Inlägg

Inlägg som anon127781 har skrivit i forumet
Av anon127781

Kan inte vänta på recension!

Av anon127781
Skrivet av thorsama:

Trevligt att folk skriker efter hög upplösning i bredare sortiment, och sen när det dyker upp så skriker de på priset istället. "Ny" teknik för den breda massan är alltid dyrare i början, det är bra att det finns några som tar initiativet och tvingar konkurrerande företag att svara med likvärdiga produkter och därigenom sakta men säkert ändra standarden och så sjunker priserna.

Upplösningen på den här skärmen är inget speciellt då den är 27". 27 tumare borde ha 4K vid det här laget, då hade priset också varit mer motiverat.

Av anon127781
Skrivet av anon127948:

Jätte bra. Tunna och lätta datorer och skit batteri tid. Vad kan vara bättre. Tar hellre en lite tjockare dator (som om några mm hit eller dit spelar roll) och ha batteritid över 8 timmar (vid arbete).

Samma med telefoner. De börjar bli så tunna att det är jobbigt att hålla i handen.

Jättebra*
skitbatteritid*

För övrigt så föredrar jag tunna datorer framför tjockare, speciellt om de är lätta. Inse att alla inte har samma smak och prioriteringar.
Vad gäller mobilen så kan jag däremot förstå att det börjar gå överstyr då telefonerna inte längre blir skönare av att bli tunnare som för 2 år sedan.

Av anon127781

Codecs och encoders till Dxtory

Tror detta är rätt forum.

Jag sitter och läser på om codecs och vilken som man ska använda för att få besta kvalité när man spelar in sina spelsessioner med programmet Dxtory.
De flesta verkar köra Lagarith Lossless Codec, men i den så finns det olika "modes" vilka är: RGB (Default), RGBA, YUY2 samt YV2.

Efter all redigering så planerar jag att rendera filmen till h264 codecen och i containern mp4, ljudet ska vara aac.

Vilken av dessa "modes" passar då bäst? Tydligen var det viktigt att man valde rätt beroende på om man ska rendera i h264 eller inte då man inte vill att colorspace ska ändras.

Jag hittade även en annan encoder som man kunde använda, den heter x264vfw och där gick det tydligen att välja x264 lossless. Är den bättre än den populärare Lagarith? Och tillsist hittade jag en annan tråd där någon sa att x264vfw inte var optimalt och istället rekommenderade x264cli istället.

Vore schysst om någon proffs kunde hjälpa mig.
Tack.

Edit: Någon sa att det är högre latency med Lagarith också.

Av anon127781
Skrivet av buddaz:

Allt som du nämner finns redan i Mozilla firefox. Eftersom Mozilla bygger även sin Mobile plattform aka Fennec så att den kan husera under Android. Mozilla Firefox är en av dem aktörerna som involverar sig kring W3C standarder.

Spelar det någon roll om Firefox är en av de som involverar sig kring standarderna när de inte ens kan implementera de själva i sin webbläsare? Bevisligen ligger de sämre till på renderingskvalitén. Och nej, det sista jag nämde finns inte ännu. Inte utan plugins i alla fall. Firefox Sync känner jag till men du kan inte se och öppna de tappar som du har öppna på datorn direkt på mobilen med historiken för varje tab syncad till din telefon. Syncad med ca 5 sekunders fördröjning dessutom.

Förutom detta så är Firefox till Android helt värdelös an så länge. I alla fall i min Nexus S som kör en ren Android 4.0.4.

Av anon127781
Skrivet av buddaz:

Android är en plattform som är utvecklas av google. Vissa delar skapas privat av google med andra är öppet.
http://source.android.com/faqs.html

Åter igen samma visa som med webkit. Varför kan man inte förklara utförligt. Allt som står på deras hemsida är väldigt kryptiskt.

Jag gissar mest på att det är en ren "hype". Man marknadsför sig som att det vore det bästa som finns på marknaden. När man sedan börjar inse att det finns andra webbläsare som gör samma sak då börjar man inse att chrome är ett stort "skämt" och att chrome är ett företag som vill ha kontroll över användarna som använder deras webbläsare.

Wow, du kan verkligen ingenting. Chrome är inget företag, det utvecklas av Google.

Japp Google vill gärna veta allt om dig, men detta är frivilligt och går att stänga av innan du installerar Chrome och även efter. AdWords-övervakningen som sker oavsett vilken webbläsare du använder kommer snart att gå att stänga av med en addon från Google. Plugginet kommer dock inte att släppas för andra webbläsare än Chrome då det inte är Googles ansvar.

Läs på lillgrabben..

Av anon127781
Skrivet av anders190:

Jag skulle vilja gå så långt att säga att Chrome är nya Internet Explorer. En sett till konkurrenterna sämre läsare som alla använder/tvingas på. Kom ihåg att Chrome förvisso inte installeras automatiskt under Windowsinstallationen men så fort du når en Google-sida (vilket de flesta vanliga användare gör ganska fort) så får användaren upp en ruta om att man bör installera Chrome. Samt att det bundlas med en massa program.

IE9 är faktiskt riktigt fin idag och det tycker jag som gammal IE-hatare till och med. Jag förmodar att IE 10 lär vara bättre ändå men såvida den inte släpps till Windows 7 så lär jag inte prova den.

Intressant att du säger det då Chrome är en av de snabbaste webbläsarna och samtidigt är den näst bästa på att rendera HTML5-sidor rätt. Den enda som spöade Chrome var en alpha version av Internet Explorer 10, detta stod på SweC för ett halvår sedan. Inte minst så har Chrome bra syncfunktioner, speciellt om man har Chrome for Android som gör att man kan se vilka tabbar man har öppna på sina andra enheter samt att hela historiken för varje tab synkas till sina andra enheter. Perfekt för mig. Därmed säger jag inte att Chrome är bäst på allt, bara att den passar mig och mina behov bäst.

Av anon127781
Skrivet av tmfm1997:

Förstår inte. När väl IE börjar bli lite bättre går folk över till Chrome, som är den enda jag upplever problem med när jag skriver markup nuförtiden. Kör android-telefonerna Chrome kanske? Förstår inte varför man aktivt skulle välja den framför exempelvis FF eller IE om man surfar med en dator. Såg förresten att bibliotekets datorer hade Chrome när jag var där för att låna deras skrivare häromdagen. Kanske har kommun/landsting/stat etc börjat använda sig av detta, för att det är lättviktigt och inte får deras små plåtburkar att svettas så mycket?
Så många frågor, så få svar...

Android kör inte Chrome som standardwebbläsare då Chrome än så länge är i betastadiet. Men Chrome kommer förmodligen att bli standard från och med Android 5.0 aka Jelly Bean.

Av anon127781
Skrivet av 1337sweden:

Det är en sak jag tänkt på när du inte säger fullständig. Chrome har inte stöd för RSS/XML än vad jag har upplevt. När jag använder Chrome/Chromium så har inte den webbläsaren en RSS-knapp, och om man öppnar en RSS/XML-länk så får man källkod. KUL!... Det är en nackdel jag sett.

https://chrome.google.com/webstore/detail/nlbjncdgjeocebhnmkb...
Officiell, av Google.
Fungerar perfekt tillsammans med Google Reader om man använder det.

Av anon127781
Skrivet av Atlas Tasume:

Chrome, fast bara de kan sluta att larva sig att tvinga ned uppdateringar i halsen på sina användare. Man måste ju nästan hacka det för att få den att ge sig.

Varför vill man inte ha uppdateringar? Aldrig hört talas om prestandaförbättringar, nya funktioner och framför allt om man kör Windows; säkerhetshål?

Av anon127781
Skrivet av LessIsMoore:

Sluta snylta på swecs företagsverksamhet! Bort med adblock!

Skickades från m.sweclockers.com

Komiskt nog så använder folket på SweC själva AdBlock. Såg det på något print screen på deras Facebook Page.

Av anon127781
Skrivet av buddaz:

Jag tycker chrome är bäst. HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHa

Som ni kanske har märkt tycker jag chrome är "kasst"

Testade lite snabbt igår.

Chrome canary och opera next. Som sagt jag är ju ingen power user. LOL

Fy fasiken jag blev less på chrome canary efter några sekunder med allt skräp som popade up och att allt om google:s egna integrerade konton. Som gmail med mera. UI:et tycker jag är hemskt. Hur kan man ens tycka det är snyggt.

Opera next
Fått en snyggare UI som jag tycker är väldigt lik Firefox aurora. Undrar vem som har kopierat vem. Opera reagerar väldigt snabbt. Vilket är Opera:s signum. Däremot undrar jag när Opera skall göra det enklare att hitta alla funktioner.

Firefox aurora använder jag till vardag. Har allt och är lika snabb som Chrome canary och Opera next. Just nu hittar jag inte Mozilla:s senaste bechmarks där man jämför jägermonkey+Ti mot V8. Eftersom sist jag såg graferna hade man även med Ionmonkey som är nästa stora steg för Mozilla.

Själv tycker jag att Mozilla hade kunnat kallat det för Firefox 4.x
Eftersom senaste versionerna känns mer som en uppdatering av version 4.
Tydligen låter det inte lika coolt.

IE9 är åtminstone ett steg i rätt riktning för MSIE om man vill jämföra mot det som har varit. IE10 har jag enbart testat när det var första preview och även den reagerade rätt snabbt.

Kort och gott. Google chrome är inte bäst hur mycket ni är försöker tro det. Google får väldigt mycket användare eftersom de rent av matar in det i alla möjliga program som finns. Laddar man till exempel ner ett program som man vill ha och som är open source så dyker det helt plötsligt upp vill du installera chrome. Inte konstigt att den hamnar först. Sedan skall man även ha i åtanke om att mäta hur många som använder det ena eller det andra är ingen indikation på hur bra något är. Det känns mer bara som en flashig "grej".

Wow..

Av anon127781
Skrivet av Thomaseron:

Var hittade du den uppgiften? :-\

Nejnej, ingen uppgift, mer en förhoppning som kan vara rimlig efter att ha sett 680 och 670. Varför en ledsen min förresten?

Av anon127781

Google Chrome
Internet Explorer 10 (Win 8)
Safari
.
.
.
Firefox
.
.
.
Opera

Av anon127781

Prestanda som ett 7950?!?!

Av anon127781

Äntligen, hört att det ska vara en upplevelse. Nu så kan man väl äntligen få testa samtliga produkter, något man inte kan i vår lokala Premium Reseller, mycket som saknas.

Av anon127781
Skrivet av Wully:

"extremt" stor marknad, Kriminella typ... Sen har man ju annars en hammare ...

Hammare hjälper inte, går att få fram datan ändå.

Av anon127781
Skrivet av zillio:

CS 1.6 är alltså som source och cs GO?

Du gjorde precis bort dig, CSGO använder en modifierad version av Source-motorn, 1.6 använder en helt annan motor än Source. Och ja, CSGO känns som en mod till CS Source...

Av anon127781

Mjölka mjölka mjölka.

Av anon127781
Skrivet av Svbg:

Förstår inte varför man skulle vilja ha en "smart-tv".

Väldigt bra, nu streama film från sin server utan att behöva köpa en mediaspelare, låt säga Boxee Box eller Apple TV.