Inlägg

Inlägg som TuHack har skrivit i forumet
Av TuHack

Bra tips! Ett klart underskattat spel. 99kr är det klart värt i mina ögon (spelar iofs på PC, kolla först så att alla barnsjukdomar är fixade även på PS5).

Av TuHack
Skrivet av Caernoga:

När jag pausar en video är det nästan alltid för att studera något på stillbilden. Helkorkat med reklam som inkräktar på bildytan.

"Know what I mean, know what I mean? Nudge nudge. Say no more."

Skrivet av RaZman:

YouTube Premium blir värt kostnaden när de slutar stjäla alla annonsintäkter från videoskapare som säger "fel" saker. Råka få med en svordom så blir det gult dollartecken och noll intäkter medan annonserna rullar för fullt.

Visste inte ens om detta. Rätt märkligt att Google kommer undan med det när det blir internet uppror för mindre. Kanske dags att säga nej till Youtube.

Av TuHack
Skrivet av Dimman:

Nej det är inte överdrivet bara för att Du inte haft oturen att ha sönder något, världen funkar inte så. Jag jobbar med inbyggd elektronik och ESD är på riktigt, end of discussion.

Samtidigt på sweclockers:

"Spelkonsoler, laddningsporten på mobiltelefoner, systemkamera, laptops, all möjlig elektronik väntar helt enkelt på att få blåsas ren."

Inet:
"Perfekt för rengöring av känsliga tekniska enheter som datorer, konsoler, TV-apparater och servrar samt apparater som fläktar, filter och radiatorer."

Frågan är: Vem blåser vem? Dimman, sweclockers eller elektronikföretagen som säljer denna vara.

Av TuHack
Skrivet av evil penguin:

Jo, har liknande beteende i det fall att jag redan använder musen.
Trycker då med fördel upp startmenyn med superknappen på tangentbordet och klickar på någon av genvägarna som poppar upp med musen. Men det är då "pins" i en Win10-style meny som används den vägen.

Hmm, jag gör liknande i Win11 med pin i start (och aktivitetsfältet). Har valt Fler fästa objekt och tagit bort rekommendationerna i Start. Då är det 24 startbara i första scrollen. Pekaren befinner sig väl oftast närmare mitten än kanterna så Start/pin är optimerad där.

Ser inte riktigt vad Start11 tillför. Fast jag kör TotalCommander för allt annat så det är kanske därför?

Av TuHack

Väldigt sugen på Stellar Blade! Dock så vill man ju inte spela på PS5 om det kommer i sin fulla prakt till PC.

Verkar vara lite fram och tillbaka om vad som gäller?

Av TuHack
Skrivet av Mono:

Jag tycker Systembolaget är svinbra. Stort sortiment och väldigt kunnig personal. Du kan ju även få det hemkört (utan lingondricka) om man så önskar. Finns inte mycket att klaga på i mitt tycke.

Sant. Men även sant att det skulle vara ännu bättre med alternativ/konkurrens.

Skönt att det finns "krisplaner" i varje fall...

Av TuHack

Allt på max! Har jag betalt för det ska det minsann användas.

Av TuHack

Bra. Nu får man hoppas att webbläsarna slutar nagga en om att den inte är default.

Av TuHack

Lämna aldrig datorn olåst...

Av TuHack
Skrivet av Bolånespel:

Tror det beror på att säljarna inte har accepterat ett lägre pris än vad de själva tycker huset är värt. Märkte att andrahandsuthyrning av villor sköt i höjden förra året. Bara de som absolut varit tvungna att sälja har sålt, vi andra försöker hitta andra lösningar.

Det tar alltid emot att sälja med förlust. Och då tänker många inte ens på att inflationen äter upp även husvärdet. Så även om det känns som om det stått stilla har faktiskt bostadspriserna gått ner en hel del. I de fall där det rapporterats ~10% ner lär det ju kännas om man varit sen in.

Var inte för så längesedan som det skrevs om att de flesta lånen nu ska förnyas. I samma veva har vi sett övriga kostnader skjuta i höjden. Kassorna ska sina något och först därefter tror jag dom tuffa beslutet fattas. Även om räntorna går ner till 3.5% så är nog mångas kalkyler alldeles för glada då dom främst beräknades med största risken på räntekostnaden. Inflationen är ännu inte klar med oss. Lågkonjunkturen kan kanske räddas.

Med detta säger jag inte emot dina tankegångar. Vi står just nu och väger om det är uthyrning-låna-köpa eller sälja-köpa som gäller.

Av TuHack
Skrivet av Heliopause:

Folk har på senare år börjat parfymera sig nåt vedervärdeligt. De stinker, tusenfalt värre än grisar.

Gnäll, gnäll! (Hear, hear)

Det har gått så långt att min dotter nästan vägrar att ta bussen. Förr var det kanske någon dam som skulle dölja sin inkontinens men idag verkar det vara unga som gamla oavsett kön. Hur står dom själva ut är ju frågan...

Av TuHack
Skrivet av pompado:

Nöt & Grönt
50% färs 25% morötter 25% blomkål
Willys

Varning! 4 av 4 säger att den är nästintill oätlig (i köttbullsform). Barnen spottade ut den och såg skamsna ut tills dom såg pappas smak-min, då blev det mest skratt.

Grädde, vitlök, svartpeppar, salt/socker, lite tomatkross. Puttra länge och sedan spelar resten av tillbehören mindre roll

Av TuHack

Bra, då kanske optimering kommer tillbaka på spelbolagens ToDo.

Av TuHack
Skrivet av Squallie:

Och varför är dom som snart ska köpa viktigare än dom som precis lyckats köpa?
Man kan väl försöka få priserna att inte öka i orimlig takt istället tills löner kommer ikapp, så blir det mer rimligt för alla istället.

Det har jag inte sagt? Jag menar att dom som köpt nyligen har ju i varje fall kunnat göra en helt annan riskanalys än dom som köpt innan inflationen tog fart. Kör man hög risk med lånet är man ju en del av problemet. Framåt bör man kunna köpa utan att lånen ska driva priserna. Finns ingen anledning att fler generationer ska sätta sig i skuldfällan.

Lönerna kommer inte att komma ikapp utan förändringar i priserna. Det skulle driva inflationen om något.

Av TuHack

Enligt Di så har matkassen blivit ~20% dyrare på två år. Detta skulle jag säga är det största problemet då det drabbar alla. Bra mat är dessutom något som är viktigt för samhället. Vi har nog med hälsoproblem redan.

Fäller ingen tår för dom som riskat och tagit topplån men nu drabbas även dom försiktiga låntagarna. Något måste göras och elefanten i rummet är priset. Vi borde kämpa för att få ner priserna. Ta bort ränteavdraget, sänka maxtaket, bygga mer (få det lönsamt igen) osv. Lön vs lånebelopp för bostäder i storstäderna är idag horribelt och ska du som ung komma in i marknaden blir risken för hög.

Av TuHack

Tänk på att även bytet kostar pengar i värdeminskning. Särskilt om det längre fram blir så att du måste gå upp i effekt igen.

Av TuHack
Skrivet av SwedZi:

När jag kom ut från gymmet hade nån ritat en penis i snön på motorhuven...

Skrivet av ztenlund:

...att bli filmad av Musks övervakningsmaskin.

Den var ivaf bara ritad...

Nu till ett riktigt gammalt gubbgnäll. Men vaf*n är det med vädret? Bara grått och regn hela veckan. Gör ju ont i både kropp och själ när man är gubbe.

Av TuHack
Skrivet av Sir Skybalotte:

Kikar på att skaffa ett RTX 4090 MSI GAMING X TRIO. Har ett RM750x med en 3900X bla (resten i sign). Vågar man köra ett 4090 med det nätagget? Såg att det frågats tidigare i tråden, men hade uppskattat lite fler tankar. Also, stämmer det att 70% effekt enbart ger 5% prestandaförlust?

Har kört med samma agg (RM750X V2) och gpu tillsammans med en 7800X3D i flera månader utan problem. Har satt powerlimit till 80% (~2% prestanda förlust, 70% är runt 5% som du säger men öka minnet så tar man igen).

Kommer tyvärr inte ihåg vad systemet drog ur väggen vid full load men för vanlig 4K-RT-gaming är det lugnt. Använder även Corsairs 12VHPWR kabel för lite extra säkerhet.

EDIT - tvåa på bollen! Skyller på morgonkaffet. Men nu har du mer än en källa

Av TuHack
Skrivet av användare-234:

En plattform med all video
Pay-per-view (ingen månadsavgift)

Fram tills att marknaden inser det så kommer många, många, många idiotiska beslut tas. Titta bara på Microsoft med Game Pass och allt vad videoströmingstjänster heter.

En plattform vill nog alla ha men inte Pay-per-view. Dels fungerar det inte bra i barnfamiljer och dels sänker det konsumtionen (det vill varken leverantörerna eller kunderna). Som en möjlighet utanför en prenumeration kan det nog fungera.

Game Pass är ju helt underbart - ett ställe med det mesta, riktigt billigt, day one och möjligheten till att testa en massa fler spel än man vanligtvis gör. Skulle vi få motsvarigheten för film/serier hade vi haft en klar vinnare.

Av TuHack
Skrivet av MatteN:

The Peripheral av gänget bakom Westworld var en ganska hyfsad sci-fi som tyvärr lades ner efter första säsongen så räkna inte med nån avslutning.

Borde vara feta varningar innan man börjar se något nerlagt/oavslutat.

Såg klart Reacher S02. Sämre än ettan men efter en lång dag på jobbet följt av gymmet så fungerar den fortfarande fint.

Började på La Brea. En korsning mellan sci-fi och Jurassic Park. Utspelas både i nutid och dåtid. Låg budget men har potential.