Inlägg

Inlägg som Dunder har skrivit i forumet
Av Dunder
Skrivet av D3str0yer:

Läsvärd artikel!
https://www.forbes.com/sites/paultassi/2024/04/22/xbox-badly-...

Bethesda tappade verkligen bollen med både Fallout 76 och Starfield, tänk om resurserna istället hade lagts på Elders Scrolls och Fallout 5.

Man ska dock ge dem cred för att de fortsatte uppdatera och fixa Fo76 till vad det är idag, och inte bara valde att stänga ner det efter någon månad som EA och många andra antagligen hade gjort.

Av Dunder
Skrivet av Bakgrund:

Nu blir man ju nyfiken på varför ni beställer hälften så mycket av mint och häxvrål.

Jag fick tyvärr mint med min beställning så antagligen öppnar de bara ett par smaker åt gången

Av Dunder
Skrivet av LeifSandvik:

Produkt: Mullvad VPN 12 månader 5 enheter
Länk: https://www.inet.se/produkt/9123505/mullvad-vpn-12-manader-5-...
Kategori: VPN
Prisjakt:
Pris: 399 kr

Undrade först om det var något slags blixterbjudande jag missat, men insåg sen att man måste logga in för att se priset

Av Dunder
Skrivet av Aka_The_Barf:

Aha trodde han inte hade något med denna att göra alls faktiskt.

Tror inte att han helt skulle släppa kontrollen över ett av sina guldägg

Skrivet av The_beast*:

Om detta är sant kommer jag inte se serien, då jag vänder mig helt emot vad dom gjorde med serien när Bethesda tog över franchisen. Fallout 1 & 2 är mina absoluta favoritspel och formade min barndom, jag minns att jag var så besviken när jag spelade trean sedan. Så om dom nu gör en TV-serie där de utgår från F3-spelet och framåt är jag nog inte rätt målgrupp...

Fo76 utspelar sig tekniskt sett "långt" innan, men ja, det vore väldigt tråkigt.

Av Dunder
Skrivet av xfade:

Det kanske inte var så uppenbart, men det inslaget finns i denna serie.

"Okej"...

Skrivet av Aka_The_Barf:

Har ett par avsnitt kvar så vi får se vad som händer. Har todd något med denna serie att göra överhuvudtaget?

Självklart, "executive producer".

Av Dunder
Skrivet av Aka_The_Barf:

Ja hela hans karaktär känns helt fel, han skulle aldrig blivit insläppt i BOS alls om det var som i spelen mer. Han skulle nog passa rätt bra som raider däremot.

Fast de förklarar ju att BoS inte är "som det var förr". Rekommenderar att man faktiskt ser klart serien innan man drar för stora växlar.

EDIT: Det finns andra, faktiska, problem i lore:n om man vill klaga på något, så som att Todd verkar vilja försöka sudda ut Fallout 1, 2 och New Vegas.

Av Dunder

Oväntat...

Av Dunder

Tacka vet jag DDG, där man fortfarande får upp karta när man söker. Tyvärr inte GMaps, men bättre än ingenting

Av Dunder
Skrivet av tigersoul925:

En annan märklig effekt är att saker i utkanten av glasögonen kan upplevas som att de blir dubbla (dubbelsyn) men sen kan man titta ordentligt och då är det som att det bara "kändes" som att det var dubbelt. Jäkligt märklig upplevelse som är svår att förklara.

Är också ganska ny med glasögon efter att ha kört enbart linser under väldigt lång tid, och just detta är något jag också upplever ibland. Extra tydligt kan det bli i trappor och man nästan snubblar, då "dubbelsynen" gör att man sätter foten på "fel" trappsteg utan att tänka på det.

Av Dunder

Tråkigt att det ska behövas så mycket negativ publicitet för att de ska göra rätt för sig, men kul att det löste sig ändå antar jag.

Av Dunder
Skrivet av evil penguin:

Jag hade ju också väldigt gärna sett mer Baldur's Gate från Larian, kändes som att det hade varit väntat med åtminstone någon form av expansion innan de gick vidare.
Samtidigt tycker jag ju att det är fantastiskt att vi fick det BG3 vi fick, så jag försöker låta bli att vara alltför besviken.

Jag var säker på att det skulle komma någon slags uppföljning med tanke på vad som sades i slutet, så jag vart också ganska besviken.

De började tydligen på någon slags expansion men lade ned det, så kanske lika bra trots allt.

Av Dunder
Skrivet av Bill-Hertzhog:

"Varför ska jag behöva betala för att slippa bli spårad av Facebook"

Facebook är ett vinstdrivande privat företag som likt alla vinstdrivande privata företag erbjuder en vara eller en tjänst mot betalning. I detta fallet är Facebooks affärside att ge dig tillgång till deras nätverk och produkter i utbyte mot många av din privata uppgifter. Vill du inte dela med dig av det så behöver du inte vara på Facebook. Men för att ändå erbjuda ett alternativ för dom som tvunget vill vara på Facebook men ändå är så rädda om sina privata uppgifter så erbjuder Facebook användare att istället betala pengar.

Hur du vill göra är upp till dig. Ingen tvingar dig till något.

Om du ogillar kaviar så måste du inte klaga på kaviar, skriva insändare om detta elände till matfenomen och kräva reglering av kaviar. Du kan bara enkelt strunta i kaviar. Köp inte det, ät inte det. Valet är ditt.

Jag tänkte detsamma när jag läste det citatet som användes på framsidan. Varför skulle ett företag ge bort en tjänst/produkt helt gratis?
Undrar man samtidigt varför man ska behöva betala för andra digitala tjänster, som Spotify eller Netflix?

Av Dunder

Vilken tajming, verkar som att mitt konto fyller 20 ikväll. Hur ska det firas tro

Av Dunder

Folk verkar redan ha börjat få hem sina, men jag har inte fått något leveransdatum än

Av Dunder
Skrivet av Exydia:

Jovars, men nu är ju review-bombing en grej och många har antingen lämnat negativa omdömen pga principen kring mikrotransaktioner eller för att dom har missuppfattat det hela och trott att man måste betala för att få tag i dessa grejer.

Av dom som faktiskt har spenderat en tid i spelet så är snarare omdömena bra (exklusive prestandaproblemen så klart men det är en annan diskussion).
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Det låter ganska rimligt att de som gillar spelet lämnar ett högt betyg? Oklart vad det ska visa? Motsatsen till review-bombing är också en grej, så att säga.

Sen var det ju principen kring mikrotransaktioner som diskuterades här, så det känns ändå ganska relevant, och att man missuppfattat det är inte så konstigt i och med att Capcom verkar ha försökt gömma det hela tills efter recensioner redan publicerats.

Av Dunder
Skrivet av Cido:

Då behöver du den här, som du fick med PSUn antar jag.
Nyare Nvidia grafikkort använder 12vhpwr kabeln.<Uppladdad bildlänk>

Det följer med en adapter till grafikkortet.

Av Dunder
Skrivet av Exydia:

För att utveckla på ditt exempel om BG3 och camp supplies. Om dom hade haft det som det är nu, men också erbjudit folk att köpa camp supplies för riktiga pengar. Hade det haft någon betydelse?

Som det ser ut i DD2 nu så kommer man över alla föremål som säljs för riktiga pengar med jämna mellanrum och det är absolut ingen "jättegrind" att få tag på något.

Det är ett inget jättebra exempel med camp supplies. Man får så mycket camp supplies att ens kistor svämmar över med supplies man inte använder, och man behöver inte heller använda supplies varje gång man vill sova.

Så om man ovanpå dagens implementation hade lagt till ytterligare möjlighet att köpa camp supplies genom mikrotransaktioner hade det bara sett väldigt konstigt ut, och ingen hade någonsin köpt dem.

Riktigt så ska det inte se ut i DD2, om jag förstått det rätt. Sen är det bara att läsa Steam-recensionerna för att förstå att spelarbasen inte är riktigt nöjd

Av Dunder
Skrivet av Hakinger:

Nu har jag inte spelat spelet, men på vilket sätt blir det sämre av att man måste kämpa för att få de grejer som man kan köpa med microtransaktionerna? Som jag förstår det så kan man göra allt det i spelet utan att betala extra för det. Finns väl ett easy mode annars?

Man har utvecklat ett system, sen har man medvetet tagit bort det systemet eller gjort det jobbigare, enbart för att kunna lägga det eller en genväg till det bakom en betalvägg. Man hade kunnat få kämpa utan att behöva betala för normalläget, det har funkat hur bra som helst i alla år.

Tänk om BG3 hade haft mikrotransaktioner för att köpa typ camp supplies, och gjort det till en jättegrind att hitta camp supplies utan att betala. Det hade definitivt inte ansetts vara det mästerverk det anses vara nu, trots att man "kan göra allt i spelet utan att betala".

Av Dunder
Skrivet av Hakinger:

Ser att det blivit nätuppror hos vissa spelare för att det är microtransaktioner i spelet. Vad jag kan googla mig till så är spelet ett singelspel, så jag blir lite nyfiken på varför de anser att det är så upprörande om folk är villiga att betala för att "fuska" i ett singelspel? Det lär väl inte påverka någon annan, som i multiplayer där jag kan förstå att det är tråkigt för alla andra spelare.

Har spelet designats från grunden upp för att man ska kunna sälja genvägar till spelarna, så kommer man de facto få spela en "sämre" version av spelet om man inte betalar. Det är väl det korta svaret, och det är en otroligt tråkig utveckling att det tar över singleplayer-spel också nu.

Av Dunder
Skrivet av SCORPIUS:

Tackar. Ska kolla på den
Jag läste lite recensioner och den verkar inte som namnet antyder behandla bilden i rent RAW.

Vad finns det mer för något?

Om det är RAW-bilder du vill ha så finns det redan i standard-appen, om du byter till "pro"-läget.

Har själv letat runt efter andra kamera-appar, så följer tråden