Inlägg

Inlägg som DeadMeat1234 har skrivit i forumet
Av DeadMeat1234

Behöver lite träningsgrejer som jag kan använda i en vecka för att sedan förtränga.

Av DeadMeat1234
Skrivet av xSean145:

”Vi måste vara försiktiga och se till att vi inte investerar där det inte finns någon avkastning.”

Kommer aldrig köpa det själv men har en känsla av att det där citatet inte kommer åldras bra.

Det handlar väl om Netflix avkastning snarare än apples? Tvivlar på att headsetet kommer driva upp deras prenumerationsantal.

Av DeadMeat1234

Jag är visst gammal, när jag byggde min första IBM PC kompatibla dator var grafikkort något som skyfflade 2d och vissa var lite bättre än andra men det gjorde inte värst stor skillnad.

Den första PC'n jag ägde byggde jag själv men jag hade fått låna storebrors 386 SX 33 (om jag minns korrekt) och fått både använda den och tillåtelse att lyfta på locket och få mina första datorrelaterade skärsår. En Intel 486 SX 25 med 4 mb ram.

Idag kan man ju få tag på vettiga färdigbyggda men det är ju lättare än någonsin (man kan inte vända en HDD kabel fel längre och lämna en undrandes varför datorn inte startar exempelvis) och information finns det hur mycket som helst att finna så varför inte testa om inte annat för att det är en utmaning och att man kanske lär sig något.

Av DeadMeat1234

Köpråd: Trådat USB Headset

Undrar om någon har tips på ett bra trådat headset med USB och inbyggda ljudkretsar.

Jag känner inte att jag behöver eller ens vill ha trådlöst när jag ändå sitter eller möjligen står vid datorn, jag är helt ok med att ta av mig dem om jag går ifrån datorn.

Bryr mig mer om komfort samt ljud in och ut än utseende. Jag har letat runt lite men får intrycket av att det inte finns så mycket då BT pushas tämligen hårt av tillverkarna.

Av DeadMeat1234

Hemma en hyffsat klassisk högerställd Logitech.

På jobbet en MX Vertical som är riktigt skön men skulle inte vilja spela med den, tycker nog även att jag har lite sämre kontroll om det rör finlir.

Av DeadMeat1234
Skrivet av bärplockaren:

Snart inför de väl mobilfria zoner, likt dubbdäck.

Men då skulle ingen kunna "betala" för saker så det skuille aldrig kunna ske.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Dinkefing:

På tal om det är inte jobbigt med katter som hårar och biter sönder saker?

Nej, de kallas kaniner. Kanske bör vara ett tillskott till redaktionen för kvalitetstest.

Av DeadMeat1234

Det kan jag inte uttala mig om, jag är inte i varje tråd som LED förekommer i av förekommen anledning.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Dr.Mabuse:

Jag förstår inte den besatthet som Swec lilla ryggdunkarmaffia har som konstant måste trycka ner alla som gillar att använda LED-belysning som en estetisk komponent över en kam. Bara för att du har lampor i taket eller i fönstret så blir det inte automatist en ljusshow, eller hur? Att skönheten ligger i betraktarens ögon är också självklart men ingen bryr sig om att bedöma slutresultatet. Det räcker med själva idén för att man ska bli upprörd och spy sin oönskade galla i forumtrådarna. Tråkigt och inskränkt.

Och så kallar dom Boomers och gen X för bakåtsträvare....

Folk får tycka om vad de vill, har inte påstått något annat. I samma tråd har det spytts galla över noctua vilket var vad jag svarade på.

Jag kan personligen tycka att en rgb'ad låda med ljus i min smak är frän men jag vill inte ha den själv.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Dr.Mabuse:

Fattar inte besattheten av att vilja exponera fula och bajsbruna fläktar?

Smaken är som baken (ovanligt träffande), Noctuas bajsbruna ger stark 70- och 80-talsnostalgi.
Tycker personligen att det är snyggare än att ha en ljusshow i lådan, något som jag inte förstår besattheten av.

Av DeadMeat1234

Jag väntar tills det är hyffsat färdigpatchat. Borde sammanfalla ganska väl med att jag tar mig råd att bygga ny dator med ett modernt grafikkort.

Av DeadMeat1234

Kvaliten på mycket av vad de gör snabbt på väg utför så det lär väl bli en rejäl pause inom kort om inte annat.

Av DeadMeat1234
Skrivet av sullon:

Vill alla ha random reklam istället för reklam med någon relevans?

Kan inte tala för "alla" men Japp!

Av DeadMeat1234

Jag äger både AC och fläkt men använder ingen av dem. Finner inte att den portabla AC'n är värd allt oväsen den för för den halvdassiga effekten den ger. Fläkt är däremot vettigt men min har råkat i obalans så undviker att använda den å men saknar den inte tillräckligt för att ersätta den eller lägga ned mer energi för att försöka rätta till problemet.

Edit: gubbgbnäll
Kan tilläggas att jag bor i en hyffsat nyproducerad lägenhetsbyggnad, 8 år, det blir snorvarmt om det är varmt ute i någon vecka. När jag köpte den snackade jag och de andra som skulle flytta in med JM runt golvvärme och då var det omöjligt att få styra den själv (jag jobbade kväll, var inte så impad av antagandet att hela världen jobbar kontorstid) för att det skulle spräcka energibudgeten vilket skulle medföra skattesmäll för bygget. Så en effektiv central AC är att glömma, bättre att folk kör med ineffektiva portabla AC istället så politiken tror att de gör nytta.

Det jag efter trial and error upplever som effektivast är helt enkelt att dra ned persienn eller dyl i söder och ha stängt när det är som varmast, korsdrag när utetempen understiger innetemperatur.

Av DeadMeat1234

Marabou Romrussin, tydligen har jag varit gubbe sen jag var 7 år.

Av DeadMeat1234

3 av 6.

Jay-Z låten var dock ren kakafoni så där var det ren gissning. Perry låten var snarlik.
Lite komiskt att audiofil-primadonnan Youngs alster var det renare alster som också blev en ren gissning.

De andra kändes dock hyffsat tydliga men ärligt talat ingen pangskillnad någonstans. Nog har väl komprimeringsalgoritmerna mognat över tid? Tidiga 128 kbits mp3 lät typ ihåliga om jag inte minns fel?

Av DeadMeat1234
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag tycker att switch, bankid, diverse bankers Appar, busskort etc appar skulle ha undantag eller något.

Problemet är att en stor del av befolkningen har behov av dessa appar på deras mobil. Det är typ det enda de har behov av, inga vettiga kontokort med internettrafik med bra täckning ser jag för dessa.

Även om det skulle erbjudas ett abonnemang med typ 100MB surf i månaden, så är dessa personer ofta väldigt otekniska och de hade gjort slut på denna surf saker som de ej behöver till.

Kan dessa tjänster verkligen dra några reella datamängder? Spotify lär väl dra mer på en timme än de gör på en månad eller är jag naiv?

Sen kanske busskortappen har en karttjänst i sig, ska den också vara undantagen dataanvändning? Slippery slope och så vidare.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Sveklockarn:

Visst, det finns säkert några gamla 2D-titlar man skulle kunna gräva fram och köra emulerat, men har väldigt svårt att se att jag skulle lägga upp så mycket pengar för det väldigt begränsade användningsområde det skulle ha i mitt liv, för att inte tala om att min nacke skulle vara totalt kass efter 30 minuters huvudhäng-spelande.

Att hänga med huvudet är inte ett krav för upplevelsen

Av DeadMeat1234

Kör oftast en ZSA Moonlander med colemak men ska jag spela eller är seg i kolan kör jag mitt gamla Logitech G815 så muskelminnet får löpa fritt.

Dock lite sugen på att knåpa ihop något som passar mina egna händer om jag hittar tid och plats för det.

Av DeadMeat1234

För ~35 år sedan förfasades vi över nyheter om att DDR och andra förkastliga stater läste medborgarnas brev. Men vi har tydligen gjort stora framsteg under den tid som passerat sen dess.