Inlägg

Inlägg som Scripteddie har skrivit i forumet
Av Scripteddie
Skrivet av SueCia:

79KG på 180CM känn väldigt lite för någon som tidigare varit överviktig, man får ju utgå ifrån att du ha rätt stora benmuskler som väger en hel del bara dom (alla ex tjockisar har det som jag har träffat iaf.) Säger som jag sagt tidigare i tråden, inte bättre att träna mer och strama åt huden med muskler? Att väga 79KG på 180 CM och fortfarande ha 5-7 kilo fett enligt dig själv låter som att du offrat en hel del muskler under viktnedgången?

Annars jävligt snyggt jobbat, ser fram emot att kunna köpa Large, men är typ 10 Kilo kvar dit T_T

Under förra året när jag gymmade lite lätt så kunde jag maxa benpressen på gymmet utan problem, så rätt så kraftiga muskler på benen har jag nog haft. Men som du säger är jag rätt så säker på att jag tappat en hel del muskelmassa under min viktnedgång. Inte så mycket på benen dock, speciellt inte vaderna, dom är lika kraftiga som innan om man bortser från fettet.

Jag förstår vad du menar när du nämner att man kan träna och bygga muskler för att försöka fylla ut, problemet för mig är dock att jag inte vill bygga muskler under fettet. Jag har nog legat i underkant när det kommer till min vikt i förhållande till längd när jag var yngre och var rätt så spinkig, så på 79kg är jag fortfarande rätt så kraftig. BMI på 24.1 och idealvikt är 19-25 så en del till skall jag nog kunna gå ner innan jag börjar gymma.

Av Scripteddie

Kan fylla på med en liten uppdatering om min personliga viktnedgång samt ett par problem.

Jag började gå ner i vikt i början av Mars 2012 då jag vägde ~117kg. Idag väger jag strax under 79kg (180cm). Trots att viktnedgången känns enormt lyckad är jag inte riktigt helt nöjd ännu. Dels skulle jag vilja gå ner en minst 5-7kg till innan jag känner att majoriteten av det överflödiga fettet är borta.

Ett problem är att jag har en del överflödig hud. Även om den inte syns så väldigt tydligt ännu på grund av det fortfarande finns underliggande fett leder det till att kroppen inte alls känns fast och jag tycker själv att jag ser ut som 90kg, inte 78kg på grund av att kroppen inte alls är fast utan bara lös och hängig. Tillhörande detta är också mina bristningar som jag ådrog när jag gick upp all denna massa. De är nu väldigt tydliga på mina biceps när man har T-shirts på sig och sträcker sig. Jag har även ett par på magen som nu ser ut som utåtbuktande rynkor. Inte alls vackert, men eftersom de är på magen så syns de ju inte så tydligt.

Det tredje, och för mig största problemet är att min kropp eller viktnedgång inte känns 'symmetrisk'. Jag har nu en mage som jag (storleksvis) är hyfsat nöjd med om huden skulle dra åt sig. Däremot så jag en mycket större överkropp, främst bröst och rygg. Detta tycker jag inte alls är snyggt då det framhäver mina bröst när man har t-shirts eller åtsittande tröjor på sig. Jag antar att den enda lösningen är att gå ner mer i vikt så man blir av med eventuellt fett på bröstet och ryggen.

Förutom det nämnda ovan så är jag sjukt nöjd med min viktnedgång! Otroligt taggande när folk omkring en lägger märke till det och kommenterar, även om jag inte är speciellt duktig på att ta emot det. För att inte nämna när man står i provrummet och Medium känns lite pösig i vissa plagg och man köper Small. Dyrt är det dock att gå ner i vikt, praktiskt taget en hel garderob som behövs bytas ut.

Av Scripteddie

Tack för alla svar!

Angående gymma för att gå ner i vikt så är inte det mitt primära syfte nu i början. Jag märkte att jag var lite otydlig i originalinlägget.

Jag vill främst börja gymma för att jag är rädd för att min nuvarande kost gör att kroppen tar av muskelmassa istället för fettet. Jag har märkt den senaste månaden att jag har ryggont när jag sitter på tåget hem från skolan, detta förvånar mig lite då jag trots allt gått ner snart 30kg nu? Så det kanske är en del muskler som krympt och orsakar ryggvärk..? Inte vet jag men det var bara en fundering jag hade.

Jag hade tänkt kombinera styrketräningen och gymmandet med lite spinning eventuellt, eller cyklande nu när det blir sommar samt fortsätta mina promenader. Men som ni påpekar måste jag nog ligga på ett överskott för att bygga muskler samtidigt som en underskott för att gå ner i vikt (?).

Träningschemat på Kolozzeum som kaptenen hänvisade till verkar bra och jag känner att kan kan passa mig. Nu återstår bara att sätta det i praktiken.

Till er som cyklar, riktig starkt jobbat och det är inga små distanser/vecka ni orkar med heller!

Av Scripteddie

Hej! Kul med en sån aktiv tråd där man kan ta del av tränings och näringstips och se på andras resultat som verkligen är motiverande!

För ett par månader senare (slutet på feb, tidiga mars) tog jag mig i kragen rejält och började gå ner i vikt på riktigt. Sedan dess har jag gått ner ungefär 27 kilo genom att promenera 1-3 timmar om dagen och jag har lagt om min kost rejält. Det vill säga, inget godis eller dricka annat än vatten, äta så nyttigt och så lite som möjligt samt skippa kolhydrater så gott det går (inte kört någon strikt LCHF eller annan diet).

Nu, när vågen visar 90kg har jag gått ner från XXL till L, och byxstorlek 40/42 till 34 och känner mig allmänt mindre, gladare och piggare. Men som jag förväntat mig har min viktnedgång saktat ner lite och jag går inte alls ner lika mycket som innan med enbart mina promenader och kosten.

Så nu när sommaren kommer hade jag tänkt att börja gymma, på riktigt.
En 4-5 pass i veckan minst och målet är att gå ner resterande fett (180cm, 12-18kg?) samt få en hyfsat välmående och snygg kropp.

Nu till problemet, jag har aldrig gymmat riktigt och jag vet inte vad jag ska fokusera på, hur jag ska lägga upp ett tränigsschema eller dylikt. Jag har kikat runt lite online men inte hittat något riktigt bra träningsschema för nybörjare som passar mig. På grund att jag är helt novis i gymmet så tänkte jag ta ett pass med en personlig tränare och lägga upp ett schema för min träning. Men tills dess letar jag efter lite generella tips, övningar, scheman och så vidare för att komma igång.

Av Scripteddie

Väldigt nyttig tråd med många bra tips måste jag säga.

Jag bestämde mig för att ta mig i kragen strax efter denna tråden startade med en startvikt på 116,5kg. Imorse när jag vägde mig var jag nere på 100,2.

Av Scripteddie

Basic Instinct (2?)

Av Scripteddie
Skrivet av Adam901:

Tropa de elite ? Tropa de elite 2?

Stämmer bra.. Tropa de elite, den första.

Av Scripteddie

http://i44.tinypic.com/9tpwdj.png

http://i43.tinypic.com/ra7x43.png

Poänglistan:

25p - Naruto
16p - Hammar
13p - DrDuke
12p - Adam901
10p - Frantic
9p - JackeShan,
8p - Scienta
7p - Scripteddie
5p - anton.hj
4p - Kebabhyvlarn, running_wild
3p - medlem46
2p - Liorcifer, fesen, IsseBisse
1p - ParaZide, Tomas_88, Rba, Genesis, 4everapple1, turbi, HoBb3, Memento

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
Vänligen posta INTE svar i den här tråden om du INTE tänker ladda upp en ny bild åt oss andra!

Av Scripteddie

Snuten i hollywood, 1984

Av Scripteddie
Skrivet av fesen:

Stämmer!

Av Scripteddie

Kanske blir alldeles för lätt:

http://i41.tinypic.com/347z4gm.png

Poänglistan:

18p - Naruto
14p - Hammar
13p - DrDuke
9p - JackeShan
8p - Adam901
6p - Scienta, Scripteddie
5p - Frantic
3p - Kebabhyvlarn
2p - anton.hj, Liorcifer, running_wild
1p - ParaZide, Tomas_88, IsseBisse, Rba, Genesis, 4everapple1, turbi

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
Vänligen posta INTE svar i den här tråden om du inte tänker ladda upp en ny film åt oss andra!

Av Scripteddie

Eller 127 hours?

Av Scripteddie

A lonely place to die??

Av Scripteddie
Skrivet av Naruto:

Hmm, kan det vara The Hurt Locker som fått 7.7 i IMDB.

Stämmer bra det!

Av Scripteddie
Skrivet av Adam901:

Enda jag vet är att jag inte sett något utav de som bilderna visar iaf

Hm, filmen har mellan 7.5 och 8 på IMDB, från 2008. Fixar en till bild nu.

Av Scripteddie
Skrivet av Naruto:

The Sum of All Fears?

Nope. Var den såpass svår? Ny bild om en timme om ingen hinner ta den tills dess.

Av Scripteddie
Skrivet av running_wild:

Full metal jacket?

Nej, inte den heller. Men på rätt spår. En till bild uppe.

Av Scripteddie
Skrivet av scienta:

Nix.

Av Scripteddie
Skrivet av Naruto:

Baksmällan?

Inte den heller. Svårt att få screenshots som inte blir för enkla från den här filmen. En till bild strax.

Av Scripteddie
Skrivet av Hammar:

Japp, när Cobb blir sänkt i badkaret, den var väl ännu lättare?:
http://forumbilder.se/images/83201291345PMbd1c.jpg

En Amerikansk Varulv i London?

Nej, hade inte gissat Inception på den tbh.. Kom inte alls att tänka på den.

En Amerikansk Varulv i London är tyvärr fel