Inlägg

Inlägg som majt har skrivit i forumet
Av majt

@syncis: Jag har ett par Sennheiser game ONE och jag kan rekommendera dom starkt efter att ha gått ifrån ett par qpad qh-90 som jag bytte ut efter att dom började glappa.

Både ljud och byggkvaliteten slår qpad-lurarna enligt mig. Qpad körde på mer bas medan sennheiser är mer neutrala vilket jag föredrar, men det kan ju vara en smaksak.

Jag bör nämna att sennheiser game ONE är öppna lurar så att allt som händer runt omkring dig kommer du att höra. Personligen så gillar jag inte stängda lurar då det blir extremt konstigt att prata med folk i discord och dylikt när man knappt hör sin egen röst. Detta är väl också en smaksak, så det finns även en game ZERO modell om man är ute efter stängda lurar.

Av majt

Jag hoppas att mitt trogna Asus Crosshair VI Hero kan rulla på ryzen 3000. Det var ju trots allt grädden av 300-serien, så jag skulle bli lite besviken om det inte ville gå. Har sett fram i mot att eventuellt uppgradera processorn i år, men inte på bekostnad av ett nytt mammakort.

Av majt

@tumvanten: Nu var det ju inte så att det var blizzard som ville göra classic utan det var en gammal förlorad spelarbas och nu kommer det, men personer som du ska väl alltid ha något att klaga på. Till min kunskap har dom inte äns gått ut med någon betalningsmodell för classic så jag förstår inte vad du jiddrar om och även om dom nu hypotetiskt tar 100 kr i månaden tror jag de flesta som verkligen har längtat efter detta betalar den summan med ett leénde på läpparna.

Förvånansvärt att ett företag har som mål att tjäna pengar eller hur.

Av majt

@tvelander: Det är väl den enda negativa saken som jag kan hålla med om, men om du nu är hardcore som du kallar det så är du ju med ett bra guild och slipper pugga allt med "link achievement" tjaffset.

@sKRUVARN Jag köper som sagt argumentet med "link achievement" bs, men för mig så tillför det i form av en journal av vad jag har gjort och inte samt när. Det är en personlig preferens antar jag och i mitt fall väger fördelarna över nackdelarna.

Av majt

@rektor: Vad är dåligt med achievements om man får fråga? Har aldrig tyckt att achievements medfört något negativt till WoW. Saker som i sådana fall träffar mig i huvudet är alla kösystem i spelet (raidfinder, dungeonfinder) etc, saker som gör folk stillastående i huvudstäderna. Achievements ger ju i alla fall folk en anledning många gånger att utforska världen/spelet.

Själv är jag mer hypad för BFA även om jag kan tänka mig att testa Classic under en eventuell torrperiod som oundvikligen dyker upp efter vissa patcher. Började själv under TBC så det kan vara intressant att skaffa sig en riktig uppfattning om vanilla som alla hypar upp hela tiden. Dock tror jag att 14 års kunskap om spelet komma göra det väldigt annorlunda från vad folk kommer ihåg. De flesta sitter på rejäla burkar samt uppkopplingar idag och med informationen som finns tillgänglig så vet majoriteten de optimala vägarna att gå i lvling, raiding och pvp. Jag lägger där med ett varningens finger för de som inte har rört Vanilla sedan 2004/2005.

Av majt

@Ozzed: Vad kör du för moderkort. Jag har Asus CH6 Hero och kör G.skill Trident Z 3600c16 @ 3200 14-14-14-28-50 1T

Detta får jag med 1.4 volt och SOC 1.1
,Jag har även tweakat en hel del andra inställningar som Vboot Voltage, VTTDDR, VLDP, VLDP_CLDO och ProcODT som gjort det enklare att uppnå. Ett tips är ju att du kollar över dessa inställningar om möjligt för att kanske kunna köra på något lägre volt. 1.48 kanske är safe men det låter väl högt för att klara av 3200 CL14 med B-die.

Av majt

@Dani_a: Aj då, det betyder väl att minnesöverklocken fortfarande är instabil skulle jag gissa då. Du kanske behöver justera biosinställningarna ytterligare och i värsta fall nöja dig med en något lägre minnesfrekvens tills vidare.

AMD har ju inte släppt nästa mikrokod (1.0.0.7) version än så Asus och alla andra tillverkare väntar förmodligen på det tills nästa biosversion släpps och då lär minnesöverklockningen förhoppningsvis bli enklare.

Av majt

@Dani_a: Kommer ljudet från hårddisken eller? Kör du ssd, hdd eller båda? Går ju kanske att kolla om du får någon felkod på moderkortet. Svårt att säga annars.

Av majt

@Dani_a: Tror inte det är b-die chip i dom minnena du har, så det gör det lite svårare att få det funktionellt. Jag har haft problem med mina g.skill 3600 c16 och dom är b-die. Jag fick trixa ganska mycket i bios för att få det att funka bra. Som tur är har asus ch6 hero-kortet många inställningar att leka med. Just nu kör jag dom i 3200mhz c14 och det funkar utmärkt.

Saker jag kan rekommendera att du gör:
1.Ändra DRAM volt - 1.35 volt kanske inte är tillräckligt. ( Jag kör [1.4]. )

2.DRAM boot voltage - Detta är volten som minnena startas upp med och kan göra stor skillnad i stabilitet vid uppstart( Jag fick mest stabilitet av att köra [1.35] volt här. )

3. VTTDDR - denna ska sättas till halva din dram volt. ( Jag fick mer stabilitet av ett lite högre värde än halva [0.75]. )

4. SOC volt - Detta värde kan hjälpa med både minnes och processorstabilitet. ( Mellan 1.0 - 1.1 är rekommenderat skulle jag säga. Jag kör [1.1].)

5. Timings - Kan hända att man får lossa lite på dessa för att få det att funka. Har man t.ex minnen rankade för 14-14-14-14-34 så kan man till exempel höja dessa värden till 15-15-15-15-35 eller 16-16-16-16-36 och se vad som funkar. Ju högre desto sämre prestanda för övrigt.

Fler inställningar kan göras, men det är olika från moderkort vad som finns och inte. Ovanstående tips var mest betydliga för min del i konfigureringen. Mycket med Ryzen har ju varit att testa sig fram eftersom plattformen är så pass ung, men allt eftersom nya biosuppdateringar kommer så blir det lättare att konfigurera.

Av majt

på r/amd så har dom varit flitiga och gjort en lista på minnen som kör samsung b-die. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/62vp2g/clearing_up_any_...

Bra att kika på om man funderar att köpa minnen till ett ryzen-bygge just nu.

Av majt

@Wh1spY: Se till att du skaffar rätt g.skill-minne bara så att du får ett med samsung b-die chip. Det är i regel dom som har standard hög frekvens/låga timings. Finns en lista här på /r/amd för att göra det enklare. https://www.reddit.com/r/Amd/comments/62vp2g/clearing_up_any_...

Det är folk som inte kör med b-die chip som får problem med asus crosshair kortet.

Av majt

usb port 500 hz

Jo det är så att jag kör min mus genom usb port som de flesta antar jag och problemet är det att jag vill ändra min frekvens. just nu ligger den på default (125 hz) men jag vill ha upp den i 500 hz. Har testat de flesta programmen för att ändra men inget verkar funka. Har win xp pro sp3 och jag vet att dom ändrade usbport.sys i sp3 men de nya programmen funkar inte för mig

Kan det vara så att mina usb portar inte klarar 500 hz ? tacksam för svar. 500 hz känns som ett måste för mig då jag spelar counter strike

skulle oxkså vilja ha svar på om man kan kolla vilka usbportar man har isnf hur.

förlåt om jag har förklarat dåligt men hoppas ni förstår