Inlägg

Inlägg som Kel har skrivit i forumet
Av Kel
Skrivet av jnsson:

Jag tar heller ett YouTube som är baserad på vad jag sett tidigare. YouTubes "rekomendationer" när jag inte är inloggad är helt förfärliga

Precis!

är det verkligen vad genomsnittssvensken kollar på!?!

Av Kel
Nytt bud: 2 500 kr behöver skickas, betalar jag för :)
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Kel
Skrivet av Factorial112:

Apple har ju usb-c till iPaddarna, använder den till vår Nintendo Switch.. så den som kom med switchen sitter i dockan

är väl ganska säkert att mobilerna kommer gå samma väg, det man förlorar på lighting tar man igen på billigare tillverkning med standardiserad laddport

Det enda de ser är väl förlusten när de inte får licenspengar för "made for iPhone"..

Av Kel
Skrivet av walkir:

Du verkar inte ha haft en iPhone i dina ägor de senaste 5 åren

Jaså, kan man flytta ikoner och byta din launcher? Den Iphonen har jag inte hört talas om.....

Ang. adapter, så skaffade jag en liten USB-C till Lightning adapter på Fyndiq för 49:-.

Pratade om när apple blir "modiga" nog att ta bort porten från telefonen och hur det ska funka med bilar som har trådbunden carplay

Antar att vi har olika sätt att se på "problem". Jag har även ett gäng motsvarande adaptrar för Micro-USB till Lightning. Tycker att Apple varit ganska konsekventa med Lightning sedan 2012, medan andra tillverkare inte varit konsekventa kring USB-kontakterna. Finns på tok för många telefoner som envisas med Micro-USB än idag.

Konsekventa på iphone ja, men allt annat har ju fått usb c, till och med kabeln som följer med till iphonen har ju usb c i änden! 🤣 tycker att de är så konstigt besatta med att ha den kvar på iPhone/ipod...

Av Kel
Skrivet av Chippen2188:

Det är tråkigt att det ska behövas en standardisering på det här viset, kommer vi alltid sitta fast i USB-C nu? Jag må va en Apple fanbiy, men dom har skitit i det blå skåpet här. Om dom inte var så extremt trångsynta å vägrade gå över till USB-C tror jag inte intresset hos EU hade varit lika stort. Jag hade älskat USB-C på mina senaste iphones!

Marknaden är inte redo att ta bort porten. Många bilar har inte trådlös Apple Carplay t.ex. Men det skiter väl Apple i.

Det är lugnt, du ska se att asen tar bort porten och sen säljer en adapter för endast 1495:- som säkert funkar jättebra... Giriga svin, inte för att android på nåt vis är perfekt men jag kan störa mig så sjukt mycket på Apples översittarfasoner, t ex att du som användare inte kan ens bestämma hur ikonerna ska vara på hemskärmen, t9 calling, inte möjlighet att backuppa på annat är i cloud, fråga dig VARJE DAG om du inte ska köpa iCloud för xkr i månaden, fast jag inte vill, osv.
Fick iphone via jobbet men lämnade tillbaka den efter ett par månader, usch

Av Kel

Skrev just detta på galleriet "arkadmaskin - stilren" så kopierar det hit 🙂

hej! jag gjorde en arkadmaskin med en rpi2/retropie via fina guider på youtube för ett antal år sen, köpte bara ett billigt trådlöst tangentbord som jag satte in i en slot på ena sidan och som kan tas fram vid behov, praktiskt och diskret.

när jag gjorde mitt bygge använde jag en färdig iso och fantastiska instruktioner från Techtipsta på youtube, tyvärr har han inte gjort videor på ett par år men den gamla funkade då när jag byggde

Av Kel

Sensommarkväll i glada vänners lag.

https://i.imgur.com/wyK8oWX.jpg

Grillkväll med familjen förra lördagen, fantastiskt!

Av Kel
Skrivet av Rubberduckrof:

Ahh, kollade på ett sånt prg som låg i samma mapp som ett av Nintendo spelen, joytokey hette det, x360ce känner jag igen

Blir bara förvirrad, detta hittade jag:

x360ce maps all controllers to Xinput (gör inte Ipac2 det i Xinput läge?)
Joytokey converts those XInput to keyboard input (då kunde man väl skippat x360ce från början?)
Får kolla på detta efter helgen (jobb)

/tack

hej! jag gjorde en arkadmaskin med en rpi2/retropie via fina guider på youtube för ett antal år sen, köpte bara ett billigt trådlöst tangentbord som jag satte in i en slot på ena sidan och som kan tas fram vid behov, praktiskt och diskret.

när jag gjorde mitt bygge använde jag en färdig iso och fantastiska instruktioner från Techtipsta på youtube, tyvärr har han inte gjort videor på ett par år men den gamla funkade då när jag byggde

Av Kel

Jag har ”bara” en 95w led armatur ovanför mina växter, hade fraktskadad sådan på jobbet som bara låg så jag tog hem den och hängde upp den ca 1 m ovanför bädden, den lyser 10h per dygn och har gett mig tomat, sallad av lite olika sort, basilika, gräslök iaf, har testat med broccoli och gurka men det har inte alls gett något, de har bara blivit spretiga sjuka blad av dem. Så fort jag lärde mig att ”knäppa” på tomatplantorna så de pollinerar sig själv så har det funkat kanon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Kel

källarodling
storleksjämförelseFör många av er som vill prova på hemma så kan jag rekommendera "Odlingslådan Harvy" från plantagen/hemmaodlat.se, finns på blomsterlandet/granngården/wexthuset osv, det är ett startkit för hydroponiskt odling, funkar riktigt bra, jag började med en sådan i årsskiftet i källaren och håller fortfarande på, samma flaska med näring ännu!

Jag har dock gått över till lite andra behållare, jag använder "turkiskt yoghurt" burkar med en 3d-printad frökapselhållare, sätter i 2st plocksalladsfrön i ikea's 403.176.48 rotkuber och plockar 4-5v senare! behöver inte göra nånting öht under den tiden med vare sig plantor eller bevattning!

Perfekt om man vill "slöodla" i hemma

Av Kel

Egen laser

Skrivet av deeshu:

Jag har dock en fråga till dig! Vad kostar en vettig laser och var får man tag på den?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag köpte en så kallad K40 från eBay, de finns (fanns iaf) då i Storbritannien så jag köpte min för 3,5k kr hem på uppfarten, tog ~4-5 dagar att få hem den, bra förpackad i dubbla kartonger med mycket frigolit.

Det jag modifierat på den än så länge är att jag använder scorchworks k40-whisperer och incscape istället för skitprogrammet som följer med, har 3D printat ett munstycke till linsen så jag kan koppla på tryckluft till den, gör riktigt stor skillnad, speciellt vid tjockare objekt.

Bordet som sitter i är rätt värdelöst för stora platta objekt men funkar riktigt bra om man vill gravera typ stenar eller andra flummiga former (tvärsnitt på grenar, små träskyltar/plexibitar osv) då den är fjäderbelastad, plockar man ut den och modifierat det värdelösa utsuget så får man lätt in 30x30cm plexi från t ex biltema som graverad sjukt fint, och skär fint också!

Jag har inte haft några problem med tub, pump, fläkt eller andra mekaniska delar, det enda problem jag haft är lite dåligt pressade kabelskor som jag pressade om, och en potentiometer som gick sönder men jag raidade bara lite i elektronikskrothögen så löste det sig

Har man bara lite flinka fingrar så funkar den hur bra som helst, kan lite ångra att jag inte köpte en med större bädd, kraften i lasern räcker för det mesta, speciellt om man kopplar på lufttryck till den. Det du MÅSTE ha är ett hål i väggen att släppa ut genom /koppla slangen till, avgaserna från den är ingen lek, speciellt inte om man skär i plaster och sånt.

Sen tar det ett par timmar att få till speglarna första gången... men sen har jag småjusterat ~ 2-3 ggr per år.

Av Kel

Sjukt snyggt! vad är det för tjocklek på lagren? jag har nämligen en egen 40w laser. Har länge funderat på att pröva nåt sånt här!

Men vilken tid det ska ha tagit att designa! helt sjukt mycket detaljer juh!

Har du gjort den i illustrator/incscape eller 3d program typ fusion360?

Edit: nu läste jag tråden på forumet och fick alla svar! Skämsmössan på!

Av Kel
Skrivet av Lothbrok:

Brukar inte läsa Sweclockers artiklar, då de ofta är jobbiga och har citat men sedan en översättning av citaten. (why?)

och hur kan du överhuvudtaget kritisera kommentera ngt du inte läst? känns ju hyfsat bortkastat...

Av Kel
Skrivet av anon5930:

För de som inte minns eller inte var med tidigare så såg Steam ut så här innan UI-uppdateringen 2008 (eller om det var 2009):

https://images.duckduckgo.com/iu/?u=http%3A%2F%2Fi.imgur.com%2FMhFhL.jpg&f=1

daaaaaaam, inte minns jag att den var så fugly! >.< blev dock många timmar där... =D

Av Kel

@Tumnus: tull och moms tillexempel? 13%tull + 25% moms ger ~+750 sek på 2000:-
sjukt? absolut!

sen beror tullen en hel del på vilket land det kommer ifrån... men det ids jag inte forska fram en specifikation på vilka länder grafikkprt importeras ifrån

Av Kel

nu har du inte skrivit vad exakt för grafikkort du har i den men det känns som den svagaste länken, jag kör själv med en gammal i3:a och det gjorde ruskigt stor skillnad med ny gpu, dock måste du undersöka kompabilitet med mb om du inte har uefi bios på moderkortet då d3et var ett bekymmer för mig, minne kan vara bra för stabiliteten om du datorn står på länge eller kör mkt i bakgrunden, annars tror jag inte du märker ngn direkt skillnad med mer minne.

Av Kel

galet skön bild! du måste ju tömt en hel kabelcontainer på dig!
Stort grattis

Av Kel

@tvelander:
jag älskar dig! Kan inte jag bli din, gamlakomponenterdump?

Skämt åsida, du har rätt, och är det nån som brukar ha testat det för stunden värsta så är det ju du

Av Kel

bra skrivet test och bra bilder! i like! och verkar vara gediget bygge å

Av Kel

en kollega till mig har en duster 2015 som hon köpte ny och den har varit på mer på verkstad än inte, DOCK så köpte hon den på rekommendation från bekanta som har en 2014-15 nånting och som bara går och går, och vad jag hört av kunder så verkar de fungera bra förutom att de exemplar som krånglar krånglar rejält!

Dock kan det sägas samma sak om t ex volvo eller bmw, får man ett krånglande as är det inge kul oavsett fabrikat, pappa köpte en vw Sharan som var 12 av 13 månader han ägde den på verkstad..