Inlägg

Inlägg som Jpau94 har skrivit i forumet
Skrivet av Dr.Mabuse:

Jag menar precis det jag skriver, om lösenorden lagras på någon annans server som blir hackad så kan ingen lösenordshanterare på din dator hindra det från att ske.
Även om jag uttalade mig rent generellt så var det ändå i linje med artikeln där källan för de exponerade lösenorden är tjänsteleverantören:

"Enligt en rapport från oberoende säkerhetsforskaren Volodymyr Diachenko har Razer på grund av felkonfigurerade servrar under lång tid exponerat användarinformation som öppet kunnat läsas i logfiler."

Nej ingen metod för hantering av lösenord kommer att hjälpa mot att själva lösenordet läcker från tjänsten. Det du skrev var dock att lösenordshanterare inte hjälper utan att specificera mot vad, alltså rimligen att de inte hjälper mot något i det här sammanhanget. Då ignorerar du problemet med återanvända lösenord och att andra konton kan kapas om de använder samma uppgifter. Det är minst två säkerhetsproblem här (för användare), varav ett hanteras av lösenordhanterare (andra konton kapas) och det andra som du säger av MFA men inte lösenordhanterare (Razerkonto kapas).

Skrivet av Dr.Mabuse:

Lösenordshanterare hjälper dock inte så länge MFA saknas och lösenorden är lagrade hos leverantören för den hackade tjänsten.

Det beror på vad du menar med hjälper, det hindrar ju att något annat konto blir övertaget vilket verkade vara artikelns fokus.

Skrivet av mAster9:

Anledningen? Enkelt svar, för att elen är gratis. lol

Lite meningslöst med många typer av server om man behöver stänga av dem hela tiden.

Skrivet av Tdoll:

Jag har sett Nigeriabrev som är bättre formulerade än det där brevet...

Det första jag skulle göra är att höra av mig till hyresgästföreningen lite snabbt för att kolla ifall de ens får ändra hyran så drastiskt, om en snabb googling inte ger svar på frågan.

Men du... om det verkligen stämmer att du har en elförbrukning på 1.500-2.000 kronor så måste jag bara fråga vad fan du sysslar med där hemma. Du gör av med mer el än vad vi gör med en dåligt isolerad villa på 100+ kvadrat och elvärme.

En server för privatbruk och ”en massa spel” genererar inte en sådan elförbrukning.

Om du anser att du har en normal elförbrukning så har du antingen helt fel eller så betalar hyresvärden på tok för mycket för sin el.

Baserat på andra saker som verkar vara kopplade ihop med TS lägenhet elmässigt låter det som att de klumpar ihop all eller mycket av förbrukning för tvättmaskiner/torktumlare med TS lägenhet. Skulle inte förvåna mig med den kompetensnivån med tanke på brevet.

Dammsuger väl ett par gånger/vecka men inte överallt varje gång. Dammar mer sällan och våttorkar vid behov men nog mer sällan än varje månad. Tycker inte våttorkning behövs så mycket, spiller jag något tar jag bort den fläcken.

Skrivet av nadje28:

@Jpau94:
Tack jag ändrade namnen på min deklaration och gjorde en if else istället för if. Men jag förstod inte vad du menade med att lägga till en kod i code taggarna.

Tack alla för snabb respons och att ni inte säger att jag är dum för att jag inte riktigt fattar vad jag gjort för fel. Jag uppskattar verkligen er hjälp och att ni lägger ner er tid till att hjälpa mig!

Om du skriver
[_code]
Kod
[_/code]
fast utan _ tecken så kommer din kod behålla formateringen bättre i dina inlägg.

Generellt om namn på variabler och så är att det oftast blir lättare att förstå om en variabel som representerar en sak kallas ett substantiv, eventuellt med beskrivning (ex. gissning eller första_gissning), en variabel som är en samling av något, en array eller lista eller så använder plural (ex. gissningar) och en funktion kallas något som innehåller ett verb (ex. gissa eller hämta_gissning).

Skrivet av nadje28:

@perost: Tack för länken, ska absolut kolla in den och hoppas på att den hjälper mig. Ok, så jag är ändå på rätt väg så att säga? behöver bara komma på vart jag ska ändra.... Men om vi nu säger att jag gör det som många nybörjare gör och lägger till ännu fler inläsningar. Tänker jag rätt då genom att jag ska lägga in fler inläsningar inne i villkoren?
Dvs:

using System; namespace Uppgift_03 { class Program { static void Main(string[] args) { Random randomerare = new Random(); int slump_tal = randomerare.Next(1, 101); Console.WriteLine("Välkommen, gissa ett tal mellan 1 till 100"); string str = Console.ReadLine(); int gissa = Int32.Parse(str); do { if (gissa < slump_tal) { Console.WriteLine("För lågt!"); Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Gissa igen:"); string str = Console.ReadLine(); int gissa = Int32.Parse(str); } if (gissa > slump_tal) { Console.WriteLine("För högt!"); Console.ReadLine(); Console.WriteLine("Gissa igen:"); string str = Console.ReadLine(); int gissa = Int32.Parse(str); } if (gissa > 100 || gissa < 100) { } else { Console.WriteLine("Grattis du gissade rätt!"); Console.ReadLine(); } } while (gissa != slump_tal); }


Eller är jag helt fel ute???

Vänligen lägg kod i code-taggar så att formateringen blir vettig.

Tänk igenom vad som ska göras så länge svaret inte är rätt och lägg allt det inne i loopen. Tänk också igenom flödet för din if-sats och använd gärna en if med flera if-else och kanske en else så att du får sammanhängande hantering av det du försöker göra.

Som en liten notis skulle jag kalla gissa för gissning eftersom variabeln innehåller en gissning.

EDIT: Om du vill kan du också skriva ner programmet på papper eller liknande i text, inte kod. Detta för att resonera om vad som behöver göras i vilken ordning utan att blanda in detaljer om programmeringsspråket. När du sedan har en klarare bild av vad som behövs implementerar du detta i kod.

Skumt, kan förstås vara fel på kabeln. Prova att trycka in kabeln i hålet samtidigt som du trycker ner spärren om du inte gjort det.

Trycker du ner på de där sakerna med pilar när du ska dra ur kabeln? Fullstor displayport har spärrar som man måste trycka in.

Skrivet av mrqaffe:

Det handlar inte om formatera utan partitionera.
Win är notorisk uselt på att hantera partitioner och Gparted är det bästa verktyget som finns för det då det är helt fristående och alltså inte påverkas av nått operativsystem som kan blockera det, kom bara ihåg att koppla bort alla andra enheter än den du vill jobba med så att du inte gör fel och speciellt vid installation av win då du inte kan styra var win placerar bootloadern på nån annat sätt.

Gparted är säkert det bästa i den här situationen men det är ett Linux-program så det är så fristående man gör det. Det finns en färdig live-cd för Gparted som är Linux-baserad (enligt preview från sökmotor, själva sidan verkar nere) men det går lika bra att starta det från installations-USB för Linux om man får en live-miljö. Linux Mint t.ex. tror jag till och med inkluderar Gparted på USB, eller så kan man installera det.

Bra tips om att koppla ur andra enheter. Min erfarenhet/känsla säger att Windows installerar bootloader till första disken (/dev/sda) men det är säkert inte helt pålitligt, speciellt om man blandar olika typer av diskar.

Windows får någon form av sammanbrott när den ska hantera vissa partitionsrelaterade frågor har jag märkt. Tror inte fdisk funkar för GPT utan då får man köra gdisk, eller parted/gparted som funkar för bägge. Om alla bootbara saker på disken är stekta så kommer den nog inte boota från den disken även om den är först i kön. MS-guiden du länkar ser lite gammal ut vid en snabb koll (ingen GPT/UEFI vad jag ser).

Installera Linux när Windows redan finns är inte så svårt, man kan låta Windows krympa C: för att göra plats om man bara har en disk. Annars kan nog installationsprogrammet krympa Windows partition åt en oftast.

Någon relativt billig A-data sak på ~250GB, köpt kanske 2014 eller så. Den saknade förmåga att rapportera en del SMART-värden märkte jag. Numera sitter har den hamnat i brorsans laptop.

Skrivet av DasIch:

Visst är det en förklaring men den används som ursäkt.

Personligen tycker jag att det mesta i piratväg är helt ok, att lagarna kring det är skrivna åt storföretag och förbjuder det betyder inte att det är fel enligt mig.
För övrigt anser jag att DRM borde förbjudas.

Skrivet av macmann1:

Inte ovanligt att Windows update ställer till det med diverse drivrutiner, installera rätt från tillverkarens sida skulle jag göra först iallafall.

7 får inga nya uppdateringar så om de inte varit offline länge borde det inte vara det.

Kanske någon vigilante-aktig hacker som disconnectar Windows 7 maskiner från internet? Fast det borde man ju hört något om.

Tror det är skillnad på något som är bootbart i UEFI-läge och klassiskt läge. Om det är ett gammaldags USB-minne behöver du stänga av secure boot och slå på CSM eller hybrid boot läge eller något åt det hållet. Du kan behöva ställa tillbaka det för att Windows ska starta efteråt.

EDIT: Missade att det var Windows-installations minne. Om du installerar Windows från minnet så kommer Windows vara anpassat för det läge du hade när du installerade, då ska du inte byta tillbaka efteråt. Om du vill ha secure boot på så kan det vara värt att testa något annat alternativ.

Skrivet av Erik_T:

Jag skulle säga att "nån timme" betyder "ungefär en timme, kanske uppemot två timmar men inte mer".
"Nån" är en kortform av "någon" som ju är singularis. Pluralformen är "några"

Detta, jag kan köpa att det är ett mindre precist mått än 1 timme men att använda det för något man vet tar 2+ timmar säger jag är objektivt fel grundat i det som jag citerat.

EDIT: Vet inte om det jag skrev stämde 100%, återkommer eventuellt.

Syncthing? Eller markera alla filer och skicka med bluetooth, tar fett lång tid med film bara.

Skrivet av Shudnawz:

Aye, använder snabbladdaren jag fick med till mobilen, den flaggar det som "supersnabb laddning".
Undrar om det vore för mycket att begära att man skulle kunna schemalägga hur snabbladdning ska tillåtas av telefonen? Tex under natten bör all snabbladdning vara inaktiverat så man kan ha mobilen i laddaren utan stress.

Min Asus har någon sådan funktion i batteriinställningarna, tror också att den väntar med att ladda fullt. Den blir skapligt varm av snabbladdning så det är nice.

Skrivet av mrqaffe:

Vore bättre att de gjorde displayer med större frekvensomfång så de fick möjlighet till uv strålning så kan man aktivera "döda läget" när man känner för det.

Perfekt för att döda ögonen på användaren.