Inlägg

Inlägg som oRBIT2002 har skrivit i forumet
Av oRBIT2002

Min kod är dessvärre en enda röra nu när jag experimenterar.. Ajax-anropet ser i dagsläget snarlikt ut det enligt nedan. Jag vill ha ut svaret från den till den anropande funktionen, ValidateForm().
$.ajax({
type: "POST",
data: cmd,
url: "/api/xxxx",
success: function (isValid) {
return isValid;
}
});

Av oRBIT2002

Jag tror tyvärr inte ditt förslag kommer fungera heller, som du misstänker..
Jag är rädd för att jag behöver tänka rejält "out of the box" här och hitta nån typ av workaround.. Men nån får gärna bevisa motsatsen.

Av oRBIT2002

Jag kan inte ha "await ValidateStuff() i en funktion som inte är async och jag kan inte förändra det.
Koden ser ut nått i den här stilen i dagsläget.

function validateForm() {

var isOK = true;
... validera massa fält, sätt isOK = false om något test failar

// Såhär nedan tror jag att jag skulle vilja ha det för rest-anrops-testet
var result = ValidateStuff();
if (result === false)
isOK = false;

return isOK;
}

function ValidateStuff() {
--- kör ajaxanrop och returnera true eller false beroende på hur valideringen gick...
}

Av oRBIT2002

Javascript, jQuery & Ajax-anrop

Jag står inför en liten utmaning i ett projekt jag grejar med. Det borde vara busenkelt men jag stöter på problem dessvärre, kanske någon kan tipsa mig i rätt riktning?
* Jag ska modifiera en javascriptfunktion som validerar ett formulär. Funktionen förväntas returnera true/false om allt är ok eller inte, detta kan jag inte påverka.
* All validering sker i Javascript/jQuery, förutom en validering som behöver vara ett REST-anrop via jQuery/Ajax. Den här REST-valideringen ska dock bara utföras om ett visst input-fält finns på sidan (visas inte under vissa förutsättningar).
* För enkelhetens skulle jag vilja ha ett "async: false" på ajax-anropet men det verkar inte stödas längre.

Jag har problem med flödet här i och med ajax-anropet eftersom det blir asynkront. Jag kan inte returnera true/false via success: eller error: då det inte skickas ner till funktionen som ska ha det.
Jag har googlat sönder nätet hur jag ska göra det här enkelt men inte hittat nått bra sätt än. Jag skulle vilja göra nått i stil med
var result = validateStuff(), d.v.s. en funktion som gör rest-anropet och sen returnerar just true/false till huvudfunktionen men det var inte helt uppenbart..

Hoppas någon orkar läsa och förstår någorlunda vad jag är jag ute efter. Tips skulle uppskattas!

Av oRBIT2002
Skrivet av SCORPIUS:

Ibland känns det som att jag är sista personen i västvärlden som inte har spotify/Tidal osv 😂

Jag med. Jag är ganska nöjd med Winamp fortfarande.

Av oRBIT2002

Om ett par år är sånt här inte aprilskämt längre.

Av oRBIT2002

Inte alls insatt i just den här emulatorn så jag är ute på hal is här. Frågan är hur den utvecklas? Är det endast genom reverse engineering tror jag är betydligt riskfriare än att det kommer fram att man lyckats ta del av konfidentiell information om Switchens uppbyggnad och funktionalitet.

Av oRBIT2002
Skrivet av GamleStoffe:

Hade en app i telefonen som registrerade min position när jag var ute och fotade sen kunde man med LR lägga till GPS info per bild via tidskoden på bilden och GPS koordinaterna. Kommer inte ihåg vad appen hette men bör ju inte vara alltför svårt att hitta.

Jag har massa gamla bilder jag skulle vilja tagga så där är mitt problem.

Av oRBIT2002

Nån som vet ett gratisprogram (eller ja, det får kosta nån krona med iofs) för Windows som kan geotagga bilder på ett enkelt och smidigt sätt (typ klicka på en karta, "här var bilden tagen" liksom) och som sparar det i EXIF-informationen..?

Av oRBIT2002

På tiden när man hade mekanisk hårddisk installerade man om då och då Sen SSD'n kom har behovet att ominstallationer sjunkit markant.

Av oRBIT2002

Nu gäller det att försöka lösa varför Windows inte presenterar nån regelrätt loginprompt man är van vid utan man får trycka ctrl+alt+delete när man startar datorn för att få upp inmatningsfältet.. Alltid är det nått

Av oRBIT2002

Ja. Redigerade min förra post samtidigt som du skrev din, "AMD Catalyst" verkade installera nått så det snurrar på bättre, i skrivande stund iallafall.

Av oRBIT2002

Nope verkar inte funka tyvärr, samma resultat.

EDIT: Installerade nått "AMD - Catalyst", då verkar det snurra på som det ska, än så länge.

Av oRBIT2002
Skrivet av holo:

Jo jag är 99% säker på att det är samma fel som jag stötte på.
ULPS hette det!
"How to disable ULPS in registry?
In the search field (above the Start Orb) type. regedit.
right-click on the regedit.exe shortcut that appears -> run as admin.
In Registry, on the left highlight HKEY_LOCAL_MACHINE.
Hit Ctrl+F, and in the Find field fill in: ...
At every instance of EnableUlps change the value from 1 to 0. ...
Close Registry.
Reboot the PC.
"
Det borde kunna funka!

Ska jag verkligen söka efter "..." eller fattar jag fel?

Av oRBIT2002

AMD japp. Frysningen är ju inte konstant utan till och från hela tiden (med kort intervall) så datorn är ju i stort sett oanvändbar. Jo, CPU:n är slö men detta är nått annat.

Av oRBIT2002

Orosmomentet är nu, efter nyinstallation av Windows 10 är på plats, på befintlig hårddisk är att systemet fryser frekvent med nån sekunds mellanrum. Man kan röra muspekaren nån sekund eller två, sen fryser allt ungefär 1-2 sekund med. Verkar inte bara gälla muspekaren utan allt. Noterade det precis innan jag körde en jättelik windows update som tagit hela dagen att installera, sen försvann fenomenet en stund under patchen, sen kom det tillbaka..

Av oRBIT2002

De här mekaniska diskarna är ett elände när man är van vid SSD sen antal år. Man inser vilken fruktansvärd skillnad det är även mot den simplaste budget SSD'n jämfört med en mekanisk drive.

Av oRBIT2002

Verkar vara lite bökigt att byta disk, lite mer skruvande än vad jag hade tänkt på en dator jag inte äger. Hittar förvisso ingen guide för exakt just den här modellen. :/
Oerhört tacksam för alla tips och idéer här i tråden, tack för dem.

Av oRBIT2002

Tror den hade 8GB RAM tror jag men den gamla hårddisken är katastrof. Gissar det blir detektivarbete att hitta drivrutiner för allt om jag lyckas ominstallera den…

Av oRBIT2002

Datorn har serienr under men det är väl inte för Windows gissar jag? Jag måste väl ha ett serienr antar jag om installerar om.