Artiklar

Artiklar skrivna av Oneoff
17

Intel uppdaterar produktportföljen

Intels planer för det tredje kvartalet i år börjar nu klarna och uppdateringar är att vänta över hela sortimentet. Allt från de snabbaste fyrkärniga processorerna till budgetalternativen med två kärnor uppdateras.

81

AMD Game – ny plattform för datorspelare

AMD introducerar idag Game, en plattform avsedd för spelentusiaster. Tanken med plattformen är att göra det enklare för användare att välja bra hårdvara som klarar av spel och högupplöst video.

46

Bärbara datorer med serverprocessorer

Två tillverkare har i dagarna lanserat bärbara datorer utrustade med Intels serverprocessor Xeon X3360. Datorerna är 17 tum stora och riktar sig till användare som kräver högsta möjliga prestanda men ändå behöver ta med sig datorn.

49

Välgörenhetsdator får Windows

Microsoft och One Laptop Per Child har gemensamt arbetat för att ta fram en Windowsversion av OLPC XO, denna nya version av XO är nu på god väg att bli verklighet och större test kommer inledas redan nästa månad. Tidigare har OLPC bara varit tillgänglig med en linuxdistribution baserad på Fedora Linux med ett specialutvecklat användargränssnitt.

24

Ny vattenkylning från Thermaltake

Vattenkylning har alltid haft sina förespråkare och Thermaltake lanserar en ny serie produkter för dessa personer. Först ut är PW850i, ett vattenkylsystem för processorn med möjlighet att utöka till andra komponenter.

40

Asus storsatsar på Linux i moderkortet

Asus fortsätter att satsa på Linux genom att bygga in operativsystemet i företagets samtliga moderkort. Splashtop, eller Express Gate, som Asus valt att kalla funktionen ger användaren en fullt fungerande miljö bara sekunder efter uppstart.