Inlägg

Inlägg som inquam har skrivit i forumet
Av inquam

När passthrough till och med i den inspelade videon är grynig så kommer det nog vara uppenbart att man är i ett headset. Quest 3 för vad det kostar och vad man får verkar vara väldigt mycket mer för pengarna just nu.

Men, Apple har en förmåga att släppa dyra saker som saknar en massa funktioner som deras fans får betatesta för att sedan i nästa generation släppa något som kan vara riktigt bra. Så vi får se om det gäller även här.

Av inquam

Jag har lirat alla GTA och tillhör de som köpte både 4:an och 5:an på först XBOX, sedan PC. Det är sådana som jag som skapat detta. De hoppas få in mer pengar av oss genom att vi köper spelet flera gånger till olika plattformar.
Men jag kommer inte göra samma sak igen. Kommer inte köpa GTA 6 innan det släpps på PC.
Om tillräckligt många gör det så kanske vi lagom till GTA 8 får en release till PC i samma veva som andra konsoler.

Av inquam
Av inquam

Rätt säker att de bara producerades en kort tid. Så det är begagnat om man vill ha en själv och inte vill bygga något snarlikt med en RPi.

Av inquam

Det viktiga att inte missa är ju att riktad "reklam" inte bara betyder högtryckstvättar för du visat intresse för det osv. Det är ju även olika påverkanskampanjer, ofta inte ens sanningsenliga, som ofta riktas mot olika målgrupper i sociala medier man kan hoppas komma åt. Trafik har tyvärr betytt pengar och då lögner drivit en massa trafik så har tyvärr lögner blivit business. Efter att ha följt vad som hänt i olika länder och inte minst USA med stormingen av Capitolium och vad som ledde fram till det samt rättegången mot Alex Jones så är det uppenbart att något behöver göras. Lätt att tänka "det är ju i USA"... men vi är ofta ivriga att ta efter vad som sker där borta.

Av inquam

Ohhhh jag hoppas så att detta är början på slutet för dessa plattformar. De började bra, men har sakta över tid förvandlats till träsk där trafik genererar pengar och då dynga och uppenbara lögner genererar trafik (= pengar) så är incitamenten att på riktigt motarbeta dem små.

Av inquam

Vänta, så ett vanligt tagentbord och mus skall blockas? Även om jag nog aldrig använt det på XBox så känns det ju lite sådär.

Av inquam
Skrivet av Dyluck:

Exakt, ECC är nu en del av DDR5 specen. Finns en del gamer minnen som är snabbare och valt skippa ECC.

"Unlike DDR4, all DDR5 chips have on-die ECC". - https://en.wikipedia.org/wiki/DDR5_SDRAM

On-Die ECC som finns på DDR5 är inte samma sak som ECC vi är vana vid från servermarknaden. Den typ av ECC sker på alla nivåer vilket inte är fallet med den "ECC" som finns på konsumentminnen i DDR5 familjen. Sedan har konsumentplattformar från AMD kunnat ha stöd för "riktig" ECC. Tex en del AM4- och Threadripper-system. Hur det ser ut där för DDR5 är jag osäker kring.

Förklaring från pcworld.com.

DDR5 does indeed include ECC (or error correction control) that can detect multi-bit errors and correct single-bit errors. It is, however, not what you’re expecting if your workload already requires the technology. With traditional ECC, error detection and control is performed at all levels, including the data that is transferred to the CPU. With DDR5, ECC is integrated into each actual RAM chip but once it leaves the chip and begins its journey along that long narrow wire to the CPU, there is no ECC performed, meaning errors induced along the way aren’t its problem. So why do this at all? It’s mostly being done because you can’t really quadruple the density of the chip without additional safety layers. Today, you’ll mostly only find ECC used in servers and workstations, because it’s done for mission critical reasons. The on-die ECC in DDR5 is just something had to be done to make the high speed and high density a possibility.

Av inquam
Skrivet av Maarus:

Windfall taxering på oljebolag i England. En nationalisering skulle jag nog påstå.
Övervinstskatt på banker i Italien. Denna drogs delvis tillbaka efter öppningen på marknaden då alla ville ut samtidigt.

Det är ganska uppenbart. England och Italien, två länder med kraftiga budgetunderskott och hög statlig skuldssättning. Så hur löser dem situationen? Spara?(otänkbart). Stödköp och noll räntor? Går ej eftersom båda har inflation.

Vänta nu, vi pratade om Frankrike ett tillslag hade skett eller hur?
Taxering är dels något helt annat och sedan inget av det ett bevis på att tillslaget i Frankrike beror på något av detta. Även med bevis att budgetunderskott låg bakom taxeringarna du nämner så är det fortfarande ett bevis för att ett tillslag mot ett bolag i Frankrike har någon sådan koppling.

Så, finns det konkreta faktabaserade källor på att tillslaged mot Nvidias kontor föregåtts av godtyckliga förändringar i lagar för att kunna göra tillslaget och det i sin tur beror på att man vill täcka ett budgetunderskott? I så fall är det ju otroligt intrissant information. Men är det en känsla så är det inte riktigt lika relevant.

Det är ju lite som att säga att grannens son som utbildat sig till läkare inte förtjänar titeln eftersom du när du var liten hörde att andra barn i klassen kanske fuskade i skolan.

Av inquam
Skrivet av Maarus:

Lokala lagar kan ändras lite efter eget behag utifrån hur mycket hål politikerna har i sin statsbudget. Detta hände inte franska IT /molnbolaget Atos SE. Där finns definitivt inga pengar att hämta, utan ett svarthål av kreditförluster.

Har du källa på att lagarna kan ändras lite efter behag utifrån hål i politikers statsbudget?
Tänker mig att det borde finnas en rigidare process än så bakom att stifta och ändra lagar?

Av inquam
Av inquam
Av inquam

Höll undan ett tag och laddade ner och patchade CS själv. Men skaffade till sisst Steam 2003-09-30 då det var uppenbart vad som gällde framåt

Av inquam

Hur ljud kan väcka sådana minnen

Av inquam

Varför är jag inte förvånad

Av inquam
Skrivet av johnlennonx:

Kanske inte, Lara spellsword gav söksvaret:
Lara Spellsword - Female Elf Fighter/MU - NG - STR16 - INT17 - WIS13 - DEX18 - CON17 - CHR 15 - HP 9

Spelet verkar vara "Pool of Radiance"

Första rollspelet på C64 baserat på de oficiella Dungeons & Dragons reglerna.
Och ja, det är Pool of Radiance

Av inquam
Skrivet av medbor:

Det var mer av ett exempel på hur man skulle kunna visa olika uppnådda nivåer rekord

Ahha, det gick att missförstå
Tror min snabbaste easy är typ 4-5 sek. Visst jag försökte inte vara snabb då, men att få ner det till 2 sek kändes som en helt annan värld

Om något så känner jag "ahhh, här hade jag kanske haft nytta av att nöta multipliceringstabellerna", hehe. Behöver räkna på tok för mycket i huvudet hela tiden. Men kanske lossnar med tiden.

Av inquam
Skrivet av Irregular Programming:

Korrekt till Sega CD.

Din tur!

Då reser vi bak lite i tiden... Spenderade en hel del tid här med brorsan...

Av inquam
Skrivet av Irregular Programming:

Mary Shelley's Frankenstein

Av inquam
Skrivet av medbor:

#EASY230823 0:02(WR)
#MEDIUM230823 0:34(PB)
#HARD230823 2:23(SB)

Hur hinner man ens flytta musen och klicka alla klick på 2 sekunder?
Här har du säkert en öppning för en karriär som streamer