Inlägg

Inlägg som cjal har skrivit i forumet
Av cjal

@Kevinpe

Aldrig skrivit C# själv men såg ett antal problem i din logik du skulle behöva se över. Din catch fångar inte saker som värden utanför 0-23 och 0-59. Efter ditt felmeddelande i din catch kör du en readline men det sparar du aldrig i någon variabel. Tänker att jag låter dig klura lite på hur du vill lösa detta själv

Av cjal

Jag har en SM7B kopplad till en Motu M2, inget annat och det fungerar hur bra som helst. Inte någon som tyckte att ljudet är för lågt från micken så extra gain från en cloudlifter eller annat känns rätt meningslöst imo.

Av cjal
Skrivet av WorriedElk:

Tog Slay The Spire, tack!

Av cjal

Är programmet endast till för dig själv? Eller ska andra kunna komma åt det också? Om det bara är för dig själv så är det väl bara att köra på men om andra ska komma åt det så finns det lite att tänka på som tidigare tagit upp. Jag hade själv aldrig kört någon random .exe fil som skickats till mig och skriver du koden i ett scriptingspråk som python så måste mottagaren ha det installerat för att kunna köra koden.

Kan hålla med tidigare om att Excel är en bra lösning för ditt problem. Inte för att jag kan speciellt mycket om functions i Excel men slängde ihop ett snabbt test som du hittar på denna länken. Testa gärna att ändra antal liter och byta mellan insida/utsida (du kan radera insida/utsida med delete tangenten). Finns säkert kunnigare människor som kan göra det snyggare men det borde väl uppfylla de krav du ställde på programmet med fördelen att du kan skicka det till folk så de kan fylla i själva. Enda jag inte riktigt förstod i din förklaring var antal objekt som ska målas så har helt enkelt en kolumn för kvadratmeter.

Av cjal

Har aldrig använt någon utav programmen i pcgamingwiki guiden men att döma av din screenshot så är du INTE på offset 51FBB1 utan det råkar bara vara så att data på offset 4CC24F har den ordningen. Det kan du se längst ner i din screenshot där den följden återkommer en gång till i offset 1DE27E5.

Kan även se från ditt screenshot att spelet är installerat genom Steam. Om du läser guiden står det "The Steam version executable needs to be unpacked with Steamless before modifying it." Steamless hittar du här https://github.com/atom0s/Steamless och senaste release finns på högersidan. Har som sagt aldrig använt det men verkar som att du drar(?) eller pekar på little nightmares exen i steam mappen så kommer Steamless ge dig en ny .exe du behöver ersätta den gamla med. Sedan borde det bara vara att hitta rätt offset och ändra värdet där.

Av cjal

Dag: 2
Språk: Go
Lösning: Github

package main import ( "bufio" "fmt" "os" "strconv" "strings" ) func part1(Coordinates []string) int { x, y := 0, 0 for _, Coords := range Coordinates{ splitString := strings.Fields(Coords) depth, _ := strconv.Atoi(splitString[1]) switch splitString[0] { case "forward": x += depth case "up": y -= depth case "down": y += depth } } return x * y } func part2(Coordinates []string) int { x, y, aim := 0, 0, 0 for _, Coords := range Coordinates{ splitString := strings.Fields(Coords) depth, _ := strconv.Atoi(splitString[1]) switch splitString[0] { case "forward": x += depth y += aim * depth case "up": aim -= depth case "down": aim += depth } } return x * y } func getInput() []string { file, _ := os.Open("input.txt") defer file.Close() scanner := bufio.NewScanner(file) var input []string for scanner.Scan() { input = append(input, scanner.Text()) } return input } func main() { Input := getInput() fmt.Println("Part one:", part1(Input)) fmt.Println("Part two:", part2(Input)) }

Dold text
Av cjal

Dag: 1
Språk: Go
Lösning: Github

package main import ( "bufio" "fmt" "os" "strconv" ) func part1(numbers []int) int { result := 0 for i := 1; i < len(numbers); i++ { if numbers[i] > numbers[i-1] { result++ } } return result } func part2(numbers []int) int { result := 0 for i := 0; i < len(numbers); i++ { if len(numbers)-i == 3 { break } else if numbers[i]+numbers[i+1]+numbers[i+2] < numbers[i+1]+numbers[i+2]+numbers[i+3] { result++ } } return result } func getMeasurements() []int { file, _ := os.Open("input.txt") defer file.Close() scanner := bufio.NewScanner(file) var numbers []int for scanner.Scan() { x, _ := strconv.Atoi(scanner.Text()) numbers = append(numbers, x) } return numbers } func main() { numbers := getMeasurements() fmt.Println("Part one", part1(numbers)) fmt.Println("Part two", part2(numbers)) }

Dold text

Började precis lära mig Go och tycker det är ett väldigt trevligt språk. Inte världens snyggaste lösning men funkar.

Av cjal
Skrivet av elp:

Sidkällan...?
Hur då?
//F. Atta Rinte

Högerklicka, välj "Visa sidkälla/View Source" använd ctrl+f för att söka efter kommentaren så hamnar du på rätt ställe, bara att scrolla igenom alla spoiler taggar så står koden där

Av cjal
Skrivet av Hjemrdeil:

Måste bara säga respekt för alla spoilers, jag kollade genom även om man var sen på nyckeln. Det var riktigt jobbigt att klicka genom hela.

Tricket är att kolla på sidkällan så slipper du trycka dig igenom spoiler taggarna

Av cjal

@Muddyvaines
RoS har varit en riktig favorit och speciellt Dingir albumet, kul att se fler som lyssnar på den typen av musik här.

Av cjal
Skrivet av Makii_SWE:

Hejsan, har du fortfarande kvar spelet? jag brukade spela det förut och har letat i 3 år när jag hittade det här gamla inlägget. Det jag kommer ihåg är att Man var i ett hus och efter ett viss tid så säger någon "ånej ett spöke igeeen". Om du har spelet så är min discord Maki#9232 om du vill adda mig så kan du skicka över spelet. Youtube videon på spelet är nedtaget så jag kan inte få det därifrån.

Ledsen att göra dig besviken men jag har aldrig ägt spelet. Spelade det på förskolan för 20 år sedan och har inte spelat det sedan dess.

Av cjal

Ser ut som att du lagt in den under "Regler för utgående trafik" men om du vill blockera den att kommunicera med din dator borde den ligga under "Regler för inkommande trafik"

Av cjal

Så som nyheten är skriven får ni det att låta som att detta är första steget till en fungerande Switch emulator vilken inte stämmer då det sedan länge existerar två fullt fungerande emulatorer, däremot är detta första som körs på ARM vilket kan båda gott i framtiden eftersom Switch chipp också är ARM.

Av cjal

Jag gissar att du inte har några större planer på att överklocka din processor speciellt och då känns kylaren lite overkill. Vet att många tidigare rekommenderat Hyper 212 EVO och här är en nyare variant av kylaren som ska vara ännu bättre

Av cjal

@yaxez:

while(notquit) är som att skriva while(notquit == true)

du kan göra precis samma sak med

while(!notquit) som då blir lika med while(notquit == false)

Av cjal

Tack så mycket för Shadow of the tomb raider! @MFlurre

Av cjal
Skrivet av cowabunga:

Varning för långt produktnamn: Vortex Race3 RGB PBT Cherry Mx Silent red

https://i.imgur.com/ak5EZbJ.jpg

Vad tycker du om det? Sneglat lite på det och Pok3r men har svårt att bestämma mig.

Av cjal

Finns ett VBScript du kan köra för att få ut nyckeln

Av cjal

Förvirrad kring hörlursförstärkare / Behöver jag verkligen en?

Hej Sweclockers, är tillbaka igen med ytterligare en ljudfråga.

Tog hem 2 saker på prov, en MOTU M2 och ett par Sennheiser HD 600 men känner mig väldigt vilsen i det här med hörlursförstärkare.

Kollar man här så har hörlurarna rätt hög impedans och vad jag förstått så brukar högre impedans generellt betyda att ljudet blir lägre om man inte har utrustning för att driva dem. MOTU M2 är ett Audio Interface som drivs via USB och efter många google resultat så verkar de flesta skriva att de inte rekommenderar hörlurar med mer än 250 Ohm till interfaces som drivs via USB.

Jag blev därför förvånad när det räcker att vrida upp volymen till ungefär 45% på M2an för att det ska bli lagom, mer än så och jag kommer bli hörselskadad, och vad som gör mig ännu mer förvirrad är att kopplade till min Galaxy S10 så var det 50-60% sedan blev det för högt. Så behövs det verkligen en hörlursförstärkare? Eller (ren gissning) är det så att en förstärkare ger mer "tryck" i frekvenserna där impedansen är hög? Typ runt 100 Hz? Där S10an och M2an inte klarar av att leverera tillräckligt hög spänning?

Av cjal

Tackar så mycket för svaren. Tar ditt råd och beger mig till musikaffär för att kolla på alternativ samt även olika mikrofonalternativ så får jag se vad det blir tillslut.