Inlägg

Inlägg som Ironmad har skrivit i forumet
Av Ironmad

Har slutat använda den. Det blir oftast problem med att den väljer en grafikinställning som är får låg när jag kör singelplayer spel. Eller onödigt hög i multiplayer. Färginställningar var kul att leka med men inget jag använder. Vet att en kompis som har problem i vanliga fall med spel pga färgblindhet uppskattar den funktionen.
FPS räknaren använde jag ett tag men har stängt av den då vissa spel sänks med ca 60 FPS. Jämförde med Steams egna FPS räknare.

Av Ironmad

Oftast blir det LoL, PUBG, L4D2 med grabbarna. Nu har vi startat en egen server för Valheim igen och nördar ner oss.
Lite Elden Ring eller Dark Souls solo.
Annars blir det WoW classic eller Hogwarts Legacy med damen.

Av Ironmad
Skrivet av Herr Kantarell:

Har ni fiber och stödjer fiberkonvertern den högre hastigheten?

Hade detta problem när jag bodde i lägenhet förut.

Nä har inte fiber. Dock ska de ha installerat inför fiber.

Av Ironmad
Skrivet av gurfin:

Om flera klienter felar samtidigt så låter det osannolikt att felet ligger hos klienten.

@Ironmad Hur ser nätverksstrukturen ut? Router osv.?

Det är Tele2's egna wifi hub. Ska va en ny version, inte felat sedan deras uppgradering av hastighet.

Av Ironmad

Tappar internet, försöker komma på varför

Efter flytten i sommar till ny lägenhet blev vi tvugna att välja Tele2 som är det enda alternativet i huset.
För ca: en månad sedan höjde de hastigheten i huset uten någen extra kostnad. Men efter det tappar vi internet 1-10 ggr om dagen. Men det som är konstigt är att internet inte tappar egentligen. För att förtydliga, det står att jag har anslutning fortfarande men kan inte gå in på någon hemsida och loggas ut på allt.

Första ggn det hände provade jag omstart av router, in och felsöka, kontakta support, bla bla. Inget funkade. Men en omstart av datorn, då gick det plötsligt. Så min första tanka var att jag kanske har en dålig kabel eller nå fel på moderkortet.

Men nästa dag sitter jag och sambon, spelar tillsammans och tappar internet exakt samtidigt. Detta har nu hänt flera ggr.
Istället för omstart av datorn avaktiverar jag istället ethernet anslutning och sedan aktiverar den igen. Då får jag anslutning igen.
Otroligt frustrerande.

Av Ironmad

Tack för de fina svaren. Argon Audio Tempo A4 verkar ju som precis det jag vill ha och var snyggare än de flesta med.

Av Ironmad

Hjälp att hitta ok högtalare för datorn

Hej, har inte så stor koll på högtalare och letat ganska länge nu. Vad jag förstår ska jag iaf hålla koll på max effekten ヽ༼⊙_⊙༽ノ

Vill ha 2.0 eller 2.1. Det duger bra. Helst vit/svarta i färgen. Pris runt 3000 kr.

De jag har hittat med bra recensioner är de länkade nedan.

Nr 1.
Andersson BHH 2.1 - White
Väldigt billig slant och de flesta verkar tycke det är bra ljud i dem, men att de tydligen ska stänga av sig själva efter en stund.
Har frågat netonnet om de stänger av sig mitt i spelande eller mitt i en film/stream. Men min fråga blev bara borttagen. Undrar om någon här kanske har svaret på den frågan.

Nr 2.
Audioengine A2+ BT Vit

Nr 3.
VONYX SMN50W AKTIVA STUDIOHÖGTALARE, 5" PAR, VITA

Nr 4.
Linie-300-SF-WH

Nr 5.
ARGON AUDIO ALTO 5 MK2

Av Ironmad

Möh

Av Ironmad

Tack och tack för svaren ovan. Dock lyckats lösa det på ett konstigt sätt. Men som jag skrev ovan precis innan era fina svar så kunde vi se vad han skrivet om jag vidarebefordrade mailet till någon annan. Då kan vi båda se vad som står.

I övrigt, den här chefens beteende höll på i flera år tills han fick kicken för 2 månader sedan. Det är ett långt utdraget ärende där vi försöker reda ut saker och ting.

Av Ironmad

Det här var lite spännande. Men om jag väljer att vidarebefodra mailet då kan man se hans svar igen. ☺

Av Ironmad

Ja det vet jag om :/ Nej inte ens där tyvärr. Har kollat mina skickade och mottagna. Skärmdump är tagen såklart ☺

Tack för svar!

Av Ironmad

Kan ett svar i mail tas bort? Office 365

Hej allihopa,

jag ska försöka hålla mig kortfattad här då det är lång utdragen historia.

Jag har ett mail skickat via jobbets login på Office 365. I mailet frågar jag min chef varför han tagit bort arbetstimmar och de ersättningar jag lagt in.
Hans svar på det var något i stil med att det har jag inte rätt till. Sen låsta han hela månaden för mig för att lägga in fler ersättningar. Varpå jag skickar ett till svar.

Det är den kortfattade historien.
Nu när jag kollar den sparade mailen i inkorgen finns endast min första fråga och svaret på hans. Hans svar är alltså borttaget.
Vi (jag och facket) skulle behöva veta om han på något sätt har kunnat tagit bort just det svar han gav.
Vi har login via citrix, sedan Office 365. Så vi har admins och egen företags server.

Det enda beviset vi har nu är att det syns att jag skickat ett mail till chef i min egen inkorg utan ett svar från honom. Det mailet skulle inte ha kunnat hamna i min inkorg då jag inte valt att skicka det till chef och mig själv.

Hoppas ni förstod något av det där.

Av Ironmad
Skrivet av medbor:

Min känsla var att det såg gammalt ut, stela animationer av karaktärerna och en död värld med saker som inte riktigt passade in (alla byggnader kändes nybyggda etc)

Ja ser lite ut som köpta modeller. Om spelet ska vara så stort som Howard säger kommer jag inte orka lägga min tid på att spela ett fps där jag farmar material. Hellre då att man får uppgraderingar och "craftar" ihop sakerna som i Fallout spelen.

Av Ironmad
Skrivet av Hulle:

Vad tusan är det man betalar för? Jag har visserligen inte spelat Diablo 3, men jag spelade 1 och 2.

Man spelar väl genom storyn, kanske nån gång till på högre svårighetsgrad, kanske med lite olika klasser. Men jag har aldrig förstått vad man skulle göra mer än det?

/hulle.

Det är samma gamla vanliga med deras spel nuförtiden. Du jagar i princip achievements. Exempel på ett achievement är att du ska varva hela spelet på under 1 timme. T.o.m jag har klarat det. Nu har de även säsonger. Är väll typ säsong 20 snart eller något i närheten nu. Det går ut på att du gör en ny gubbe, maxar den i allt, göra dungeons specefikt för din klass. Klara du dem får du några achievements som i sin tur ger dig op gear på posten. Skämtar inte.

Av Ironmad
Skrivet av Ragnvlad:

Undrar mest hur sjukt jävla snåla alla verkar vara? Jag har Netflix, HBOmax, Disney+, AppleTV+, Amazon samt Paramount+. Lätt värt varenda spänn.

Det är nog inte så alla tänker. Jag har varken Netflix, HBOmax, Disney+, AppleTV+, Amazon samt Paramount+. Det kanske finns ett enstaka program jag kan tänka mig att se, men att behöva betala en månadskostnad för det är inte ett bra alternativ.

Av Ironmad

La ner WoW igår faktiskt. Vanilla Classic var riktigt bra. Men t.o.m där kunde de inte hålla undan sina klåfingriga patchar. BC classic har gått helt åt helvete. Det var bra när det kom ut iaf. Så gissar att Wrath kommer vara riktig kul i början med. Med sen kommer de inte kunna hålla sig och patcha lite här och där.

Tycker spelet blir för lätt och man blir överöst med loot och snart achievements som man inte ens behöver kämpa för. Kampanjen dog ut helt i MoP. Ser hellre att du gör en riktigt bra Warcraft 4 istället och låter WoW dö ut.

Av Ironmad

Sen vet jag inte om det här hjälper för dem med stuttering, funkade för mig iaf. Men har grafikinställningar maxade med windowed borderless och kör i steams big picture.

Körde utan windowed mode i början och då var det lite problem. Kan kanske ha med att göra att spelet i sig är rätt svårt att stänga av, alt+F4 "stänger" ned det. Men ska jag sen stänga av steam big picture så behöver man tvinga spelet att avsluta även där. Och när man sen är nere på skrivbordet och startar aktivitetshanteraren är spelet fortfarande igång, då som pausat.

Tror windowed borderless är ett snällare "klimat" för spelet.

Av Ironmad

Närmar mig 200 timmar och snart lvl 200 med. Men är en såndär som vill ha alla items, alla vapen och kunna använda dem för att sen sätta ihop den build jag vill ha. Så har typ 40 str, 40 dex, 40 int, etc. Skulle kunna avsluta kampanjen nu och starta på + men ska försöka få så många achievs som möjligt först.

Tips till de som är nya är att satsa en hel del på HP och uppgradera det vapen du vill använda så kommer det gå helt ok.
Körde på som i DS och satsade på stamina. Det är ju ok men man gör ingen skada och man blir 1 shottad rätt ofta.

Av Ironmad
Skrivet av molle89_89:

kan bara tipsa om att köra spelet i windowed fullscreen ! det funkar väldigt mkt bättre så!

Kör i windowed jag med

Av Ironmad

Nött nästan varje dag sen det kom ut, närmar mig snart 90 timmar XD Inte haft mer än 3 st stuttering på den tiden.
Kör i Big Picture mode med gamla steamlinken, inga problem det heller.
Ryzen 9
Gefroce 3060 ti