Inlägg

Inlägg som Albinfiskare har skrivit i forumet
Av Albinfiskare

What bara 5k som ryckte in förra året, trodde de hade utökat på senare år?

Av Albinfiskare
Skrivet av mrqaffe:

Tp link Archer MR600 är en 4g+ cat6 router som även har stöd för deras meshsystem.
https://www.tp-link.com/se/home-networking/3g-4g-router/arche...
Den har möjlighet för att byta antenner för riktantenner utomhus kan göra stor skillnad.
nästa steg blir en 5g modell men de kostar i så fall från 3500kr, de är än så länge mycket dyrare än 4g men du bör i vart fall inte välja nått som är under cat6.
Huawei B535 brukar också få bra kritik.

Jag gjorde det enkelt för mig o beställde en Mr600 rekommenderad av MrQuaffe

Tack för snabbt svar!

Av Albinfiskare

Vilken 4g/5g modem/router ska jag köpa?

Hej! Jag kommer flytta söderut inom kort, till ett hus utan fiber.
Vilken 5g eller 4g router ska jag köpa? Jag har redan ett tp link mesh system (deco m9) så den nya routern behöver inte ha den funktionaliteten.

Är det värt att köpa en obunden eller i paket abbonemang hos en leverantör (typ telia osv).

Av Albinfiskare

Använder de digitala knapparna på min pixel 7 pro.

Går snabbare o felregistrerar aldrig som gesterna gör i tid o otid.

Av Albinfiskare
Skrivet av DeadaN:

Drygt 5 år senare. Hur har det utvecklats för er? Jag har i båda ögonen sedan 1 år tillbaka och har väldigt svårt att hantera vardagen. Är 28 år.

33 år här, har alltid kunnat se små och nästa osynliga floaters. I år när snö kom har jag börjat se de mer irriterande trådarna.

https://www.youtube.com/watch?v=n9ZI1JJtRrE&t=26s den filmen illustrerar det väldigt bra, mina beteer sig precis så, även om jag inte har lika mycket än.

Tänkte jag skulle in till optiker/sjukhus för att kolla upp det närmre för säkerhets skull. Om inget annat så får man en baseline om det skulle blr värre.

Av Albinfiskare

Hmm, ska man nu rekommendera 4070 eller 7800xt till folk som ska bygga...

Inga prissänkningar hos nvidia i sikte? Känns som dom borde kunna prismatcha med 4070 i alla fall...

Av Albinfiskare
Skrivet av SanTeoX:

Kan tänka mig att Corollan är trevligare. 👍🙂 Den fanns dessvärre inte när vi köpte Aurisen.
Toyota gör onekligen trevliga bilar. Gillar att dom är rätt ”enkla” i sitt utförande som gör att de tenderar att strula mindre, i typiskt japanskt manér. Subaru är ju lite likadana på så sätt.
Jag har ägt Volkswagenbilar (Vento samt Golf Alltrack), Volvo (S60), Toyota (Gamla Corolla -95, Auris Hybrid), Saabar (9-3, 9-5) och nu Subaru. Jag dras dock till japanska bilar då jag känner mig mest trygg med dom av någon anledning, så jag lär fortsätta med japanskt framöver med. Även fast andra märken kanske har mer bells and whistles 🙂

Angående förbrukning så är ju som du säger en Toyota-hybrid betydligt snålare, vår Auris hybrid kunde ju köra på 0,48 - 0,52 (vid försiktig körning) i stan medan Subarun verkar ligga på 0,8-0,9 i stan nu när jag mätt, om man kör lugnt och sansat, så det är ju en skillnad.
Hade som sagt varit bra att ha en andrabil, men det kostar ju det med 😅

Jo men precis, har mekkar-kompisar som håller med om att japaner och främst toyota brukar vara lättmeckade och driftsäkra.

Personligen hade jag gärna behållt outbacken och haft en ren elbil som slithäst, men jag saknar också kapital till det just nu:)

Av Albinfiskare
Skrivet av SanTeoX:

Ja det är ju en helt annan typ av bil. 🙂
Jag köpte en ny Auris Hybrid 2016, den hade vi i 4 år. Det var en bra bil, men komforten var ju inget vidare, rätt högt vägljud och jag var lite för lång för den. Slog i huvudet i taket typ. I Outbacken har både jag och frun rejält med plats, samtidigt som barnen har rejält med utrymme bak. Även när 3:an kommer så känns det som vi får gott om plats inklusive rejält bagage med plats för vagn och mycket annat bak.

Jag gillar Toyota och har alltid gjort, spanade länge på Rav4 men till slut föll valet på Subarun. Väldigt nöjd med med. Vet att den är lite törstigare än en mindre bil, men körde hem den från bilfirman på 0,59, det tycker jag inte är så farligt.
Vi kör inte så pass mycket så att förbrukningen blir något major issue, kör ca 1000-1200 mil per år typ.

Skulle vilja ha en Toyota hybrid som andrabil, men det får bli senare när plånboken hämtat sig 😄

jo subarun kunde vara snål men inte om man kör korta sträckor och på vintern (Bor utanför luleå). jag tror vår snittade 0.9 på livstidsförbrukningen. Toyotan ligger precis över 0.5 Men jo den är bullrigare vilket jag tror beror rätt mkt på 18" fälgar med kassa falken originaldäck med 45 i profil. Tycker dock att jag sitter rätt likvärdigt i den annars, iaf i framsätena (jag är 1.89). Sen är det rätt stor skillnad mot auris, de nya corollorna är ett kliv upp.

Nästa bil så sneglar jag åt mazdas cx60...

Av Albinfiskare

Halloj! Jag bytte faktiskt ned mig redan 2021 till en Ny corolla (hybrid) touring sports TREK pga insikt att man inte behöver awd ens i norrbotten och att vi kör många korta sträckor med barnen.

saknar outbacken mkt, men corollan är faktiskt rätt trevlig den med, drivlinan från prius är mycket mjukare än subaruns kedjecvt. Och bränsleförbrukningen är i princip halverad.

Av Albinfiskare

Folköl och dunka dunka osv

Av Albinfiskare

Tråkigt för utvecklingen men lite skönt för mig som bet i det sura äpplet o uppgraderade till ett 4070 nu i veckan.

(om amd inte nu väljer att gravt sänka priset)

Av Albinfiskare

Bytte precis upp mig från en samsung s10lite till en google pixel 7 pro.

På jobbet leasar vi telefoner på 3 år som vi får använda privat (inklusiva abb), men jag kör dubbla simkort. Gamla telefonen skickas in och jag antar att den säljs vidare om skicket tillåter. (min s10lite var dock nere på under 80% batterikapacitet efter dryga 3 år)

Av Albinfiskare

första mailadressen på tidigt 2000 tal blev "abbe_arab"
metalforlife (lunarstorm)
albinfiskare (jag har ingen större anknytning till fiskeri)
Rätt mycket cringe och dålig fantasi.

Annars brukar jag nicka "Oranges" eller "Oranges_Onions" Vilket är lite mer normalt.

Av Albinfiskare
Skrivet av gibbon_:

Pinsamt att inte ens Sweclockers redaktion såg hur dum den här icke-storyn var. En måttligt tekniskt benägen person borde väl ha något hum om hur AI fungerar. Det är ju inte så att Samsung försökt gömma undan detta.

https://www.youtube.com/watch?v=Vxq9yj2pVWk

sätt en /s på denna, jag börjar bli för gammal för sån sarkasm.

Av Albinfiskare
Skrivet av dakke:

hur lång tid tar det innan vätskan som finns i vaporchambern* dunstar bort och då har man mer eller mindre en useless** kylare? kan man refilla*** på något sett?

*ångkammaren
**oanvändbar
***fylla på

Av Albinfiskare

Senast jag köpte nytt var nog 7970 ghz

edit: jag är glömsk, 390X var det nyaste

Av Albinfiskare

Inget Darktide?

Av Albinfiskare
Skrivet av Massy:

Anledningen till att vissa kameror som egentligen inte är så bra och vice versa hamnar där man inte förväntar sig beror ju på flera anledningar i detta fall.

Vissa kameror har exponerat helt fel, en del av de "bättre" tar en mer neutral bild vilket gemene man inte faller lika lätt för även om det är en bättre bild rent tekniskt. Lite samma syndrom som att TV i butiker står på maximal färg och kontrast för att locka till sig köpare.

Sen tycker jag bilderna i testet var för små på en 27" skärm till och med för att kunna titta på alla detaljer. Någon bild såg bra ut tills jag zoomade in och såg att den var helt överprocessad osv...

Att 6a vinner över 7 Pro exempelvis beror mer troligt på omständigheterna eller hur mycket tur man haft när kameran exponerat eftersom 7 Pro har både bättre optik, sensor och samma eller till och med vidareutvecklad mjukvara..

större sample size på de olika kategorierna hade antagligen visat det.

Av Albinfiskare
Skrivet av talonmas:

Så en omröstning om vilken telefon som har bäst filter, inte bäst kamera?

Edit: vilket inte behöver vara negativt. 99% av bilderna efterbehandlad aldrig så det här är ju slutresultatet

Alla kameror har processerings bias.

Men testet är faktiskt rätt bra vetenskapligt. Dock borde man haft fler bildkategorier och dessutom fler bilder i samma kategori (större sample size). Men då hade man råkat ut för att folk inte orkat göra hela testet.

Av Albinfiskare

Köpte en pixel 6a till Frugan, för telefonens väl beprövade sony sensor. Kul att den hamnade så högt. (den hamnade även överst för mig personligen i testet)