Inlägg

Inlägg som klikken har skrivit i forumet
Av klikken

Produkt: Lenovo IdeaPad Gaming 3 R5-5/8/512/2050 15,6" bärbar dator för gaming
Länk: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gaming-pc/gaming-lap...
Kategori: Datorer
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=12270095
Pris: 6990 kr

Av klikken

För 7000 kronor kan jag nästan garantera att du inte kommer hitta en ny bärbar dator som duger för gaming. För 8-9 tusen kanske du hittar en duglig i butikens outlet (det vill säga en kundretur) men även det blir nog svårt..

Av klikken
Skrivet av mrwu:

- Inga märkbara fördelar
- Sämre UI (inställningar)
- Sämre UI (context menu vid högerklick)
- Sämre UI (taskbar)
- Jobbigare krav (TPM)

Context menu går enkelt att ändra i Windows 11 tillbaka till såsom det var i W10, guiden nedan är direkt kopierad från Microsofts hemsida

Right-click the Start button and choose Windows Terminal.

Copy the command from below, paste it into Windows Terminal Window, and press enter.

reg.exe add "HKCU\Software\Classes\CLSID\{86ca1aa0-34aa-4e8b-a509-50c905bae2a2}\InprocServer32" /f /ve

Restart File Explorer or your computer for the changes to take effect.

You would see the Legacy Right Click Context menu by default.

Av klikken

Bor i enplansvilla med luftvärmepump som kyler, 22c kyla på luftvärmepumpen brukar vara perfekt för att det ska vara svalt, men ändå inte känna som en kylskåp, när man kommer in i huset utifrån en varm sommardag.

Av klikken

65" i vardagsrummet, 43" i sovrummet
Philips bägge två. Kör dock med ambilight av i sovrummet

Av klikken

Processorn kommer bottelnecka på båda korten. Köp det kort du tycker är bäst/mest prisvärd så kan du uppgradera processorn senare.

Av klikken

Om du är osäker på hur man installerar om windows skulle jag faktiskt råda dig att gå till en datorhandlare med din dator

Av klikken

Låter som något mjukvarufel om du utan bekymmer kommer in i windows i felsäkert läge. har du möjlighet att göra en clean install av windows?

Av klikken

Behöver dock inte vara grafikkortsdrivrutinen som felar, kan ju vara något annat som gör att datorn låser sig efter du loggat in.
En nyinstallation av windows brukar hjälpa för det mesta

Av klikken

Har för mig att du behöver välja felsäkert läge med internet, borde finnas som alternativ?
Annars kan du ju ladda ner DDU på en annan dator, sätta över på ett USB minne och sen koppla i den dysfunktionella laptopen och installera det i felsäkert läge.

Av klikken

Här är ett förslag. Annars skulle jag rekommendera köpa begagnat.

Bygge från Komponentkoll

CPU: AMD Ryzen 5 5600X (1 896 kr hos Amazon)
Grafikkort: Gigabyte GeForce GTX 1660 Super Gaming OC 6GB (2 990 kr hos Webhallen)
Chassi: Deepcool D-Shield V2 (394 kr hos Computersalg)
Moderkort: ASUS Prime B550-PLUS (1 507 kr hos Amazon MP)
RAM: Corsair Vengeance LPX Black 16GB (2x8GB) Ryzen (716 kr hos Proshop)
SSD: Kingston A400 480GB 2.5" SATA (SA400S37/480G) (386 kr hos Computersalg)
Totalt: 7 889 kr

Av klikken
Av klikken
Av klikken
Skrivet av Massy:

Hur resonerar du kring kvalitén på fjärrströmbrytare på Biltema? Vad är det som säger att din mobilladdare kan börja brinna men inte ditt billiga fjärruttag från Biltema? Har du någon statisk på hur vanligt det är att en TV i standby som står och drar 0.05 watt skulle börja brinna? Extremt låg förbrukning och värmeutveckling och går något paj i kretsarna så finns det säkringar både i TV och i din elcentral.

Ett vanligt antagande från förr är att "det samlas damm i TVn och sen blir det varmt och tar eld!!!". Men prova själva, dyk under sänger och ta fram en stor dammtuss. Försök nu tända eld på dammet med tändare. Det gick inte, chockerande va? Visst högre värme kan väl få någon komponent i TVn att poppa men tvivlar starkt på att detta är ett problem nuförtiden. Viss skillnad på en modern OLED i standby vs en CRT från 1962.

Något annat falskt som präglade ens skolgång och propaganda man matades med som ung är att "nu står hela sveriges vindkraft i stand by". Man ville påstå att prylar i stand by drog mer el än vad hela vindkraftparken använde. En laddare som sitter i väggen drar knappt något alls, en TV på sin höjd någon enstaka watt, numera ännu mindre. Och detta klagade man på när glödlampor fortfarande låg på 60 W styck.... Helt förvirrat.

Edit: Googlade runt lite nu och hittade diverse sidor som rekommenderar att man ska utnyttja att ladda telefoner etc som går att ladda trådlöst. Men vad hjälper det? Du har ju fortfarande en 230 V AC/DC omvandlare inkopplad och dessutom ett gäng spolar som står och strålar ut energi. Inte ens de som ska veta varför det börjar brinna i våra stugor, verkar veta hur elektronik fungerar. En trådlös laddare är i mångt och mycket mer komplicerad än en med sladd...

Käre vän!
Jag lägger mig platt inför ditt svar.
Jag är inte särskilt kunnig inom området. Antar bara att en strömbrytare är mer säkert än att ha en laddare eller en tv i standby på, men vad vet jag. Kanske ni kan bortse från min rekommendation om biltemas fjärrströmbrytare och istället investera i en skarvsladd med röd knapp på, tordes vara helt säkert!
Jag gick en brandkurs via jobbet för några månader sedan och brandmannen sa att han varit med om många tv apparater som fattat eld, men vad vet jag Uppskattar ditt svar

Av klikken

Några laddare, typ tfn+klockladdare vid sängen sitter i stort sett alltid i. På några platser har jag skarvsladd med en röd strömbrytareknapp på sig. Rekommenderar fjärrströmbrytare, finns billigt på typ biltema. TVn ska man aldrig ha i standby, brandrisk. Kopppla tvn till en dosa för fjärrströmbrytare. När du startar TVn så startar du eluttaget först bara

Av klikken

Chrome, Geforce experience, Winrar, Spotify, Battle.net, Origin, Steam, Msi afterburner, Ccleaner (lite skämmigt absolut). I stort sett så till att börja med.

Av klikken

Har ägt s21 ultra några veckor och provat en handfull skärmskydd. Ingen höll måttet. Belkin som finns att köpa på Clas ohlsons hade svarta kanter runt glaset så den gjorde skärmen synbart mindre. Copter fäste inte ordentligt på sidam av skärmen där skärmen är curved. Etc, etc. Har nu bestämt mig för att jag redan lagt över 700kr på skärmskydd som jag inte tyckte om och kommer inte lägga en krona till. Kör utan skärmskydd och ångrar som sagt att jag tog bort det som följde med telefonen.

Av klikken
Skrivet av danneking:

Ja du har nog rätt där. Tyvärr måste man nog ha fingeravtryck även för skärmen om man ska ha de för Bank-id.
Är lite märkligt för mig. Vissa dagar fungerar de väldigt bra med fingeravtryckläsningen och andra väldigt dåligt.
Har försökt att lägga in flera för samma finger men de gör ingen speciell skillnad.
Men kan vara för att jag har torra händer.
Hade gärna sluppit det helt för skärmen och bara haft för Bank-id men de är va de är.
Kör fingeravtryck och hansiktsigenkänning kombinerat. Oftast läser den av något av dom i alla fall
Körde Copter på min tidigare lur och tyckte att det var bra. Fick bara repor rakt över skärmen av kreditkorskanterna när ja hade plånboksfodral, men skärmen skyddade den väldigt bra.
Strax innan ja skulle byta telefon tog ja bort de och de var väldigt skönt att köra utan, även om ja inte tänkt på att de var nåt speciellt när ja hade de så är de ändå lite "trögt" med de på.
Original som sitter på nu känns bättre och de verkar skydda bra hittills (4 månader) men får se hur länge de håller.
Frågan är också hur de funkar med fingeravtrycksensor med Copter på?

Efrersom copter är ett plastskydd fungerar det utmärkt med fingeravtryck

Av klikken
Skrivet av Allexz:

Skäms elgiganten.
Ett företag av den storleken borde haft en anställd som dagligen ser över om gamla youtubekanaler råkar få klipp uppladdade av misstag. Definitivt en heltidsstjänst.

Ha-ha

Av klikken
Skrivet av Whiskey89:

Finns inget på Youtube sidan som säger eller anger att Phone House gamla konto tillhör eller hanteras av Elgiganten.
Komtakta dom och fråga istället?

Klicka på fliken "om" så ser du.