Inlägg

Inlägg som anon127948 har skrivit i forumet
Av anon127948

Det som saknas är NH-D15 som stödjer det hela. Pratade med noctua och de sa att den bör vara tillgänglig i mitten av 2020. Så blir att vänta en bit. Har NH-D15 på min 3900X och det är helt underbart tyst.

Av anon127948
Skrivet av Söderbäck:

När FRA lagen klubbades igenom var en av anledningar att man måste legalisera det som FRA håller på med.
SÄPO har redan blivit tagna med att övervaka och åsiktsregistrera trots att lagen förbjöd det hela.

Sedan har vi domstolar som ska godkänna allt detta. Detta har man också i USA med FISA domstol som godkänner allt och lite till. Vad är sannolikheten att svenska domstolar står upp för vanligt folk? De ända de stod upp var Hollywood på order av USA.

Så vi har ett gäng organisationer med lång historia som säger "lita inte på oss vad du än gör" som vi ska nu ge extra pengar och stöd så att de kan skaffa sig verktyg för enklare övervakning. Med tanke på att det är ingen logistisk skillnad på att infektera en telefon eller 9 miljoner finns det inget realistisk hinder mot att dessa verktyg missbrukas.

Lagen säger en massa men det finns absolut inga straff för de som blir tagna med att ljuga eller ignorera dessa lagar. Ingen på FRA blev straffad, ingen på SÄPO blev straffade, och så vidare.

Att jämföra med övervakning i verkligheten med mikrofoner eller agenter som förföljer någon som det inte går att skala upp till hela befolkningen. Det är just detta det handlar om! Att ha verktyg som enkelt skalar upp till hela befolkningen för det är ett lands befolkning som är det största hotet mot deras styrande.

Av anon127948
Skrivet av Söderbäck:

Ja och där kom ju precis det jag tog upp. Ja visst. Massövervakning kan vara kass. Jag håller med dig. Som jag skrev att jag antagligen skulle göra.

Men det här verktyget med trojaner handlar ju inte om massövervakning.
Kära nån.

Vad är det som förhindrar polisen eller SÄPO (mer troligt) från att installera dessa trojaner på alla telefoner i Sverige som det går att göra det på?

Av anon127948
Skrivet av Erik_T:

Så hur tycker du att polisen skall samla bevis mot brottslingar om dessa individer inte får övervakas?

De kan övervaka de i verkligheten. Där logistiken gör det omöjligt att övervaka allt och alla. Med dessa lagar är det ingen skillnad på om man infekterar alla i hela landet eller bara en person vilket betyder att för eller senare kommer man övervaka alla (för att göra polisarbetet mer effektivt eller liknande ursäkt) bara för att man kan. Vi vet from tidigare erfarenhet med SÄPO och FRA att de skiter fullständigt i lagar som det är så inga av dessa tveksamma kontroller har någon som helst verkan. Det är knappast så att man kan lita domstolarna ens och de ska kontrollera det hela.

Det säkraste är om de inte har dessa verktyg. Går inte missbruka det man inte har. SÄPO och co kommer bryta mot lagen hursomhelst eftersom ingen vågar säga emot men det blir i alla fall svårare än när staten faktiskt stödjer.

Av anon127948
Skrivet av Jink:

Kan vi tolka det som att du är oförmögen att se en skillnad mellan en random människa och rättsväsendet?

Jag ser bara att du undviker att bevisa din oskyldighet. Har du något att gömma?

Mer allvarligt. Om du tror att varenda polis och varenda SÄPO snubbe går att lita på har jag några billiga broar att sälja dig. Vi vet redan att SÄPO mest sysslar med att jävlas med politiska motståndare och att springa ärenden åt USA snarare än något annat. Polisen har jag lite mer förtroende (inte svårt om man jämför med folk som SÄPO eller FRA) men även där vet vi att det kommer ändamålsglidning även med domstolar involverade. Pirate bay målet visade med all önskvärd tydlighet att Svenska domstolar är allt annat än opartiska när det gäller diverse politiska saker. Några politiker besökte USA och plötsligt skiter svenska domstolar i allt utom order från USA. Polisen var inte mycket bättre med beteende som straffade andra företag hos samma host och själva server lokalen med.

Kortfattat, jag litar mer på en slumpmässig människa på gatan än rättsväsendet i Sverige (eller de flesta andra länder). Slumpmässig människa har betydligt färre möjligheter att sabotera för mig jämfört med rättsväsendet som har våldsmonopol i landet.

Av anon127948
Skrivet av tBiorrith:

Ja det går absolut bra. Efter att du har presenterat misstankar om gängvåld och grov brottslighet, precis som det stod i artikeln. För du läste väl hela artikeln och inte bara överskriften va?

Jag misstänker att du slår folk i din lägenhet. Kanske till och med med dina polare alltså gängvåld.
Om du var helt oskyldig hade du inte haft minsta lilla problem med att bli avlyssnad eftersom då hade du inte haft något att gömma.

Av anon127948
Skrivet av Söderbäck:

Låter som aningen obefogad oro. Ändamålsglidning för annan riktad övervakning som används för utredning av misstänkta brottslingar har väl inte direkt ballat ur. Husrannsakan, installera mikrofoner och kameror, öppna post och liknande har använts sedan länge. Det här är ett komplement till dessa grejer som är anpassat för dagens teknik.

Om det var bara polisen som hade rätt till att göra det skulle jag hålla med om. Men SÄPO har det med och de har väl aldrig gjort minsta lilla nytta för samhället. SÄPO är som FRA. USAs knähund finansierad av Svenska skattebetalare. Som BND här i Tyskland.

Det mest roliga i det hela är att se att det är alltid sossarna som är i första ledet när det kommer till att övervaka allt och alla (även om i just detta fall är det relativt riktat men vi kan gissa att fildelare kommer bli den stora boven som med tidigare "grovbrottslighet"s lagar). De kanske ska byta namn till STASI.

Av anon127948

Mycket bra recension och tackar för ljudinspelningar. Intressant att 3,5mm ger absurt mycket bättre ljud än USB-c och wireless bör inte ens nämnas.

Av anon127948
Skrivet av Bakgrund:

Vi har vansinnigt hög skatt i Sverige sett till servicen man får för pengarna. Har man världens högsta skatt ska man också kunna förvänta sig världens bästa sjukvård, omsorg, skola, polis, och annan samhällsservice, det kan man inte längre. Att jämföra Sverige med u-länder som politikerna gör när de säger att Sverige är bäst i världen har aldrig varit intressant utan man får titta på hur vi står oss mot andra i-länder och där har det skett en försämring. Trots att skatterna är vansinnigt höga och fortsätter öka varje år. Alltför stor del av skatteintäkterna går till att försörja människor som inte vill jobba istället för att i första hand se till att vi har bra sjukvård, skola, polis, o.s.v.

3 kronor skatt per plastpåse, kemikalieskatt, automatiskt höjd bränsleskatt varje år, ja det finns säkert fler vansinniga skatter, men när allt färre ska försörja allt fler måste skatteintäkterna in på ett eller annat sätt, och den stora massan köper argumentet om att det är för "miljöns skull".

Tråden kommer säkert snart att låsas "i förebyggande syfte" av moderatorer som inte orkar moderera, eller så kommer tråden spåra ur och därför låsas. Synd.

Jag kan börja med att få tråden låst.

Du är full av skit. Det som saboterar välfärden och levnadsstandarden i Sverige är inte svartskallar/invandrare/whatever rasister kommer med utan privatisering. Varje gång staten privatiserar en tjänst blir det en pump som tar skatt och flyttar den till privata fickor. Med tillräckligt många sådana pumpar får man ett land som Sverige.

Vad gäller miljöskatter är de mest ett PR jippo för alla "virtue signaling" nötter som kör omkring i sina SUVar men handlar på bio affären (oftast frukt som färdats runt halva planeten). De är i de flesta fall rätt så välbärgade så sådana tomma gester fungerar perfekt. Påverkar inte deras liv och de kan gå runt och kasta skit på andra. Perfekt politisk lösning och som vanligt i Sverige inte minsta lilla förankring i verkligheten.

Vill du ändra landet till något man slipper skämmas för (ända positiva man kan säga om Sverige är att andra EU länder är lika dåliga) är att nationalisera tillbaka alla strategiska funktioner (transport, kommunikation, skola, sjukvård, till att börja med) så att målet för dessa tjänster inte fortsätter vara att fylla privata fickor utan att faktiskt förse Sveriges befolkning med bra service.

Av anon127948
Skrivet av Ricerunner:

@AxMi-24: 128GB RAM går förstås att klämma in i 4 socklar till ett ganska okej pris om man klarar sig med 2666MHz, och det är nog en uppoffring som (enligt mig) är ganska överkomlig om man har behov av de mängderna och inte köper TR4 utan att tveka.
Annars kan man tycka att det (rent tekniskt) borde vara möjligt med brytarmoduler på RAM-socklarna så att man kan byta mellan lite slöare bronto-RAM, eller nuvarande rappare uppsättning utan allt för stora uppoffringar på prestandan, och utan att behöva byta dem rent fysiskt.

Hm, undrar om de där PCI-modulerna för RAM-stickor kan vara något att ha i granen när latens inte är lika viktigt.

Det är mitt problem. Ryzen gillar snabbt minne. Det blir en avvägning. Jag föredrar snabbt minne med färre kärnor för tillfället. I alla fall för dagligt användande. Det som kräver oändliga kärnor (simuleringar) går att slänga över på servrar speciellt då den sortens jag gör är inte speciellt minneskrävande.

Av anon127948
Skrivet av Yoshman:

För desktop: så många kärnor som möjligt, men det får inte påverka enkeltrådprestanda negativt. Så 3900X för AMD (vilket är den senaste desktop CPU jag köpt) och 9900K för Intel (har beställt Xeon E-2288G till jobbet, är i princip en 9900K med ECC stöd).

För laptop: enda som spelar roll är enkeltrådpestanda då dessa enheter i praktiken uteslutande kör interaktiva program som har i stort sätt noll skalning med kärnor. Kör just nu 2C/4T hemma och 4C/8T på jobbet, skulle än idag välja 2C över 4C om det betyder högre enkeltrådprestanda för denna kategori.

För server: beror helt på användningsområde. Kan vara allt från få maximal klockade kärnor, till enbart maximera total beräkningskraft (vilket betyder många, relativt lågt klockade kärnor)

I mitt fall är det så många kärnor som jag kan skaffa snabbt minne för enligt receptet 2GB per kärna (1GB per tråd). Plånboken säger nog en till 3900X med 64GB.

Av anon127948
Skrivet av Ricerunner:

Funderade på att skaffa en 3900x inom tre månader, men är 3950X så pass crème de la crème så blir det nog lite hårdsparande en månad till eller två.

Två stycken 32GB DDR4 på det skulle sitta riktigt fint till lite fotogrammetrirendering, till en egentligen ganska överkomlig prislapp även för en student.
Iallafall jämfört med vad man fick för pengarna när Trump blev president, eller vad man nu kan jämföra med som kändes som extremt nyss.

Skulle det släppas moderkort med två AM4-socklar (om det ens är möjligt) skulle det vara ganska wow, men det känns ju tveksamt om det inte ens finns för TR4.

Jag skaffade 3900X med 64GB 3200MHz och fan är det snabbt. Släng in två M2 SSDs och det börjar bli så att jag undrar hur fan vi levde innan.

Dock börjar jag fundera på att köra TR hemma. Quad channel och ännu fler cores skulle sitta fint men det är inte så enkelt att skaffa 128GB som springer runt i 3200MHz.

Av anon127948
Skrivet av filbunke:

Du vet att du kan låta bakgrundstabbar vila i Vivaldi?

Jupp. Det hjälper med starten.

Av anon127948
Skrivet av mill:

2080ti är den enda innovativa av de som är nominerade (då de har hårdvarustöd för realtidsraytracing, vilket faktiskt är en stor bedrift), trots pris. Om ett par år när DXR förmodligen är standard i de flesta 3D-spel så har du det här kortet att tacka. Därför nominerad.

Det ända innovativa med DXR och 2080ti är storleken på Nvidias PR budget.

Av anon127948
Skrivet av FredrikMH:

Haha vilken tveksam känsla jag fick till alla förslagen för "årets produkt". Kan inte riktigt argumentera bättre alternativ egentligen, så röstade för 2080 Ti för att det trots allt är i en klass för sig trots det höga priset.

Borde ha varit 3900X.

Av anon127948
Skrivet av Paddanx:

Testat en annan webbläsare?
Räcker fint med 8GB och 300+ flikar här om jag behöver.

Jag gillar Vivaldi och browser är inte det ända som jag kör

Av anon127948

Jag har en M5 och ärligt talat börjar den bli lite väl seg. Är också ganska tung och har ingen 3.5mm (märkte jag efter att jag köpt den).

Tror att de ända bra tablets görs av Apple. Kanske bäst att spana in någon "telefon" model? Vissa är inte långt ifrån M5s storlek.

Av anon127948
Skrivet av Trevlig:

Tycker inte ni har förstått det här med kärnor. Det nya är kärnor per pixel, likt hästkrafter per kg.

Skickades från m.sweclockers.com

Det beror på vad du gör. Spelar du bara så är extra kärnor inte värda mycket. Men för annat är det aldrig nog, och det skadar inte att ha en massa anslutningar och respektabla mängder RAM. 16GB eller vad det var i artikeln om det snabba corsair minne räcker knappt för att starta upp browsern (i för sig har jag en hel del tabbar ).

Av anon127948
Skrivet av Knotvillage:

Tekniken är över ett år gammal. Innan detta blir någon form av standard har det säkert tagit 2 år till och då har jag svårt att tro att 3 år gammal teknik är så aktuell längre. Jag är inte emot utvecklingen men detta känns som att greppa efter halmstrån. Dom kunde ju bara levt vidare med att dom var först ut sen låta marknaden komma ikapp.

Skickades från m.sweclockers.com

Speciellt med tanke på att det är nvida only de trycker vilket rakt av betyder att de flesta inte kan använda det hela.

Av anon127948
Skrivet av anon52343:

Stör mig på att det inte finns några snabba 16GB stickor. Det är ju bara 8GB alltihop

8GB 2 stickor. Vad fan ska man göra med bara 16GB. Speciellt med något som 3900X. Det börjar bli lite väl lågt även för de som bara spelar.