Inlägg

Inlägg som Forsgren har skrivit i forumet
Av Forsgren

Jag lyckades inte i mobilens webbläsare eller på datorn. Vad som däremot fungerade var via deras app. Då fungerade det direkt för mig.

Av Forsgren
Skrivet av Lagers:

Kan vara just i sådana fall där man spelar mycket FPS-spel som det kan vara fördel med så litet.
Annars tror jag många skulle kunna spela bra på delat också. De flesta hotkeys är väl mappade till vänster sida från början?

Jo, precis! Det är bara i fps jag egentligen märkt av en markant förbättring. Jo, som du säger är ju egentligen halva tangentbordet oanvänt under själva spelandet.

Av Forsgren
Skrivet av Lagers:

Nu svär jag nog i kyrkan

Förstår inte trenden med att minska på antal tangenter så man mer och mer måste hålla inne olika kombinationer. Att man kör TKL kan jag förstå men att minska ännu mer. Det är ju inte så att man inte får plats med tangentbordet på skrivbordet.

Vill se mer delade eller mer ergonomiska tangentbord i mainstream. Allas handleder skulle tjäna på bättre ergonomi. Inte mindre och höga tangentbord.

Delat vinklat tangentbord med musen framför eller i mitten skulle nog många må bra av.

Självklart vinklar Logitech detta som något nytt, men som @lambdan skriver. De har kopierat de andra.

Problemet är att jag uppenbarligen spelar konstigt eftersom med ett fullstort tangentbord slår jag i musen i tangentbordet hela tiden. Med ett TKL slår jag i ett par gånger i veckan. Med ett 60% har det ännu inte hänt på 7-8 år!

Trodde jag skulle vara ovan med att klicka in fn-knappen (caps lock) för att komma åt genvägar men jag är betydligt snabbare på mitt 60% än vad jag är med ett större. Nu sitter ju alla knappar där jag alltid har händerna istället för längre ut på sidorna.

Av Forsgren

Jag är lite orolig över vad du faktiskt ville skriva - över några suddiga avatarer

Av Forsgren
Skrivet av Trent023:

"okej, byt då, vi bryr oss inte"

Av Forsgren
Skrivet av Baxtex:

Återigen är det inte alltid det går. Seriösa företag har bios nerlåst.

Absolut sant. Jag är faktiskt förvånad att det går hos oss - men tydligen. 🤷‍♂️

Edit: såg att du skrev återigen. Hade missat att det redan tagits upp i tråden. 🙂

Av Forsgren
Skrivet av joakim99:

Har du någon annan dator? För egen del känner jag att det skulle vara helt otänkbart att använda företagets dator till alla privata göromål.

Jag har köpt en bärbar SSD som jag installerat Windows på. Så när jag vill använda min jobbdator privat så bootar jag från den. Fungerar fint. Nu använder jag visserligen sällan bärbar dator när jag inte jobbar.

Av Forsgren
Skrivet av kundun:

Gubbgnäll är ju av naturen oftast paradoxala, så allt är i sin ordning ❤️

Haha, ja, det är faktiskt ett helt rättfärdigat inlägg till tråden. 😁 Så jag känner nästan att det var jag som gjorde ett felaktigt inlägg där!

Av Forsgren
Skrivet av StaffSergeant:

..det du tycker och känner är inte nödvändigtvis sant för någon annan än dig.

Går det bara åt ett håll? För du verkar ju onekligen ha rätten till att tycks och känna att de har fel medan de inte får gör likadant.

Av Forsgren
Skrivet av Wiinis:

Jag verkar vara den enda som tycker det är toppen att korken sitter kvar. Speciellt om man är iväg någonstans, t ex stranden. Risken att den blir sandig är minimal och den försvinner inte heller
Sen kan de ju utforma den bättre så att den blir enklare att stänga.

Jag är på din sida. Jag har verkligen inga problem med korkarna. Ibland tar det något extra försök att få den stängd men om det blir mindre korkar i naturen så anser jag inte att det är ett problem att få ta en sekund extra när man stänger.

Av Forsgren

Roligaste tiden på året är när man får läsa denna tråd!

Jag tar bort mig själv från ekvationen och lägger ingen värdering i huruvida man bör få tillbaka pengar eller inte 😁

Jag har inte ännu fått något besked för övrigt.

Av Forsgren
Skrivet av landahl:

Du menar följande händelse?

"Object went underwater for 17 minutes"

Framspolat:

https://youtu.be/LDymgwNFF5o?t=267

Eventuellt! Det var du som sa att den inte var släppt så om den är släppt nu så är det säkert den. Ska kika senare ikväll!

Av Forsgren
Skrivet av Xeonist:

Schysst, 17minuter, gott om tid för någon att plocka fram en kamera och filma när det visade sig igen…eller…

Han skrev att video finns men den är inte släppt än 😆 Inlägget verkar dock ha blivit raderat.

Men han verkar ha insyn!

Av Forsgren
Skrivet av landahl:

Du har 100% fel. Det finns vittnen till det hela. Ufot hade även dykt under havet och stannat där i 17 minuter för att sedan skjuta rakt upp i himlen i omänsklig hastighet. Läs på lite innan du sprider din dynga här tack.

Videon verkar inte visa det det med dykningen! Jag är intresserad av att se det senare också - skulle du kunna bjuda på fortsättning av videon? 🙂

Av Forsgren
Skrivet av BasseBaba:

Det här var ju en mer generell fråga, hur man ställer sig till RMA på en produkt som är utanför garanti men uppvisar ett "välkänt" tillverkningsproblem. Jag skulle säga att detta i min erfarenhet är långt över vad first line kundtjänst kan grotta i, och hoppades på att få ett snabbare/bättre svar här.

Jag testar med kundtjänst, kan återkomma med information till Dig när dom direkt svarar "nej, garantin är ute".

Är inte tiden för reklamation ute också? Är det inte tre år? 🤔

Av Forsgren
Skrivet av Superfrog:

https://c.tenor.com/b7swbvaVKhUAAAAC/tenor.gif%22]https://c.tenor.com/b7swbvaVKhUAAAAC/tenor.gif

Alla som försökt gå över till Linux, men gett upp och återvänt till Windows

Jaha, du kanske inte har hört? 2024 är ju Linux år 😉

Av Forsgren
Skrivet av Alexraptor:

Det är en trevlig tanke, men knappast genomförbart i praktiken. Social bestraffning fungerar i den vanliga idrotten för att den är geografiskt och socialt förankrad i närområdet. Beter du dig dåligt så får du personligen, ett dåligt rykte och ingen vill spela med dig.

Men när spelarna är tiotusentals eller rentav hundratusentals från över hela världen, så tappar social bestraffning all makt.

Det går väl att genomföra till viss del tänker jag. Vi har slängt ut en kompis för ett par år sedan och vi orkar inte ha någon kontakt med honom eller spela med honom pga hans beteende online.

Han har varit barndomskompis till de flesta av oss som spelar med varandra - men han glömde att växa upp. Klart han kan spela med andra men nog känner han av att de han spelat nästan varje dag i 10-15 år inte längre vill spela med honom.

Vad hade hänt om alla satte hårt mot hårt och slängde ut sina kompisar som beter sig illa? Det måste ju märkas lite iaf - och har man tur blir det norm. 🙂

Av Forsgren
Skrivet av Kasaduras:

DET HÄR! Ser ju bra ut på papper men är en katastrof i realiteten.

bländar av lite halft en sekund innan mötesögonblicket eller ligger en bit bakom och sakta "blinkar" med helhjuset så man snudd på ständigt har hela kupén och/eller speglarna upplysta.

Den här uppfinningen tillhör samma kategori som adaptiv farthållare så man slipper kolla upp från telefonen när man ligger max en sekund bakom framförvarande, lane assist som tycker det är bättre att ligga med backspegeln över mittsträcken samnt självkörnig så du kan kolla youtube helt omedveten om kaoset du skapar runt dig medans du åker till jobbet.

*gnisslar tänder*

Jag är stort fan av adaptiv farthållare. Bara att slå på och låta de framför bestämma takten. Sen tycker jag på många bilar jag kört att avstånden är lite sisådär.

Jag behöver ställa på absolut längst ifrån och då är det bra (runt 3s skulle jag tippa på). Men det känns orimligt att det ska vara det längsta. Bör ha ett större spann.

Sen kan jag nog hålla med om att många automatiska helljus inte riktigt fungerar - typ som i vår bil. Så den gillar jag inte att köra med och det hände för ofta att folk blinkade åt en när den var seg. Så av den anledningen har jag stängt av.

Däremot den i min fars bil är mycket vassare och av ändå rätt mycket körning med den så tror jag att det är en person som blinkat till skillnad från min bil när det hände lite väl ofta. Så vill tro att den är bättre.

Det är någon sån här adaptiv led Matrix eller vad det nu kallas. Typ stänga av områden osv. Det är en lite nyare BMW 650 - om det är skillnad på olika märken och modeller dvs.

Av Forsgren
Skrivet av Bagarbosse:

Finns det någonting, i så fall vad, som pekar på att kommande tio vintrar inte blir lika "speciella" som den senaste menar du? Förutom att det inte är valår då förstås och det finns inga väljare att smörja med elbidrag.

Nope! Jag kanske var lite tvetydig men därför jag även skrev att jag får bli positivt överraskad om det inte blir någon räkning uppemot 10k.

Det hopp man lever på just nu är att priserna har varit betydligt billigare senaste månaderna jämfört med tidigare år - man hoppas att det håller i sig men vinter är vinter och svårt att veta vad som händer. 🙂

Av Forsgren

Ungefärligt:

Sommar: 750 - 1000:-
Vår/höst: 1200 - 1800:-
Vinter: 4000 - 10000:- (snitt 6000:- dec - mars).

För vintern var väl lite speciell. Eller ja, jag hoppas den var lite speciell men jag räknar med någon räkning upp emot 10000 denna vinter igen och blir istället positivt överraskad om det inte sker. 🙂

Årlig förbrukning: ~18000 kWh