Inlägg

Inlägg som Alle22 har skrivit i forumet
Av Alle22
Skrivet av ab3:

Dessa typer av inlägg är varför jag starkt undviker den här delen av det här forumet där folk som i vanliga fall gömmer sig på flashback träder fram. Om du vill utgå ifrån den lilla risk att välgörenhet indirekt leder till brottslighet för att rättfärdiga ditt beteende och må bättre av att du inte spenderar på behövande, have at it. Men att försöka få med andra på det och samtidigt lyckas blanda in lite racism i det hela?

Stämmer helt med men det finns ju folk som inte förstår.

Av Alle22
Skrivet av Chimo:

Han säger ju att 88% av pengarna går till ändamålet, du får samla ihop en väldigt bra slant om du ska kunna betala flygresa, boende osv för dig själv om du ska åka å hjälpa till på plats med lika låg overhead.

Bevis? Sedan kan man alltid åka på en semester och besöka de behövande. Finns även i vissa länder i eu som har det svårt. Man behöver inte ha värsta resan för att hjälpa de behövande.

Lite som detta: https://www.gp.se/nyheter/sverige/skolpengar-gick-till-att-st...

Av Alle22
Skrivet av MW2 FANBOY:

Ja som Alle22 säger där. Man kan alltid ge en gåva men når gåvan fram till den behövande? Är man lika säker som att kunna ge hjälp på plats eller be någon annan att hjälpa?

Om man tar en titt på GW och hans framgång inom detta så kan man se hur det resoneras på ett annat sätt. Man kan lika tro att man ger en gåva men leder till en razzia som kan påverka en ökning av överfallsvåldtäkter som nämns i denna videon:

https://www.youtube.com/watch?v=XFafgNR-WVg

Det låter rätt omfattande men vad kan man göra rätt på denna front?

Av Alle22
Skrivet av Starric:

Seriöst? Och hur många malariasprutor till barn har du då givit personligen?

Om du inte tror på läkare utan gränser, ja nej då är det inget jag kan göra. Men alla är inte cyniska, som tur är så finns det godhjärtade människor som dessa:
https://lakareutangranser.se/vad-vi-gor/nyheter/alla-bloggare-fran-faltet
Happy reading...

Skickades från m.sweclockers.com

Fortfarande har du inte kommit fram till något som bevisar till att detta skulle vara bättre alternativ för både de behövande och sig själv. Ska ta in Morén för ytterligare djupare genomgång inom hjälpmedel vid andra part.

Morén vad säger du om detta?

Av Alle22
Skrivet av Starric:

Läkare utan gränser som jag donerar till är en transparent organisation, precis som flera andra. Du kan läsa om deras ekonomi och projekt, och flera oberoende bedömare anser dem som en bra hjälporganisation. Av 100kr donerade går ca 88kr till ändamålet. De 12% som deras overhead kostar kan jag acceptera med tanke på vad de uppnår. Absolut finns det oseriösa och ineffektiva "hjälp"-organisationer också, men nu låter det mer som att du har en liten foliehatt på din sida

Skickades från m.sweclockers.com

Fortfarande har du inte bevis på om hur hjälpen går ända fram. Det verkar mer som du har en stål keppa på din sida.

Av Alle22
Skrivet av Starric:

Håller ändå inte med dig. Det låter enormt ineffektivt om alla ska åka i egen hög person. För de pengarna min resa kostar så är det bra många som kan få malariamedicin, dricksvatten och skolböcker.

Jag anser att både pengar och volontärer behövs. Utan pengar finns inget materiel. Men det måste så klart finnas folk på plats också

Skickades från m.sweclockers.com

Hur säker är du på det? Hur vet du ens om pengarna som du har gett kommer fram med samma värde som du har givit? Hur vet du om de behövande får den hjälpen då behöver?

Vad vet du om tiggeriet i Sverige? Vill verkligen veta hur du tänker på denna front.

Av Alle22
Skrivet av Starric:

Ja och nej

Jag har ingen möjlighet att åka vart som. Jag har ingen lokal kännedom. Jag är inte sjukvårdsutbildad. Jag kan med största sannolikhet inte språket. Osv osv. Så i mitt fall gör jag större nytta genom att ge pengar så att sjukvårdspersonal på plats har möjlighet att faktiskt ge mediciner, får hygienisk medicinsk utrustning och liknande. Eller bara det att få fram dricksvatten, det kan inte jag lösa bara sådär rent praktiskt, det är något som kostar pengar, och är en utbredd och akut brist i stora delar av världen

Så ja, om man kan göra nytta och har möjlighet så får man jättegärna volontära på plats. Men donera pengar är ett mycket bra hjälpmedel vi andra kan bidra med

Skickades från m.sweclockers.com

Du missförstår mig helt, när jag menar på plats då menar jag att du har med dig någon eller har med dig mediciner osv. Du kan iofs ge de mat och pengar själv men annars bör du ha med dig någon.

Av Alle22
Skrivet av Eott:

Har du någon källa på det eller är det bara din magkänsla?

Detta är ingen typ av källkritiskt arbete eller formel eller vad det är nu än är. Om man vill hjälpa någon så gör man det på plats och inte blunda och tror att det löser sig.

Av Alle22
Skrivet av klirre:

@Alle22: spak ner: D, spak upp: R, tryck på knappen på änden av spaken: P. N har jag inte koll på hur man lägger i, har bara kört mercedes vid enstaka tillfällen. Min personliga åsikt är att det är helt bakvänt att lära sig, dels pga. att jag kör Volvo och vill ha en torkarspak och dels pga. att alla andra fordon jag kört med rattväxel (hjullastare och traktorer) har fram/back spaken på vänster sida.

Okej, det var lite udda haha. Påminner mig om äldre amerikanska bilar.

Av Alle22
Skrivet av klirre:

@Alle22: Menar du Mercedes över lag? Tror att alla automater har rattväxel. Sitter där torkarspaken sitter på Volvo, torkarna slår man på via blinkersspaken.

Det stämmer, tänker mer på hur man lägger in bak och fram växel osv.

Av Alle22
Skrivet av SunQ:

En A200. Så 163hk bensinare.
Kör för lite för att det ska vara värt med diesel.

Har alltid undrat hur automaten fungerar på de. Är det nån spak eller så? Tänkte åka någon gång och prova men har inte tiden XD

Av Alle22
Skrivet av Xcm:

Spara ihop en större summa, ta semester 3v och träffa någon skola i t.ex Kambodja eller annat u-land och donera pengar till saker som dom behöver som böcker m.m.

Organisationer är förlegat. Pengarna kastas på PK-projekt, VD'n och annat strunt.

Håller med, som sagt bästa är att spara ihop en del.

Av Alle22

Helt ärligt så har jag prövat unicef ett tag men sedan blir man ändå lite tveksam, oavsett om vad man väljer så undrar man om de behövande får hjälpen? Jag hade hellre samlat ihop en klump summa och försökt hjälpa på plats, dels för sin och dess säkerhet att de får hjälp och ser vem/vilka är det som man egentligen hjälper.

Av Alle22

bjuder 250 inkl frakt

Av Alle22

@MW2 FANBOY:

Ser bra ut där men vad tror du om GW´s insats till detta?

Av Alle22

hmm.. dags att kalla in Morén. Vad säger du om detta Morén?

Av Alle22

@Happen:

För flera miljoner år sedan var jorden en isklump. Visst vi påskyndar negativ växthuseffekt vilken leder till onormala klimat förändringar.

Av Alle22
Skrivet av CyrusRNetWork:

Hur menar du?

https://www.google.se/search?q=distans+chassi&sxsrf=ACYBGNTOp...:

Av Alle22
Skrivet av CyrusRNetWork:

Yes det är rätt.

har du distanser mellan moderkortet och chassit?

Av Alle22
Skrivet av CyrusRNetWork:

Inget händer när jag trycker power knappen från chassit, inga leds från moderkortet

kopplat 4/4 pins vid cpun? kopplat rätt Power kabeln? kolla strömbrytaren på nätagget?