Inlägg

Inlägg som 13ers3rk har skrivit i forumet
Av 13ers3rk
Skrivet av Makkusu:

Nej, man är inte per automatik jävig bara för att man är sakägare. Är man saklig och opartisk, som Brave är som lägger fram opartisk och saklig fakta, så är man inte jävig. Står klart och tydlig i lagen.

Nej men det är en typisk situation att misstänka partiskhet, därför är det jäv. Står ju klart och tydligt i lagen.

Av 13ers3rk
Skrivet av Laxpudding:

Det är typiskt för en dålig kabel och black outs kommer av att skärmen synkar om bilden. G9 är som två 2560x1440-skärmar och kör man 144 Hz går man hela vägen till taket för HBR3-bandbredden där runt ≈30 Gbps. Det gör att kabeln måste hålla hög kvalitet. 240 Hz kräver då DSC vilket kräver mindre bandbredd men tidiga DSC-produkter är mer benägna till inkompatibilitet på kretsnivå mellan GPU och skärm.

Detta är hyfsat enkelt att felsöka. Sänker man frekvensen till 60 Hz (skärmen kräver då ≈15 Gbps) och det visar sig vara stabilt är det ett tecken på att kabeln behöver bytas mot något som förslagsvis är VESA-certifierat. Är kabeln certifierad är det antagligen något på kretsnivå och då kan modernare GPU eventuellt hjälpa. Men inte om det är kretsarna i skärmen som saknar förmågan att leva upp till sin spec.

Tacksam för svar! Vet bara med mig att det gick bra att köra skärmen på mitt föregående grafikkort, men när jag sedan böt ut det till ett RTX 3090 så började det strula. Stoppade jag in det gamla så gick det bra att köra igen.

Är det liknande fenomen på min TV-apparat då den kör 4K 120hz? Ändrade man med CRU och sänkte bitraten? (kommer inte riktigt ihåg) så gick det felfritt annars hoppade den mellan olika uppdateringsfrekvenser

Av 13ers3rk

Finns det någon lösning på att skärmen dör stup i ett och tar 4-5 sekunder på sig att få tillbaka bilden? Verkar vara ganska utbrett problem på den tidiga modellen.

Var alldeles för mycket problem bundet till skärmen för mig så jag gick tillbaka till dubbla 27or, är detta problem helt åtgärdat?

Av 13ers3rk

Har ingen lösning på problemet men det här verkar vara utbrett problem hos flera av AMD's kort och de påstådda lösningar jag tittat på har inte gjort någon skillnad.

Händer det för dig att drivrutinerna får installeras om också?

Av 13ers3rk

Nyttjar det där implementationen känns ok för min smak, somliga spel verkar bilden bli någorlunda grynig på och då får man klara sig utan. Hårdvara finns för att driva vad man vill egentligen, men kan man sänka belastningen utan att det påverkar min uppfattning av detaljrikedomen så varför inte.

Av 13ers3rk

Lägg upp lite bilder på kontakter och kopplingar.

Av 13ers3rk
Skrivet av Lodisen:

Ja, fast jag antar att det är pga spelmotorn som det ser bra ut ändå? I många spel så blöder ju nästan ögonen om de körs i 60 FPS.
Jag tänkte att man kan ju dra en parallel till när man ser på film. Dessa är ju i 24 FPS men ser ju ändå bra ut så att säga.

Det ser bra ut (film), för att det är fördefinierade rörelser och rörelseoskärpa.

60fps ger dock väldigt stor skillnad på responstider och det känns när man spelar det, speciellt om man har spelat med mods för att "låsa upp" fpsen. Tråkigt att det är gjort så men det är bara för att man är så anal det är ett hinder.

Av 13ers3rk
Skrivet av Lodisen:

Dessa spel flyter på väldigt bra i 60 FPS. Exempelvis Elden ring som bara körs i 60 FPS ser perfekt ut.
60 FPS i t.ex. CS går ju inte.

Märks dock tydligt när man spelar Elden Ring att det går i 60 Fps, 60 fps är 60 fps oavsett spel.

Av 13ers3rk
Skrivet av Mörksuggan:

Med RTX 4090 så får han mer än bara fint bildspel. Det går att köra, men det blir både varmt och svettigt för båda. Varmt för personen och svettigt för datorn.

Att cirkulera runt 20fps är nog ingen höjdare. Men sen behöver man ju inte trycka allt till max om man vill ha det snyggt och spelbart

Av 13ers3rk

Är för långt att dra dit så brukar väldigt sällan använda den. Kör med kortkommandon på tangentbordet istället där händer inte behöver röra sig mer än minimalt.

Av 13ers3rk
Skrivet av Monarped:

Om det är talspolen,e de bara o kasta den va.
För en ny högtalare kostar väll lika mycket som en ny baslåda ?

Sprakar det till när du stoppar i kontakten så lever ju subben iaf på något vis. Ingen skillnad om du vrider upp volym-ratten eller nå?

Av 13ers3rk
Skrivet av Donnerstal:

Nej, där har du väl fel? Vad jag kan se så har Samsungs Q80C bara 120 zoner vilket är ganska kasst. Medan TCL har 2160 zoner.

@Jezebell Så du borde nog köpa TCL med en Apple TV. Bör vara klart bättre än Samsungen.

Vad har jag missat eller varför föreslås en Apple TV?

Av 13ers3rk
Skrivet av Aeig:

Diablo 4 börjar bli ett okej spel, men jag tror att de har en utmaning i både Last Epoch samt POE 1&2.

Too little too late Blizzard

Mvh

POE skjuter ju sig själva i foten så fort det går bra, Last Epoch har precis som i betan väldigt dålig känsla och ingen tyngd bakom något.

Med det sagt skulle jag inte säga att något av dessa 4 spel är för lite för sent. Det är bara olika spel för olika intressen.

Av 13ers3rk
Skrivet av Morfarmarre:

Uppdatering:
tre mornar, tre olika routers, samma problem!
Drar jag en nätverkssladd direkt till mediaskåpet (förbi routern) funkar internet perfekt!

Skulle vara jäkligt kul att få veta vart "mina signaler" tar vägen och till vem 08.00 till 08.30!

Ja du bidrog ju inte till mycket på dom svaren du fick tidigare. Har du bara prövat bredband2 router eller har du prövat med en egen också?
Vad sa loggen?

Av 13ers3rk
Skrivet av Mörksuggan:

Cyberpunk 2077? Maxa allt, ray tracing men skippa DLSS så får du något som kommer se magisk ut.

Blir ett fint bildspel haha

Av 13ers3rk

Har prövat 32:9, 21:9 och vanliga 16:9. 21:9 funkar för de mesta bra och är något jag kan rekommendera till folk men 32:9 saknar fortfarande stöd i många spel och känns mest lite som "bara för att".

16:9 är smidigast och också det mest lämpliga om man ska ha flera monitorer.

Av 13ers3rk

Har kört samma laddare och sladd sedan 2018 utan bekymmer så kan inte dela dina känslor. Men kanske var ett aprilskämt egentligen

Av 13ers3rk
Av 13ers3rk

Är inte förvånad när det gäller EVGA att det blev så omständigt.

Av 13ers3rk
Skrivet av vinylens:

Hur mycket är 1 Mbit s?
Mbit/s är en måttenhet för transmission per sekund. Den anger hastigheten i megabit per sekund. Således betyder 1 Mbit/s att man kan överföra 1 Mbit (1000 kilobit) = 125 kilobyte i sekunden. Det tar 8 sekunder att överföra en megabyte (teoretisk hastighet).

1 megabit = 1/8 megabyte = 0.125 megabyte.
Det vill säga att 119Mbits är 1gigabit man räknar allt i 8bitar när det är data man räknar.

Du har nog lite otur när du tänker eller skriver, 119Mbit/s är 0.119Gbit/s

1 Gigabit = 1000 Megabit.
Ska man skriva ut byte i hastigheter måste man skriva med stort B (ex. 119MB/s), skriver man 119Mb avser man att det är bitar man räknar med då enheten bit förkortas med litet b och Byte med ett stort B.

Gäller att hålla koll på vilka enheter som faktiskt skrivs.

OnT: När du gör mobila hastighetsmätningen så bör du också stänga av mobildatan på telefonen för att säkerställa att den inte mäter direkt mot mast också.