Inlägg

Inlägg som Muddyvaines har skrivit i forumet
Av Muddyvaines

Åter fast i Tarkov-träsket...

Av Muddyvaines

Så jävla bisarrt, lyssnade på den låten för 1 timme sedan...

Av Muddyvaines

Jag har haft tinnitus i ett flertal år, snart 10 år säkert. För mig började det med att jag kom hem efter jobbet en kväll, hoppade i duschen och var sedan på väg i säng. Under natten så vaknade jag av ett högt skvalpande i örat, vilket jag trodde var bara vatten i örat, så jag gjorde det vanliga, skakade huvudet, låg med örat neråt för att försöka låta det rinna ut under natten. Det försvann inte förrän efter typ två veckor. Dock efter det så hade jag märkbar hörselnedsättning efter att jag köpte ett par nya hörlurar jag trodde var trasiga. På senare år var jag tvungen att balansera om hörlurarna så det var 100% på vänster och 40% på mitt högeröra, så illa var det till slut. Jag hörde dessutom bara diskant och bas. Efter sjukhusbesök där de sa att "Nä, men du har nog bara en vaxpropp" trots att de inte kunde se en molekyl med vax i hörselgången. Efter många besök och undersökningar visade det sig att jag hade otoskleros, som jag nu blivit opererad för (som jag aldrig i mitt liv vill vara med om igen...). Tydligen så är tinnitus ett symptom, och börjar hörseln svika så rekommenderar jag verkligen att kolla upp det. Ibland är min tinnitus så pass hög att jag inte riktigt kan sova ordentligt, har problem att höra vissa ljud, hör vissa saker i "syne". Jag kan ha 100% balansering på båda mina öron idag och är väldigt tacksam för det. Så kolla upp om det blir värre.

Av Muddyvaines

Har skickat PM!

Av Muddyvaines
Skrivet av Xcorp:

Proshop har allt i sortimentet och tar 32 500, så 6500 för att bygga ihop det.
Visst, det är överpris, men inte så mycket som man se på andra annonser, https://komponentkoll.se/bygg/QoFnW

Må så vara men inte som att det inte skulle finnas en enda annan dator som har den typen av prestanda... Sen rent generellt hur hela annonsen var skriven gav mig huvudvärk.

Av Muddyvaines

Försökte läsa den här annonsen men jag tror fan jag fick en stroke...
https://www.blocket.se/annons/skane/i7_14700k_rtx_4080_gaming...

Av Muddyvaines
Skrivet av Hakeemzo:

Inte relaterat till knöl, men har vanliga Pixel 8 då jag inte behöver extra kameran eller högre upplösningen.
Bra telefon på många plan med AI etc, men batteriet på min är under all kritik. Får ladda varje dag medan min förra iPhone 14 Pro Max kunde användas utan att laddas på nästan 48 h.

Nån som känner likadant runt batteritiden på Pixel 8? Förhoppningen är ju att Google skickar in en systemuppdatering som åtgärdar detta.

Kanske måndagsexemplar? Nu har jag iof 8 Pro, men min telefon håller i nästan två dagar ibland om jag inte ultranöter med luren.

Av Muddyvaines

Fick ett återfall för War Thunder...

Av Muddyvaines

"Du behöver inte skaffa en annan bil än en Passat årsmodell 2010, den har allt man någonsin skulle behöva! Allt efter det är onödigt, behöver du mer utav en bil så kan du bara chippa den."

Jo, men om man vill ha det lilla extra?..

Av Muddyvaines

500kr + frakt - Super Smash Bros

Av Muddyvaines
Skrivet av Muddyvaines:

300kr + frakt för keycaps

Ursäkta mig men tror jag måste ångra mitt bud. Såg just att det inte passar för mitt tangentbord, tyävrr...

Av Muddyvaines

300kr + frakt för keycaps

Av Muddyvaines
Skrivet av zinkon:

Fick hem Hifiman Sandura idag. Jag är nöjd men tror fan inte att ljudkortet klarar av att driva dom till 100% för jag kan sitta på maxvolym om jag vill utan att känna att jag håller på att bli döv

Så kommer köpa en dac och amp. Har ni några rekommendationer? Den som intresserar mig mest just nu är Jds atom amp+ och dac+

Nackdelen är att jag får beställa från typ uk och just nu verkar de vara slut i lager så kan ta ett tag.

Andra som kollat på är iFi Audio ZEN CAN och iFi Audio ZEN DAC v2

Problemet med ifi audio är att de är väldigt dyra, blir 5000 sammanlagt för båda, sen rekommenderar dom också att man ska köpa en adapter för 8-900 spänn och man behöver två av dom. Kanske inte behövs dock? Lät lite hokuspokus med att filtrera ut så man får renare el eller vad det påstods göra..

Det kanske inte är det absolut kraftigaste laget men överväg gärna att kolla efter en Schiit Stack a.k.a en Modi + en Magni. De brukar gå att hitta relativt billiga. speciellt då många har just dom som inkörsport till starkare utrustning i framtiden. Det var exakt vad jag använt de senaste åren tills jag till slut valde att uppgradera. Om man kör på low gain så kan man vrida upp volymen en hel del så kan man klämma ut rätt bra med kräm ur lurarna!

Av Muddyvaines
Skrivet av zinkon:

Vad tycker ni om hifiman sundara?

Jag har ett par som jag tycker om väldigt mycket. Det enda problemet för mig att att de sitter åt lite runt skallen, nu har jag ganska stort huvud men... Annars har jag fått EQ:a lite för att få lite mer av den bas jag är ute efter. Trots att jag mest lyssnar på metal i olika slag. Av vad jag hört så är väl Edition XS ett steg upp, i komfort säger vissa att de är bättre, andra inte. Jag personligen kommer nog att införskaffa ett par Edition XS då de sägs ska ha lite mer punch i basen och overall lite bättre bas. Tänkte du som gillar hiphop kan nog tycka om de lurarna. De brukar kunna glida ner under 5000-kronorssträcket lite här och var. Annars snäppet ovanför ska vara Anandas V2.

Av Muddyvaines
Skrivet av Awsmkiid:

Jag har för mig att Maxgaming ska ha nersatt pris på ett set keycaps som bör komplettera ditt bord.
https://www.maxgaming.se/sv/keycaps/q1-q2-k2-pbt-keycap-set-i...

Haha jag asså det var exakt det setet som jag köpte Men jag fick böja mig och beställa ett annat som var... dubbelt så dyrt Men jag passade ändå på att beställa annat jag behöver för att dämpa ljudet av min space, backspace och enter. Men takc för tipset ändå!

Av Muddyvaines

Blev ett nytt tangentbord. Keychron Q7 som jag satt Ink Black Silents V2 i...
Och till elefanten i rummet. Jag köpte helt fel keycaps så jag är en shifttangent kort och sen ser några andra lite wonky ut😐

https://i.imgur.com/8GsS7wi.jpg

Gjort lite lätt moddning mest för att få ihop det men ska göra lite annat på det senare!

Av Muddyvaines
Skrivet av oqvist:

Hade inga problem med ananda på min skalle. De är lättare än de andra magneplanarlurar jag testat och rätt nära hd 800S i komfort. Gäller nog bara att du har tillräckligt stor skalle då öronkuddarna är gigantiska främst så borde de va rätt så safe.

Ja, grejen är den att min skalle är faktiskt ganska stor och enligt vad kunde läsa mig till så var både XS och Ananda relativt stora i passformen. Hmm... Ja, som det ser ut just nu så står det iaf mellan dom två.

Av Muddyvaines

Har suttit och kollat runt litegranna och det verkar egentligen som att ett steg uppåt, där det både gäller komfort och ljud sägs vara Anandas eller XS Edition, båda Hifiman. Är det någon som har eller har haft dessa lurar och kan belysa mig lite?

Av Muddyvaines

Men om man skulle ta bort LCD2:orna ur ekvationen. Finns det annars andra lurar åt det hållet som jag hellre skulle ha satt siktet på, enligt er som haft eller har såna? HiFiMAN Edition XS eller Ananda kanske?

Av Muddyvaines
Skrivet av oqvist:

Men jösses Amalia. Nu blir jag sugen veta vilka hörlurar du testat. Inte för att mina lcd 2 var katastrof på något sätt men var ju ändå 600g så långtidskomforten för nacken är inte världsledande

Har du bara haft hifiman magneplanar tidigare?

Utöver mina Sundaras så har jag inte haft några av deras andra lurar, har haft funderingar men har inte riktigt vetat vad man skulle gå till från dessa : / Då jag har glasögon vill jag iaf inbilla mig att Audezelurarna inte hade samma typ av direkta tryck mot glajorna.

Skrivet av backspace:

Vikten kommer att göra sig påmind.
Mitt par ligger ständigt i väskan p.g.a detta, tyvärr.
Skulle jag köpt ett par LCD-2 2023 med vetskapen och erfarenheten som jag har i dag? Nej.

Men självklart kan det bli helt annorlunda för dig.

Är tyngden så pass påtaglig ändå? Om du haft möjligheten att köpa ett par idag, vad skulle du peka ut som absoluta dealbreakers utöver vikten på dom?