Inlägg

Inlägg som zinkethaking har skrivit i forumet
Av zinkethaking

Skillnaden mellan 25 och 17 minimum frames kan vara skillnaded mellan playable och inte. Rätt beslut av Nvidia.

Av zinkethaking

Man kan tänka sig att det är få människor med 6 år gammal dator som tänker sig kunna spela nya spel perfekt men det här är bra bevis på att Nvidia alltid är två år före Amd i utveckling haha..

(Nvidia support från 2014+, Amd support från 2016+)

Av zinkethaking

Industristandard

30% är nog enligt mig oskäligt högt vilket i sin tur tar maten från bordet av både små och stora utvecklare. Däremot tycker jag inte det är rimligt att bara skylla på Apple då samma 30% hittas på andra digitala plattformar.

- Play Store (android)
- Steam
- Facebook
- Microsoft Store

Finns förstås sådana som Epic Games Store som bryter standarden och tar bara 12%

Av zinkethaking

@firstofmay: Jag kan filma det ifall du inte tror mig. Har stängt av allting extra jag hittat i bios (kompatibilitet, oanvända portar) och fått ner tiden till 28 sekunder nu.

Av zinkethaking

@marcusOCZ: Vad betyder memory training? Just nu har jag xmp profil aktiverad 1.35 volt och 3200 Mhz. Testade höja volten till 1.36v men det var ingen skillnad.

Av zinkethaking

@ExcZist: 30-40 sekunder är väl att förvänta sig från en mekanisk hårddisk

Av zinkethaking

@Spawnbadboy: Jo, har senaste bios. Enligt den senaste borde det vara "boot times improved".

Av zinkethaking

@STOSHYNSKIN: När jag klickar på strömknappen tar det 10-25 sekunder innan det kommer bild, sen bootar det normalt på under 10 sekunder. Finns många som har samma problem.

Det finns en del tips på internet om hur man fixar problemet som jag prövat.
-uppdatera bios
-formatera hårddisken och installera windows på nytt

Har ett msi b450m gaming plus

Av zinkethaking

Undrar om de får fixat boot-tiderna till nästa generations Amd. Kändes som att man hoppat in i en tidsmaskin till år 2008 då jag uppgraderade till ryzen 3700x.

Fast man har en blixtsnabb m2 ssd så tar det 30-40 sekunder att boota.

Av zinkethaking

Hoppas samma uppdatering kommer till alla MSI's produkter, inte bara x570. Är ganska sjukt att start-tiden går från 8 sekunder till 40 sekunder då man uppgraderat sin 10 år gamla dator.

Av zinkethaking

Låter som att Amd endast ska klara av Raytracing via "Cloud Computing". Skulle vara komiskt ifall Amd har en datorhall full med RTX kort som de desperat lagt vantarna på för att klara av Ray tracing.

Av zinkethaking

@pennyafnorberg: Isåfall kan man ju protestera mot dåliga implementeringar, inte eu-direktivet.

Av zinkethaking

@nukethenick: Finns redan, Zeronet. Det är byggt på Bittorrent-protokoll och är förvånansvärt bra gjort. Det saknas bara att det blir tillräckligt populärt så att man får mera innehåll dit.

Av zinkethaking

Jag är förvånad hur kritiska människor är till den nya lagen för upphovsrätt. Är det själva ordet som väcker hat eller är det bara populärt att hata på allting som kommer ut ur EU?

Jag har själv läst originalförslaget före det blev omarbetat och fann inga problem. Tycker att en omarbetning var slöseri med tid.

Jag har endast skummat igenom den omarbetade versionen men jag kan se att de har lagt till ytterligare exempel och förtydliganden.

"Medlemsländer skall garantera att användare kan lita på följande undantag gäller uppladdat eller skapat innehåll på nätet:
-citation, kritik, recension
-karikatyr, parodi eller pastich"

Kan någon av er här på forumet SOM HAR LÄST DIREKTIVET, förklara åt mig vad som är dåligt med artikel 11 och 13?

Av zinkethaking

Vad folk gnäller. Det är väl minimum-fps ändå som gäller och tycker att man får tillräckligt mycket nytta av raytracing på minimum-nivån.

Då ifall man jämför minimum på "off" med "low" så tappar man eh.. bara 24%

Ifall man ändå har över 60 fps så tycker jag det är helt fine. Ray tracing är framtiden.

Av zinkethaking

Konfidentiell information

I ett riktigt system så kan ingen läsa lösenorden. Att logga lösenord i klartext är ganska urbota korkat.

Lösenord + salt -> hash

Varje gång man loggar in körs lösenord och salt genom hashfunktionen och så jämför man att hashet stämmer överens med det som finns sparat i databasen.

Exempel:
grankottebanan + jwefu23 (unikt salt) -> 8743b52063cd84097a65d1633f5c74f5

Ifall en anfallare kan komma åt hela databasen är det inte lika lätt att skydda lösenorden. Med snabba grafikkort så kan man på några timmar lösa ut ett lösenord.

Genom att peppra lösenorden kan man även skydda dem i det fall att anfallaren kommer åt databasen. Peppar är applikationsbundet medan saltet och hashet finns sparade i databasen. Finns flera implementationer av peppar men meningen är att göra det svårt om inte omöjligt att få fram det riktiga lösenordet, även om man har tillgång till databasen.

Av zinkethaking

"Amd gör stark vinst"

Skulle inte kalla den så värst stark. De har gjort i medeltal 574 miljoner dollar förlust varje år 2001-2017 så att kryptomining trycker upp vinsten just och just ovanför ytan så tycker jag inte är starkt. Året före var förlusten mer likt amd med 497 förlorade miljoner.

Det skulle behövas en ny aktör på marknaden. Det är svårt för amd att ha nån chans då de måste konkurrera på två fronter mot Intel och Nvidia. Skillnaden mellan amd och intel i vinst är astronomisk. För detta år då amd har "stark vinst" så klår ändå intel dem med en 100 gånger högre vinst. 0.05 miljarder mot 5 miljarder.

Orsaken att konkurrensen är så snedvriden är den dominanta x86/x64 licenskombinationen. Windows vägrar stöda andra instruktioner, amd äger x64 och intel äger x86. Genom att kortlicensera instruktionerna så blir det i praktiken ett monopol där Intel får regera fritt då de har så pass överlägsna resurser.

Av zinkethaking

Detta är en billig självmarknadsförings-strategi enligt mig. Skamligt att höja folks förväntningar bara för att få sitt eget namn synligt.

Av zinkethaking
Skrivet av Utopolitan:

Ja, datorn är helt ny från Inet så den har alla de senaste drivrutinerna installerade. Spelet är också patchat.

Att datorn är ny betyder ingenting, du sitter på nån gammal standarddrivrutin från 2007 eller nåt. Uppdatera drivrutinerna så får du garanterat mer prestanda
---> alltså du måste besöka nvidias hemsida och ladda dem http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Din processor är också ljusår ifrån att flaska i något spel, den är inte långt ifrån i5 2600k (en siffra ifrån) som är bäst av allt! Det enda som återstår är att överklocka d^.^b. En processor för runt 1200 kronor skulle inte skilja mer än 3-4 fps !högst! i crysis 1 jämfört med din setup

Crysis var gjort för framtiden så klaga inte om ni inte kan köra det på very high... köp det bästa ni kan få för pengar och ni skulle ändå väldigt knappt kunna spela på very high i en vettig resolution.

Av zinkethaking
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Silverknife
Jag hade för mig att Nvidia gillade Intel, eftersom Nvidia konkurrerar med AMD, och Intel är AMDs rival.
Typ "min fiendes fiende är min vän".

Nvidia ska ju inte klaga på Intels affärsmetoder, det är hypokritiskt.
Nvidia har dåliga affärsmetoder de med.

Nvidia lurar konsumenter genom att lurigt lansera nylansera gamla generationens grafikkort under nytt namn. 8600 och 9600 är ju samma kort.
9800 GT och GTS 240 är samma kort.

SLI fungerar bara på moderkort med deras chipset.

De stänger av PhysX om systemet har ett ATI kort installerat.

De stänger av PCI Express peer-to-peer writes om två icke-Nvidia kort är installerade i datorn.

http://vendors.bluwiki.com/#Nvidia

jag tror du minns fel, det var 8800 gt som blev 9800 gt

Det stor skillnad på 8600 gt och 9600 gt däremot är det liten skillnad på 9600 och 9800 (8800) i prestanda

om de lägger ner resurser på PhysX borde de väl också få fördelarna av det också (dvs. vara ensamma om att kunna använda det)