Inlägg

Inlägg som Oneoff har skrivit i forumet
Av Oneoff

Annonsen är avslutad

Av Oneoff

Sorry. Kortet är sålt.

Av Oneoff

Sapphire HD7970

Jag har ett grafikkort som har blivit liggandes. Ett klassiskt HD 7970 i orginalförpackning, se bilder.

Kortet har använts senast till Fortnite samt Overwatch.

Hoppas att denna gamla trotjänare kommer till väl nytta hos någon annan

Läs hela annonsen här

Av Oneoff
Skrivet av Oneoff:

Har planer på att installera något för data/streaming på motsvarande kortsida (som inte syns på fotot) för härliga höstkvällar.

Uppdatering:
Nu är ljudet installerat! Snart kommer filmduken med motor, projektorn samt den snygga Fractal D Terra!
För fantastiska höstkvällar.

Av Oneoff

Hela förra sommaren gick åt för att bygga familjens nya orangeri. Fantastiskt för häng samt hemmakontor. Har planer på att installera något för data/streaming på motsvarande kortsida (som inte syns på fotot) för härliga höstkvällar. Den riktigt snygga Fractal D Terra skulle definitivt passa in, som en midsommarnattsdröm.

Av Oneoff

Gott folk. Kinas minig fabriker verkar ha fått staten på sig. Har hört att en eventuell avvecklingen kan vara på gång. Hitta till om ni ser en batch till salu 😀

Av Oneoff

Du gjorde noghelt rätt. Som sagt så vågade jag inte stötta projektet.

Det som stör mig är att det fortfarande går att beställa Per-order bundle för $399.99 (Walnöt, joystick och kontroll), men att de absolut vägrar att skicka till Sverige. https://atarivcs.com/walnut-all-in-bundle/

Det här är ju helt galet, om Webhallens prognos stämmer.
https://www.webhallen.com/se/product/270497-Atari-VCS

Av Oneoff
Skrivet av Björn Endre:

Japp, fick min för några veckor sedan.

Du glömde svara på min fråga. Hur gick du tag på den? 😁

Jag har satt upp mig på en lista, men får inga nya svar när jag kontaktat Atari VCS...

Det ska inte vara spelglädje, det ska vara frustrerande! Som sagt, skulle vara kul att spela med barnen. Enkla spel som startar direkt utan dravel.

Av Oneoff

Jag och polaren kickade igång BF 3 i helgen. SÅ KUL, hade visst inte spelat sedan 2011.

Caspian Border är den perfekt karta!

Av Oneoff

Så roligt att följa den här tråden... Tongångarna har ändrats en del sedan de två senaste bullruns, 2013 samt 2017.
Hur många av de som är pessimistiska här har lyckats på den traditionella börsen? Det är helt frivilligt att investera i något, och självklart går det inte alltid som man har tänkt sig. (Fundera gänra över exempelvis SAS aktien)

Tack vare ett inlägg 2013 ang Bitcoin här i Sweclockers forum så köpte jag mina första coins, som sedan växlades till Dogecoins. Köpte faktiskt en drös från ebay, innan jag gjorde läxan ordentligt På den tiden kostade en BTC 3500:- sek, självklart vågade jag endast investera i en fraktion av ett mynt

//Tack Sweclockers forum!

Av Oneoff

OM jag inte har fel så har tiktokare promotat Ripple (XRP). Vilket jag hoppas att ingen här har investerat i. Sedan SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) börjat granska Ripple så har priset krashat. Än så länge är det endast BTC, ETH samt KIN som har godkänts av SEC.

Det som nog fick fart på denna cyklens bull run var MicroStrategy och andra instutioner som öppet kommunicerar att de har investerat i BTC. För att inte prata om Paypal's adaption.....

Av Oneoff

Snyggt! Regel nummer 1, dela inte din privkey! Denna reglen kan du så resten ska inte vara något problem

Regel nr 2. Har du inte någon privkey så är det inte dina coins. Exempelvis, spara inte coins på en växlingssajt. Om sajten hackas, sajten kraschar eller ägaren av sajten plockar ut dina coins så finns det nästintill ingen chans att få tillbaka coinsen.

Personligen så använder jag endast egna plånböcker som jag installerar och kör lokalt eller sk. hardware wallets. Dock finns det många andra lösningar med ex papper wallets etc. Det viktigaste är att göra backup på dina nycklar och förvara dem på en säker plats. Dvs. din plånbok och har inga backups så kan du skrika dig hes i världsrymden efter dina coins

Det finns olika lösningar på plånböcker. Vissa plånböcker generar nya adresser efter behov, andra ha ett x antal genererade adresser. Har ingen bra förklaring på detta mer än olika strategier. Vissa plånböcker använder multipla adresser, när du skickar coins så visas en annan adress än den adress som innehar alla dina coins. Detta för att inte kunna se hur många coins du har via txid, exempelvis dogechain.info

Btw, gött jobbat med ditt inköp av Doge. Doge har fått ganska mycket exponering via Elon Musks twitterkonto
https://twitter.com/elonmusk/status/1340590280848908288
https://twitter.com/elonmusk/status/1342512194383007745

Av Oneoff

Hallå Dirtpop, se mitt PM!!!! Det var inget bra inlägg det här...

Har tidigare endast använt Dogecoins officiella plånbok, aldrig doughwallet..... https://dogecoin.com/

Dock när jag försöker hitta din adress i en dogecoin explorer så kan jag inte se att det finns några mynt i din plånbok.
https://dogechain.info/
https://blockchair.com/dogecoin/address/DEEX2F3Hs2VMxg65W15ec...

Av Oneoff

Atari VCS, någon i Sverige som har fått en?

Växte upp med en Atari 2600 Jr. Spelade många timmar PAC MAN, Yari's Revenge, Solaris, Jungle hunt, etc. tillsammans med min pappa.

Tyvärr skänkte jag konsoll samt 15+ spel till en loppis i slutet av 90-talet. Jag har länge funderat vilken port jag skulle använda för att kicka igång dessa spelen igen. Skulle vara fantastikt att spela dessa spel igen. Med pappa (nuvarande farfar) samt mina barn

Har följt Atari VCS projektet under en längre tid men inte tagit risken att vara en backer. Nu har konsollen börjat distribueras till backers i US, men det går inte att få den skeppad till Sverige. Har flertalet gånger kontaktat och pratat med dem ang leverans till Sverige. I bästa fall så böjar den levereras hit under våren.

Atari VCS är inte bara intressant för att spela satans så gamla spel. Den har också en "Atari PC Mode", med möjlighet att installera exempelvis Windows 10. Dvs möjlighet att använda den till annat nyttigt

Är det någon i Sverige som har lyckats får tag på en eller väntar på att få en skickad till sig?

Av Oneoff
Skrivet av RCA56:

Förstår inte varför du frivilligt vill betala skatt på din krypto.
Är HEX klassat som en genuin valuta som tex Bitcoin?
Är det inte det så är det lika skattbart som WOW guld.

Tyvärr är all crypto som du använder skattepliktig, dvs om du har gått med vinst. Även om du handlar något med din crypto så måste du skatta för ev. värdeökning som skett från att du anskaffade till du sålde (läs använde som betalmedel).

Om du har fått ränta genom att inte göra något så antar jag att det 30% skatt på räntan. Men om du driver en nod så får du såklart först dra av ev kostnader så som el eller VPS-avgift.

Glöm inte att du kan kvitta med 70%. Dvs om du gör en vinst så kan du sälja shitcoins du har samlat på dig för att kvitta. Tyvärr förlorar du 30% vid kvittning, men är bättre än inget.

Och nej, krypto är inte ospårbart. Har man din privkey så går det att spåra alla transaktioner som har skett. Dvs, sedlar är ospårbara. Inte krypto.

-----Tillägg---
Om du inte säljer eller använder dina HEX så ska du inte betala ränta. Det är så fort du växlar till annan valuta som du måste betala skatt på ev vinst.

Det kan ganska snabbt bli ganska komplext. Exempelvis så köper du SEK -> BTC ->HEX. När du säljer HEX till BTC så måste du skatta ev vinst. När du sedan säljer BTC -> EUR/SEK så ska du också skatta ev vinst, dvs om BTC har hunnit i öka i värde sedan du sålde dina HEX....

Av Oneoff

Damn, Life is Strange (inkl. before the stomr) berörde. Det är inte många spel som har berört och överraskat mig som detta. Trodde aldrig att jag skulle uppskatta saker som att "ligga på en säng och lyssna på grym musik" i ett spel. Sådana ögonblick påminde mig om min egen tonår.

Det som är närmast Life is Strange som jag har spelat är Brothers - A tale of two sons av våran egen Josef Fares. Tyvärr har jag inget tips ang serie.

Kommer att spela igenom Life is strange 2 men har inga stora förväntningar. Kreativa inlägg postas dagligen på https://www.reddit.com/r/lifeisstrange/

Av Oneoff

Chewbacca med kompanjonen NAS sågs ute och RAID:ade en vanlig vinterdag.

Av Oneoff

Jag har Guld så klart! Känns inte rätt att svara Silver/Metallic?

Av Oneoff

Det var riktigt roligt att sitta på en Phenom II 965. Så roligt att min speldator kör än idag på en Phenom II 1095T då jag kom över den billigt second hand efter 1år med 965:an. Synd bara att tiden har gått så snabbt, men kul att jag inte behöver uppgradera för dotterns Fortnite, minecraft samt Roblox spelande.

Min egna "att spela" lista har vuxit till sig, men dessa spel kräver en uppdatering.

Av Oneoff

Självklart kör man på sin gamla PH II prolle, gick snart ifrån 940BE till en bättre begagnad 1095T, se spec nedan Känns onödigt att byta sålänge huvuddelen av spelandet är Fortnite, som spelas av min dotter. Själv har jag fått ta ett steg tillbaka i spelandet pga tid. Men när det väl finns tid så behöver man inte köra de senaste titlarna, det finns många bra spel att ta igen!

Men det kanske är dags att uppgradera och när det väl är gjort så ska det fläskas på i nya Doom (som jag inte har vågat köpa pga eventuell prestanda-besvikelse)