Inlägg

Inlägg som labbz0re har skrivit i forumet
Av labbz0re

Kan man använda detta eluttag med BARA google home & Hue hub ? Jag äger ingen gateway/styrenhet från ikea!
Möjligt?

Av labbz0re

Är det klockan 19:00 ikväll man kan börja spela? pc..open beta

Av labbz0re

@Wenro:
Ska du bara lagra bilder och filmer till kodi funkar vilken som helst skulle jag säga, fixade förr en wd my cloud till mina päron på 2 eller 3tb som dom har sina bilder och filmer på. Dom har kodi på datorn som tar filmerna (1080p) från wd my cloud. Jag för över filmer till dem via Filezilla
Funkar väldigt bra.

Av labbz0re

Läst runt lite..
Folk som ska bygga nas för att köra plex, då behöver man tydligen lite bättre grejer för Transcoding?
Men i mitt fall där nasen lagrar filmer som sedan spelas upp via kodi på min nvidia shield tv så gäller detta inte mig?
Min shield som gör transcoding eller?

Av labbz0re

Funkar det att köra deluge på freenas utan problem ?
Mvh

Av labbz0re

Tänkte köpa 3st 3tb wd red diskar (9tb), räcker det med 8gb ram?
Vad är viktigast att tänka på vid nas bygge?
Ska som sagt endast köra torrent på den 24/7 & dela filmer till max 2 enheter sammtidigt via kodi.
Mvh

Av labbz0re

Hur fungerar freenas? Installeras/körs det från usb? man behöver ingen hdd/ssd att installera det på ?
Om jag istället kör windows och delar ut mappar lokalt, kan jag installera det på dessa 3st wd red diskar jag ska ha i raid eller behöver windows sin egna disk?

mvh

Av labbz0re

Köpa nas eller bygga en "nas" ?

Jag är inne på att köpa en nas eller bygga en.
Film ser jag i Kodi på min Nvidia Shield tv 2, filmerna ligger på min dator i den delad mapp.
Jag vill även att Deluge ska kunna köras på den så min main dator slipper stå på 24/7 och seeda mm.

Räcker det att bara köpa en Asustor AS-3102T? Deluge fanns som addon om jag fattat rätt?
Asustor AS-3102T - https://www.inet.se/produkt/4300073/asustor-as-3102t#specs

Alternativ att bygga en klenare windows dator med 8tb lagring som bara kommer stå på med deluge körandes, samt delade mappar med filmer & serier till min Shield.
Vad tror ni isåfall om dessa delar? Behövs det ens så "bra" prylar bara för att seeda och låta min shield ta filmerna från hdd?
annars har jag en gammal skräp dator som bara behöver lite lagring isåfall.
Är det WD RED man ska välja som hdd? fanns ju billigare alternativ såg jag
https://www.inet.se/kundvagn/visa/10339555/

Eller har ni nån bättre lösning ?
Mvh

Av labbz0re

lite ångest nu,
Jag skickar in en kod per gång, så får alltså fylla i namn osv två gånger med. Skriver ni in två koder i rutan tex "GRBTFCAXNU GZGDFZHRJY"
vilket är rätt?

Av labbz0re

Windows update förstör windows, behöver nu hjölp efter 15h+!

Hejsan alla!

Nu har jag haft problem med min dator sedan klockan 03 natten som var så har inte sovit alls sen dess och bara suttit här och försökt fixa mitt problem utan något resultat, så efter massa googlingar vänder jag mig nu till er

Jo!
Installerade om min dator inatt till fabriksinställningar, köpte den färdigbyggt hos komplett så behöver bara köra Windows återställningsprogram så återställer den allt av sig själv, gjort det en massa gånger utan problem!
Själva återställningen fungerar men sen när jag ska installera alla 101 viktiga uppdateringar i Windows update så vägrar Windows starta upp
När man startar om datorn så installerar den de nya uppdateringarna till 98% och sen kommer ett felmeddelande upp att det misslyckades och datorn bara står och reparerar i 1h+ utan att något händer, efter några omstarter så får man upp om man vill återställa datorn igen och det funkar ju, (man kan även välja reparea windows där men funkar inte!) så nu har datorn inga alls Windows uppdateringar på sig, så jag kan inte uppdatera till tex Windows 8.1. mm..
Har gjort detta nu minst 5 gånger och det blir bara samma problem läst att det varit lika för andra men bara massa gamla trådar på olika forum.. där dem skrivit att just någon av alla uppdateringar är det fel på tex "BY280667" men eftersom trådarna är gamla så finns inte dessa i min updatelista men misstänker att det kan vara liknande fel av nån av mina 101 uppdateringar men man kan ju inte veta vilken..

Hoppas nån har haft lika problem eller nån som kan komma med en lösning!
Om det inte löser sig vad ska jag då göra?! Kontakta komplett? Windows? Windows kostar det ju pengar att ringa support till 650kr timmen typ

Är jävligt trött och har dyslexi hoppas jag inte skrev rörigt

Mvh Laban!!

Av labbz0re

okej, nån som kan länka nån som klarar av ?
mvh

Av labbz0re

250/100 fiber. Måste jag ha ny router?

Hejsan!
Uppdaterade idag från 100/100 till 250/100fiber med bahnhof då det ändå bara kostade 15kr mer.
Har en billig router just nu "TP-LINK TL-WR841ND" - https://www.komplett.se/tp-link-tl-wr841nd-11n-wireless-router/626343#!tab:extra.

Men med denna router får jag bara ut 100/100 och inte alls mer, men chattade nyss med en i kompletts support och han sa att den ska klara av högre hastigheter än 100. Är det nån inställning jag måste göra i routern?

Om jag behöver en ny vad är det man ska kolla efter så man vet att den pallar med min nya hastighet?
Nån som kan länka en bra router som pallar med 250/100, måste inte vara nån värsting då vi bara har mobiltelefonerna på wifi samt streamar film till tv med chromecast. Gärna nån med bra pris men även nån dyrare med så man har nåra att välja mellan

Jag är väldigt okunnig om just detta så därför jag fråger er!
Mvh Mvh !!!

Av labbz0re
Skrivet av LPG:

Alla processorer är inte samma, samma volt är inte alltid lika bra för alla. Den tempen är inte direkt bra så jag skulle antingen sänka klocken en bit eller volten så långt det går.

Det jobbiga är att jag inte vet vart man sänker volten ^D

Av labbz0re

Överklocka, dåligt resultat?

Hej!
Kan inte något om överklockning alls men skulle så gärna vilja ha lite mer fps i bf4 så jag följde en guide på youtube hur jag överklockar min dator, en kille som hade lika modekort & processor som jag. Ändrade inställningarna till dem han visade som i videon under. Men jag vet då inte om detta resultat är bra för min dator då jag inte kan något om detta Postar screens från prime95, realtemp & cpu-z.

jag har modekortet:
-ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155
ATX, Z77, DDR3, 2xG3+1xG2-PCIe-x16,SLI/CFX, VGA, D

http://www.n0.se/f/f/ad43a_1.jpg

Min dator :
Detta sitter i min burk:

-XFX ProSeries Core Edition 650W PSU
ATX 12V V2.31, 80 Plus Bronze, Standard, 2x 6pin P

-Intel® Core i5-3570K Processor
Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4GHz, 6MB, 77W, HD400

-Corsair H60 Hydro Series CPU Kylare
Socket 1155/1156/1366/2011, AM2(+)/AM3(+)/FM1, 200

-ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155
ATX, Z77, DDR3, 2xG3+1xG2-PCIe-x16,SLI/CFX, VGA, D

-Crucial DDR3 BallistiX Sport 16GB KIT
16GB kit (8GBx2), Sport,1600MHz, 1.5V, CL9-9-9-24

-XFX Radeon HD 7970 3GB GDDR5
PCI-Express 3.0,

-Samsung SSD 840 Series 250GB 2.5" BULK

win 8.1

Av labbz0re

haha yes!!! Det funkade! Nu kom jag in i windows som man ska! fast all program är borta men det gör inget har även den nya versionen av bios med tack alla som kom med förslag och Relive för lösningen! Vad dum man känner sig nu! Men om nån har lust att hjälpa mig hur man överlockar lite över skype och jag filmar min skärm så skulle det vara Fantastiskt! Brajonk kanske är bra på sådant ?
Mvh Mvh !!!!

Av labbz0re
Skrivet av Relive:

Ja, pilla aldrig med datorn utan att ha bränt ut backupskivor så du kan formatera :]

Men vad händer om du tar felsök och sen återställ utan att tabort filer?

haha nu såg jag detta!! jag hade helt missat den "knappen" testar nu utan att ta bort filer & om det inte funkar får jag väll välja att ta bort filer. gör inget att installera om allt ändå.. Hoppas det inte gör det värre bara Testar nu !

Av labbz0re

Brajonk, Ja gärna att jag får hjälp på skype Startar utan usb minne i datorn och det blir precis lika. Som på filmen jag länkade i första inlägget. Jag heter "Labbz0re" (med en nolla) på skype hjälpa nu eller senare idag? sån ångest så jag pallade inte sova haha..

Av labbz0re

haha jadu vad trevligt!

stänga av datorn/dra ut kablarna och bara ta ut en sticka och sedan starta upp? har 2st på 8gb styck. Har aldrig monterat ur/in nått i datorn förr så kanske inte är sån bra ide.. men vet dock hur man tar ut ram iaf ^D Lutar åt att man lär åka in till nått service ställe som får fixa detta åt mig för dyra pengar synd att ingen här kan fixa det billigare? )) Efter många timmar försökande att fixa dett måste jag nu sova! Hoppas man får läsa nå hjälpande svar när man vaknar!
Godnatt !!

Av labbz0re

Saken är den att jag inte kan ett skit där inne.. varför gjorde jag detta?!?! haha.. försökte överklocka min dator i bios efter nåra guider som hade lika prylar som mig i burken, men även fast jag gjorde lika settings som dem så blev inget förändrat, så täntke att det kanske var mitt gamla bios som var problemet Man kan ju välja Default settings i bios men går ändå inte.. vad jag än väljer i boot Menu så funkar det inte att starta upp. Eftersom jag kommer in i bios så lär ju inte datorn vara brickad eller vad man nu kallar det? måste jag installera om windows?
Tack för snabbt svar ändå

Av labbz0re

Uppdatera Bios nu problem! Asus

Hejsan!

Suttit här framför datorn nu i snart 6 timmar utan att ha hitta nån lösning till mitt problem
Jag fick tanken att uppdatera mitt bios. Jag har modekortet ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155,
Jag hittade en guide på youtube och laddade ner nya versionen av BIOS på asus hemsida, la över filen på USB och gick in i bios.
Startade ASUS EZ Flash 2 utility & valde filen jag hade laddat ner och startade uppdateringen, efter ca 1 minut var det klart och det stog att uppdateringen Lyckades! men efter att datorn startades om lyckas inte windows att starta igång.. Har valt i bios att datorn ska startas från windows boot manager och det funkar ändå inte(om jag valt rätt? som i videon), har testat flera gamla versioner med som det står lyckas när uppdateringen är klar men som inte går att starta upp.

Vad gör jag fel? måste jag installera om windows? köpa nytt modekort? .. Jag köpte min dator från komplett med windows 8 redan installerat på SSD'hårdisken så har ingen skiva.

Filmade hur det ser ut i bios för mig och hur det blir när jag förösker starta datorn:

Detta sitter i min burk:

-Corsair Carbide 300R Midi Tower OEM
ATX, mATX, 2x USB 2.0

-XFX ProSeries Core Edition 650W PSU
ATX 12V V2.31, 80 Plus Bronze, Standard, 2x 6pin P

-Intel® Core i5-3570K Processor
Socket-LGA1155, Quad Core, 3.4GHz, 6MB, 77W, HD400

-Corsair H60 Hydro Series CPU Kylare
Socket 1155/1156/1366/2011, AM2(+)/AM3(+)/FM1, 200

-ASUS P8Z77-V PRO, Socket-1155
ATX, Z77, DDR3, 2xG3+1xG2-PCIe-x16,SLI/CFX, VGA, D

-Crucial DDR3 BallistiX Sport 16GB KIT
16GB kit (8GBx2), Sport,1600MHz, 1.5V, CL9-9-9-24

-XFX Radeon HD 7970 3GB GDDR5
PCI-Express 3.0,

-Samsung SSD 840 Series 250GB 2.5" BULK
Bulk, Kun til Komplett PC, uten software og emball

-Samsung DVD Writer, SH-224BB
SATA, DVD±R: 24x, DVD±R DL: 8x, CD-R: 48x, Bulk, B

-MS ROYALTY Win 8 Nordic
32/64 bit

-MS COA Win 8 32-bit/x64 Nordic
Nordic, 32/64 bit