Inlägg

Inlägg som anon132576 har skrivit i forumet
Av anon132576
Skrivet av Sysop:

Lite tråkigt att projektet lades ned, hade vart spännande att se vad de kunnat åstadkomma på bilfronten.

Tim Apple-fail från början till slut. Han har varit bra på att pumpa Apples börskurs, men att faktiskt sköta företaget har varit katastrof. Sextrakasserier, takhopp, noll innovation på en mängd produkter (och speciellt då iphone), och ett flertal nedlagda projekt. Bilen är i särklass största floppen, med interna problem och stridigheter konstant under hela projekttiden.

Om personalen ligger i luven på varandra och inte drar jämt då är det ledningens fel. Man har fel folk på fel positioner, men inget blev bättre, det var rena cirkusen år ut och år in. Hundra miljarder stålares rätt i sjön, fan vilken besvikelse.

Sedan är det nog sannolikt att flera av de där M2 Ultrorna faktiskt var redundanta - att koppla ihop åtta Max i en följd hade varit mekaniskt komplicerat (och dyrt som fan och svårt - 10k anslutningar mellan varje chip, så mycket som kan gå fel), och även gett stolligt hög latens internt i processorn. Misstänker att varje Ultra i själva verket är som en egen processorsockel i en PC, och med något system likt Infinity Fabric etc som länkar samman processorerna. Om den kör 2x redundans eller 4x får vi väl aldrig veta misstänker jag...

@Wolfkin
Hahahaahaha!

Av anon132576
Skrivet av ipac:

Det märkliga här är att pengarna motsvarar "trevlig stereo-Hifi" men upplevelsen är en klen monoanläggning.

??? Macbook Air M3, även om den är dyr, är en tämligen kraftfull maskin. Inte särskilt klen alls, definitivt inte jämförbar med någon skruttig mono-ljudanläggning...

Citat:

Exakt vilka detaljer bryr man sig om då? Och vad har man prioriterat då?

Kan bara svara för mig personligen, men design (ren, avskalad, snyggt rundade hörn, len ytkänsla, kompakt, lätt, osv), överlägsen byggkvalitet (1/1000 mm precision, gediget aluminiumchassi, sinnessjuk passform), kraftfull I/O (USB4, thunderbolt, HDMI 2.1, snorsnabb wifi6E osv), bra inbyggda högtalare (6 element), bra mikrofoner (strålformande, studiokvalitet), fantastisk knapplös touchpad med elektromagnetisk haptik, samt en av de viktigaste punkterna: överlägsen skärm mot i det närmaste alla andra laptåppar i sin klass. Macbook Pro speciellt har brutalt bra o mycket ljusstark skärm.

Samt blixtsnabb också då förstås, och relativt låg ljudnivå vid rimligt hög last, helt ljudlös vid mellanhög last eller lägre.

Av anon132576
Skrivet av Mega-Dark:

Och det ska inte behöva vara så svårt att hitta.

Finns ju direkt på produktsidan på Sonos sajt, är inte svårt alls att hitta. Fattar inte varför man skulle gå till prisjakt, har ju hänt ett antal gånger för mig som specifikationer varit felaktiga eller helt/delvis fattats där - uppenbarligen så för dig också denna gången... Bättre att då gå direkt till källan anser då jag iallafall.

Citat:

Nåja, nu har ju redan TS valt Samsung så inte så mycket mer att göra om hen är nöjd med den.

Ja det är säkert ett adekvat ljudsystem för en person med rimliga krav.

Av anon132576

Låt mig nu nuka bort Edge-skiten också, fy faen!

Av anon132576
Skrivet av Mega-Dark:

Kan bara hitta loosely (komprimerat) och Dolby för Sonos.

Fnys! Sonos Beam 2 stödjer såklart okomprimerade ljudformat, både i stereo och multikanal. Den billigare Ray, och deras första-generations soundbar (ej till salu längre) har/hade dock bara stöd för Dolby Digital surroundljud. Men med eARC så finns inga sådana begränsningar, Beam 2 har stöd ända upp till och med Dolby Atmos i formatväg. (DTS-stöd är spartanskt dock.)

Dessa format stöds av Beam 2 från Sonos egen sida:
Stereo PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos (Dolby Digital Plus), Dolby Atmos*, Dolby TrueHD*, Dolby Atmos (TrueHD)*, flerkanalig PCM*, Dolby flerkanalig PCM* (* HDMI6 eARC-anslutning krävs.) Skärmen Spelar nu i Sonos-appen visar vilken typ av ljud som avkodas.

Dessutom listas standard DTS-stöd på en hjälpsida.

Har själv Sonos Arc 5.1 i vardagsrummet och några andra högtalare utspridda i resten av lägenheten så jag talar väl lite i egen sak, men jag skulle aldrig köpa Samsung, ärligt talat. Tunn plast brukar vara deras melodi, Sonos grejer är alltid jämförelsevist tunga, gedigna och välbyggda, och låter dessutom utmärkt (särskilt om man lägger till en Sub!) Stora fördelen är ju att systemet expanderar lätt och enkelt utan egentliga begränsningar, och kan synka musiken mellan flera/alla rum i bostaden utan fördröjningar.

Har man väl börjat på Sonos-ekosystemet är det bara att bygga vidare allt eftersom. En limpa från Samsung kan inte göra samma sak.

Av anon132576
Skrivet av Chrisj:

Räcker väl med att spela wow på den i ett par minuter så går fläkten igång ordentligt, iaf på M1 macbook pro. Den får inte direkt världsbäst fps heller så kan tänka mig att både M2 och M3 blir rätt varma vid faktisk gaming och inte går att kyla passivt på ett adekvat sätt.

På min M3 Max MBP 14, så om man kopplar bort vsync (upp till 120fps) och drar på inställningarna så blir den så inåt helsicke varm av att köra WoW en stund. Fläktarna dånar på som fan, och sedan börjar den trottla järnet. Lät den stå för sig själv, rörde ingenting. Den gick från 100+ fps stegvis hela vägen ned till 30 nånting, fläktarna dånade fortfarande lika mycket, sedan vände det och steg för steg gick fps upp igen till 80+ nånting innan jag avbröt... (Hela experimentet tog en stund.) Kändes helt barockt.

Sätter man en FPS-spärr på 60 dock så blir den tämligen tyst dock (fläktljud som en stilla viskning bara), och lite under 60 så blir den helt tyst. 16tums-modellen har större fläktar och kylare dock så den presterar bättre och är tystare, men den är så jäkla dyr, stor och tung. 14-modellen är såklart dyr nog som det är, men mycket nätt i formatet.

Skrivet av ipac:

25 papp för att se lite film odyl på/via en sketen laptop? Huga...

Den klarar ju förstås SÅ mycket mer. Sedan får studenter hyfsad rabatt hos äpplet också (om man är en sådan), fast kanske det bara gäller vissa specifika modeller. Lite osäker där.

Av anon132576

Hahaha... Apple. De slutar aldrig försöka fuska och jävlas, EU skulle bötfällt dem 20 miljarder dollar till direkt när de stängde av Epic igen (inte för att jag är så värst förtjust i dem heller skall tilläggas.)

Skrivet av KAN1N:

Haha, Apple är ”Open-Source” i den jämförelsen.

Va snackar du om. Systemet har bland de bästa utbuden i hela världen, har de inte i lager beställer de hem åt dig. Försök få den lokala Icahandlaren att bry sig säger jag ju bara. Du får välja på Kosken vodka, Jim Beam whisky och Rio Tinto rödtjut och inget annat typ. Och samma skit i alla andra affärer också. Var du glad för vårt fina systembolag.

Av anon132576
Skrivet av Rapidact:

Det är väl känt att forskning som finansieras av berörd industri har en stark tendens till att visa för industrin fördelaktiga resultat:

Sedan är det också väl känt att där det inte finns några faktiska samband så påvisar man inte heller några sambandseffekter i undersökningar...

Citat:

Det jag tror är att man därmed missat alla som har företagsabonnemang.

Vad har du för faktiska bevis för att så är fallet? Har du exempelvis kontaktat studiens forskare för att försöka verifiera din teori, eller utgår du helt enkelt bara ifrån att det måste vara som du påstår?

Citat:

På så vis kan man trolla bort ett antal fall av hjärntumörer från gruppen som använder sina telefoner mest.

Du missade tydligen faktadelen som påpekade att den totala mängden hjärntumör i befolkningen legat stabil i samhället som helhet sedan 1980. Om mobiltelefoner faktiskt hade kunnat orsaka tumörer skulle det gett utslag för decennier sedan i den allmäna statistiken. ...Såvida du inte gått full-on konspirationsteori då och vill hävda att telekomindustrin falsifierar dessa siffror också då förstås.

Att dra upp egna hälsoproblem (som luktar panikångest för att vara helt ärlig) är bara anekdotiska data, och inga bevis för skadliga effekter av något som per fysikens lagar inte kan ha negativa hälsoeffekter vid de energinivåer mobiltelefoner (och wifi) arbetar på.

Citat:

Inte ens industrin litar på deras referensvärde utan har antagit en "driftzon" på 20 meter framför basstationer där de rekommenderar att de stängs av - om någon ska arbeta framför dem - det säger allt!

Ptja, det säger något, men det säger inte det du tror att det säger. Varför ha igång en utrustning med typ kilowatteffekt med folk som arbetar precis intill? Låter som ett allmänt dåligt recept på trubbel typ.

Citat:

Det finns alltså ingen riktig forskning som visar att det är säkert, ändå har de godkänt det.

Finns ingen forskning som visar att jultomten inte existerar heller. Det är oftast väldigt svårt och ibland omöjligt att bevisa något som inte är. Vi nöjer oss därför med rimliga nivåer av trovärdighet, typ Ringhalls kärnkraftverk kan förolyckas, men vi har god anledning att tro att det inte kommer att göra det (pga...), och det är samma sak här. Trots flera miljarder mobiltelefonanvändare så finns det inga fastställda negativa effekter av detta. Bara en handfull högljudda aluminiumfoliehattar och rättshaverister som är religiöst övertygade om att just deras problem MÅSTE bero på mobiltelefonin, wifi eller elnätet i största allmänhet.

Citat:

Det finns nu mängder av studier som visar att detta är biologiskt skadligt redan vid låga nivåer.

Inga vedertagna studier. Om så vore fallet skulle det visat sig naturligt med mängder av sjukdomsfall överallt i samhället som ökat i takt med mobiltelefonins utbredning. Dags att släppa de här vanföreställningarna nu.

Citat:

Media spelar en avgörande roll i att öka medvetenheten om de potentiella riskerna med elektromagnetisk strålning

Den här besattheten med "potentiella risker" gör dig mer skada än vad mobilmaster gör, det garanterar jag.

Av anon132576

Har någon här tittat på CUDA-ersättaren ZLUDA?

Den är en översättare med öppen källkod som hanterar många (men inte alla) av CUDAs funktionsanrop utan att man behöver en Nvidia-GPU. Man undrar om den går att få att funka med F@H, och hur fort det isåfall går att folda på AMD-GPUer...

Av anon132576

Någon sett något om ifall ZLUDA funkar med folding@home? Provade att nätsöka lite men fann inget relevant tyvärr. Folk säger att google var bättre förr, jag vet inte om det stämmer, men i det här fallet tror jag inte det gör någon skillnad... Detta är såpass udda grejer.

Av anon132576
Skrivet av mistahh:

Nåja, jakten på bevis fortsätter.

Jag ser den här moderna UFO-hysterin som något som liknar Jehovas' återkommande deklaration av jordens undergång för en hundra år sedan eller när det nu bekom sig.

De troende svalde blint påståendena om den förestående slutgiltiga kampen, och när det nu inte inträffade deklarerades snart ett nytt datum; följeslagarna förväntade sig den nya katastrofen lika spänt som förra gången och donerade friskt till kyrkan såklart.

Vi har påstådda kroppar, påstådda farkoster, påstådda ditten, påstådda datten, mycket påstått av figurer med böcker och föredragsbiljetter med mera att sälja. När påståendena haglar tätt men bevisen uteblir gång på gång - man tycker att folk borde fatta vinken till slut.

För femtielfte gången vid det här laget typ: remarkabla påståenden kräver remarkabla bevis. Men vi får ingenting konkret, i bästa fall något suddigt sönderkomprimerat videoklipp på youtube trots ett par miljarder av 4K-kapabla kameror i privata händer typ.

Av anon132576
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Är det bara jag som saknar den gamla känslan med linjärtv och serier?

Har länge känt nostalgi för det "lilla" Sverige vi hade fram till reklam-TVns intåg; två kanaler att titta på, alla såg samma saker. Sverige stannade när Stenmark åkte slalomlopp, alla ungarna såg samma sketch med Rulle som brände brännvin på kottar och sedan repeterade på skolgårdarna veckan efter, osv.

Radion; vi hade Tracks-listan, Rakt över Disc med Klabbe, osv... Folk spelade in på band, det var tider det. Nuförtiden är allting så spretigt, tusen företeelser för tusen olika specialintressen. Numera finns det nymodigheter som Skicross och en massa annat som jag inte förstår mig på, och vem som är populär inom musiken numera ska vi ju inte ens tala om. Känner inte till en käft längre, än mindre några låtar.

Eller jo, något vidrigt som kallas "epadunk" tydligen och som näppeligen kan kallas musik. Och muppar iklädda ansiktsmask, vafan är det för jävla skit. Ska vi skicka en sådan till eurovision abdikerar jag från det här landet!

Av anon132576
Skrivet av mistahh:

Finns det någon uppdatering om det?

lol Hur kan det finnas en uppdatering om något som inte existerar?

Av anon132576

Minns som litet barn när vi fortfarande hade en TV med vakuumrör, så kom det hem en TV-reparatör som öppnade baksidan på apparaten (som i mina minnen såg ut som en fantastisk stadsliknande djungel av glödande glastuber och metallstag som höll upp allting) och fixade det som var fel. Kommer ihåg att jag vid något tillfälle fick behålla den trasiga tuben, och hur jag fascinerades av den.

De som gormar om hur detta kommer att göra allting dyrare, eller hur EU borde tämjas missar det enkla faktum att vi lever på en planet med ändliga resurser. Vi har inte hur mycket mineraler som helst, och modern elektronik använder det mesta av det periodiska systemet förutom radioaktiva tungmetaller.

Slit-och-slängkulturen vi kör med nu funkar inte i längden. Är det någon som minns engångskamerorna som fanns att köpa i några år före digitalkamerans breda intåg? Fanns även något företag som ville introducera engångsmobiltelefoner också. (Primära marknaden var kanske tänkt för kriminella, vad vet jag...)

När vi gör grejer så billiga att det blir för dyrt att reparera dem jämfört med att köpa nytt, då är vi alla förlorare. För det involverar ju mycket resurser, energi och föroreningar att tillverka dessa apparater, och att tillverka grejer som avsiktligt ska paja inom cirkus en tioårsperiod gör oss alla fattigare på lång sikt.

Jag kommer inte att leva för evigt, men jag vill då lämna kvar den här planeten i ett levbart skick efter jag gått av daga även om jag lever i nästan 52 år till. Hur är det med dej?!

Av anon132576

Hoppas de behåller Legohyllan, gillar den. Var även trevligt när de hade färgglada och nördiga Nintendo-plushies; köpte en 1Up-svamp och Bulbasaur att ha i soffan till nya lägenheten för att piffa till lite och göra mysigt.

Av anon132576
Skrivet av firstofmay:

Brukar vara bra för konsumenter så fort det är trist för Apple

Det riktigt fåniga är att det som är bra för konsumenterna och trist för Apple är i slutändan alltid bättre för Apple än vad som är bra för Apple och trist för konsumenterna. Detta pga det vi såg hända i gamla goa Sovjet till exempel; när du låser ned/in ett system och begränsar och kringränner frihet så orsakar man stagnation i både ideer och utveckling.

Det finns en del problem med kapitalismen som ekonomiskt system, men ingen kan förneka att den är en fantastisk motor för utveckling - östblocksinvånarna fick köpa bilar som var baserade på västerländska konstruktioner från 1960-talet ända in på 1990-talet, för att inte tala om vad som stod till inom datorvärlden i östblocket. Medborgare fick stjäla komponenter och löda ihop sina egna datorer för att över huvud taget kunna få tillgång till en 8-bitars hemdator (som såklart var plagiat på västerländska modeller... lol)

EU gör Apple en stor tjänst genom att tvinga fram konkurrens här. Utveckling kan inte ske utan konkurrens. Och trots sina skavanker så är ändå EU en stark motvikt mot en triljonbjässe som Apple. Att lilla sverige ensamt skulle ha kämpat för att stoppa Apples NFC-monopol är väl ganska osannolikt, EU med sin större makt och resurser kan åstadkomma det som individuella medlemsländer inte kan.

Kan inte göra annat än hoppas att Västtrafik kan få stöd för NFC också - har varit svårt för mig att komma ihåg att köpa nya månadsbiljetter när man inte kan "blippa" mobilen mot en läsare när jag går på ett fordon.

Av anon132576
Skrivet av Wyver:

Måste ju vara ett mirakel att du har fått igång Windows 11 med en dator som har ett 9700XTX grafikkort.
De fanns väl inte som varken XTX modeller och använde väl AGP.

Lustigkurre.

Skrivet av MatteN:

Annars funkar väl Microsofts wushowhide även på Windows 11.

Men hur blockar den framtida uppdateringar som kommer skickas ut vid något senare tillfälle? Den verkar bara funka på uppdateringar som ligger och väntar på att uppdateras - WU började DIREKT suga hem och installera så fort jag stoppade i nätverkssladden bak i datorn (fanns inget sätt att pausa/stoppa när den väl börjat.)

Tjaja. Jag kör iallafall nu på den drivrutinen den hämtade och inget direkt jättedåligt verkar ha hänt. lol Så det var väl inte så farligt denna gången. Är mer en principfråga kan man ju som säga.

Av anon132576
Skrivet av shugge:

Framgår inte vilket windows du har

I titelraden... (Win11, som sagt.)

I vilket fall, tack för svaret. Hittade inställningen - vilken såklart inte förklarar att den har med drivrutiner att göra... Suck.

Fantastiskt bra gömställe att stoppa undan den förresten (sarkasm, kanske övertydligt...) Förut brukade den ju ligga i själva windows update, där det var rimligt att den fanns. Men det var uppenbarligen för smart/enkelt. Måste tjorva till det mera och förvirra folk...

Skumt dock, finns ju "valfria uppdateringar" under avancerat inne i win update där drivrutiner för nätverk och bluetooth brukar dyka upp och där man måste manuellt välja att hämta dem. Vore ju praktiskt om grafikdrivisar hamnar där också istället för att bara blint bara hämta och installera någon viss version åt folk. Har ju hänt för både AMD och NV att de lagt upp keffa drivisar som orsakar bootloopar eller andra svåra problem (sprängd GPU, i mer än ett fall, osv... lol)

Av anon132576

Blocka Win11 från att uppdatera grafikdrivis via windows update?

Sparkade igång PCn för första gången på en evighet efter den strulat järnet tidigare; tröttnade på att surfa med skit-Safari och att inte ha tillgång till min MMO-mus. Kör igång windows update för att få hem senaste patchar och ser att den drar ned en ny drivrutin till mitt Radeon 9700XTX - ser inget sätt att stoppa det.

Förut brukade det finnas en inställning där man kunde blockera alla drivrutinsuppdateringar, hittar ingen sådan inställning längre. Vafan är detta för något...? Blir ju bara så jävla trött på all skit med windows nuförtiden. Känns som jag har ingen som helst koll på min egen dator längre, den lägger in de drivrutiner den själv känner för istället för de jag bestämmer, den startar om när den själv vill utan att jag godkänt det, osv... Helt otroligt.

Av anon132576
Skrivet av Aphex:

Cleartype stöder BGR också.

Okej, men just specifikt OLED (som ju är på frammarsch nu för både desktop och bärbara) verkar ha strukturer som är mer triangelformade än den linjära struktur vi haft i decennier nu med LCD, och då ser det ju konstigt ut om inte hänsyn tas för det.