Inlägg

Inlägg som ducedo har skrivit i forumet
Skrivet av StenmanJones:

Vart sparar man in 51.000 ton någonstans?

Försökte gräva i detta. De flesta verkar hänvisa till GSMA som 2009 skrev (pdf) följande:

"It is estimated that the adoption of the Universal Charger will lead to a 50% reduction in standby energy consumption and will eliminate up to 51,000 tons of chargers every year."

Som källa i fotnoten har man enbart:

"GSMA analysis from UNEP, Gartner, European Commission Integrated Product Policy Pilot on Mobile Phones, University of Southern Queensland data."

European Commission Integrated Product Policy Pilot on Mobile Phones verkar ha påbörjats innan 2005 men det är oklart om siffran kommer därifrån (pdf). Oavsett så är det alltså en väldigt gammal siffra som i bästa fall var aktuell när man pratade om att införa micro-USB som gemensam standard.

Skrivet av Rödskägg d ä:

Problemet är att Google använder sin dominans på "operativsystem för mobiler"-marknaden för att sälja in sin Google sökmotor. Tänk istället att situationen varit som sådan att Android och Google sökmotor styrts av två olika företag? Då hade Google's produkter fått konkurrera mot andra aktörers produkter.

Förstår idén men är det så i praktiken? I Sverige använder 97% Google och "bara" 39% Android.

Kanske ett skevt tips då det exkluderar många men Clas kör sitt vanliga 15% (15EXTRA) som går att kombinera med 10% studentrabatt och därmed få 25% på hela sortimentet - nu utan undantag (online). Som vanligt är de ändå dyrare än konkurrenterna på det mesta men det verkar gå att hitta några guldkorn.

T.ex.
- nyinkomna DJI Mavic Mini för 3368 kr
- DJI Mavic Mini Fly More för 4268 kr
- Ring Door View Cam för 1162 kr
- Google Chromecast för 299 kr (+ frakt)
- Fujifilm Instax mini 9 för 449 kr

Tänk på att allt prisvärt brukar ta slut omgående och även när det står att produkter finns i lager så kan det vara slut. Enligt omdömen på Prisjakt från Black Friday så har de dessutom börjat makulera bekräftade beställningar med hänvisning att produkterna ska ha tagit slut.

Skrivet av Elektron:

Och jag vet ärligt talat inte vad vimla 2 är eller varför jag skulle byta

https://forumet.vimla.se/topic/3539/vimla-2-0-del-av-ett-stor...

Skrivet av Elektron:

Dock tycker jag det är lite överdrivet att såga hela företaget bara för att övergången är lite strulig.

Notera att när folk pratar om "övergången" så handlar det inte om det akuta bytet som användaren gör utan man pratar om övergången från 1.0 till 2.0 som skett sedan 2017 och fortfarande inte fungerar. Samtidigt har allt annat blivit pausat under denna övergången. Bytet av deras betalpartner drog väl ut på tiden med två år eller något sådant.

Mobil.se skrev om det i våras:

Skrivet av Mobil.se:

Redan från början när det nya systemet lanserades medgav man från Vimlas sida att en nackdel med det nya systemet var att det inledningsvis inte skulle fungera utomlands i lika många länder som tidigare. Baserat på kundernas feedback verkar dock barnsjukdomarna och nackdelarna vara fler än så och som exempel uppger kunder att det varit problem att skicka mms, att telefonen tappar nätkontakten, problem med röstbrevlådan, att vissa nummerserier i det fasta telenätet inte går att ringa, debitering av betalnummer och att det inte fungerar att göra vidarekoppling från mobilen. Samtidigt reagerar flera kunder på att man som kund betalar fullt pris för att ingå i det som flera kunder beskriver som ett stort experiment.

I våras bytte Telenor ut ansvariga och skickade iväg alla anställda på en kick-off. Samtidigt fick deras system fnatt och raderade all surf för mängder av kunder så att de inte kunde använda mobilen och inte heller få tag på någon kundsupport.

Tidigare var den officiella tidsplanen att alla skulle fasas in i 2.0 under 2019 men som ett brev på posten så slutade aktiveringen att fungera med resultatet att mängder av människor stod helt utan mobil och tvingades kontakta kundsupport som redan var underbemannad.

Skrivet av klirre:

Jag är kanske ensam om det, men mitt vimlar funkar fortfarande felfritt. Enda jag kan klaga på är deras oändliga spammande på sms om uppgradering till vimla2.0, jag ignorerar så länge det går.

Undrar om det går att stänga av genom att kryssa ur erbjudande och datainsamling i deras inställningar. Sitter på 1.0 och har aldrig fått sms om att gå över till 2.0. Däremot så fick jag reklam på black friday.

Har själv inte följt Vimla sedan de bröt sitt löfte om att spara surf. Tragiskt att besöka deras forum nu och se förfallet. Har planer på att byta till någon annan operatör men så länge allt fungerar och man slipper försöka kontakta support så är 6gb surf för 80 kr svårslaget

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av frong:

Hur gick det sedan för företaget då? Sweclockers redaktion kanske kan försöka få tag på någon utav huvudmännen för en intervju

"Mobiltelefoner för 154 miljoner kronor har sålts svart från en lokal i Uppsala. Det hävdar Skatteverket som utrett en momshärva där en 35-årig Uppsalabo utpekas som huvudman. De inblandade ska ha undanhållit 31 miljoner kronor i moms efter att ha sålt mobiltelefoner och kameror utan att deklarera inkomsterna."

https://www.flashback.org/sp38826329

Jag hade samma problem med RM750x och löste det genom att köpa en sån här separat. Tror jag betalade 99 kr på Webhallen.

Om jag minns rätt så ingick tre separata kablar med vinklade sata-kontakter med RM750x men inga raka. Lite märkligt och en onödig utgift men jag tyckte ändå det var värt en hundralapp för att slippa alla problem med böjda sladdar. Den sladden strömför samtliga tre SSD-diskar jag har på baksidan av mitt moderkort.

Gör en sökning på följande term så hittar du mängder av diskussioner online:

"Bevor Sie die Bestellung aufgeben, kontaktieren Sie mich bitte unter"

https://de.amazonforum.com/forums/deine-amazon-community/foru...

Hittade en tråd där en person utgav sig vara drabbad. Enligt honom så tog någon kontroll över hans domän och därmed e-mail och Amazon-konto. Gamla positiva reviews låg kvar och datorprylar läggs upp till vrakpriser. Han kontaktade Amazon som skulle titta på ärendet men eftersom han förlorat tillgång till e-mail och domän så kunde han inte göra särskilt mycket.

Om det sedan är sant eller inte...

I utrustningsväg, om man ska hålla nere budgeten, så kan jag spontant bara tänka på minneskort, kameraväska och möjligtvis radiotriggers med ministativ/gorillapod om han har flera kameror. Då kan man placera extrakameran på ett annat ställe och få ett helt annat perspektiv.

https://www.instagram.com/p/BGrvA0Pp0tt/
https://www.instagram.com/p/BVOKBB1FIa1/ (säkerhetsrisk för amatörer)

Inom sportfotografi så håller jag Joel Marklund som en av Sveriges bästa fotografer men tyvärr verkar han inte ha släppt någon bok med sina bilder. Han blev intervjuad i Fotosidan Magasin 5/2018 men jag vet inte om där sägs något vettigt.

https://www.fotosidan.se/cldoc/fsmagasin/fotosidan-magasin-5-...

Annars är det som dumbo skriver, att möjligheten att fotografera en större match säkert vore en kul upplevelse. Jag kan ingenting om det. Annars kanske kontakta någon fotograf som sysslar med inomhussport och betala för en workshop.

Skrivet av loevet:

@ducedo: det ursprungliga slutdatumet (EOL) för Pentium G3420 var 23 oktober 2015, och att de sätter nytt EOL-datum till maj 2020 kan jag inte tolka som något annat än att de återupplivar modellen och ger den ett nytt slutdatum. Deras dokument nämner inget om det tidigare slutdatumet, men de vill nog sannolikt inte belysa att en tidigare avslutad produkt får nytt liv. En kan spekulera om att detta görs för att kunna leverera processorer till vissa marknadssegment till dess att volymerna för 14 nm väntas kommit igång igen.

Så nyheten är inte citatet och det reviderade dokumentet Sweclockers hänvisar till utan att den överhuvudtaget fick en ny EOL förra månaden och att den innan dess varit död och ur produktion sedan 2015? Det enda jag hittar om EOL är följande dokument från Q3 2015 där EOL är TBA men med grafik som antyder att tillverkningen kommer fortsätta.

http://www2.advantech.com/certified-peripherals/files/papscpu...

Det är fullt möjligt att jag har fel. Jag reagerar mest på att det blir så stora rubriker och reaktioner på så bristfällig information. Jag vill bara kunna verifiera det jag läser.

Artikeln verkar inte stämma.

För någon vecka sedan gick Intel ut med att man skulle lägga ner G3420 2020 och att sista "shipment date" var december 2020. Några dagar senare reviderade man detta och förtydligade att den inte kommer läggas ner för tillfället. Det är denna revidering Swec har fått tag på och rapporterar om. Det verkar alltså inte vara något beslut om att "återuppliva" "den sedan länge nedlagda Haswell-processorn" som det påstås.

http://qdms.intel.com/dm/i.aspx/AF62EF11-BC1F-47AB-A3F5-FA8A5...

Skrivet av kurdipower:

Jag gjorde med tracking, blev ändå bara 63 kr, men denna gången ska den nå rätt!

Låter som att du använt "skicka lätt". Det paketet är oförsäkrat och kommer gå till deras utlämningsställe. Eftersom företag inte kör till ICA för att hämta ut kunders paket så kommer det sannolikt gå tillbaka till dig om två veckor.

Skrivet av kurdipower:

Exakt som några sa kom den tillbaka just idag, drygt två veckor efteråt. Men jag ska ju skicka det igen fär att den behöver repareras, hur ska jg göra för att skicka till företag?

Har du varit i kontakt med företaget om detta? På deras sajt skriver de t.o.m. att de hjälper till att ordna frakten. Känns märkligt om ett företag som omsätter 50 miljoner inte har en rutin för att fixa fraktsedlar vid reklamation.

Var även medveten om att; vid godkänd reklamation så har du rätt till ersättning för både fraktkostnad och eventuella utlägg. Det är dock ditt ansvar att hålla nere kostnaderna. El-fynd har tryckt ihop ångerrätt/reklamation i samma stycke och skriver att du som kund är ansvarig för fraktkostnad men det gäller alltså enbart vid ångerrätt - inte reklamation.

Crucial MX500 500 GB nere på ca 565 kr.

https://www.amazon.de/gp/product/B0786QNS9B/
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=4644068

Inget fantastiskt men 134 kr billigare än det någonsin varit i Sverige.

Produkt: Årets Bild 2011 (bok med fri frakt)
Länk: https://www.scandinavianphoto.se/bok/arets-bild-2011-317184
Kategori: Övrigt
Prisjakt:
Pris: 1kr

Produkt: LEGO Architecture 21046 Empire State Building
Länk: https://www.amazon.de/gp/product/B07KTLHZVC/
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5135797
Pris: 650kr

Skrivet av Joakim Ågren:

Kom precis på att ingen talat om Steams rea som de brukar ha så här kring Black Friday. de kallar det dock bara Höstrea köpte precis Shadow Of The Tomb Raider för 23 Euro som jag tänkt spela på min nya dator. Så ni som är ute efter spel borde ta en titt i Steams butik för att se om ni hittar nått av intresse: https://store.steampowered.com/?snr=1_4_autumnsale__118

Är i princip klart att det spelet kommer på Humble Bundle nästa vecka. Men kanske inte samma version:

https://www.reddit.com/r/humblebundles/comments/e13odc/did_hu...

Corsair RM750X v2 för 777 kr på Elgiganten är prisvärt.

Har inte koll på hur deras Black Friday fungerar så vet inte när erbjudandet kör igång.

Skrivet av diskotekarn:

@Elkomannen: då beställer jag nog samma också såg ju lovande ut!
beställde från inet för många dagar sen och dom har inte ens börjat bygga riggen >_> den returneras dirr

Tänk på att du inte kan returnera en specialbeställd dator.

"Ångerrätten gäller inte hygienartiklar som ex. in-ear hörlurar, datorprogram, spel eller ljud- och bildupptagningar då förseglingen/plomberingen brutits samt specialtillverkad dator av oss."

Har du kommit på andra tankar så bör du alltså avboka din order omgående.

Skrivet av Deki90:

Någon som har länk till förra årets BF deals för sweclockers medlemar hos inet? Minns att det var en SSD med som försvann inom en halvtimme

Länken i mitt mail är död men detta var väl höjdpunkterna:

ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC - 7999 kr
ASUS ROG STRIX B450-F GAMING - 999 kr
ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING - 1499 kr
Samsung 860 EVO 500GB - 599 kr
Pocophone F1 64GB - 2999 kr

#17649768

Skrivet av Super Älg:

Fynd som bara varar en halvtimme är bra för de människor som har tur. De lämnar bara en dålig smak för alla andra, samtidigt som de slöser mycket tid. Jag medger att jag inte heller uppskattar Inet i det här fallet, hur det utfördes.

Tvärtom så är det dessa fynd som gör Black Friday.

Vill man bara ha "lagom" rea så har Prisjakt 32.087 prissänkta produkter just nu. Vill man ha fantastiska priser så innebär det att produkterna säljer slut väldigt fort. 100 st möss, 80 st moderkort eller 50 st 2080 Super är ju knappast enstaka lock-exemplar.