Inlägg

Inlägg som zin har skrivit i forumet
Av zin

Blizzard är definitivt glada över bötesbeloppet, samt att de inte behöver erkänna brott. För er som är nyfikna. Blizzard gjorde vinst med ca 2 miljarder USD förra året. Dela din månadslön med 3 om du vill se den relativa summan du hade fått betala i böter om du var i deras situation.

Av zin

Något köp är inte garanterat. Det beror på mitt omdöme, det generella omdömet, samt priset. Jag väntar dessutom precis som vanligt på att spelet ska mogna. Det känns som det smarta valet med tanke på lanseringskvalitén vi brukar få.

Av zin
Skrivet av Vinolik:

Har ett gäng nycklar från gamla bundles som bara ligger o skräpar. Skriv pm vilket spel ni är intresserade av!
Alla är Steam-nycklar

The Dwarves
Fish Fillets 2
Flat Heroes
GoNNER - Press Jump To Die Edition
Halcyon 6: Starbase Commander (LIGHTSPEED EDITION)
Hector: Badge of Carnage
Morphblade
NiGHTS Into Dreams
Out of the Park Baseball 17
Out of the Park Baseball 18
Poker Night 2
Poker Night at the Inventory
Pool Nation
Rakuen
Regions of Ruin
RIVE: Wreck, Hack, Die, Retry
Sam & Max: Devil's Playhouse
Sid Meier’s Ace Patrol
Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies
Sid Meier's Railroads!
Slime-san
Space Run Galaxy
Sundered
Super Rude Bear Resurrection
Telltale Texas Hold'em
Tumblestone
UFO: Afterlight
Uurnog Uurnlimited
X-COM: Apocalypse
X-COM: Enforcer
X-COM: Interceptor
X-COM: Terror from the Deep
X-COM: UFO Defense

The Bureau: XCOM Declassified
The Darkness II
Darkside Detective
Dead Island Definitive Edition
Event[0]
Game of Thrones: A Telltale Games Series
Hard Reset Redux
Hollow Knight
Jurassic Park: The Game
Just Cause 3 XXL Edition
Layers of Fear: Masterpiece Edition
Mad Games Tycoon
Minecraft: Story Mode - A Telltale Games Series
Minecraft: Story Mode - Adventure Pass
>observer_
One Piece Pirate Warriors 3
Plague Inc: Evolved
Project CARS 2
Q.U.B.E. 2
Rebuild 3: Gangs of Deadsville
Resident Evil Revelations
RollerCoaster Tycoon: Deluxe
Sid Meier's Pirates!
SimplePlanes
Sniper Elite
Sniper Elite V2
Star Wars Jedi Knight Dark Forces II
[Star Wars Jedi Knight II: Jedi Outcast
Star Wars Jedi Knight: Jedi Academy
Star Wars Knights of the Old Republic
Star Wars Knights of the Old Republic II - The Sith Lords
Star Wars Republic Commando
Star Wars Starfighter
Tales from the Borderlands
Trainz Simulator 12
The Turing Test
Undertale
Viking: Battle for Asgard
Wizard of Legend

Tack för The Turing Test och Q.U.B.E. 2

Av zin

Det kommer realistiskt inte att kunna göras mycket mot reklamblockerare så länge användare inte kan identifieras. Och försöker Google med det så kommer de att driva fler användare till deras konkurrenter. Det finns inte ett jättebehov av att använda varken Chrome, Gmail eller Google sök, då likgiltiga alternativ finns. YouTube är svårare att överge med brist på alternativ, samt att många kreatörer enbart använder YouTube.

Några i denna tråden verkar tro att detta enbart handlar om reklamen, då de talar om att Premium är billigt, och i den andra tråden gällande detta ämnet, att det är klart att YouTube ska kunna tjäna pengar. Jag motsäger mig inte detta, men problemet är djupare än förekomsten av reklam. YouTube gör enligt mig inte vad som behövs för att förtjäna mina pengar och mer av min tid. De agerar snarare tvärtom. Just nu är reklamen(som ibland smyger sig igenom min reklamblockerare) ointressant och ibland även skadlig. Man kan ju tycka att ett reklamorienterat bolag såsom Google bör ha bättre kvalitetskontroll.

Med risken att låta självgod, så finns det många bra anledningar att inte stödja YouTube just nu. Jag gillar t.ex. inte hur de försämrade min möjlighet att avgöra om en video är värd min tid, genom förhållandet mellan gilla/ogilla knapparna. Jag tycker förhållandet mellan reklamtiden och längden på videon känns oproportionell.

YouTube hanterar även copyright-tvister på ett kasst sätt, då det kan missbrukas allt för lätt på stor bekostnad av kreatörer. De behöver även förbättra kommentarsfältet, moderation(t.ex. av clickbait videos), rekommendationer, sökfunktionen och filter, säkerhetsriktlinjer, hur 'taggar' används, implementera en spoilerfunktion, fler kontofunktioner och bättre notifikationer.

Jag har inte stora förhoppningar och förtroende för YouTube i dagsläget. Störa företag är giriga, användare har apati, och någon lag för att motivera plattformar som YouTube att bry sig, finns inte(t.ex. genom att kräva direkt medgivande från kreatörer för annonsering, vilket ger användare förmågan att stänga av det också, och därmed en effektiv metod att protestera mot hur plattformen drivs).

Kort sagt så kommer min reklamblockerare troligen puttra på i evighet.

Av zin

Hehe. Dricker läsk så sällan, men ibland blir det coca cola zero eller vad som bjuds på när man är borta.

Skrivet av Mattediablo:

Coca Cola Zero Vanilla i ett sånt här glas med 6 isbitar i för min del:<Uppladdad bildlänk>

Tycker is i läsk blir dåligt om man dricker långsamt. Det blir då bättre att ställa flaskan i frysen, alternativt bada behållaren i is, vatten och salt i 15 minuter. Eller ställa på ev. balkong i en timma om det är vinter.

Av zin

Vet inte om det är formatet ni letar efter, men gjorde mitt bästa

Eventuella stav och grammatikfel bjuds på!

https://i.ibb.co/Z2bjhDJ/slide-1.jpg

Vi evakuerar planeten idag. Min pappa fick ett telefonsamtal igår från sitt jobb, och efter det så var han ovanligt tyst. Jag försökte lyssna från trappan när när han pratade med mamma, men han viskade så jag hörde inget. Hon satte sig ner i shock. De såg mig i trappan och mamma börja gråta. Jag frågade vad som var fel, men pappa kramade mig och sa att vi behöver resa bort imorgon och att jag behöver packa ner allt jag vill ha med mig, för att vi inte kommer tillbaka på ett tag. Jag var vid tillfället ovetande till att allt liv på jorden skulle upphöra. Efter packandet så gick jag och la mig. De väckte mig mitt i natten. Våra väskor står utanför huset. En lastbil med två män stannade och plockade upp våra väskor samtidigt som vi körde iväg. Jag tittade genom bakrutan med en flyktig känsla av att jag aldrig kommer att få se vårt hem igen. Jag somnade om och vaknade ett par timmar senare när vi stannade vid ett gräsfält som sträckte sig så långt ögat kunde se. Vi får gå resten av vägen, sa pappa. Jag gick ut, tog mammas hand och sprang mot fältet. Ett rymdskepp stod parkerat i fjärran. Hade jag vetat då att jag inte kunde känna gräset under mina fötter igen på flera år, så hade jag unnat mig det mer. Jag kollade up mot natthimlen och beundrade den samtidigt som jag frågade mina föräldrar när vi kommer tillbaka; men de svarade mig aldrig.

https://i.ibb.co/Qr6M3qg/slide-2.jpg

Jag tittar ut genom fönstret och ser våran planet och andra skepp. Solen är på väg upp bakom vår systerplanet, och den skiner så starkt att den bländar mig. Jag vänder mig till mina föräldrar och frågar var vi är på väg någonstans, och de säger att vi är på väg till Tau Ceti där vi har haft en koloni i 200 år. Jag tittar ut genom fönstret en sista gång. Jag kommer aldrig glömma hur vacker synen var, och hur hjärtkrossande det vara att återvända för att lösa gåtan om vad som hände.

https://i.ibb.co/sQVMZnR/slide-3.jpg

De första dagarna i vår resa så fick jag veta varför vi lämnade vårt hem. Jag grät mig till sömns i flera dagar tills jag fick reda på att några av mina vänner blev evakuerade på olika skepp. Det var tio år sedan, och idag ett minne blott. Det tog 2 år till vårat nya hem som är en sandplanet med tunn atmosfär. Idag arbetar jag som ingenjör på ett skepp som tillhör min familj. Det är även vårt hem. Min pappa hade varit stolt över allt vi har åstadkommit och att jag följde i hans spår; men han dog i en gruvolycka tre år efter vi anlände, strax innan jag slutförde min utbildning. Med pengarna vi fick i ersättning från företaget pappa arbetade för i årtionden så köpte vi ett transportskepp. Vi transporterar allt som vi kan få betalt för, men mestadels mineraler från andra aktörer som används för att bygga rymdskepp för långa expeditioner. Ibland så står jag på sanddynerna och undrar om detta är allt mitt liv är och kommer att vara, och om jag någonsin kommer får svar på vad som hände med hemmet vi lämnade.

https://i.ibb.co/RYBTMZC/Slide-4.jpg

Vi har arbetat länge för att försörja oss på denna ogästvänliga planeten. Livet var hårt i början, men det blev bättre. Skeppet har även sett bättre dagar och vi behöver stanna mer ofta för att utföra reparationer. Vi parkerade på en bit mark i mitten av ingenstans, och av ren tur hittade vi en väldig sällsynt metall nära en stenformation, som används för byggandet av rymdskepp. Vi gjorde anspråk på marken och sålde gruvrättigheterna mot en del av kakan. Vi har äntligen tillräckligt med krediter till att inte endast köpa ett rymdvänligt skepp, men ett skepp som klarar resor mellan solsystem. En resa som tog år tar nu månader istället. Men mamma anser att Ceti är vårat hem nu och hon vill inte att jag lämnar allt och alla jag känner för något som inte finns längre. Men jag måste veta vad som hände. Jag måste se det med mina egna ögon. Tillsammans med två vänner så reser jag tillbaka.

https://i.ibb.co/MSH90Jh/slide-5.jpg

Resan var lång och vi stötte på ett par problem på vägen, men det var inget vi inte kunde lösa. Vi anlände till koordinaterna där våran tidigare planet ska vara, men planeten ser inget ut som vi minns. Mot horisonten så ser vi klippor höga som skyskrapor, och vi ser knapp något växtliv eller vatten. Vi vänder oss om och ser ett onaturligt sfäriskt föremål av episka proportioner som har kraschat in i planeten. Vi tittar på varandra för att bekräfta att vi ser samma sak. Ett dövande ljud hörs från objektet, och det känns som att all värme försvinner ur kroppen. Jag tittar mot mina vänner medan de tappar medvetandet. Jag ramlar strax efter. Var det ett misstag att komma?

Av zin
Av zin

UV tar inte bort smuts sist jag kollade, så man måste ju fortfarande städa. Så ser inte riktigt poängen med denna produkten. Känns mest som ett slöseri med pengar.

Av zin

Jo, det är surt att bo i hus just nu.

För att vara på den säkra sidan så skulle räkna med att detta vinterhalvåret blir samma som förra. Du kan kolla Nordpool för att jämföra priserna mot din elförbrukning under förra vinterhalvåret. Skaffa en buffert som andra redan har rekommenderat. Sedan är det bara att vara glad att man överlever även om man får hutlösa priser.

Fast avtal är säkrare då du kan planera utgifterna utifrån förra årets förbrukning. Det kan bli dyrare om rörligt är billigare. Det kan även spara dig mycket pengar ifall priserna skenar iväg, vilket är risken med rörligt. Man kan ju inte strunta i att leva bara för att elen kostar 200öre/kWh. Timpris kan ju gå hur som under dagtid, men det är oftast billigast på kväll och natt, vilket innebär att du i alla fall kan anpassa energislukande vanor till billigare timmar.

Bor i lägenhet och betalar runt 184öre/kWh, utan möjlighet att byta. Ska flytta i år så letar också efter ett bra elavtal. Har ögonen på Tibber. Fast avgift på 39KR i månaden + inköpspriset för elen du förbrukar. Kan kolla timpriset i en app. Verkar OK för min del, även med förra årets vinterpriser i åtanke. Får jag betala 200öre/kWh i snitt denna vintern så blir det inte mycket dyrare än vad jag betalar idag.

Av zin

Saknar ett bra grafikkort. Annars är jag redo. Gillar vad jag har sett hittills, men det blir att vänta till spelet har mognat. Bethesda är ju inte precis kända för stabila lanseringar.

Av zin

Här är ett par stycken du kan börja med.

Fettext = Mest spänning
Kursiv = Minst 5 säsonger
Understruken = Bucket list värdig

The 100 (apokalypsbaserad serie)
The 70s Show (komedi)
Agents of Shield (andra Marvel serier. samtliga rekommenderas)
Arrow (DC / Detective Comics)
Andor (Star Wars)
Babylon 5
Band of Brothers (världskänd krigsserie)
Battlestar Gallactica (space sci-fi, ordning)
Better Call Saul(BCS)
The Book of Boba Fett (Star Wars)
Breaking Bad (rekommenderar att du kollar BB före BCS)
Continuum (seriös time travel serie)
Dark Angel (action, drama, fantasy)
Dead Like Me (fantasy, drama, komedi)
Deadwood (western)
Dexter (överväg att skippa New Blood. den är lite som sista säsongen av Game of Thrones)
Eureka (familjevänlig sci-fi med humor, intressanta koncept och karaktärer)
The Expanse (seriös space sci-fi)
The Flash (DC / Detective Comics)
Firefly (halvseriös space sci-fi med lite humor. har en speciell plats i hjärtat, givetvis)
Gotham (Batman som barn innan han blev Batman, med relativt bra story och färgrika karaktärer)
Hell on Wheels (western)
House M.D. (sjukhusdrama)
Legend of The Seeker (fantasy)
Lost
Lucifer (religiöst baserad fantasy. väldigt bra serie trots detta)
Merlin (familjevänlig fantasy från 2008-2012)
Nikita
Person of Interest (en av de bästa spionserierna. har många säsonger och det är lätt att bli involverad)
Prison Break
Scrubs (sjukhuskomedi)
Shadow and Bone (fantasy)
Stargate (space sci-fi. en av de bästa. CGI är även bra med tanke på lanseringsdatumet)
Stargate Atlantis
Suits (pseudointellektuell advokatserie)
Spartacus (gladiatorer)
Supernatural (fantasy)
Tokyo Ghoul (gillar du animerat och 'zombies' så gillar du nog denna. rekommenderar odubbat)
Vikings (har endast kollat säsong 1, men den var spännande)
Wednesday (fantasy)

Samtliga går att se streamat.

Av zin

Kommer att bli överraskad om denna produkt inte floppar. Visst ser den välgjord och stilig ut(utöver baksidan), men det ser ut som att Sony försöker uppfinna hjulet igen, helt i onödan. Någon hos Sony måste ha delirium eller något. För det priset så kan man ju lika gärna köpa en smartwatch med musikfunktionalitet. Storleken är mer optimal. Eller köpa en bättre mobiltelefon.

Av zin
Skrivet av seppo1337:

Jag hade samma fundering - kollade med supporten i chatten och dom menade på att det faktiskt är elektriskt. Let's see!

Bordet verkar inte vara elektroniskt enligt bilderna. De kanske trodde du menade detta bordet? Hittade även ett 70x140 för 200kr mindre. Är någon tusenlapp extra för elektroniskt alltså, så undrar om det verkligen är värt det.

Av zin

Har inga planer att köpa något, men det vore trevligt om man kunde hitta ett grafikkort till ett resonabelt pris. Fred på Jorden är nog mer sannolikt med tanke på pristrenden de senaste två åren.

Av zin
Skrivet av jensvo:

Du kan få min kod CXTYG-RY4CY-DW292-RTQG2-*****

kolla pm för de 5 sista

Tackar man tackar! Koden gick bra att aktivera

Av zin
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

9M3CR-WDD97-922K3-4PFP3-TC**Z
Förkortningen av television.
Fallout 76 the pitt. Microsoft store.

Redan tagen men tack ändå.

Av zin

Trevligt med bra nyheter. Ska bli intressant att se vad företagen säger.

Av zin
Skrivet av Celebmir:

Nuke it from orbit, it’s the only way to be sure.

"We don't know who struck first, us or them, but we know that it was us that scorched the sky." -Morpheus

Av zin

Rätt sällan då jag har haft min nuvarande skärm i snart 11 år. Blir att komplettera denna med en ny efter jag har hittat ett grafikkort till resonabelt pris. Dröjer nog ett tag till med tanke på dagens priser.

Av zin

Kanske dags att börja köra med beväpnad transport med tanke på efterfrågan.