Inlägg

Inlägg som dataper har skrivit i forumet
Av dataper

Tack för engagemanget! Tyvärr (?) är både joystick och dator utbytta ett par gånger, så problemet är löst/försvunnet ..

Av dataper

Alright, det blev en fullösning:

<?php $exploded = explode("<tr>", $contents); for($i = 1; $i < sizeof($exploded); $i++) { if (strstr($exploded[$i], 'Planned')) { $row_color = 'yellow'; } else if (strstr($exploded[$i], 'Passed')) { $row_color = 'green'; } else if (strstr($exploded[$i], 'Failed')) { $row_color = 'red'; } $exploded[$i] = '<tr style="background: ' . $row_color . '">' . $exploded[$i]; } foreach($exploded as $line) { echo $line; } ?>

Av dataper

Provar ditt förslag, Phod, men då verkar den matcha hela tabellen i ett svep .. visst är det så att den försöker matcha ett så stort uttryck som möjligt? Jag är ute efter det motsatta .. ett så litet uttryck som möjligt. Dvs bara en tr ..

Av dataper

Regexp, färgsätta tabellrad

Mors

Ett konkret problem:

Jag försöker trolla fram ett php-skript som går igenom en existerande html-fil och färgsätter vissa tabellrader beroende på vad som står i dem.

Filen ser ut ungefär såhär:

<tr> <td>3249342</td> <td>*</td> <td></td> <td>description</td> <td>Linux</td> <td>1</td> <td>Planned</td> <td>0</td> <td>2007-04-05</td> <td>userid</td> <td>No</td> </tr> <tr> <td>3249343</td> <td>*</td> <td></td> <td>description</td> <td>Linux</td> <td>1</td> <td>Failed</td> <td>0</td> <td>2007-04-05</td> <td>userid</td> <td>No</td> </tr>

... i huvudsak, i alla fall, med en mängd dylika tabellrader.

Jag vill plocka ut rader beroende på det som står i sjunde cellen (i fallet ovan "Planned" eller "Failed") och sätta färg på raden därefter (bakgrundsfärg röd för "Failed") till exempel.

Nu .. behöver jag lite hjälp med ett läckert reguljärt uttryck som plockar ut hela den rad där "Planned" finns .. till att börja med.

Jag har lekt lite med regexp-testaren på http://regexlib.com/RETester.aspx och där kommit fram till att uttrycket
<tr>[^<]*[^/]*[^t]*[^r]*[^>]*Planned[^<]*[^t]*[^r]*[^>]*</tr>
matchar den tabellrad jag är ute efter.

Tyvärr funkar detta sämre om jag petar in det rätt av i PHPs preg_replace-funktion:
$contents = preg_replace("/^<tr>[^<]*[^/]*[^t]*[^r]*[^>]*Planned[^<]*[^t]*[^r]*[^>]*</tr>$/, "blaha", $contents);

Vad gör jag fel?

Av dataper

Jag är sugen på GH2 till PS2 .. men funkar GH2-gitarrerna även till GH1? Och vad tror ni om GH3, när det kommer? Gitarrerna borde ju vara utbytbara tycker jag som konsument, men jag förstår om tillverkarna vill kränga nya kontroller till alla spel ..

Av dataper

Jag har också ett sånt tangentbord. Håller med om att det suger batterier .. kan dock rekommendera on-/off-switchen på framsidan - hjälper något.

Av dataper

... och att det fortfarande finns 0 byte tillgängligt diskutrymme efter att jag har plockat bort 4 GB filer är också bra eller? Jag har även mappat upp delar av disken på en windows-dator, och från den kan jag inte ta bort någonting - får meddelande "access denied .. make sure the disk is not full .. osv", men det går bra att ta bort filerna direkt på linuxdatorn.

Tack för ett bra svar, dock - det där visste jag inte.

Tillägg: jahapp, plockade bort en 4 GB till, och nu verkar den vara på banan igen.

Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/hda3 185G 173G 2.6G 99% /

Fascinerande ... tack Gunnar!

Av dataper

Linux filsystem - fullt eller fel?

Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on /dev/hda3 185G 178G 0 100% /

Så .. yeah. Inte helt rätt. 185-178 != 0, i alla fall enligt mina mattekunskaper. Vad i hela världen beror detta på, och hur kan jag komma till rätta med det?

Jag testade följande (som root)

$ init 1 $ umount /dev/hda3 $ fsck /dev/hda3

och fick bara svaret "clean" eller dylikt. Verkade schysst, mao.

Andra förslag mottages tacksamt.

Har provat att ta bort fler (stora) filer, men "Avail" är fortfarande 0, vilket gör det svårt att flytta nya filer till disken.

Av dataper

Vanligt våtslippapper biter nog inte så bra, gissar jag. Finns säkert något schysst diamantslippapper som kan ge lite frostning, men det låter som ett jäkla gnuggande.

Relaterad fråga, vad är ett "ljusbord"? Bara ett bord som lyser, eller är det mer avancerat än så?

Av dataper

Killen vid grannskrivbordet sitter med "Verilog HDL, second edition" av en Samir Palnitkar. Han säger att "den är la helt okaj" på grov göteborgska. Har tyvärr ingen egen erfarenhet i ämnet.

Av dataper

Klippen var lite för långa. Vackra stillbilder, men även de visades för länge. Det lilla jag har fått lära mig är att betraktaren tappar intresse efter ungefär fyra sekunder om det inte händer något i scenen. Det kände jag redan i första scenen, inifrån bilen ... det gick 1.30 utan att det hände något alls. Samma sak med stillbilderna .. 3-4 sek per bild tror jag skulle bli mer lagom.

Av dataper

Båda verkar vara kompletta paket, så vitt jag kan bedöma. "Komplett paket" = CCFL-rör + inverter. Du matar invertern med 12V från ex.vis datorn och den förser sedan röret med den spänning som behövs.

Av dataper

moderkortsdistanser i sthlm

Var kan jag köpa distanser till moderkortet i Stockholm? Jag kanske är asdålig på att söka i webbshoppar, men jag hittar inga hos webhallen, mycom, tricom, kylning ... =/ Clas Ohlson har en påse med en massa skruv där det ingår ett gäng distanser, men jag slipper gärna de övriga skruvarna.

Av dataper

The Saga Continues:
(och det är egentligen nu jag behöver locka fram de mest luttrade flash-knackarna från de bortre mörka hörnen av sweclockers forums mest undanskymda gömmor ... osv)

Servern uppe, alright. Jag har en webbkamera som fungerar. Jag har en flash-spelare som kan visa video i webbläsaren. Jag har -inte- en applikation som hämtar film från kameran och kodar ner till en ström som kan visas i webbläsaren ... och jag behöver hjälp.

Har hittat ett par varianter, typ http://www.adobe.com/devnet/flash/articles/flv_live.html. Mitt problem är dock att servern som kameran är kopplad till inte har något grafiskt gränssnitt. Det verkar som om det är ovanligt att hålla på och sända live-video från en dator som inte kan hantera grafik (alright, inte visa grafik) och det verkar vara få i flash-samhälligheten som gör detta (alltså svårt att googla på ämnet). Men jag tycker att det -ska- gå. Om någon, någonstans råkar ha jättekoll på det här så blir jag hemskt tacksam om ni gör er hörda.

Av dataper

De hävdade tio, och det tror jag räcker ett tag. Däremot verkar den lite kinkig för att jag inte har RedHat Enterprise. Till att börja med klagade installationsskriptet på att min dist var "okänd", men det var ju lätt fixat. Installationen gick bra såvitt jag kunde bedöma, men jag kan inte få servern att starta. Inga felmeddelanden heller, och inget i /var/log/messages som startskriptet säger att jag ska titta i. =(

Tillbaka till ritbordet.

edit: case closed med hänvisning till
http://dev.gemin-i.org/wiki/index.php/Flash_Media_Server
(This page explains how to install the FMS on Debian's Stable branch.)

Av dataper

1: vem är målgruppen?

2: vad är det mest troligt att målgruppen har installerat på sin dator?

3: är målgruppen benägen/villig/kompetent att installera java/flash på sin dator?

Rent spontant känns det som att om du riktar dig till teknikintresserade människor så kvittar det, då sådana utan problem kan slänga in java på sin burk. Om målgruppen däremot är lite mer tekniskt eftervarande skulle jag rekommendera flash, då det dels är mer sannolikt att de redan har det installerat, och dels är lättare att installera och få att funka i webbläsaren än java (imo).

Men å tredje sidan har väl IE någon default-java-runtime, inte sant? I så fall är jag beredd att omvärdera min åsikt ...

Av dataper

Tackar, bongo-apan (charmigt namn, btw)

"Supported OS: Redhat Enterprise Version", meeeen .. det kan väl inte vara så kinkigt? Linux som Linux, right? =}

Jag börjar labba på studs.

Av dataper

Om du måste lagra som varchar (även om jag inte kan komma på en enda anledning själv) så kan du ju casta om till float när du plockar ut dem (funktionen floatval() i php) och sortera dem sen.

Av dataper

Rent spontant känns det som om jag kommer att få svårt att köra "Windows Media Encoder" på en Linuxdator.

Av dataper

live webcam-feed

Mål:
webbsida med en live-feed från en webbkamera

Förutsättningar:
Apache 2 på Debian med PHP 4, ingen X-server
Philips Toucam XS med redan installerade drivrutiner som jag vet fungerar

I teorin låter det ju hur enkelt som helst - låt webbkameran stå och mata en bildström till ... ja, något ... och låt sedan en flash-/java-klient läsa detta något och visa bildströmmen på hemsidan.

Men i praktiken ... jag har måttlig erfarenhet av detta, och har efter envetet googlande ingen aning om vart jag ska ta vägen. Jag har hittat mängder av program som kan spara en jpeg från webbkameran och lägga i en mapp, och då detta visserligen är lätt som en plätt att sedan visa på en webbsida är det inte riktigt vad jag är ute efter. Jag skulle vilja ha uppdateringarna så tätt som möjligt, och jag tror att min server blir ledsen om den måste skriva en bild en gång i sekunden. Den förväntas nämligen göra andra saker också.

http://board.flashkit.com/board/archive/index.php/t-14171.htm... - den här killen verkar vilja ungefär samma sak som jag, men svaret låter negativt. Jag är inte jätteberoende av att det ska vara en flash-viewer, men det skulle passa bra in med resten av sidan där jag tänker lägga videofeeden, och jag är allmänt skeptisk till javasaker.

Så, ja, hjälp? Jag har en flashviewer nu som jag använder för att visa filmer, men begränsningen där är ju att jag måste koda om filmfilen först till en flv-fil. Optimalt vore om flashviewern kunde ta själva kamerajäklen som inparameter istället för den flv-filen, men jag tippar att det måste in lite saker däremellan först.

edit: alright, det tar sig .. har hittat Q5 på den här sidan:
http://www.flashcommunicationserver.net/faq/flash_video_techn...
ska ta mig hem och testa mot aftonen ..

edit igen: ellernej, det där lär ju inte vara riktigt vad jag är ute efter .. flashspelaren ska ju inte köras på datorn som kameran är inkopplad i =/