Inlägg

Inlägg som Azureye har skrivit i forumet
Av Azureye

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless. Inte ångrat en sekund.

Av Azureye
Skrivet av Henkka:

Datorbutiken.com är den första jag kommer att tänka på. Synd att det gick som det gick och att det drabbade en hel del oskyldiga människor ekonomiskt (remember kids, betala aldrig något i förväg. Aldrig!).

Datacorner i Västerås.. blir direkt nostalgisk när jag tänker på hur man tog sig dit som barn/ungdom och förundrades över allt häftigt som fanns där inne i slutet på tunneln (ingången var ingång till en f.d. saluhall så man gick en bit innan man var framme i själva butiksdelen). -Hmm, har jag råd med en ny Tac-2?

Minns att jag hade beställt datordelar till en kompis bygge hos Datorbutiken.com vid den tidpunkten. Hade betalat allt med VISA och fick tillbaka varenda öre som tur var. Men jag kan säga att jag var bra jävla panikslagen när jag såg att de konkat.

Hade tidigare köpt min dator från dem ett halvår innan, så hade rekommenderat kompisen. Undrar om det var komplett.no som fick den beställningen istället...

Av Azureye

Sladd på möss. Överskattat.

Av Azureye

Intresserad!

Av Azureye
Skrivet av ipac:

Är väl inte ett dugg märkvärdigare för en konsolspelare än en pc-spelare. Förutom den tidsmässiga aspekten då; eftersom det var i nån mån gammalt när det väl kom till pc.

Håller inte med. Om vi tar GTA som exempel, så släpptes det mycket tidigare till konsol. Gick rätt bra på PC sen. Men GTA är ju som vi alla vet ett PC-spel i grunden. Själv spelade jag GTA V på PS3, PS4 och PC. Den release-modellen har nog mest med försäljning att göra. Men man vet att man har en skara PC-fans.

Halo är ett spel som jag aldrig riktigt fattade varför många har som favoritspel från barndomen. Men sedan ägde jag ingen Xbox heller. Jämför Halo med alla PC-varianter som fanns under samma period, så utmärker sig Halo mest för att det var det enda riktigt FPS-spelet på Xbox. PC hade massor.

Av Azureye
Skrivet av Rödskägg d ä:

Fast ändå mindre än jag trodde. 1-3 miljoner på PC för spel som sålt ca 10-20 miljoner på PlayStation. Om det leder till att färre köper en PlayStation (något jag endast kan spekulera om) så beslutet att släppa spel på PC ingen no brainer.

Alltså, även om jag älskade Horizon Zero Dawn (på PC) så är det ju inget märkvärdigt för en PC-spelare. Medan för en konsolspelare så blir dessa titlar mer av ett dragplåster.

Av Azureye

Spelat de flesta

Av Azureye

Flöt på som en dröm med höga inställningar och 8x MSAA. Men fattar inte varför spelet är låst på 120fps? Kan inte hitta nån cap i inställningar. Och min cap i Nvidia kontrollpanel ligger på 162fps. Någon som vet hur man låser upp frame limit i spelet?

Av Azureye

PS3, PS4, och PC (Steam och Epic). Så 4 kan man säga va?

Av Azureye

Inga problem här. (3080 med 536.99)

Av Azureye
Skrivet av perost:

Det kanske var så i början, men PhysX på CPU tog snabbt över när CPUerna började få fler kärnor. Nu för tiden så är PhysX öppen källkod och en av de mest använda fysikmotorerna, men körs i stort sett aldrig på GPU längre.

Umm.. va? Är det ovanligt att det körs på GPU?
Det blir alltid GPU när jag har på Auto.

Av Azureye
Skrivet av Felixark:

Från vad jag hade sätt från olika content creator som hade fått spelet i förtur.

Om F1 23 skulle ha varit lika dåligt som F1 22 vid lanseringen så är det ju bara begära en återbetalning via steam.

Så vi snackar några dagars pre-order? Vi lägger ner det här, lite off topic.

Av Azureye
Skrivet av Felixark:

Nej det gjorde jag inte men har hört att upplevelsen var rikligt dålig de första dagar sen var ju hela F1 22 ganska kasst Nya F1 23 är sjukt mycket bättre och inget krångle alls med 3 dagars early access som krånglade en massa för det som förbeställde F1 22 via steam förra året.

köpte själv F1 22 senare i typ oktober på 60% rea tror jag det var.

Men det kunde du ju inte veta i förväg. Så hur tog du beslutet att förboka F1 23 om nu F1 22 var så kasst? Jag är bara genuint nyfiken.

Av Azureye
Skrivet av Felixark:

Köpte F1 23 på pre order inte hittad någon större bug en så länge och dessutom mycket bättre en F1 22.

Så inget att klaga på där de verkligen lärt sig från förra året.

Köpte du F1 22 på pre-order också?

Av Azureye

Jag tar den gärna utan bud, för utsatt pris. Pang bom bara.

Av Azureye
Skrivet av jehuty:

Finns väl ingen dator som kan spela Bethesdas spel dag 1? Behövs ett X-antal 100gb patches innan det är spelbart.

Det kanske är så på senare tid, men jag minns att jag var tvungen att modda Oblivion galet mycket för att få datorn att gå på knäna. Letade upp alla grafikmoddar som gick att få tag på, för att spelet såg helt enkelt för dåligt ut (jämfört med E3 videos). Kan det vara ett X1900XT jag hade då?

Av Azureye

Vart är hatstormen som brukar drabba Samsung när något liknande uppdagas?

Av Azureye

Trådlöst.

G303 Shroud Edition till FPS. G502X Plus till allt annat.

Hade tidigare G900 och G305.

Av Azureye
Skrivet av Palme_570:

Känner samma, folk beter sig som att saker SKA kosta si och så trots att det är "lyx problem", bara starta sitt eget företag isåfall =). Kraven har ju sänkts betydligt för vad man behöver i form nivå senaste 15 åren så det är inte heller samma insitament att ha det "värsta" längre.

Precis. Det är lite ”Jag vill ha Bugatti till Volkswagen-pris” över det hela. Vill man ha det senaste så får man punga upp. Så har det alltid varit. Men det som är från förra generationerna står sig väldigt bra när det kommer till spel. Att man ska behöva ha 240Hz i 4K för samma pengar som man fick sin första 60Hz 1440p är ju rätt löjligt. Vänta bara lite så blir 4K standard och då billigare.

Av Azureye
Skrivet av Siimuliize:

4090 tog slut snabbare än blixten. Rimligt prissatta de med isåfall

Uppenbarligen. Marknaden bestämmer. Nya datorer förr i tiden kunde kosta 250.000kr. Och då är det väl rätt rimligt att det bästa grafikkortet i världen är dyrt? Ny teknik kostar att ta fram, men många vill ha det senaste till REA-priser.

Hobbyn vi delar här på SweC är en lyx. Ingen rättighet.