Inlägg

Inlägg som SillyShitt har skrivit i forumet
Av SillyShitt

Jag har alltid tänkt att sci-fi utspelar sig i framtiden som kan komma, och fantasy i det förflutna som kunde varit. Men star wars utspelar sig ju för länge länge sedan i en galax långt... Det blir lite svårt nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av SillyShitt

"Nygammal teknik" där den gamla delen funkade dåligt när den var ny

Av SillyShitt

Jag kanske är överdrivet skeptisk till vad Intel hållet på med men med tanke på hur stor andel av processor marknaden de redan har så kan det rent strategiskt handla om att skapa ett tillfälligt begränsat utbud för att kunna trycka upp priserna och tjäna mer pengar på sikt. Jag tror Intel räknar med att AMD som inte har någon egen tillverkning kommer ha svårt att möta den tillfälligt ökade efterfrågan som de skapar med den här tillfälliga bristen. Men det är bara en känsla jag har utifrån deras tidigare uppförande, jag har inga belägg för detta vill jag poängtera.

Av SillyShitt

Alltså ja vill minnas att Kina antog miniUSB som motsvarande standard ganska nyligen. E de någon annan som minns den artikeln? Och hur kommer de att gå ihop med EUs microUSB direktiv tro?

Sen kan ja inte hjälpa att ja får kommunistiska vibbar av den där soppreklamen. E de bara jag?

Av SillyShitt
Skrivet av ClAyMan:

m = milli = en tusendel. Används för bekvämlighetens skull. 1A = 1mA. 1L = 1000mL.
A = ampere = ström.
h = timma, men du kan likaväl använda sekund, minut eller vilken annan tidsenhet som helst. Det viktiga i diskussionen är att det är en tidsenhet. Batterier anges ofta i Ah (eller mAh för att få "lättare" antal siffror), och kan tillsammans med spänning ange hur länge ett batteri räcker för en enhet med känd energikonsumption. mAh annger alltså batteriets energimängd, eller kapacitet för den som vill, förutsatt att man vet spänningen. Högre Ah = högre kapacitet vid given spänning. En laddare kan inte ge ström-timmar, bara ström.

Att prata tid vid laddning är såklart viktigt, men det är batteriet som anger vilken "tid" den kan lagra, laddaren förser bara batteriet med förutsättningarna. Uppskattningsvis kan en laddare som ger ut 1A (1000mA) ladda ett batteri med kapaciteten 1000mAh på en timma, förutsatt att enheten batteriet sitter i "tar" strömmen från laddaren. En bilbatteriladdare som ger ut 4A tar ca 15h på sig att fullt ladda ett 60Ah-batteri.

Varför krångla till det så mycket för folk som inte vill lära sig?
mA = milliAmpere -mått för hur mycket ström som passerar genom en tex laddare
mAh = milliAmpere timmar -mått för hur mycket ström som kan lagras i ett batteri.

Av SillyShitt

Dreamweaver och Progressivt nerladdad video

Jag försöker lägga upp en film på en hemsida med hjälp av den videospelare som följer med dreamweaver.

Jag väljer insert > media > flash video. och följer anvisningarna. Ibland skapar den en mapp i platsrooten som heter SCRIPTS ibland inte, vet inte varför men det verkar funka oavsett.

Däremot så startar spelaren som den ska ibland och ibland är det helt vitt tills videofilen är helt nerladdad.

Någon som vet hur man prioriterar vilka filer som ska laddas ner i vilken ordning o så ? alla tipps är välkomna.