Inlägg

Inlägg som JagHeterFelix har skrivit i forumet
Av JagHeterFelix
Skrivet av Strukt:

Säkert fel på den kabeln du köpte. Vart fick du tag på den, ebay?

Japp. Tror du vi haft sån otur?

Av JagHeterFelix
Skrivet av BrusE:

Kan du ta en bild på hur du har kopplat in disken i datorn?

http://eflix.se/other/20160209_123013.jpg

Av JagHeterFelix

Macbook Pro mid 2012 hittar inte hårddisken

Tjena!
Min flickväns MBP från mid 2012 har under en tid strulat med att hitta hårddisken. Det började i höstas då den en dag inte ville boota, och disken fanns inte listad om man gick in i "disk utility". Jag misstänkte då att det var själva disken som strulade, så jag provade att sätta i en hårddisk från en gammal laptop, och vips så hittade den disken och kunde installera OSet via internet.

Efter ytterligare en månad eller två så händer samma sak igen med den gamla hårddisken. Vid det här laget har en ny SSD införskaffats, så jag provar att installera den, men utan framgång. Efter lite googlande kommer jag fram till att hårddisksladden inte helt sällan går sönder, och beställer därför en ny sån. Denna anländer en vecka senare, sätts i datorn tillsammans med den nya SSDn, och voila! Det funkar. Under 1 dag. Sen kommer samma problem igen.

Har försökt tejpa i kontakterna på hårddiskänden av sladden, så att själva kontaktytorna skulle pressas mer mot varandra (ett knep hittat på internet), men det hjälpte inte. Inte heller att noga inspektera hårddisksladden och extraisolera den med eltejp, eller att vicka på kontakten på moderkortssidan.

Har expertisen här på sidan möjligtvis någon erfarenhet av dylika problem, och/eller nåt förslag på vad jag kan göra härnäst? Finns det någon reparatör i Göteborgsområdet som inte är svindyr? Tacksam för förslag

Av JagHeterFelix

Hur mycket är min gamla härk värd?

Hej på er!
Då det nu gått över ett år sedan jag ens startade min stationära dator tänkte jag sälja den. Problemet är att jag nu för tiden är helt oinsatt i datorkomponenter och deras priser, så jag skulle behöva er hjälp!

Datorn innehåller följande:
Moderkort: Gigabyte GA-EP45-DS3
Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 med ZeroTherm NV120-kylare
GPU: Sapphire Radeon HD6950 1GB med en Accelero Twin Turbo 2-kylare
Minnen: Kingston HyperX PC6400 2x2GB CL5
HDD: Samsung SpinPoint F1 320GB
PSU: Corsair TX650W
Chassi: Antec Three Hundred
samt ett trådlöst nätverkskort från Netgear.

Till detta tänkte jag kasta med en Samsung-skärm på 20" och tangentbord från Razer. Tilläggas bör att försäljningen är till en vän, så frågan är vad som är ett bra kompispris

Tack på förhand!
/Felix

Av JagHeterFelix
Skrivet av stolproten:

Hur många tror du har registrerat sig som näringsidkare?

Det är nog ytterst få om ens någon Nu är jag tveksam till att så många kommer tjäna några större summor på detta i längden, då svårighetsgraden på altcoinsen antagligen kommer gå upp och göra det olönsamt att mine:a med vanliga grafikkort, åtminstone om man betalar vanligt svenskt elpris. Precis som med Bitcoins. Jag tror inte Skatteverket kommer börja jaga de småfifflare som dragit in ett fåtal hundra- eller tusenlappar under någon månad, men funderar man på att göra en seriös investering (kanske i någon ASIC om det kommer till scrypt också) så gör man nog klokt i att göra rätt för sig

Av JagHeterFelix
Skrivet av stolproten:

Vid ren valutahandel finns ju redan tydliga och klara blanketter hur du ska deklarera dessa.

Betting inom EU är skattefritt.

Men att köpa utrustning för 100K för att sen sälja coins för ett värde av 100K. Hur ser skatteverket på det? Ska man skatta på 100k när man egentligen är +-0?

Eftersom man gör det i syfte att göra vinst så uppfyller det kriterierna för att räknas som näringsverksamhet och du bör registrera dig som näringsidkare hos SkV. Sedan gör man som alla företag gör, dvs drar av för de kostnader man har i verksamheten (exempelvis mining-riggen) och sedan skattar på det man tjänat i slutet av året.

Av JagHeterFelix
Skrivet av Zotamedu:

Fast det är inte en åsikt eller propaganda. Det är ett faktum att Bitcoins används för pengatvätt och diverse illegal handel. Missade du helt Silk Road som sålde droger, barnporr, stöldgods och i princip allt som man inte vill sälja öppet. FBI sitter just nu på 170 000 bitcoins som de beslagtog därifrån. Grundaren själv dök för övrigt upp med en ny sida som skulle ersätta Silk Road fast det var tydligen bara en bluff för han tog alla pengarna och stack. Det uppskattas att Silk Road omsatte 9,5 miljoner bitcoins vilket är en intressant siffra när man jämför det med de totalt 12 miljoner bitcoins som finns totalt. Silk Road uppskattas också ha tjänat in 600 000 bitcoins i vinst. Inte illa att plocka in 5 % av världens tillgångar i vinst på illegal verksamhet.

Är du verkligen så naiv att du tror att Bitcoins blivit så stort enbart tack vare nördar med en liberal ideologi? Pengatvätt och illegal handel ÄR ett problem när det kommer till kryptovalutor. Det är inte en åsikt, det är så det är för tillfället. Kanske ändras det i framtiden. Eller så kollapsar bubblan först. Bitcoins och andra kryptovalutor är långt ifrån så problemfria och perfekta som du verkar tro.

Nu är du lite ute och cyklar. Det såldes verkligen INTE barnporr på Silk Road. I princip all handel var droghandel. Man kan säga vad man vill om den etiska aspekten i det, men det är bara att gå till närmaste ortscentrum och besöka Systembolaget för att få se en liknande verksamhet. Grundaren till Silk Road (en man vid namn Ross Ulbricht, googla om ni är intresserade av att se myndigheternas stämningsansökan) sitter bakom lås och bom och grundade aldrig någon ny sida. Det var någon som tyvärr tog tillfället i akt då den tveklöst största aktören i branschen gick i graven.

Visst har illegal verksamhet varit en stor del av Bitcoin och dess omsättning, men hur det ska hjälpa någon att tvätta pengar har jag svårt att se. Det är tämligen få butiker du kan handla med Bitcoins i och om du vill ha ut pengarna på ditt konto blir det ju plötsligt lika synligt som om du skulle stoppa in kontanter på kontot. De stora Bitcoin-handelssidorna kräver dessutom att man skickar in kopia på legitimation och därigenom verifierar sin identitet.

Den absolut största delen av Bitcoins otroligt kraftiga prisutveckling har sin grund i spekulation. Men jag tror absolut att Bitcoins användningsområden och acceptansen för valutan kommer att öka, och därigenom finns en chans att priset stabiliserar sig så att pengarna blir praktiskt användbara. Tills dess lär vi nog få se både kraftiga upp- och nedgångar. Den som lever får se

Av JagHeterFelix
Skrivet av BigCheese:

Okej jag är inte någon ekonom så jag kan ha fel men: "börsvärde" är inte riktig samma sak som "så mycket pengar dom har hand om" eller vad företagets riktiga värde är. 660 dollar är bara ett aktievärde som endast är relevant för lite "daytraders" skulle de största aktieägarna helt plötsligt vilja sälja av sina aktierposter skulle priset rasat omedelbart. Börsvärdet är som sagt inte kopplat till något reellt.

Du har rätt, börsvärdet är vad aktiemarknaden anser att företaget är värt just nu, det är aktiens pris gånger antalet aktier. Så det är ingen större mening att prata om det värdet och jämföra det med t.ex. lands BNP eller hur många pizzor man kan köpa för det, eftersom det, som du säger, inte är några pengar som finns någonstans.

Av JagHeterFelix
Skrivet av Kilroy:

Nej, det ingår inte. Det får du köpa separat.

Överlägsen är lite att ta i, det är samma processorkärna bara lägre speccad i HPn, men ja, den är bättre i Fujitsun.

Just BF3 skulle jag nog glömma, det lär funka på lägsta men det lär inte vara trevligt.
Men det duger faktiskt till rätt många spel som inte är så krävande om man nöjer sig med att spela på låga inställningar.

Ett problem med alla laptops utan SSD är att hårddisken är väldigt långsam så det kan bli segt ibland när den får jobba.
Men du har ganska mycket minne så det borde vara rätt snabbt och rappt ändå.

Om du är ute efter en billig laptop hittar du nog inget bättre än Fujitsun, den där begagnade som länkades var klart sämre per krona.
Om du är ute efter en BRA men billig laptop så finns det bättre, men då får du lägga minst tusen kronor till och utan att det blir så mycket bättre förräns vid 2000 kronor till.

Tack så mycket!
Om det blir spelande så står jag absolut ut med lägsta inställningar, har ett 6950 i stationära som jag vanligtvis använder när jag spelar, så laptopen kommer bara användas i specialfall

Kan det vara värt att köpa en SSD till en budgetdator som denna? Har lite taskig koll på SSDs nuförtiden men Intel gör väl kvalitetsdiskar, skulle en Intel 330 på 180 GB vara ett bra val?

Av JagHeterFelix
Skrivet av zlackern:

http://communities.intel.com/thread/26965
Så BF3 kan du glömma, även om den klarade det i beta på low :(. Har testat AH531 lite då och då av en komnpis, kan säga att den klarar CS 1.6 galant och SC2 på medium (kanske några inställningar på low men typ ett hum om det mesta den klarar). Office och F-Secure på köpet också, bra till skolan. 10-15 flikar är helt lugnt, det brukar hända mig också :P. Datorväska brukar inte följa med.

Okej, det kan jag acceptera Det var inte specifikt BF3 jag var ute efter, utan snarare nya spel i allmänhet. Är ju väldigt varierande från spel till spel och jag tror inte heller att jag kommer spela mycket nya spel, alltid någon som kommer på lanet med en gammal sunkburk som knappt klarar av att ladda spellistan i Steam och det blir således mest spelande av gamla spel.

Skrivet av Snacker:

Värt att kika på är ju de med AMDs processorer, som erbjuder bättre integrerade grafikkort än Intel.

Skickades från m.sweclockers.com

Okej, det kan kanske vara intressant, så länge det inte är på bekostnad av "skrivbordsprestandan" (snabbhet vid surfning och såna aktiviteter). Har du något tips?

Skrivet av DavidtheDoom:

Skit i den.
Windows sju rekommenderas köra med 2GB Ram.
Datorn kommer lagga bara som det är utan att du har två flikar uppe.
Trust me har en bättre variant av den från Compaz (HP) samma speks fast intel processor.
Ren skit må jag säga. Hade hellre köpt öl för pengarna och lullat mig fram en dator på hallucinationer xD

Pratar du om Fujitsun nu? Den har 4 GB RAM. Om du menar den jag länkade i första inlägget så har jag mer eller mindre kastat tankarna på den i papperskorgen, just eftersom den verkar vara lite väl underpresterande

Av JagHeterFelix

Tack för inputen! Femtontummare är nog mest en fördel gentemot mindre, förutom de gånger det är trångt i väskan. Brukar datorväska medfölja vid köp av laptop?

Jag antar att Fujitsun's i3 är överlägsen HPns gamla Pentium? Att läsa Intel HD Graphics i specsen gör mig lite rädd, men det kanske går bra när det gäller äldre spel/väldigt låga grafikinställningar? Hur funkar det med nyare spel typ BF3 om man skruvar alla inställningar i absoluta botten (har inte några planer på att spela något sådant, men det skulle väl kunna hända att det dyker upp på något lan någon gång)? Blev ganska sugen på Fujitsun i alla fall, för mig som varit dålig på att hålla min dator ajour de senaste två åren och fortfarande sitter med en 775-processor i min stationära låter i3 blixtsnabbt i mina öron.
Och om jag får vara lite kvinnlig av mig och betygsätta burken efter utseende så gillar jag den blanka svarta looken.

Jag är en riktig flikknarkare när jag surfar och ibland har jag kommit på mig själv med att ha 30+ flikar uppe med jätteviktiga saker som självklart skall kollas igenom senare. En aning kan jag nog begränsa mig, men går det att ha säg 10-15 flikar uppe utan att det blir långsamt med Fujitsun?

Av JagHeterFelix

Ultrabillig laptop för enklare sysslor

Hej alla!

Efter att ha varit stationära datorer trogen hela mitt liv har jag börjat överväga att skaffa mig en smidigare dator att ha till skolarbete och andra tillfällen man behöver ta med sig datorn. Ordbehandling och surfning kommer vara de främsta användningsområdena. Skulle det gå att spela enklare spel, typ CS, Age of Empires o.d. utan problem är det ett plus, att tvingas packa ner hela det stationära ekipaget för att gå över till en kompis och lana i någon timma gör lätt att det inte blir något lan. Lägsta möjliga grafikinställningar kan jag också stå ut med dessa enstaka lan-tillfällen, som kommer utgöra långt under 10 % av användningstiden.

Kollade runt lite på Prisjakt och såg en Asus Eee som verkade ganska populär:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1191276
Priset är ju verkligen skamligt lågt, är datorn användbar? Lite extra väntetider vid öppning av program och sånt kan jag stå ut med, så länge det inte är så långsamt så att man exempelvis måste vänta flera sekunder innan bokstäverna man trycker på ploppar upp på skärmen när man skriver i Word, eller att datorn kraschar när man har 10 flikar uppe. Finns det någon annan dator i samma prisklass eller kanske uppemot en tusenlapp dyrare så kan jag vara intresserad, men då bör det ge en märkbar skillnad.

Enda saken jag störde mig på med burken jag länkade var att jag endast såg 1 ljudin-/utgång, vilket innebär att mitt headset med 1 kontakt för mick och 1 för hörlurar inte skulle gå att koppla in. Går det att lösa på något bra sätt?

Tack på förhand för hjälp!

Av JagHeterFelix
Skrivet av The Mupp:

ju högre upplösning du kör ju mindre kommer det flaska

Det är sant, dock så kör jag bara på 1680x1050. Men jag är ändå tveksam till att det kommer bli någon betydande flaskhals. Om någon är mer insatt så får ni gärna säga vad ni tror!

Av JagHeterFelix

Blev ju lite sugen nu med Crysis 2-release snart... Har dock bara min gamla Q66 @ 3,59 GHz, men det borde inte flaska särskilt mycket, eller hur? Eller vad tror ni? Vad jag har sett på olika tester så överskattas ofta flaskhals-effekten...

Av JagHeterFelix
Skrivet av PenPusher:

Vad jag menade var att det var fullt lagligt även för en liten ungdom att köpa vinsatser.

Ja, det är det, det är ju oftast bara jäst och jäsnäring.

Angående klarning så behöver man inget klarningsmedel, det räcker gott och väl att låta det stå i några dagar så att jästen sjunker ner, för att sedan tappa det på flaska med hjälp av en hävert.

Av JagHeterFelix

Boxer TV-modul i datorn, vilket program?

Hej!

Jag har en TV-modul från Boxer (CA-modul), en sådan som man stoppar direkt i TVn och slipper extern låda. Jag har också kommit underfund med att den passar i smartcard-slotten på laptopen. Jag undrar därför om någon har något tips hur jag ska kunna kolla på TV med TV-modulen i datorn? Programvara, kanske någon USB-antenn eller något, jag vet inte. Hjälp skulle uppskattas!

Av JagHeterFelix
Skrivet av Doctor Pepper:

Vadå som inte ska vara där och rota? Du menar att du inte kommer känna dig lika leet när du ändrar UEFI settings i jämförelse med BIOS?

Så känner jag i alla fall, och dessutom tycker jag att BIOS borde bli K-märkt

Kanske lite bakåtsträvare, men just BIOS tycker jag kan få vara som det är.

Av JagHeterFelix

Är det möjligt att det här kan fixas med ugnsbakning?

http://eflix.se/other/HPIM0004.jpg

Tagen med mobilkamera på skrivbordet

Av JagHeterFelix

Det här glädjer mig! Då kanske min Q66 på 3,6 GHz klarar av ett Radeon 6XXX-kort i medelklassen i höst, och jag slipper kostsamt plattformsbyte

Av JagHeterFelix

Spelade nyss igenom det här, och det var faktiskt bra! Hade inte funderat på att köpa det innan men nu lutar det mot ett inhandlande. Bilstyrningen tyckte jag inte om dock, men det verkar som man kan ändra den, så jag ska testa det igen nu.
Fick 30 fps bra precis med allt på högsta med AA (utan PhysX då såklart, gör mig lite arg att de använder skit som inte funkar till alla plattformar) och 49,5 fps utan AA, rätt stor skillnad med andra ord (detta med datorn i signaturen). Får bli ett 6850 eller liknande i höst

EDIT: Simulatorläget gillas mycket mer! Lite överdrivet sladdande var det, men i övrigt så var det helt ok!