Inlägg

Inlägg som cdx873v har skrivit i forumet
Av cdx873v

Om du blåser på disketten så får den virus

Av cdx873v
Skrivet av Dem8n:

Rent bedrägeri.
Nästa gång någon köper en kylare som utlovat är gjord i koppar, skrapa bort lite av färgen så sen ni ju om det är koppar, är det inte koppar så skicka tillbaka skiten.

Det kommer ju inte gå om man skapat bort färg 😂

Av cdx873v

JAAAAAAAA TACK! Just do it!

Av cdx873v
Skrivet av Wiiga:

Förstår inte varför alla är så upprörda över att just Huawei's telefoner spionerar på folk?

Oavsett märke på telefon så har ni inga appar installerade på dem eller? Vad jag menar är alla dessa avtal man godkänner (och sällan orkar läsa igenom) till alla appar.
Google, Facebook, Snapchat, Instagram ja i princip varenda app som finns avlyssnar dig och samlar information för tex, riktad reklam.
Men att just ett kinesiskt bolag gör det (eller för regeringen kräver det) blir folk galna över?

Jag måtte vara dum i huvudet då jag inte förstår skillnaden.

Skillnaden är väl att Kina är inte någon demokrati. Du kan inte stämma staten eller dess intressen om du har blivit illa behandlad. Jag skulle väl säga att det är en ganska stor skillnad att bli spionerad på av Kina jämfört med tex USA. Det mesta vi har i väst är bättre än det som många andra länder har i övriga världen.

Av cdx873v
Nytt bud: 2 100 kr Kan kanske hämta ändå..
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av cdx873v
Nytt bud: 1 900 kr Skrev kommentar innan
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av cdx873v

1900:- vill helst ha den fraktad dock. Jag har jobbat som modare på psxcare i Stockholm så jag behöver inte testa.

Av cdx873v

Jag beställde precis 100st kvantdatorer! Det var dyrt, men det är lugnt. Jag kommer minea alla coins i hela världen och bli rik!

Av cdx873v

Bing Ai är ju lika värdelös som deras sökmotor. Jag frågade den hur jag byter användarnamn på min lokala användare i Windows 10. Den tyckte att jag skulle registrera ett nytt konto och flytta över alla filer dit. Bara för att kunna byta namn.

En goggling och jag fick svar direkt. Ving försökte minst fem gånger. Två gånger fick jag samma svar. Värdelös.

Av cdx873v
Skrivet av Jonteponte:

Såhär har det varit sedan jag började jobba i slutet av 1990-talet. Det har varit svår brist på kompetens i hela eller delar av IT-branchen i princip så länge den existerat. Det man egentligen skulle vilja är att det finns minst fem sökande till varje tjänst som utlyses och att minst tre skall vara överkvalificerade men ändå vara beredd att jobba för den lön som erbjuds.

Varenda ställe jag jobbat på har kämpat som galärslavar för att försöka få bort fokuset på vad man tjänar och istället försöka få det till att man arbetar där för att det är så vansinnigt kul och för alla andra förmåner än just lönen.

En vacker dag kanske någon kommer på att man förmodligen lätt hittar rätt kompetens om man bara kommunicerar följande: " - Vi ställer höga krav men vi betalar också jävligt bra. Välkommen att söka!"

Det borde vara som i andra delar av världen där man helt enkelt annonserar lönespannet man kan förvänta sig när man söker och kommer på fråga. Istället är det i Sverige så att själva lönen är det sista man får veta. När man i princip redan gått igenom hela rekryteringsprocessen. Vilket egentligen är rätt absurt.

Det är ganska likt El-branschen. Jag vet inte hur många enmansfirmor det finns i Hälsingland. Men det är många! Och hela tiden hör man folk som undrar varför alla startar eget för? Kanske för att 30k i lön var ok för 10år sedan?

Av cdx873v

Det är väl bara att rekrytera från närmaste lagret. Finns många utbildade utvecklare och nätverkstekniker på lager. Dom kör numera truck. Årsta och jordbro är rena silicon valley, hahaha

Av cdx873v

Vilken fiasko-generation. Jag tror jag väntar till nästa generation istället.

Av cdx873v
Skrivet av hACmAn:

@lillaankan_i_dammen
Om en vanlig gammal SATA disk klarar av liknande hastigheter på 1 i ködjup så känns något fel.
Ligger inte de bättre/snabbare M2 diskarna på runt 70MB/s och det över PCIE-3?
Nu är inte Phison kända för att vara bra på IO men ändå.

Off:
Edit:
Jag skulle vilja ha en Fluke men bara kalibreringkostnade skull spräcka min budget. Fast då tänker jag mer på de de har för mätning av nätvärk. Mäta Cat 5e och 6.
Biltema får det bli till el. Kostar i alla fall mindre än Classe och klarare högre spänning.

Risken är väl att det blir alldeles för hög spänningsnivå! 😁

Av cdx873v
Skrivet av SweViver:

Finns tusen bättre lösningar på att spela retrospel i soffan. Installera en emulator såsom RetroArch eller Lemuroid på tex en Nvidia Shield box, så har du alla äldre samt även nyare konsoller i en å samma burk, plus allt annat som boxen erbjuder såklart. Dessutom kan du anpassa bilden med filter, skala upp eller spela i 4K tex.
Har du en smart TV som stödjer dessa Android appar så kan du göra allt i TVn direkt. Eller så har du allt på en dator och streamar spelen till TVn via GeForce Experience/Moonlight eller liknande.

De enda som köper dessa mini retrokonsoller är fantaster som tycker att det ser snyggt ut i TV hyllan.

Man ska inte underskatta värdet i att slippa alla de där tekniska prylarna med drivrutiner, roms, emulatorer, dongle för handkontroll osv. Ibland är det så skönt att bara starta konsolen, och bara köra. Inga jävla uppdateringar heller! Hehe

Speciellt när man inte har tid att starta och uppdatera datorn eller xboxen hela tiden. Det senare är jag konstant drabbad av. Efter 6 månader när jag väl har tid för xboxen, så ska den uppdateras! På 4g internet är det bara ge upp..

Av cdx873v

Sluta kolla streams. Jag tappade helt lusten att spela när jag kollade mycket film och streams på folk som spelade. Det var lite som att försöka lära sig hitta i stan, med hjälp av en gps. Det går inte. Efter att jag dumpat gpsen och körde fel några hundra gånger, så hittar jag nästan överallt. Samma med streams. Slutade kolla på sånt och började spela istället. Nu är det kul igen! Började med Doom 2016 och så Doom ethernal! Finns inget som kopplar av min hjärna som att sitta och spela ett par timmar i månaden. Det löser sig nog ska du se.

Av cdx873v

Det kan ju inte vara så att 80% indiska filmer får folk att lämna! Nej, det måste vara för att folk delar konto!

Av cdx873v

Jag köpte en skärm för 5000kr på studiebidrag. Den hade USB-hub. Tänkte att det var en bra idé att testa en skadad usb pryl i den istället för i datorn. Tjoff sa det. Sen vart det svart, hehe. Jag hade ju inte fel iofs. Men 5k var sjukt mycket över huvud taget på den tiden..

Av cdx873v
Skrivet av Jerban:

Mitt största misstag var att bli teknikintresserad. Det är dyrt.

Köp en häst! Oj, vad billigt teknik verkar nu! Haha

Av cdx873v
Skrivet av SFF:

Detta kommer högst troligen leda till sämre integritetslagar för oss i EU.

Kanske inte? Dom kunde tex inte gripa någon i USA, när dom knäckte dom där krypterade chattarna, Ghost och vad det var. Just pga amerikanska integritetslagar. Höga berg och djupa dalar där borta, haha

Av cdx873v
Skrivet av varget:

Förhoppningsvis slipper vi lösenord på internet snart

Snart får vi lösenord från Putin, Supreme leader!