla tider. Det enda jag vill är att packa upp något jag laddat ner, tex en mod från Nexus. Så kraven är väldigt väldigt låga.

Av halvars90

Sa upp Netflix, men brorsan delar fortfarande HBO och Disney. Väldigt sällan jag kollar. Vore jag tvungen att betala själv så hade jag skippat det helt.

Av halvars90

Jag kommer iaf aldrig att premunera på Windows. Om det skulle bli ett krav så får man lära sig Linux.

Av halvars90
Skrivet av Dreijer:

För att det är en minimal andel användare som lagrar lokalt, än mindre på extern disk. Även om jag själv gör det, så är det tydligt att jag är i en extrem minoritet.

Men om man gjorde det enkelt och marknadsförde det, så skulle det bli populärt. Man kan ju numera köpa minnen på 100+ GB för under 200kr, det duger ju till sparfiler i ett bra tag framöver.

Eller screenshots/video.

Av halvars90

Jag fixade det typ direkt när möjlighet kom, men har inte haft skäl att använd det än.

Av halvars90

Såvida man inte har en mobil som börjar närma sig 10 år så bör man nog ha USB-C, förutom Apple då. 10 år håller väl hårdvaran men kan inte ha tex BankID för de slutar stödja gamla OS.

Har en polare som var tvungen att köpa ny mobil just därför.

Av halvars90
Skrivet av isbjoern:

Du ska köpa dator om "ett par år" och har redan siktat in dig på vilken m2 disk du ska använda? Det är stark ändå.

Den lär säkert vara mest prisvärd om ett eller två år skulle jag gissa.

Av halvars90

Nice, har tänkt att köpa ny PC om ett par år. Det blir ju garanterat denna disken i den datorn. Spel är ju så stora nuförtiden att man får avinstallera ett spel för att få plats med ett annat.

Av halvars90

Har kvar min mobil sedan 2019 och som det ser ut just nu så får jag behålla den ytterligare ett år eller två.

Mobiler har blivit för dyra och de är alltid samma sak, de har ju inget nytt att erbjuda, såvida man inte köper vikbara, men då är vi tillbaka till att de är för dyra och för ömtåliga för priset.

Av halvars90
Skrivet av majo889:

Med risk för att bli väldigt off topic så vill ja bara säga att detta är en väldigt konstig sak att förutsätta.

Tycker jag inte. Konsolen går på 7k, har man råd med det så har man också råd men en till TV, om man dessutom funderar på att köpa detta tillbehör.

Av halvars90
Skrivet av ramlösa:

Har du en TV på 5-pers så är det väll ganska normalt att den är uppbokad?
Förstår inte riktigt hur du får ihop din logik, 2.4k för att få det lugnt framför TV är kaffepengar.

Jag tänker är man en familj och man har råd med en PS5, så har man nog också råd att ha en extra TV eller två. Så ser inte riktigt poängen med denna produkten utifrån det. Sen kan du få en begagnad TV som är bättre än att spela på en liten skärm för 3k.

Av halvars90

När Battlefield 2042 släpptes (eller snarare demot) så upptäckte jag att Windows 10 av någon anledning hade slutat att uppdatera sig, för EA vägrade låta mig spela med en gammal version av Windows 10. Efter att rådfrågat Microsoft support så gick det inte att göra något åt, för det fanns ingen patch som jag kunde ladda ner, så det var bara att ladda ner en ny version av Windows 10 och installera om det.

Har fortfarande inte om-installerat Windows, för det är nog det tråkigaste som finns att sitta och ladda ner och konfigurera allt som man har på datorn. Installerar bara Windows vid ny dator, för det är bara då det är värt besväret. Har inte haft några problem i övrigt men någon Windows installation sedan Windows 7.