Inlägg

Inlägg som scimanyD har skrivit i forumet
Av scimanyD

I bios boot ordern så syns alla 3 ssd diskar? Går det inte då att välja boot disken som boot priority?

Av scimanyD
Skrivet av Adam16:

Hej. Jag har en Yamaha receiver hemma med tonecontroll. Jag undrar vad man ska höja basen eller diskanten eller både och för bästa ljud och sen skruva upp volymen? Tack på förhand.

https://manual.yamaha.com/av/18/rxv485/en-US/316466699.html - Förklaring till vad tone control är och gör.

I standard läge är både diskant och bas på 0.0db (bypass). Därifrån kan du slå igång den typen av musik du gillar och därefter höjja volymen tills du upplever att det är rätt högt. Sen ändrar du diskanten och basen i tone control, tills det läget du är nöjd med.

Av scimanyD
Skrivet av Aka_The_Barf:

Du är nog en av få. Intressen kostar. Dator intresset är rätt billigt jämfört med mycket annat.
Min bror skrattar glatt när berättar om min hobby och dess priser. Han sa för ett tag sedan: "det kostar mig 25 tusen bara jag tittar på min bil". Han har byggt om den totalt och heltenoverat den, en gammal jänkare och trots att han gjort allt jobb själv så är det hundratusentals kronor det kostat.
Vi är vana vid låga priser för vi haft det en gång i tiden när vi var fattiga studenter. Nu har vi visat att vi har pengar pch gärna spenderar dom som så många andra på sina intressen. Förut var det dessutom vanligt att kunna köpa något billigt och klocka upp det, i vissa fall rejält men den tiden är också över.

Sen beror ju det på hur man ser på saken. När din bror en dag väljer att sälja jänkaren så får han förmodligen tillbaka pengarna han har lagt ner på den (såklart beror det på vad för bil det handlar om och bilens dagsvärde, skick, rätt köpare osv). Men du förstår säkert vad jag menar. Men absolut, en bil kostar ju såklart mycket mer att lägga ner pengar på om man vill.

Köper man en dator idag för 30k så är den värd hälften efter 6 mån typ.

Av scimanyD

Om man kollar upp hur mycket Microsoft tjänar (Inkomsten på ett ungefär) på Game Pass, så rör dig sig kring $270 miljoner/månad.

Förstår dock inte varför Shawn Laydon ska bry sig så mycket om vad Microsoft gör.

Av scimanyD

Det jag upplever som märkligt med det här kortet, är att varför Nvidia egentligen valde att döpa det till ett "TI"? Den förtjänar inte den titeln med tanke på prestandan mot ett vanligt 3080 kort. Kortet känns mer som ett hårdare överklockat 3080.

Kollar man tillbaka på kort som 980 Ti och 1080 Ti så fick man betydligt mer prestanda jämfört mot standard korten.

Av scimanyD
Skrivet av RCA56:

Kan du berätta mer om filen "pup.legacy"? Vart hittade du den?
Låter som att antiviruset låser någon drivrutin av misstag. Är du säker på att pup.legacy inte är en falsk positiv varning?

Nu kommer jag inte ihåg på rak arm vart adwcleaner lokaliserade den, tror det var på C: disken. Jag tror också att det är en falsk positiv fil.
Men det hela konstiga var att hur hamnade filen på disken och varifrån kommer den, när allting är helt nytt och ny installerad win? Inget annat antivirus program kunde lokalisera den alls. Dessutom, varje gång jag satte filen i karantän, så slocknade musen eller tangenbordet direkt och detta även när dem var ikopplade i USB hubben som jag måste ännu använda idag. När jag flyttade filen ur karantän så började tangentbordet och/eller musen att fungera ihop.

Man kan tänka sig att det kanske har något med att göra med USB legacy inställningarna i bioset, men fan känns så långsökt bara för att "pup.legacy" i slutet har samma namn. Jag lyckades inte allt förlängesen att radera den filen via adwcleaner, och efter det har det inte strulat faktiskt och filen har aldrig kommit tillbaka.

Av scimanyD

Skapade en tråd för över 1 år sedan på Asus.com, om deras X570 Rog Strix som jag hade köpt helt ny och den led av ett väldigt märkligt USB problem.

Om någon orkar kan ni läsa den här: https://rog.asus.com/forum/showthread.php?115892-Asus-Rog-Str...

Av scimanyD

Prestandan är helt klart acceptabel mot AMDs senaste prollar, med tanke på att dem jämförs mot en uråldrad 14nm process. Förstår varför det inte brinner i knutarna hos Intel att gå över till lägre nod ännu.

Av scimanyD
Skrivet av e@s:

Har läst runt på lite olika sidor och till 98% så tycker alla att man får rent o bättre ljud av ett vanligt hemmabiosystem.
Och alla nämner också som vi har skrivit innan att hemmabiosystem med soundbar är smidigt tar inte så stor plats, slippa alla kablar o dylikt, men ljudet falerar där.

Jag inväntar svar från två olika personer som skulle titta nämre på en förstärkare som skulle just passa mig och mina behov så det ska bli intressant o se vad dom rekommenderar

Det stämmer helt bra, med ett traditionellt hemmabiosystem i 5.1 eller 7.1 får man absolut det mest kraftiga ljudet från och en grym biokänsla. Det finns ingen soundbar i världen som kommer ens i närheten av samma tryck, känsla och kvalitet.

Högtalarna du har just nu duger i 20+ år till sålänge dem fungerar som dem ska osv.

Toppmärken av förstärkare enligt mig är Yamaha och Onkyo. Yamaha förstärkarna har dem bästa olika ljudprogrammen som man kan leka med, även deras olika sur.decode inställningar är ruskigt bra jämfört mot andra märken.
Jag kör själv med ett 5.1 Yamaha hemmabiosystem (NS serien) sen flera år tillbaka, plus projektor på det, fyfan vad galet bra tryck och ljud det är alltså.

Av scimanyD

Har handlat där sedan många år tillbaka och nästan köpt all min hårddvara från komplett, samt haft garantiärende hos dem och det har faktiskt aldrig strulat. Något ärende kanske tog tid ja, men vi alla är människor så sånt får man acceptera ibland.

Rekommenderar komplett!

Av scimanyD

Högerklicka på disken och välj "security" fliken, kolla upp om alla rättigheter för disken är i bockade.

Av scimanyD

Har alltid varit så på Netflix, sen många år tillbaka. Dem drar ner på video bit-raten på filmer och serier. För 1080p så ligger många filmer kring 2Mbps bara.

Av scimanyD

Finns gott om adaptrar.

Av scimanyD
Skrivet av elajt_1:

Nvidia hävdade ju "som vanligt" att dom inte hade några problem utan det vara bara ovanligt stor efterfrågan. Grafikkort och lögner är dom bra på.

Efterfrågan var ju enorm? Många som såg fram emot 3000 serien i jämförelse mot 2000.

Av scimanyD
Skrivet av Cxod:

Men som nämnt tidigare så är ASUS bios helt absurt dåligt. Jag får typ ingen load alls i prime95.. tills jag sätter på PBO.

Händer typ inget i prime95, belastas hårdare i cr20 med 5900x samt utan PBO.
Sen med PBO blir det varmt i cr20 och ännu varmare i prime.

Förstår just nu inget men skall sätta ny pasta igen imorgon, öka pumpen, dra om fläktarna och ställa fläktkurvan. Frugans 3900x och 1080ti är
ljudlöst just nu, kommer aldrig nå den nivån igen med 3080 och 5900x 😂

Huvudsaken iaf att du kan starta prime95 och köra det en stund med din 5900x (med PBO eller utan), vet att det har varit struligt för en del med Ryzen cpu:er (FFT max test= överdrivet höga temps och utan PBO igång resulterat i bsod direkt osv).

Med PBO på blir det varmare då moderkortet låter boosta cpun och passera förbi sina normala förhållanden i v-core, PPT, TDC, EDC osv. Dock låter den inte cpun boosta förbi sin max hastighet, eller ha och göra något med frekvensen alls, den blir opåverkad.
Själv har jag alltid kört med PBO på men låtit inställingarna till PBO vara på Auto och det har fungerat klockrent med resterande inställningar jag har ändrat i bioset för min 3900x.

Men som sagt, om du låter din 5900x köras på stock, dvs lämnar allting på Auto i bioset så är det normalt att v-core hoppar mycket fram och tillbaka, lika gällande frekvensen, den ska jobba så helt enkelt. V-core kan komma upp i 1.45v i låga laster, fortfarande normalt.

Av scimanyD
Skrivet av Cxod:

Tja!
Lite svårt att skriva pga jobb som skiftare men jag svarar kort så återkommer jag efter natten.

Min frus 3900c med en Corsair h150i ligger på 50-55c I spel, cr20 66-69c.
520/7250-7300 I scores.

Jämför jag med min 5900x med en arctic freezer Ii 360 så ligger jag på 69-70 i cr20 men 72-75c i spel.

Funderar på plugga ut fläktarna och sätta endast pumpen in på pump header, så den får köra i sina 1700 rpm, då nu så styrs den av bios helt och då ligger pumpen mellan 995-1300 Max. Sen styra fläktarna manuellt istället.

Jo det är lika att man låter pumpen köra i full styrka, ljudnivån bör knappast bli något störande problem.

Lustigt att du får lite högre temps i spelen än i cr20, men förövrigt så har ni ju båda två bra temperaturer på era cpu:er.

Av scimanyD
Skrivet av Cxod:

Har typ aldrig fått rätt på min 3900x eller nu 5900x på X570 crosshair Hero VIII.
Min Single score i CR20 är typ 618.. oavsett inställningar så matas CPU med sjuk volt och inga ändringar sker förutom i multiscore.

Och ingen har lösningar på något, samma sak med min 3900x. Men satte den i frugans pc med äldre bios och fick bättre resultat än med alla tweaks på min ASUS bräda.

Just nu är tempsen olidliga.. så håller på att testa mig fram.

Vad kör du med för kylare? Tänk på att det är rätt många kärnor som ska kylas på dessa prollar. Är alla inställningar på Auto i bios så kommer dessa cpuer att matas med hög volt i lägre laster och med lägre volt i tyngre laster. V-core kommer att hoppa fram och tillbaka rätt mycket.

Kör med custom loop till min 3900x och kommer aldrig över 75c i CR20, varken med allt på Auto i Bios eller med egen överklockning.
I spel ( tex Doom Eternal) går den max till 59c bara. V-core låst på 1.28 i alla lägen.

Av scimanyD
Av scimanyD
Skrivet av Borked:

Hej!

Har fått hem min 5900X, och med senaste bios (stable version) senaste chipset drivers osv så ligger den och nosar på 1.45X typ hela tiden. Vid idle går den ned som den ska till cirka 1.0, men när den kickar igång så matas den med rätt mycket spänning..
har PBO på Auto (disabled), och tempen ligger på idle runt 51.. men Cinebench R20 MC maxar 73grader med Dark rock pro 4.

Oroar jag mig för mycket? Tycker bara det låter väldigt mycket. :/ Runt 1.35XV hade varit bättre som jag förstår.

Enligt av det man har läst så verkar det vara fullt normalt att under tunga laster= Lägre spänning, Enkla laster= högre spänning. Sen hoppar spänningen fram och tillbaka väldigt mycket. Så fungerar min 3900x om jag lämnar allting på Auto i bioset, som jämförelse bara.

73c är inget du behöver oroa dig för.

Av scimanyD
Skrivet av Datanisse:

Rätt många pessimister i tråden

Ofta mycket negativitet i dessa forum. Jag antar att folk här har redan spelat Cyberpunk och vet precis hur det ser ut. Eller bedömer man allt nuförtiden via en "1080p" video kvalla?