Inlägg

Inlägg som Degboll har skrivit i forumet
Av Degboll

Jag fick ordning på det, missade att jag behövde ta bort huvudpartitionen. Tack

Av Degboll
Skrivet av Phod:

Rör inte de diskar som du vill ha kvar data på! Jag tycker det låtar som att du behöver ta bort alla partitioner på disken som du vill installera på och sedan låta Windows-installationen skapa en GPT-disk.

Det blir ingen skillnad om jag tar bort partitionerna… det blir bara unallocated space

Av Degboll

Om jag installerar på en annan disk där jag vill ha kvar mina grejor… kommer dom vara kvar då?🤔

Av Degboll

Ok dåhär jag duckade upp och skulle såklart tagit ut usbminnet och därav installerade jag nog ett gäng på redo hårddisk.

Mitt problem nu är att jag inte kan installera på någon av mina hårddiskar få det står: Windows can’t be installed. The selected disk has an mngr partition table. On efi systems windows can only be installed to a gpt disk. Vad gör jag?

Av Degboll

Jo det ligger nog ett gäng installationer på en av hårddiskarna men den har slutat detekteras av bios 🤔

Av Degboll

Ah… nu har jag fuckat upp det totalt och nu hittar inte datorn hårddiskarna. Någon som kan hjälpa till i Sundbyberg mot ersättning?

Av Degboll

Problemet är ju att installationen inte startar… efter omstarten borde ju den stå och tugga i en halvtimme medans alla filer installeras, jag väljer tid osv… men jag kommer aldrig dit utan den vill bara välja hårddisk att installera Windows på en gång till

Av Degboll

Nej det står ju att installationen utförs men det tar ju runt 2min innan den startar om. Det är ju rätt fram till omstarten.

Inga felmeddelanden

Av Degboll

Hjälp med Windowsimstallation

Hej,
Detta är inte min första gång jag installerat Windows men denna gång går jag bet. Jag har gjort en bootusb enl instruktioner från Microsoft. Kört in den och botar från den. Väljer installera nu ingen produktnyckel eller produktnycckel gör ingen skillnad. Väljer win 10home, accepterar villkoren. Sedan väljer jag anpassad installation men här går jag lite bet. Jag har testat på två olika hårddiskar att formatera och sedan trycka på nästa varpå det kommer upp en ruta med installerat Windows. När detta är klart så startas datorn om men jag hamnar på steg 1 i installationen igen… gjort detta 10ggr nu och tänker att det finns så mycket kunskap här som säkert vet vad jag gör för fel

Av Degboll
Skrivet av mpat:

Japp, du vill ha en KVM som stödjer två skärmar. Såna finns men är inte gratis. Vilken upplösning talar vi om?

Alternativet är om skärmarna har flera portar så kan du koppla den ena på varje skärm till din egen dator och den andra till jobbdatorn och sedan byta i skärmens UI. FPSen kanske inte är så viktig på jobbet. Mus/tangenbord går alltid att fixa, USB-switchar är billiga.

Alltså på jobbdatorn räcker 1080 men privat har jag ju en 4k och en 2k skärm..

Av Degboll
Av Degboll

Skulle denna funka tex.. jag får lite tilt när jag ska tänka på hur det funkar.

https://www.amazon.se/Delock-DisplayPort-KVM-omkopplare-ljud-...

Av Degboll

Det ser ut som att jag behöver någon kvm-lösning. Joblapptopen kör usbdocka på jobbet. men har annars en hdmiport.
Problemet är att jag vill kunna dela på skärmar, tangentbord och mus mellan datorerna. Inte samtidigt förstås utan kunna koppla om dom vid behov så jag slipper sitta med det lilla tangentbordet och skärmen på jobbdatorn

Av Degboll

bägge skärmarna har hdmi och DP, dock använder jag DP för att den fixar högre fps. Tangentbordet är trådat och musen trådlös med dongel

Av Degboll

Koppla in jobbdator på befintlig utrustning

Hej,
Min chef är på mig lite för att jag använder min ursprungliga rigg (2skärmar, tangenbord, mus etc) när jag ska jobba. Jag har en laptop från jobbet och skulle behöva koppla in mig på skärmar/tangentbord/mus på något enkelt sätt. Är det någon som har en känsla för någon bra utrustning som inte strular till allt?

Av Degboll

Annonsen är avslutad

Av Degboll

Ok, ketric vann. Tack för att ni var med 😁

Av Degboll

Multibrackets M VESA Gas Lift Arm I

Hej,
Jag köpte denna Monitorarm för att den klarar att lyfta en skärm på 10kg och det gör den utmärkt. Dock har den blivit slapp i rörelsen från höger till vänster vid huvudet vilket eg inte var något problem men jag använde det som anledning till att köpa en ny vit 🤷‍♂️

Kan hämtas i Sundbyberg.

https://www.proshop.se/Vaeggfaeste-AV-Moebel/Multibrackets-M-...

Läs hela annonsen här

Av Degboll

Speldator max 10000

Hej,
Har en väninna som vill ge sin son en speldator på Max 10k. Han spelar mest fortnite enligt utsago. Hon föreslog nedan dator vilket jag kan tycka är lite klen i ram. Hon vill inte skruva något själv alls.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/stationar...

Någon som har koll på denna prisnivån?

Av Degboll

Tack för tipset

Skrivet av Aizu:

Det var glapp i USB-kabeln när jag hade problemet, men det kan vara allt möjligt från mjukvara till hårdvara.
Hoppas detta hjälper: https://www.minitool.com/news/windows-10-keyboard-lag.html

Tack så mycket för tipset. Det har löst sig nu, osäker på exakt vad det var men gissar på att det var att jag bröt strömmen till hela riggen.