Inlägg

Inlägg som backfeed har skrivit i forumet
Av backfeed

2 TB (M.2 PCIe 4.0)

Spel börjar ta sån förbannad plats att det går att motivera uppgradering till 4 TB, men eftersom jag har 10 Gbps LAN och 16 TB ssd i filservern så funderar jag på att börja placera en del av spelbiblioteket där istället.

Av backfeed

Låter mycket vettigt, Edge och OneDrive slipper jag mer än gärna, så när/om det blir Windows 11 för mig så ska jag titta på det här.

Undras hur pass mycket problem man kan få med Windows Update pga bortslaktade komponenter dock. Mitt förtroende för Windows Updates funktionalitet och kvalité är 0 (och det är därför jag kör Sledgehammer på alla maskiner sedan länge).

Av backfeed

Goda nyheter. Får hoppas det går bättre denna gång.

Av backfeed

Onlineanvändarkonto i ett OS ska alltid vara 100% frivilligt och undvikbart. Det gäller även Android och Ios. Fan ta dem allihop.

Av backfeed

Ja, ibland.

Senast en knappt använd U.2 datacenter-ssd till hemmaservern för mindre än halva nypriset. Sparade en hel hög med tusenlappar på det.

(Ja, risken finns att enheten är komprometterad, men jag bedömer den som löjligt låg och är villig att ta den.)

Av backfeed

Pinsamt (dåligt av mig alltså)

Av backfeed

Jag körde HTPC från 2004 fram till jag till slut gav upp försöken att spela upp 4K (HDR), som fungerade allmänt skakigt trots att jag lyckades uppfylla samtliga hyperanala krav (bland annat en hårdvarukombo med stöd för Intel Software Guard Extensions).

Innehållsleverantörerna (gäller både streaming och på skiva) vill inte att man ska köra HTPC pga rippningsparanoia, det är extremt uppenbart. De vann till slut, jag orkade inte bråka längre.

Det fick bli en Apple TV 4K + en UHD blu-rayspelare istället. Det enda egentligen dåliga med Apple TV 4K jämfört med HTPC är att YouTube-appen är betydligt sämre än till alla andra plattformar (den funkar, men gränssnittet är smärtsamt och funktionaliteten begränsad), och det finns ingen webbläsare till Apple TV så det går inte ta den vägen heller.

Av backfeed

3840x2160

Slutmålet är en kombo av upplösning-skärmstorlek-betraktningsavstånd som gör att jag inte längre kan se någon skillnad med eller utan 2xAA. Utan att ändra de andra parametrarna (28"-skärm och ~70 cm betraktningsavstånd) så borde 8K vara den ultimata upplösningen för min del.

Av backfeed
Av backfeed

Och så kommer det en Futuramafråga, min absoluta favoritserie genom tiderna ... och jag svarar FEL! RAAWWRGGGGRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!! 😭😤

Men kul quiz, gillar't!

Av backfeed

Vatten i min bruksmaskin, luft i övriga maskiner.

Artcic Liquid Freezer II 280mm AIO som är effektiv, tyst, har viss värmebuffring och är prisvärd. Läckagerisk finns givetvis, men den är så pass låg att det är värt det.

Av backfeed
Skrivet av dlq84:

Razers aprilskämt var riktigt bra som vanligt https://www.razer.com/razer-cthulhu

Jag tar två, men rakningsfunktionen får nog vara avstängd. 😬

Av backfeed

Det enda som spelar roll: att det går att slå av den förbannade skiten. Bonus om den förbannade skiten är avslagen default, alternativt att det finns en systempolicy för att dräpa det.

Av backfeed

Halvstår och halvsitter samtidigt. Sadelstol är Fin Skit (tm), både hemma och på jobbet.

Av backfeed

Det beror på.

Ett exempel är Noctuas diarréfärger som jag alltid hyst generell avsky för, så ska jag köpa en fläkt som kommer vara synlig väljer jag antingen en Chromaxvariant eller någon annan tillverkare om Chromaxvariant ej finns. Men om fläkten inte kommer vara synlig så går priset före.

När det gäller chassi så hamnar utseendet däremot längst ned på priolistan, funktion och brukssmidighet (t.ex. så få och lättåtkomliga dammfilter som möjligt) är det viktiga. Fast ... om Noctua skulle börja göra diarréchassin så ... då vettefan alltså, oberoende av hur bra de skulle vara i övrigt. Men det går ju alltid att lacka om skiten förstås.

Av backfeed

Har fått betydligt bättre koll pga det pågående kriget.

Av backfeed

Hörlurskabel är aldrig ett problem så länge som den är av rätt längd och typ. I mitt fall: kort med grov diameter som inte kan korva sig även om man försöker. Detta kombinerat med en välplacerad bordskantsmonterad hörlurshållare gör att jag i praktiken aldrig ens tänker på att det finns en kabel.

Trådlöst ställer bara till med problem; till att börja med ytterligare ett jävla batteri att hålla laddat och som dessutom medför en totalt onödig begränsad användningstid, och sedan anslutningen ... trådlöst är enbart ett sabla bök (både RF och BT innebär bara instabilitet och krångel). Extremt mycket enklare att ha en permanent kabel kopplad i min hörlurs-DAC.

Jag kör med liknande lösning på jobbet, med likadan kabel, och har noll och inga problem.

Om och endast om jag behövde ranta omkring med lurarna på, och inte bara satt vid ett datorbord på en stol, så vore det en annan sak.

Av backfeed

Asus slogans är några av de töntigaste någonsin

Av backfeed

Bra

  • Potentiellt snabbare leveranser (fast det återstår ju att se - en enskild drönare kan ju inte transportera särskilt många samtidiga beställningar till närliggande destinationer)

Anus

  • Störande oljud för alla, värst för folk som bor i närheten av en restaurang, näst värst för de som bor under frekvent trafikerade farleder.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud.

  • Störande oljud!

  • Nämnde jag störande oljud?

  • Störande.

  • Oljud.

Sen blir det rimligen svårare att hålla maten varm, pga väder och vind.

Av backfeed
Skrivet av Thomas:

Nog fan är Wikipedia en mer pålitlig källa än Daily Mail.

Definitivt tveklöst absolut ja. Daily Mail är ett dåligt skämt.