Inlägg

Inlägg som Vexo har skrivit i forumet
Av Vexo

Reddit är bra på mycket, fantastiskt forum för tips kring ljudböcker/spel/tips osv. Scrollar nog där varje dag.

Men jag undrar hur de tänkte när de byggde forumet. Det är som en person som blev utfryst ur sin grupp eftersom hen sa något fel kom på "Det här konceptet blir bästa forumet juh!".

Ekot lär bli ännu högre nu på siten. Åsikter som går emot dagens narrativ fryses ut medan de som går medströms förstärks. Ingen kommer våga riskera sin karma.

Tvek alltså på att den här förändringen lär göra situationen bättre.

Av Vexo

Geforce now är riktigt bra, men skulle vilja att de fixade stöd för lokala moddar och att de sparar ned ens setup.
T ex i Total War Warhammer 3 kan man prenumerera på moddar via steam workshop. Men man måste låta den ladda ned och återaktivera alla moddarna varje gång man ska igång.

Eller i Path of Exile där den resettar inställningarna varje gång man startar spelet. T ex loot filter osv.

En rolig grej är dock att G Hub macron lirar mot Geforce now. Bara skapa en profil som pekar mot exe filen så funkar det lika bra som vanliga spel.

Av Vexo
Skrivet av nosilica:

De flesta reflekterar på båda sidor. Filmen i sig är som typ ett skärmskydd till en telefon. Du tar av skyddsfilmen, gott om vatten på rutan (och där du tagit av skyddsfilmen) och den "kletiga" sidan mot glaset.
Du kan justera rätt mycket tills dess att du skrapar ut vattnet

Ah tack för info, prövade vända en som jag satt upp men den är så kletig och rutan så stor så det är omöjligt att röra den eller få ut bubblorna. Blev t om veck när man försiktigt skrapade lite efter jag vänt den. Trots rikligt med vatten+diskmedel.

Edit: går inte lämna kvar skyddsplasten, även om man är försiktig när man skrapar så blir det repor på den. Men jag har monterat mina felvända nu och de verkar fungera ändå. Solen gassade idag och kändes knappt vid rutan. En annan tråkig sak var att om man monterar sidan som har skyddsplast mot glaset så lämnas limrester på rutan om man tar bort solfilmen. Det gick dock att få bort med T-röd och papper men var ett jävla göra.

Av Vexo
Skrivet av RVX:

spraya rutan och gör rent, applicera och stryk bort bubblor. Kan vara aningen pilligt, ser många i mitt område som är relativt nybyggt och persienner ej har byggts in (tydligen gör man ej detta nu för tiden på nybyggen, svårt att förstå varför då det är hur enkelt och bekvämt som helst) och många som har satt upp dessa fönsterfilmer. Många som däremot också inte lyckats få ut alla bubblor eller ens få det slätt, så många "skrynkliga" fönster kan man se.

Yes exakt, den biten fixar jag. Men när man kollar 'biltema solfilm' på youtube så verkar de sätta sidan med skyddsfilmen mot glaset. De använde dock en annan modell, mer för toning än värme kanske?

Men jag gick ut och kollade och den sida jag kollade mot var då reflekterande och jag kan se ut inifrån så det bör ha blivit rätt.

Av Vexo
Skrivet av RVX:

spraya rutan och gör rent, applicera och stryk bort bubblor. Kan vara aningen pilligt, ser många i mitt område som är relativt nybyggt och persienner ej har byggts in (tydligen gör man ej detta nu för tiden på nybyggen, svårt att förstå varför då det är hur enkelt och bekvämt som helst) och många som har satt upp dessa fönsterfilmer. Många som däremot också inte lyckats få ut alla bubblor eller ens få det slätt, så många "skrynkliga" fönster kan man se.

Som ordförande sa här "de (NCC) har bara använt det absolut billigaste de kunde hitta när de byggde dessa kåkar". Man gör ju vad man kan men lite bubblor blir det tyvärr.

Av Vexo
Skrivet av ehsnils:

På insidan. Blev enklast på det viset. Vet inte hur de tål regn och grannarna ser inte lika lätt om man fumlat till monteringen.

Följdfråga, visst ska den sidan som har skyddsplasten vara mot mig när jag monterar mot fönstret. Monterar på insidan fönstret.

Fattar inte varför den är typ kletig den sida som har skyddsplast, typ omöjligt att fixa lite bubblor efter man tagit bort den.

Tacksam för svar.

Av Vexo

Hjälpte farsan med en ny mobil, då kom ju detta upp direkt vid installation av bankid.

Någon som vet om det går att ominstallera bankid numer utan giltigt pass? Körkort räcker ju inte som id-handling tydligen.

Av Vexo

Miniled, Samsung 65" QN95B.

Faktiskt väldigt nöjd med den, enda jag kan klaga på är lite släpningar när man scrollar nedåt på forum. Klockren när man ser på film, inga problem med betraktningsvinkel och slipper oroa mig för inbränning.

Av Vexo
Skrivet av ehsnils:

Inför förra sommaren satte jag upp denna från Biltema på mitt vardagsrumsfönster:
https://www.biltema.se/bil---mc/bilinterior/solskydd/solfilm-...

Nu blir det inte 45 grader i lägenheten när solen lyser rakt in i min etta från väster och jag saknar möjlighet till korsdrag.

En positiv bieffekt (om man skall säga att det är det) är att det blev mindre värmeläckage på vintern också. Behövde aldrig öppna kranen på något element utan spillvärme från annat räckte. (kylskåp, dator och grannlägenheter)

Tack för tips, ska ta och pröva dem. Var ändå rätt kurs för en test.

Av Vexo
Skrivet av nosilica:

Lidl, solskyddsfolie 75x220 cm, 80kr/rullen
https://www.lidl.se/l/sv/reklamblad/gaeller-5-6-11-6-erbjudan...

Köpte och smällde upp på två av fyra fönster/dörrar ut till balkongen och innertemp är runt 5 grader lägre än i går vid samma tid. En helt sjuk skillnad!

Sprang och köpte två till som jag ska få upp senare. Så jäkla skönt!

Exakta måtten man skulle velat ha, synd de inte verkar ha den längre nu i v26 o v27 bladet. Är det något de har på hyllan eller bara ibland?

Av Vexo

Minimera patentens livslängd, max 5 år sen ska patenten bli öppna för alla tycker jag. Dessa inlåsningar i 20 år hämmar vår utveckling.

Edit: jag patent == upphovsrätt vilket är fel. Upphovsrätten är ju ännu värre, upp till 70 år eller mer. Minimera även den till 5 år.

Av Vexo
Skrivet av flashen:

Sjukt snygg

Öhh, absolut?

Av Vexo

Tankade mer Nordnet Indexfond Teknologi. Extremt momentum nu kring allt som kanske kan ha med AI att göra. Chansar på att det håller i sig över sommaren.

Av Vexo
Skrivet av Gender Bender:

Något jag alltid kommer minnas Nvidia för var Geforce FX 5800, som hade sån hög ljudnivå att Nvidia själva var tvungen att göra narr av kortet.

https://www.youtube.com/watch?v=WOVjZqC1AE4

Mitt Asus 1070 Dual OC lät exakt sådär, så de kan fortfarande. Fick ghetto modda det med 2x 92mm fläktar kopplad till en fläktkontroller.

Av Vexo
Skrivet av UndaC:

TVn klarar absolut av passthrough av både PCM surround och tex DTHD med atmos osv. Inställningarna du kör är rätt.

Prövade auto istället för passthrough, då får man ljud iaf med passthrough i Kodi.

Av Vexo

Köpte QN95B TV samt Q995B soundbar här under Black Friday.

Kör just nu PCn direkt in i TVn via OneConnect boxen HDMI1 och sen eARC porten (HDMI3) till soundbaren. Försökte ställa in Passtrough i KODI men då vart det bara tyst. Är det pga att TVn inte fixar LPCM?

Det här är mina inställningar i TVn:

Under Ljud->Expertinställningar
HDMI-eARC-läge: Auto
Digital utgångsljudformat: Koppla genom
Dolby ATMOS: iklickat
Digital utgångsljudfördröjning: 100

Av Vexo

Hur blir det med inbränning? En vanlig IPS skärm kan man ju misshandla hur mycket som helst med stillbilder. Pixlar som sitter fast är väl inte heller så vanligt numer.

Av Vexo
Skrivet av Roger W:

Om nu litium är så giftigt så är det rätt självklart de ska klassas därefter.
Att tänja på de reglerna för att "öka konkurrenskraften" eller "underlätta hanteringen" håller inte när vi snackar sån massproduktion - vi behöver ta vårt ansvar för planeten och för oss själva.

För den som vill ha lite perspektiv på något delvis relaterat, kolla upp Veritasiums video om hur mycket blyad bensin har ställt till med:
https://www.youtube.com/watch?v=IV3dnLzthDA

(lång och lite omständlig men bra video!)
Den fick iallafall upp ögonen för mig vad som händer när man tänjer på gränserna så långt det går i vinstsyfte.

Visste du att småplan fortfarande körs på blyat bränsle, Avgas 100LL?

"Den innehåller dock mycket mer bly än gammaldags blyad bil-bensin."
https://sv.wikipedia.org/wiki/Flygbr%C3%A4nsle

Bara i USA är det flera hundra tusen såna som puttrar runt.

Edit: Det togs upp i videon på slutet

Av Vexo

Sköna de är Tesla: https://www.nyteknik.se/fordon/teslas-advokater-hotar-svensk-...

Får hoppas någon myndighet kräver återkallning på alla modeller som är påverkade. Är ju direkt livsfarligt.

Av Vexo
Skrivet av Dimman:

Det är nog en stor del i det hela, inkl att det finns väldigt lite incitament för att alla kunder i nästa led behöver verifiera/testa sina designer igen. Skillnad vid nyutveckling såklart..

Biltillverkarna är inte de som designar kretsar, även om det finns undantag.

Det finns anledningar till att man använder ”gamla” CPU:er i rymdsammanhang, strålningstålighet är en ganska betydande del…

Äsch, de får vira in några AMD Threadripper Pro 5995WX i bly inför nästa marsrobot. Slänga på lite maskinlärning/AI så ska du se det blir åka av /s

Det är lite väl mycket hängslen och livrem, kolla på Ingenuity. Den har bara en mobilprocessor och lirar än.

En annan rolig anekdot var ju när astronauterna tog med sig laptops till ISS och de inte gick sönder direkt.
Kanske beror på detta: https://www.ign.com/articles/theres-a-human-made-bubble-surro...