Inlägg

Inlägg som OceanK har skrivit i forumet
Av OceanK
Skrivet av andreas_dock:

https://www.youtube.com/watch?v=WAIQivl8eM8&ab_channel=Sena

Man blir ju jäääkligt sugen nu alltså!, shit vilken clean installation!

Precis, super enkelt o väldigt cleant. Tog mig typ 5
Min att montera dit det i min hjälm. Go for it dude!

Av OceanK
Skrivet av andreas_dock:

Tänkte göra en liten inventering... vad kör folk med för hjälmar ?

Har har en Airoh Commander vilket är en kombinerad Adventure/Street hjälm, men eftersom visiret är ganska stort så blir det en del luftgenomströmning och mycket brus.

Funderar på att låta Airoh’n vara offroad hjälm och uppgradera till en Shoei. Man blir ju sugen på att kombinera med deras SLR2 Intercom -system som är klippt och skuret just för deras hjälmar...

https://www.smxsports.se/mc-intercom/shoei-srl2-intecom-syste...

Jag har GT AIR II hjälmen med just SRL2, funkar kanon samt gillar hjälmen. Kan dock inte jämföra med så mycket. Första hjälmen var en LC2 eller vad den hette för ca 1500kr så lite olika kategorier på prisklass av hjälm. Tycker Gt air II är tyst och väldigt bekväm. Riktigt Nice med inbyggd intercom så inget ligger utanpå hjälmen.

Av OceanK

Budar 100kr plus frakt för Ugreen

Av OceanK
Skrivet av alundstroem:

Det kan vara intressant, men så bra CPU (och gärna DDR4) som möjligt är prio just nu - för intresse, vad vill du ha för den?

Vid snabb affär säg 1000kr inkl frakt. Har själv kört hemautomation på den.

Av OceanK

Hej!

Jag har en intel nuc med i3-3217U med 4gm ram som har Windows 10 på en 60gb disk.

Modell DC3217IYE, pm vid intresse

Av OceanK
Skrivet av SweatyLlama:

Har problem med speglar som viker sig i farten. Ser inte ut att vara något sätt att spänna kulleden på, så jag tänkte köpa lila/blå loctite (eller liknande på biltema) att droppa i. Andra enkla förslag?

Edit: efter lite funderande kanske det är bättre med Sugru. Verkar lättare att få på plats och avlägsna om det skulle behövas.

Får man fråga vad det är för speglar?

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Riktigt fräsigt. Vad heter fästet och modellen av kameran? Lika bra att spara för framtiden.

(Fan vad den där hjälmen är snygg, fanns inte i lager när jag köpte min )

Tjena!

Just den kameran som satt nuvarande på heter Gopro hero session 5 men kör även med den nya GoPro Hero 9 Black.
Fästet letade jag länge efter och köpte från ett kanadensiskt företag: Shoei chin mount

Ofast så kör jag med den lilla gopro hero 5 riktade bakåt på hojen och med GoPro Hero 9 Black på hjälmen.

Kan säga att jag beställde denna hjälmen i oktober 2020 och fick den i mitten av mars 2021 =), lätt värt o vänta på dock så i efterhand.

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Ja men precis, jag tänkte att om man är ute på längre turer eller reser bort kan man bara ta med det klara visiret ifall att. Tar man bara en nöjestur är det ju orimligt att det skulle bli så mörkt från ingenstans

Ah ok. Ja inget man gör än men finns ju en risk att man fortsätter utöka inköpen ;D

Sitter väldigt slimmad och följer hjälmens former:
Stör heller inte luftintags reglaget på hjälmen

https://i.ibb.co/tLVK6Pz/IMG-0735.jpg

Går självklart att jusetra vinkeln på armen.

https://i.ibb.co/VWzQ7Ks/IMG-0733.jpg

https://i.ibb.co/XjRzPdN/IMG-0734.jpg

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Ja men precis, jag tänkte att om man är ute på längre turer eller reser bort kan man bara ta med det klara visiret ifall att. Tar man bara en nöjestur är det ju orimligt att det skulle bli så mörkt från ingenstans

Ah ok. Ja inget man gör än men finns ju en risk att man fortsätter utöka inköpen ;D

Låt mig ta en bild på setupen så får du se återkommer strax

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Ser bra ut

Svåra val det här..

Vad du än väljer så är spegelvisir rätt väg att gå tycker jag. Förresten så har jag även kompletterat hjälmen(shoei, vilket du också hade?) nu med goprofäste i fronten utan att det sticker ut. sjukt slimmat fäste ifall du är en sådan som filmar

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Tack för infon! Jag ska inte köpa ett mörkt visir dock, utan den jag länkade är också ett spegelvisir fast blå/orange/röd-skimrande. Samma ljusgenomsläpplighet som det blåa (dom du länka) och silver. Verkar vara 24-30 % ljusgenomsläpplighet på de flesta alternativa visir. Förutom "mellow smoke" som har dryga 50 %.

Men har sneglat på det med silver också faktiskt. Har du möjlighet att slänga upp en bild på hjälmen med visiret? Svårt att hitta bra bilder på visiren när de är monterade. Men då hjälmen är grå/vit kanske silver är ett bättre val.

Funkar denna bild eller vill du ha från annan vinkel?

https://i.postimg.cc/VvjcCkg7/IMG-0290.jpg

Av OceanK
Skrivet av Lagerlöf:

Någon som kör annat visir än klart i sin hjälm?

Funderar på att köpa en sån här att sätta i för riktigt soliga dagar: https://www.shoei-europe.com/shop/en/spareparts/full-face-hel...

Men det uppfyller ju inte ECE R 22/05. Läste dock en artikel, som jag inte hittar nu, att det inte är något någon har "åkt fast för" i Sverige än så länge. Men kravet är ju egentligen 80 % ljusgenomsläpplighet.

Tjena!

Jag var i samma sits som du är i. Jag körde alltid med klart visir. Det mörka visiret såg väldigt fräckt ut men var helt värdelöst på kvällarna eller om man körde in i en tunnel, extremt svårt o se ngt.

Så därför valde jag att just köpa spegel visir istället. Det blev mellanting mellan klart visir och mörka. Jag är helnöjd med mitt och har testat o köra igenom tunnlar och på kvällarna vid 22:00. Inga bekymmer och man ser allt fint. Detta är dock min personliga åsikt om detta.

detta köpte jag: Sepgelvisir Shoei

Av OceanK
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

På risktvåan är det körskolan som bestämmer reglerna. På uppkörningen är det trafikverket och de följer mer rimliga restriktioner. De kräver godkända mc kläder men bryr sig inte mer än så.
Lagen säger ju enbart hjälm när du väl har kortet...

När jag körde upp förra året, så var det faktiskt en som fick åka hem pga att skorna eller stövlarna va för slitna. dem såg jävligt slita ut dock. Såg ut som dem knappt höll ihop och stack ut rätt mycket då allt annat va nytt.

Vet att när vi samlades på skolan innan vi skulle köra till uppkörningen så var det en av lärarna som just påpekade detta innan men personen gjorde inget åt det då.

Av OceanK
Skrivet av liorcifer:

Jag har precis köpt min första hoj och väntar nu på att lite kläder ska komma hem samt att få en läkartid för intyg för övningskörningstillståndet. Kan meddela att det kryper i hela kroppen och jag bara vill ut och åka så fort som möjligt.

Jag har inte köpt allt nytt utan lånar stövlar och hjälm av min far för att hålla ner kostnaderna så jag inte behöver köpa allt nytt direkt. Skor är nog nästa grej jag köper då de jag lånar är nån storlek för stora och jag inte gillar när det passar dåligt.

Nu en fråga till er med lite mer erfarenhet här i tråden. Vad är åsikten om skor liknande https://www.xlmoto.se/mc-utrustning/mc-stovlar_c12/mc-skor_c5... ? Jämfört med mer klassiska mc-stövlar? Är de mycket sämre skydd och borde undvikas eller är det mer eller mindre samma sak och det är mer en smakfråga? För jag är mer inne på de som liknar normala skor eftersom jag tycker dom är snyggare och tror att de är mer bekväma.

Tjena!

Dessa har jag och är supernöjda med dem!:Mc Skor

Av OceanK
Skrivet av oceanic:

Fina bilder på era nyinköp men det finns en dedikerad tråd sen tidigare för sådant som heter ”Bild på din MC” - tråden.

Åfan det viste jag inte. Tack för info.

Av OceanK
Av OceanK
Skrivet av Olinar95:

Jodå jag vet detta, men vill inte betala fullpris om det finns någon som säljer begagnat, skulle kanske vart tydligare med det.

SKicka Pm till mig, har vad du söker i NYSKICK, använd 2ggr sedan åter igen i original lådan

Av OceanK
Skrivet av elp:

Ämnar du köra TET i Sverige så kommer du undan med nästan vilken cykel du vill...
TET i Sverige och TET i tex Rumänien är vitt skilda väsen - den svenska versionen är väldigt förlåtande och snällåkt medan tex Rumänien så snackar vi bitvis motsvarande svensk brötenduro!

Ahhh misstänkte att den svenska delen av TET va rätt förlåtande. Hade nog tänkt Sverige först men ska planera lite beroende på hur det blir i sommar med allt med covid o göra.

Har nämligen köpt just BMW GS 750 för lite mer såna åkturer. Älskar ju min Tuono men kan va schysst o ha en annan cykel med annat stuk. Hoppas kunna hämta den på måndag/tis nästa vecka

Av OceanK

Är det ngn av er som har en BMW GS 750 årsmodell 2019? Som har testat o kört lite mer offroad? eller lämpar den sig mest för asfalt, grusvägar och inte så mycket mer? Tänkte i stil med TET ?

Av OceanK

Nordea - fick dem på kontot idag