Inlägg

Inlägg som VresiBerba har skrivit i forumet

Telia fiber 250Mb ger 96Mb; part deux <- betyder två (2)

En tredje tekniker har nu vart här med riktig utrustning och åtgärdat felet - det var alltså inte fel på Megabitt-gate, att jag skrev 250Mb istället för 250Mb/s, utan som jag sade; kabelbrott. Fem meter utanför dörren sade verktyget, och visst var det så;

"Blå och vit av", sade teknikern.

"Haha, seriöst". Det var 19 dagar mellan de inläggen, genius!

Ett stort tack till de som i allt skit i tråden faktiskt försökte hjälpa mig, ni var inte många men ändå. Ett STORT otack till de som trollade sönder tråden fullständigt och gjorde allt för att sabotera diskussionen samt den moderation som tillät detta att pågå i veckor. Jag ville bara ha support, ett bollplank och hjälp att lösa problemet, inte en lektion hur man skall skriva korrekta data-termer.

Jag är CNA och har sysslat med datorer i 40 år, alltså med en enorm datorkunskap, precis som merparten av de som skriver på detta forum, så varför folk får lov, blankt lov, att trolla på ett så uppenbart sätt är för mig... well, oacceptabelt. Ingen kan missförstå "250Mb" i sammanhanget precis lika lite som man missförstår "100/100". ALLA vet att det är per sekund, om inte för den enkla anledningen att det inte finns något alternativ. Megabit per timma eller tiondels sekund finns alltså inte. Har aldrig och kommer aldrig finnas.

Så det här är mitt sista inlägg här innan detta åtgärdas.

Ref: https://www.sweclockers.com/forum/trad/1512056-telia-fiber-25...

Skrivet av Spiffman:

Du låter en smula upprörd

ÄSCH!

Skrivet av VresiBerba:

men inte ett jävla pip om att folk ställer frågor om saker som blivit besvarade

Case in point;

Skrivet av ezah:

Vad har du egentligen för router du testar med?

SJU timmar sedan;

Skrivet av VresiBerba:

Felet är fortfarande inte löst, jag får fortfarande ut bara drygt 90 Mb oavsett vilken kabel, dator eller NIC jag använder. Jag har också lyckats hitta routern, vilken är en router från Telia; Technicolor TG799vac och den kopplar inte upp sig mot nätet. Ringde och felanmälde och Telia skickade en ny router, som inte heller den fungerade. Jag testade då den gamla Telia-routern, en Inteno XG6746, inget. Jag testade en Asus RT-AC51U, inget händer, startar bara om.

Skrivet av ezah:

Varför svarar du inte på frågor som medlemmar ställer???

Jadu...

Skrivet av swehunter2000:

Är det detta man kallar Déjà vu?

Det får du fråga någon annan om.

Skrivet av swehunter2000:

Återigen skriver du ett inlägg om dina jävla Mb, Mb/s men undviker i att svara på någon som helst av de frågor vi har ställt.

Men det är ju för fan sannolikt ett kabelbrott! Skall du läsa svaren eller är även du bara här för att tjafsa!? Mitt NIC rapporterar 100Mb och jag får ut ca. 96 och detta beror på, som jag redan har skrivit och dessutom nu även påpekat detta och var, att jag bara får 100Mb. Sedan vad min ip-adress skulle ha med saken att göra förstår jag inte. IP't går till Telia, something or other.

Skrivet av swehunter2000:

...utan allt handlar bara om hur du har rätt i att skriva Mb istället för Mb/s...

Precis, och det är då ta mig fan inte mitt fel, det var inte jag som tog upp det och eftersom jag inte är speciellt konflikträdd av mig så kryper jag heller inte undan utan svarar upp.

Skrivet av swehunter2000:

Du svarar ju inte ens på felsöknings frågorna längre...

Och vad beror det på, tror du? Hade du läst tråden hade du sett att antingen är frågorna redan besvarade eller inte längre aktuella då teknikern konstaterat att det sannolikt rör sig om kabelbrott, vilket jag också skrev här och här.

Jag tycker sedan rent spontant det är synnerligen märkligt hur beskrivning av bredbandshastighetens beskaffenhet är så satans viktig (för Mb kan vara antingen per sekund eller per minut, båda är lika vanligt förekommande!!q) men inte ett jävla pip om att folk ställer frågor om saker som blivit besvarade för tre veckor sedan och när man vänligt men bestämt påpekar att det har redan diskuterats om, blir man idiotförklarad för sin attityd.

Och jag har liite problem med att vara trevlig och svara på frågor som redan är besvarade när man slänger sig med sådan, för att vara helt ärlig, idiotiska och drypande sarkastiska kommentarer som "Prova att baka en kaka med 8ggr så mycket mjöl som det står i receptet".

Alltså, allvarligt talat...

Skrivet av aToria:

Obegripligt hur man kan bete sig så drygt mot en grupp människor som på sin fritid är villiga att hjälpa en att felsöka utan ersättning.

Ursäkta?! Det tog ett (1) inlägg och sex minuter innan någon började tjafsa och du ifrågasätter MIN attityd?

Skrivet av aToria:

Jag vet inte vad som är mest förbluffande, godheten i folk som fortsätter att försöka hjälpa till trots din attityd, eller din totala oförmåga till uppskattning.

Det är inte min attityd som är problemet här utan detta forums fullständiga avsaknad av takt och ton. Det finns, som jag påpekat INTE EN PERSON här som inte förstod att det rörde sig om Megabit per sekund, men precis som vanligt här är det folk som är mer intresserade av att fullständigt trolla sönder trådar med enerverande, medvetna missförstånd och kör på som ett jävla ångvält i tråden.

Att folk sedan inte ens läser tre, fyra inlägg in i tråden innan man svarar är rent ohyffs, men det är det ingen som tar upp, nä-nä, inte heller att det inte bara är jag som inte skriver "per sekund" och blir "missförstådd", folk öser ur sig förkortningar, slang och annan l33t-speak i tid och otid, men det är bara jag, min OP och min attityd det är fel på, ingen annans.

Skrivet av aToria:

Skulle inte bli förvånad om Telia’s tekniker i fråga själv lurkar här någonstans och stryper dig till 1Mb(it).

Ja, det låter ju vuxet. Förvånar mig inte ett dugg det föreslås på detta forum.

Skrivet av t0ad:

Aj, AJ, AJ, nu har du satt skägget i brevlådan, to... t0... tnollad, tnollad? För så får man inte skriva, då blir folk lite förvirrade, för 100/100 kan ju betyda lite vad som helst, här.

Skrivet av loefet:

Kan ju även vara så att fiberomvandlaren inte stödjer högre än 100Mbit/s, förutom då övriga kablar och utrustning.

Skrivet av t0ad:

Om man är boende i en Lägenhetsfastighet kan det mycket väl vara switcharna i fastigheten som inte stödjer mer än 100/100. Så är det i mitt fall då jag kan få GBit fram till fastigheten men in i min lägenhet kan jag max få 100/100 då fastighetsnätet (switcharna i fastigheten) inte vill leverera mer.

With all due respect, detta har redan diskuterats i tråden och, nej, det är inte något av detta.

Skrivet av huttala:

Grejen är ju den att det är många som skriver "Jag får bara ut 10Mb på min 100Mb lina, vad är fel?!" då de tror att 100Mbps resulterar i 100MB/s nerladdningshastigheter. Detta skapar förvirring i nästan alla trådar som har med hastighet att göra då vissa skriver om mbps och andra MB/s. Och nu har du tagit det ett steg längre genom att skriva om megabit, men inte i hastighetsform, vilket skapar ännu mer förvirring.

Ja, men nu skrev jag inte Megabyte utan Megabit och Telia har inga 100MB/s ut till privatpersoner. Teknikern som var här ringde precis och hittade inga fel nere i källaren heller, utan sade att vi får 96/96 vilket jag då tolkar som 96 Megabit per sekund. Kanske är fel, vad vet jag, kanske är det 96 delat på 96, men det blir ju noll. Knäppt.

Så då återstår kabelbrott vilket kommer bli en historia i sig självt då ingen verkar veta vem som är ansvarig.

Skrivet av Yomster:

Varför argumentera för att man ska få skriva fel för att folk "vet vad man menar"?

Varffö i så fall argumentera överhuvud taget. Jag lämnade inte ute "per sekund" i hopp om att folk på sveriges största data nörd forum skulle förstår var jag avsåg, utan för att jag VET att folk förstår. Återstår då gör varför fölk likför bannat "inte förstår", varför är det så förbanat skoj att medvetet missförstå och sedan driva ett helt harang med argumentationer kring detta. Fullständigt obegripligt.

Skrivet av Yomster:

Prova att baka en kaka med 8ggr så mycket mjöl som det står i receptet eller varför inte en tusendel av det som står i receptet?

Gör dig inte dummare än du är, när jag skrev Mb missade varkem du elle någån annan att det var Mb per sekund som avsågs, du och alla andra som piskar denna döa höst vill bara tjafsa. Lägg ner.

För övrigt var tekniker #2 (vlket betyder nummer två, alltså tekniker nummer två så att ingen stackare får sitta och undra sig till säms inatt) och det tog han 1 minut (sextio sekunder) att qonstatera att felet ligger någom annan stans och att anledningen till att jag bara får 9.000.000b är alltså för att det är det som levereras genom kablarna och antledningen till att rautrarna inte funkerar är föratt att dem kräver Jigga bitt för att fungera.

Fortsättning följer..!

Skrivet av muffinet:

Om teknikern varit in i lägenheten/huset med sin egen utrustning och fått ut den rätta hastigheten (vilket jag antar att han fick för du skrev att han ej hittade något fel) då ligger ju felet i din utrustning, varför ska han kolla på switchen i källaren när han får rätt hastighet, det finns ingen logik i det?

Han hade en laptop, en laddare, en patchkabel, en liten påse med en RJ45 som han krimpte mellan tumme och pekfinger. Det var allt. Vad han såg på sin laptop vet jag inte, han konstaterade dock att något var fel och behövde därför "komma åt switchen i källaren" eftersom routern inte gick igång. Om han fick "rätt hastighet" vet inte jag, jag har inte skrivit att han fick rätt hastighet.

Jag har ett RJ45-urtag i väggen, det är allt och det är inte mycket som kan gå fel där, och om inte fyra stycken Telia-routrar fungerar, med tillhörande kablar och transformatorer är det ju knappast något fel i mina grejor.

Skrivet av swehunter2000:

Ett suffix är u lika viktigt som ett prefix. att säga att man har 100 Mb i hastighet istället för 100 Mb/s är lika fel som att säga att bilen väger 1200 Gram istället för 1200 KiloGram. Hur medveten det än var att utelämna prefixet/suffixet.

Eller hur, för någon tror säkert på fullaste allvar att det var Megabit per timme jag menade och inte per sekund, för Telia har ju 250 Mb/t i sitt utbud.

Skrivet av lassekongo83:

@VresiBerba: Kontrollera så att det är uBlock Origin du har installerat och inte nån av de andra fejk-klonerna. Du kanske också kan ha lyckats minimera listorna, då är det bara till att klicka på "Regioner, språk".

Hur vet jag vilken som är vilken, då? Min heter uBlock Origin 1.15.18 och listan är tom, det finns inget där;

Skrivet av GonAce:

@VresiBerba: Har man dock fel så får man svälja det, erkänna att man har fel och ta lärdom av att använda rätt enhet vid rätt tillfälle, alla har vi gjort samma typer av fel någon gång i livet. Det har även jag gjort.

Men jag har inte fel, utelämnandet av "per sekund" var medveten då precis varenda jävel vet om att det är per sekund. Jag fattar inte varför det är så helvetes viktigt att poängtera fel på internet, vad är det med människor egentligen...

Skrivet av WoG:

Det är ju uppenbart att något är felkonfat av Telia här. Att du inte ens kan koppla in den nya teliaroutern i väggen, o sedan din dator i routern och få nät så är ju felet på deras sida. Vad säger de när du ringer till supporten och ber om hjälp med detta?

Dom ser ingenting, precis nada. Dom får ingen kontakt med routern när den är inkopplad och inga svar från datorn när den är inkopplad. Dom ser heller inga problem av annat slag whatsoever. Teknikern sade inte mycket annat än några grymtanden på Linuxiska när han krimpte en ny kontakt. Annars, nej, kunde inte se något

* och precis i denna sekund ringde en ny tekniker och sade; "ja, ni hade problem?". Ja, öh, jo, vi väntar på att något skall hända. "Väntar..." Ja, det var en tekniker här för en vecka sedan som sade att det skulle ta en dag, typ, "EN VECKA SEDAN!". Aaa, så på den vägen är det.

Skrivet av WoG:

Det är inte konstigt att du inte kan koppla in en annan router, för telia har massa specialkonf på sina uttag som gör att du antingen måste koppla in en dator direkt i uttaget eller en av deras routrar.

Jag har vid denna tidpunkt fyra stycken Telia-routrar och tre av dom fungerade utmärkt i denna lägenheten innan stambytet och i evakueringslägenheten några uppgångar bort.

¯\_(ツ)_/¯

Skrivet av GonAce:

Men vet du vad, rätt ska vara rätt. och tänk på att något som är uppenbart för dig kanske inte är uppenbart för andra, säger du att du åker i 50km eller 50km/h även om du i samanhanget pratar om hastigheter?

När jag var liten valp brukare jag säga att det var gott om pulver i min moppe och vad jag vet så var det ingen som på allvar trodde att min KS 50 SS hade pulver i tanken eller att det behövde avhandlas att jag egentligen inte alls menade pulver utan fart. Men jag antar att tiderna har förändrats.

Skrivet av GonAce:

men har du testat datorn direkt i jacket och får samma hastigheter som med en router, många konsument routrar är rätt jädra dåliga.

Japp (betyder "ja"), faktum är att rätt i väggen är det enda som överhuvudtaget fungerar, ingen av routrarna jag har (testat fem stycken) kopplar upp sig, dom är tvärdöda... alltså, jättedöda.

Skrivet med glimten i ögat

Skrivet av denka:

Ja, det är inte så lätt att veta skillnaden.

Ja, nu... är det ju ingen skillnad, då. Såvida du nu absolut inte måste missförstå, men det gör du ju såklart inte, eller hur!

Skrivet av Mr.Borka:

Din märkliga attityd gör det väldigt oattraktivt att ens försöka hjälpa dig.

Nu var det ju inte jag som började med attityder, om jag säger så. Tråden fullständigt dräller av vetabästbabianer och folk som medvetet missförstår och skall göra sig lustig över saker man sagt, men det är tydligen mig det är fel på. Den första, absolut första raden i det första svaret man fick var;

Skrivet av MarcusHuddinge:

Vad är det du pratar om när du säger "1Mb"?

Det satte ju liksom ribban där den nu ligger.

Skrivet av Mr.Borka:

Ingen är imponerad av att du varit med länge och haft bredband sedan många användare häromkring knappt var födda. Det är ingen merit i sig självt.

Nähe... och med detta vill du ha sagt?

Skrivet av Mr.Borka:

- Har du CAT5e/CAT6-kablar i hela ledet?

Skrivet av VresiBerba:

Felet är fortfarande inte löst, jag får fortfarande ut bara drygt 90 Mb oavsett vilken kabel, dator eller NIC jag använder.

Skrivet av Mr.Borka:

Som en början; koppla in datorn med nätverkssladden som är inkopplad till routern.

Som jag sade så spelar det ingen roll vilken kabel jag använder, 5, 5e, 6 - jag får 90Mb i vilket fall och ingen av dom fem routrarna jag testat, med två dussin olika kablar, får kontakt med nätet. Det enda som funkar är kabel rätt in i väggen men då får jag som sagt bara ut 90Mb.

Skrivet av lassekongo83:

@yrfhar: Det är bara till forcera en uppdatering av den svenska listan under Tredjeparstfilter > Regioner, språk. Annars är den satt till o uppdatera sig själv var tredje dag.

Om man inte har en sådan lista? Min "Regions, languages" är helt tom.

Skrivet av Orfi:

Firefox
1. CTRL+SHIFT+A (Tilläggstabben)
2. Leta upp uBlock i listan och klicka på Inställningar efter namnet
3. Gå till fliken "mina filter"
4. Klistra in regeln du vill lägga till, en regel per rad.
5. När du gör en ändring i listan lyses "verkställ ändring" upp, efter önskad ändring klickar du alltså på just "verkställ ändring".
6. Profit

Funkar inte för mig.