Inlägg

Inlägg som olga32 har skrivit i forumet
Av olga32
Skrivet av revolt_III:

Vill gärna gå över till linux igen, men det är främst en (stor) sak som oroar mig.

Spelande...hur fungerar linux med dessa anti-cheat system som implementeras i dagens spel? Och hur fungerar spelande överlag med både nvidia- och amd-gpuer?

Sen finns det även några andra punkter som oroar mig...

Finns det bra motsvarigheter till adobes produkter och då främst photoshop och premiere om man jobbar med redigering emellanåt? Samt, finns det bra/enkla program så man kan kalibrera/profilera skärmar för att få en mer korrekt bild på skärmen?

Är väl bara testa? Inte som att Windows försvinner för att man installerar Linux på en partition.

För att svara på några av frågorna så funkar vissa anticheat och andra inte, t.ex. easy anticheat till apex legends och the finals vet jag fungerar av egen erfarenhet men har läst att det inte längre går att spela Battlefield-vilket nummer i ordningen vi nu är på pga. anticheat-problematik.

Generellt funkar både AMD och nvidia men AMD har bättre open source-stöd och fungerar out of the box utan att göranågot medan nvidia kräver handpåläggning med manuell installation av drivrutiner.

Jag gör enklare redigering av bilder med GIMP som är ett open source-alternativ till Photoshop. Fungerar fint och går nog att använda till relativt avancerade grejor men arbetsflödet är ju aningens annorlunda än Adobes och kan behöva invänjning. Finns alternativ som t.ex. Gimpshop som ska göra GIMP mer användarvänligt för folk som är vana Photoshop men vet inte hur bra de är.

Videoredigering har jag dålig koll på och kalibrering av skärm gör du väl ändå i skärmens meny och inte operativsystemet?

Av olga32
Skrivet av GizmoTheGreen:

om tillräckligt många envisas med att vara kvar på 10 kommer dom tvingas utöka supporten då? lol

Inte omöjligt. Det hände med XP då få ville köra Vista.

Av olga32
Skrivet av Aphex:

Youtube har aldrig varit gratis, någon annan har alltid betalat ohemult mycket pengar för att driva tjänsten, i förhoppning om att någon dag kunna tjäna på det. Öppna fria internet är en illusion byggd på riskkapital, det blir väldigt tydligt när pengarna tar slut.

Inte koll på Youtubes historia exakt men om man generaliserar så är det inte riktigt sant. Det har varit så länge för många plattformar, japp, men inte alltid. Se till exempel Googles första servrar som exempel.

Sen finns det idag många bra förslag på metoder för att decentralisera plattformarna för att ta tillbaka det fria internet.

Av olga32
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det känns tryckt att använda dessa produkter i seriös produktion där fel är kostsamt. Lite på samma sätt som dålig betong är mer kostsamt än att man bara får lite ny betong av tillverkaren om den skulle ha varit dålig.

För såpass "seriös" produktion tänker jag man generellt satsar på workstation-processorer, typ Xeon? I alla fall inte den mest pressade konsumentprocessorn som Intel har att erbjuda. Men jag vet inte hur det brukar se ut...

Av olga32

Forumet du letar är här: https://www.byggahus.se/forum/

Inte koll på regler men får du läck på någon skarv i vattenledningarna kan det ju vara mindre kul. El borde väl inte vara något problem så länge det inte hindrar ventilationen av golvlonstruktionen.

Är reglarna ingjuta i grunden eller fristående som det är nu? Finns ju en del tråkigheter man kan råka ut för men det mesta står att läsa i olika trådar i forumet ovan.

Av olga32
Skrivet av dlq84:

Adaptern steppar formodligen upp spänningen.

Ja nu när jag läser igen några gånger förstår jag att det är något sådant på gång. TS skulle behöva tydliggöra dock men det har nog redan påpekats.

Av olga32

Vad baserar du 15V på? Har du mätt? 12V är standard i cigarettuttag på bilar och spänningen ligger väl normalt på ca 11-14V beroende på om generatorn går och hur laddat batteriet är.

Av olga32
Skrivet av Spiky88:

fortfarande aktuell bindsningstid tänker jag. det är ok för företag att ändra och konsumenten ska bara acceptera?

Nej, du kan välja att bryta avtalet vid förändring.

Av olga32
Skrivet av xfade:

"Problemet" med just den CPU'n är att det är den bästa som gick att köpa till den sockeln / chipsetet. Vilket gör den populär.

Sen om man säljer som privatperson så säljer man oftare hela plattformen inkl. moderkort och ram, och inte bara CPUn.

Av olga32

Ljudnivå? Hur känns brytarna i jämförelse med ex. Cherry MX Brown?

Av olga32

Samma fel på flera olika diskar? Kan disken/diskarna vara kassa? Testa annan dator/annat OS?

Av olga32

Interstate '76?

Av olga32
Skrivet av mavicxp21:

En fråga till er som inte vill bli spårade av Microsoft. Handlar ni alltid med kontanter över disk? Eller är det Swish, Betalkort, Kreditkort, internethandel osv...????

Det kan ni kanske ta er en funderare över.

Tog mig en funderare och undrar hur MS kan spåra mitt Swish och betalkort?

Av olga32
Skrivet av Hakinger:

Har haft tankar på det, men hade inte lika bra upplevelse av Witcher 3 som i Windows när jag försökte med Proton, och då sägs den ändå vara platinum. Den gick ju att spela, men det kom lite för mycket hack i spelandet (provade med olika proton-versioner) och jag orkade inte hålla på och felsöka. Och sen har jag köpt BG3 via GOG och inte steam

Jo, upplevelser kan ju variera av allsköns anledningar. Hade ett tag problem med hack i spel som jag slutligen kunde härleda till att Conky kördes på skrivbordet.

Går att lägga till tredjeparts applikationer (t.ex. GOG-spel) i Steam och köra dem genom Proton ganska enkelt. Men har full förståelse för att man lika gärna kan boota om om det känns enklast.

Av olga32
Skrivet av Hakinger:

loggar in, spelar BG3 och loggar ut

Jag spelade igenom hela BG3 genom Proton om det är av intresse att slippa boota om.

Av olga32
Skrivet av car2ns:

Men en nyfiken fråga till er som är anti onlinekonto i Windows? Har ni onlinekonto i ert val av webbläsare? (Firefox, Edge eller Chrome). Om ni har det och använder funktionerna med synk etc, varför är det så illa med liknande konto även på OS-nivå? Vad är skillnaden för er att det ena är helvetes bajs medan det andra är jordgubbstårta med extra grädde? Är genuint intresserad då jag inte får ihop det i huvudet att ena är dåligt och andra är bra.

Kör Firefox med delvis sync. Har väl att göra med större tilltro till organisationen (Mozilla) än MS. Undviker Chrome.

Kör bara Windows på datorer jag använder i jobbet på olika sätt och att MS ska tvinga mig logga in där med ett personligt MS-konto känns bara fel.

Av olga32

Fråga firman du köpt av?

Av olga32

Rustdesk är ett mer öppet alternativ.

Av olga32
Skrivet av Perdonotknow:

Kan du förklara lite mer vad du vet om APO. Sen att du är säker på att det är kasst. Har du själv testat ?
För mig var det skit bra i ett spel. Så vad är kasst ?🤦‍♂️

Har bara läst testet som den här tråden handlar om och är inte imponerad av resultatet som det specifika testet visar. Inget annat.

Av olga32
Skrivet av Leiri:

På vilket sätt är denna ökning positiv i ett verkligt scenario?

Jag vet inte varför du citerar mig. Jag skrev att APO var kasst. Däremot är det väl värt att testa och göra en artikel av.