Inlägg

Inlägg som matt76 har skrivit i forumet
Av matt76
Skrivet av Eclipse:

Även denna info läckte. Sony spelar ett fult spel.

https://www.windowscentral.com/gaming/xbox-is-not-allowed-x-m...

Inte direkt värre än MS, med deras kommande exklusiva Marvels "Blade" och Disneys "Indiana Jones" spel, som uppenbarligen inte kommer att släppas på Playstation.

Av matt76
Skrivet av Chrisism8:

Öppna svenska Amz och det är "nu 15-30% rabatt på stora märken" och sen gör du det samma på tyska och plötsligt är det 50% på corsair, logitech etc. Amazons egna märken typ ring kameror, Kindle, echo dots är alltid bra erbjudanden på i Tyskland på Prime day men inga erbjudanden i Sverige. Just den delen är till stor del för att de kan tjänar pengar på reklam/data på dessa via Tyskland men inte har det uppsatt i Sverige (som jag förstår det i alla fall)

Väldigt lätt att bli lurad om man enbart jämför procentsatser rakt av mellan Tyska och Svenska Amazon, exempelvis från Tyska Prime:

Produkt: Logitech G 432 Wired Gaming Headset
Pris: 39,90 EUR
Procent rea: 56%
------------------------------
Hos svenska amazon (byt .de till .se i URL):
Pris: 417 kr
Procent rea: 24%

Produkt: SanDisk 128 GB Extreme PRO SDXC Car
Pris: 18,99 EUR
Procent rea: 54%
-----------------------------------
Hos svenska amazon:
Pris: 244 kr
Procent rea: 5%

I stort sett samma pris eller billigare i Sverige (när man räknat in tysk moms samt räknat om till SEK från EUR), så verkar som att Tyska amazon överdriver procentsatserna rejält eller så har de överlag högre pris normalt sett på dessa produkter.

Av matt76
Skrivet av Ninjaflipp:

...Att GT7 skulle ha varit utvecklat för VR från dag 1 är en ren och skär lögn, hur kan du ens tro på det själv? Ja, det är nice att spela i VR och det är riktigt fint att titta sig omkring samtidigt som man kör men det förändrar inte faktumet att det uppenbarligen är inlagt som nån slags eftertanke. Som nämndes i tidigare kommentar så är i princip allting i spelet anpassat för en vanlig skärm, till och med filmsekvensen när man börjar på en bana innan man själv börjar köra.
...

Känns överlag som att du har haft lite väl överdrivna förväntningar över VR-läget i GT7, vilket så klart är helt ok. Tycker själv, dock, att det viktiga är hur det känns att köra, inte att menyerna är anpassade för VR, särskilt när det gäller bilspel.

Tackar för ditt inlägg, men mer intressant att läsa åsikter från recensenter som har lite mer erfarenhet av bilspel i VR, såsom Petter Hegewall (gamereactor), som tyckte det slog konkurrenternas VR läge (ex. Automobilista 2, Assetto Corsa, Iracing etc) med hästlängder eller intrycken från Youtubers som enbart fokuserar på bilsimulatorer, såsom "Super GT", som tyckte det var riktigt bra implementerat.

Av matt76
Skrivet av MinscS2:

Gör dig inte dum. Att gnälla på "bristande realism" är inte detsamma som att ifrågasätta det korkade i att se Galadriel ta ett bad i ett pyroklastiskt flöde. Bristande realism finns överallt i fantasy-filmer, men det finns alltid en gräns för tittarens "suspension of disbelief".
blablabla

Gör dig inte dum själv, vi vet sedan tidigare att frodo (som liten hobbit) kunde överleva att stå mitt inne i en vulkan och var extremt nära flödande lava i stort sett hela den sekvensen i filmen (se tidigare inlägg), för att sedan ta sig därifrån utan en enda brännskada. Om en Hobbit klarar av att överleva sådan hetta och giftiga gaser, lär förhoppningsvis en alv göra detsamma. Misstänker för övrigt att de flesta som tittar på serien inte har en aning om vad ett pyroklastiskt flöde är,

Av matt76
Skrivet av Nozomi:

....

Har du några exempel på dessa Subjektiva åsikter du nämnde?

Alla åsikter som är personligt färgade är subjektiva, såsom att du "tycker" något, ex att Serien försöker vara Game of Thrones eller att du tycker att det är känslolösa dialoger (wiki: Det som är subjektivt tenderar att ha en personligt färgad och eventuellt osaklig bild av verkligheten, präglad av en viss persons syn på tingen).

Av matt76
Skrivet av Nozomi:

Om du tar dig tid och läser tråden så kommer du att snabbt se att Majoriteten av kritiken inte har med realism att göra egentligen

Kanske bättre att sluta åberopa brist på realism då i framtida kritik, med tanke på bristen på densamma i filmerna

För övrigt verkar kritiken främst handla om referenser till böcker (som jag inte läst) och subjektiva åsikter kring produktionen (som personligen inte tillför något, då det enbart är en åsikt i mängden). Tycker serien är bra än så länge (runt 7-8/10) och ska bli intressant att se hur den utvecklas under kommande 44 avsnitt (om de fullföljer alla 5 säsongerna).

Av matt76
Skrivet av Lagerlöf:

Två fel gör inte ett rätt.

Men Galadriel kunde ju iaf ha försökt akta sig lite från askmolnet.

Sam och Frodo kommer ju inte undan genom att simma i lavan.

Om kritiken kring TV-serien är dess brist på realism, så kanske ni bör ta fram förstoringsglaset och titta lite närmre på original-trilogin eller hobbit filmerna med samma måttstock. Lär troligen hitta en hel del i de filmerna som inte är realistiska. Realism och Fantasy går inte direkt hand i hand.

Av matt76
Skrivet av Nozomi:

1-2meter? Var inte det rätt djupt från plattformen ner till lavan?

Förövrigt så har de väl turer i Hawaii bland lava där folk kan komma galet nära?

Han var dock mitt inne i en aktiv vulkan, med extremt mycket ångmoln etc . Lär vara rejält varmt där, troligen 800-1100 grader minst (särskilt när vulkanen exploderar medans de rusar ut)
https://www.youtube.com/watch?v=dOnhBKPSuWA

Senare satt de även mitt ett stort lavaflöde på en liten klippa ett par meter ovanför lavan. När de sen räddas
har de inga brännskador etc

https://static3.srcdn.com/wordpress/wp-content/uploads/2019/02/m...

https://64.media.tumblr.com/affb4acf42b4fd487d07c504de096efe/tum...

Du får gärna länka till turerna på Hawaii som tillåter turister att stå mitt inne i en aktiv vulkan eller sitta på en klippa mitt i en lavasjö (som ovan bild visar)

Av matt76
Skrivet av Lagerlöf:

Pyroklastiskt flöde.

Som att stå ute en varm sommardag bara i Middle Earth. Här hade det varit mellan 800 och 1100 grader varmt i molnet (som förövrigt sprängde en dörr till en byggnad precis innan det träffade henne? Men vem fan bryr sig liksom )

Ungefär lika varmt då som när Frodo var inne i Mt Doom och satt 1-2 meter från rinnande lava utan nämnvärda besvär av den starka värmestrålningen eller de farliga gaserna.

Av matt76

För tillfället är det PS5, därefter PC, Xbox Series X sist Quest2, men skiftar allt eftersom.

Av matt76

Riktigt bra än så länge, helt i klass med filmerna, och bättre lär det bli när man väl lärt känna karaktärerna lite bättre.

Av matt76
Skrivet av Moton:

Här är en seriös review från folk som är ganska grymma på "story telling": https://www.youtube.com/watch?v=lPgUN_Klp0A

Edit: Det är verkligen inte vinklat. Varken bara hat eller bara bra saker. Ganska based.

Räckte med att titta på Video-historiken på den kanalen för att konstatera att den är rena skräpet, extremt vinklat och biased. Uppenbarligen skapad för att dra till sig en viss typ av människor, vilket även kommentarsfältet är ett bra bevis på.

Av matt76
Skrivet av MyInsanity:

Varför är vitt något Sony plockat upp? Ser ut som skit som konsol och headsett när du låtit dem ligga ett par dagar. Eller inte dragit en trasa var dag.
Har vit firmabil och den får en tvätt 3 ggr per år för den ser ut som skit 3 dagar efter tvätt även på sommaren

Nä dags för en Svart PS5 Pro nu!

Oklart vad du gör med din konsol, om den behöver rengöras varje dag, men har haft min stående här i snart två år och enbart haft behov att damma av den någon enstaka gång per månad (lite lätt med en swiffer). Som tur är syns ju damm knappt på vita produkter, till skillnad från de svarta.

Av matt76
Skrivet av TotalF:

Fick hem min nya ps5a igår och tänkte höra med er om några tips på spel som inte får missas.

Har redan:

Forbidden West
Valhalla/Oddyssey
God of War
Returnal
Metro Redux
Ghost of Tsushima
Last of Us 1/2
Far Cry 5/New Dawn (6 på pc)
Dayz Gone
RDR2

Som synes är det open world single player jag föredrar. Nåt jag absolut saknar? Kommer att börja med Forbidden West så är ju ingen panik att köpa spel heller.

Bra lista. Började precis själv med Forbidden West, lirat 20 timmar och är fortfarande bara i början av spelet, så du lär vara upptagen bra länge med det spelet (extremt snyggt spel för övrigt).

När det gäller tips, kan jag nämna Spiderman Remaster (samt Miles Morales), spelet som fick mig att nöta på tills första platinum trofén ramlade in. Riktigt bra.

Av matt76

Ser helt Ok ut (matchar designen på PS5 och dess tillbehör), verkar även riktigt sköna, med mycket vaddering kring hjässa och öron. Viktiga är så klart ljudet och mikrofonen.

Av matt76
Skrivet av Mumu55:

Produkt: LG OLED65C1 4K120 4xHDMI 2.1 VRR DV
Länk: https://www.netonnet.se/art/tv/56-70tum/lg-oled65c15/1017299....
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/product.php?p=5732274
Pris: 14990kr

Tips är att prismatcha mot Elgiganten (https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...) så får man även en gratis hd-ready 32" tum smart-tv på köpet. Gjorde matchningen själv för en stund sedan.

Av matt76
Skrivet av kundun:

Exakt min tanke, och imho började cirkeln slutas när Netflix började producera eget material. Hade man istället fokuserat på att samla så mycket licensierat matetial som möjligt i sin tjänst hade man sluppit alla dom här copy/paste filmerna som dom nu vill ha betalt för. Som ingen frågat efter eller vill ha.
Är det en piratflagga jag ser i horisonten?!

Rätt till licensierat innehåll krymper varje gång en konkurrent öppnar sin egen streaming-tjänst, såsom nu Disney, Paramount etc har gjort. I slutändan krävs det egenproducerat innehåll för att överleva, innehåll som kan anpassas utifrån region och demografi.

Vad som sedan anses vara bra eller inte baseras som alltid på personlig smak, en subjektiv åsikt, vilket gör det dumt att påstå att ingen efterfrågat det som producerats.

Av matt76
Skrivet av lambdan:

Haha ja det kan vara men jag har aldrig hört om det utanför den här tråden.
Pyramidschema kanske var att ta i men jag förstår inte deras affärsmodell, men om det är så att flera företag använder dem så kanske det går runt.
Hittade denna sida och där kostar det bara 29:- (per år?) och man ska betala med Swish och det kändes väldigt fishy https://www.benifydealsprivat.se/

Det är en registreringsavgift, d.v.s. engångskostnad.

Av matt76

Spelar ingen roll för egen del, kommer köra vidare med Netflix (plus Amazon, HBO Max, Disney och Viasat) oavsett vad som händer, då dess utbud tillsammans tillfredsställer alla i hushållet.

Av matt76
Skrivet av PappelApel:

No shiet,, Fan mitt benify konto är avslutat på mitt gamla företag,, Men om det stämmer så kommer jag direkt kontakta min gamla kollega, Kommer faktiskt ihåg när vi fick dom samsung erbjudanden därifrån. MEEN, vill minnas att man kunde få samma erbjudande utanför benify också?! Kan du kanske hjälpa mig kolla det om du har möjlighet? Kommer inte in i benify appen Du kan få en dumleklubba

Kan hända att det funkar direkt, utan att man går via Benify-kontot, så här är länken https://shop.samsung.com/se/multistore/seb2b/benifyse/best-se...