Inlägg

Inlägg som LaserChoklad har skrivit i forumet
Av LaserChoklad

Annonsen är avslutad

Av LaserChoklad

Finns fler bilder från insidan och så här:

#19691273

Av LaserChoklad
Skrivet av monotux:

Som trivia om tangentbordet så går det att använda med moderna datorer - men du behöver en mikrokontroller och mjukvaran TMK (funkar säkert med QMK också, har dock bara testat med TMK) och lite tid. Jag hade en filmburk (för 135-formatet, aka 35mm) som jag fick ner allt i.

https://www.ifixit.com/News/4468/hack-it-better-apple-extende...

https://github.com/tmk/tmk_keyboard/wiki/Apple-Desktop-Bus

Lycka till med försäljningen, hur som!

Kul! Det känns riktigt trevligt att skriva på faktiskt!

Av LaserChoklad

Några bilder till från insidan!

Och så här ser rosten på plåten ut men ser inte ut att vara inne på några kretskort.

Av LaserChoklad
Skrivet av Svensktiger:

Om inte nätsladden har varit I på ett par dagar så bör alla högspännings delar vara urladdade.
Egentligen så skall det på på ett par sekunder via speciella kretsar, men varför chansa.

Hoppas att den inte är allt för skadad!

Tack! Kollade på en video om discharge ifall den automatiska inte funkar. Men vågar nog inte hehe...

Öppnade och det ligger ett extra kopparskydd som korroderat på två platser men ser övrigt rätt ok ut!

Av LaserChoklad
Skrivet av Svensktiger:

Troligen (mycket sannolikt) i behov av en recap.
Om du har otur så är moderkortet ("logic board" på apple språk) skadat.
Har du tillgång till en "mac cracker", d.v.s. en lång Torx TX15, så kan du själv öppna upp och leta efter uppenbara fel.
(Tänk på att CRT'n i den arbetar med mycket höga spänningar!, så låt den ladda ur själv innan du öppnar)
Leta efter korrosion/missfärgningar på de olika kretsarnas "ben".
Läckande kondensatorer ("caps") kan lukta lite som kattp*ss.

Troligen så har även CMOS batteriet (PRAM på apple språk) läckt.
När/om du är där inne så ta ur batteriet även om det inte har läckt.

https://forums.macrumors.com/threads/macintosh-se-30-troubles...

Tack för snabbt svar! Jag ska se om jag får upp den i h kan kolla! Lade ut den på marknaden om någon är intresserad av den oavsett skick! 😅

Av LaserChoklad

Apple macintosh se/30

Tjena!

Den startar upp, tuggar och låter lite men visar ingen bild, ibland en slags vit/gråmönstrad bild. Har inte testat något OS då jag saknar disketter. Någon som är kunnig eller intresserad? Lite åldersskavanker finns, som en liten spricka i kanten på tangentbordet. Finns att hämta i Mölndal. Vet ej vad den kan vara värd, ge mig ett bud 😅

Läs hela annonsen här

Av LaserChoklad

Apple macintosh se/30 värdering

Tjena!

Den startar upp men visar ingen bild, ibland en slags vit/gråmönstrad bild. Har inte testat något OS då jag saknar disketter. Någon som är kunnig eller intresserad? Kan den vara värd något? Lite åldersskavanker finns, som en liten spricka i kanten på tangentbordet.

Av LaserChoklad

Macbook air studentbugg

Tja!

Apple har student/back to school- erbjudande där man får med ett par airpods utan kostnad. Enligt en tipsare på macrumours kan man beställa en macbook med avhämtning vid butik, men samtidigt välja att skicka airpodsen om man väljer present, och skriver in ett meddelande. Hämtar man datorn på butik men inte hämtar ut sina airpods på posten efter 14-15 dagar går de i retur och man får nypriset på airpodsen betalt tillbaka (runt 1500). Tror ni detta går även i Sverige?

Mvh

Av LaserChoklad

Ok tack för era svar! De har alla dessa gamla portar! Får se om jag behåller dem för nostalgi eller lägger dem på tradera!

Mvh Anton

Skickades från m.sweclockers.com

Av LaserChoklad

Gamla IBM-thinkapds

Hej!

Har hittat några äldre thinkpads. Vet inte riktigt vad de är värda eller hur vanliga de är så frågar här.

Den ena verkar heta 380 och på undersidan type 2620. Kör något äldre windows och har monokrom skärm. Vet ej specsen.

Den andra heter 755CV och på undersidan type 9545. Färgskärm med Windows 95, 720mbyte hdd och 16mb Ram.

Bilder Thinkpad https://imgur.com/gallery/LPv2XDa

Bägge är i fint skick förutom att batterierna inte tar laddning och att på den äldre sitter 2 tejpbitar på fötterna då de kladdar. Bägge har laddare. Bägge har väldigt kompakt form med touchknapparna ute vid kanten.

Mvh Anton

Av LaserChoklad

Fick precis nytt jobb som jag börjar på i Januari med ny lön och håller med många om att det effektivaste sättet att få upp sin lön på är att byta jobb. Nedan följer mina byten:
Min utbildning är 3-årig systemutveckling.

Jobb 1: 2014, It-Tekniker i småstad. Privat 19500:-
Jobb 2: 2016, Systemtekniker i GBG. Privat 27000:-
Jobb 3: 2018, IT-Samordnare i GBG. Region 31500:-
Jobb 4: 2020, Systemförvaltare i GBG. Kommun 38000:-

Känns bra att det går åt rätt håll, både med löneutveckling och roligare arbetsuppgifter

Av LaserChoklad

Jag har lite generell kritik till CDON som jag hoppas de kan ta till sig. Förra måndagen hade ni rabatt på en dator jag ville köpa. Under betalinfo stod det att sparade kreditkort inte gick att använda och ni bad mig använda en alternativ betalmetod. Jag valde faktura 14 dagar som jag ibland gör när jag köper saker på andra sidor. När jag ska genomföra betalningen blir jag nekad eftersom min kreditvärdighet inte är tillräckligt bra enligt "Qliro", något som aldrig har hänt för mig förut. Jag har alltid haft högsta kreditvärdighet och blev irriterad över att inte kunna köpa min vara den dagen.

Dagen efter var erbjudandet slut och jag väntade då tills lördagen med att välja ut en ny datormodell, av nästan identisk specifikation men 1000:- dyrare som jag istället köpte med direktbetalningen då ert system fungerade igen. Detta köp gjordes den 25e Mars och på måndagen fick jag ett meddelande om att jag hade beställt till en annan adress än min folkbokföringsadress. Också något jag aldrig varit med om förut eftersom jag ofta beställer till en kompis adress nära jobbet då jag pendlar långt hemifrån och kan hämta ut paket på lunchen med SMS-avi. Det stod i meddelandet att om jag inte svarade inom 7 dagar skulle ordern avbrytas.

Jag hittade inget nummer på CDONS hemsida då ni verkar ha slutat med det. Jag skrev i chatten som öppnade så sent som 09:30 och skrev att den skulle skickats till den adressen jag angivit(självklart?). Fick som svar att detta ordnades. Då tänkte jag att det skulle dröja med frakten, vilket det nu verkar göra. Idag är det lunchtid den 29e Mars och paketet har inte skickats än, TROTS att det stod att varan var i lager och leveranstid var 1-3 dagar. Hur kan detta stämma när ni inte ens har skickat iväg den vid lunch den 3e dagen? Hade detta varit Dustin/Inet/Webhallen hade dem skickat paketet på måndag eftermiddag senast, då ordern fanns i ert system redan på lördagen.

Sammanfattning: Jag kunde inte köpa en vara jag ville ha på grund av underkänd kreditvärdighet, något jag absolut inte har. Det strular med kommunikationen när jag ska skicka paketet till en annan adress än min vanliga eftersom ni inte har telefonnummer och sen öppning för chatten. Frakten har inte gått iväg utan har stått som "mottagen av lagret" sedan måndag eftermiddag.

Jag har handlat av CDON förut, något år sedan sist och det funkade fint, men efter den här gången tror jag att det är slut med det, och jag kan inte rekommendera er till någon jag känner.

Av LaserChoklad
Skrivet av Cyne:

Lite off topic men går det att plocka av mods på något sätt utan att först slösa material på att göra en standard-variant av den modden?

Nja, i vissa fall går det, om du redan har mods över av en annan sort. Det är oftast värt att lägga material på standard scope eller magasin om det man plockar av är ett mer avancerat.

Av LaserChoklad

Har spelat survival från början. Har ca 30 timmar på min karaktär och är level 28. Har högt i INT, PER och AGI, 1 i Styrka och lite blandat i de övriga. I början var det väldigt svårt men nu är spelet väldigt enkelt. Satte tidigt levlar i GunNut och scrapper så att jag fick mycket material att modda med. Även i den som hittar mer ammo i behållare. Detta är nästan ett måste. Fick tidigt en legendary piperevolver som gjorde 65+ i skada med aoe-effekt som hjälpte mycket. Nu går jag runt i mitt Brotherhood of Steel armor och klarar ok med stryk, men försöker maxa skada så att jag inte har problem med många fiender.

Tips för survival:

Sätt perks i GunNut och Rifleman för skada och så att du snabbt kan modda upp vapen för bättre skada. Du får snabbt hagel och sniper att göra 100+ damage vilket hjälper då du kan börja döda supermutanter med sneak på 1 skott och alla ghouls med 1 hagelskott.

Använd Power armor. Med den högre scienceperken som gör att fusioncores räcker 25-50% längre kan du gå runt med det jämt. Med scrapper har du alltid material att reparera den.

Använd dina chems! Jet är den bästa chemen för min överlevnad och sätter du ut perken som dubblar deras längd har du 20 sec slowmo med vanlig jet. Ger väldig fördel mot starkare bossar och tuffa fiender typ legendary deathclaws etc.

Om du moddar mycket använd Klisterreceptet för att få obegränsat med klister för dina mods. Har ständigt 150+ i klister.

Plocka av mods från vissa vapen innan du scrappar dem! Man kan ofta hitta avancerade mods som kräver hög science och GunNut. Hittade t.ex. ett long recon scope på en sniper så tog av det och satte på min andra bössa. Detta går att göra med alla mods.

Utnyttja granater och minor mot bossar och glöm inte att spara OFTA!

Av LaserChoklad

http://i.imgur.com/w8YKt02.jpg

Här är mitt bidrag!

Inför spelhelgen bäddar jag fåtölj och fotpall till en sov-och spelplats. Ljus tänds och mikro samt förnödenheter i form av kaffe/te och snacks plockas fram. En fläkt finns när det blir för hett i rummet och den enda gången jag behöver lämna platsen är för toabesök!

Av LaserChoklad

Nintendo 3DS blå säljs på ICA Maxi för 999:-, såg jag förut när jag handlade. Det var i Trollhättan, men jag antar att de kör med samma priser landet runt.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=588115

Av LaserChoklad
Skrivet av Tanso:

Dell Precision är ingen gaming dator. Den är mer för kontor och cadprogram.

Precis, det vet jag. Jag tänkte bara köra något enklare spel som SC2 och D3 på den. Annars använda som arbete/programmering/allround.

Av LaserChoklad

Dell Precision M4700! Bra? Billig? Bäst?

Hej!

Jag har sett att Dell har ett erbjudande på sin Dell Precision M4700 just nu med 3000 kr avdrag.
Den verkar väldigt stabilt byggd i aluminium och skönt tangentbord. Med Mecenat får man även 15% Rabatt.

Då får man i5-3320m, AMD FirePro M4000 Mobility Pro Graphics, vilket är relativt starkt för de spel jag spelar(Diablo 3, Starcraft 2), en IPS 1920 skärm och 3 års garanti med upphämtning nästa dag för 9500 ca. Med byggkvaliteten och garantin är det värt det? Tänkte ha datorn som hemdator som ersättare till min stationära. För programmering, arbete, lättare spel, och den måste hålla 4-5 år helst.

Jag har även kollat på Lenovo t430, x230 samt HP Elitebook. Någon som har erfarenheten av Precisionserien?

Video på unboxing och tweaking: http://www.youtube.com/watch?v=hx0pSvXBC-g
Länk till datorn: http://configure.euro.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=svwm4...

/Laserchoklad

Av LaserChoklad
Skrivet av Motsols:

Du får en +1 gillning för ditt svar, det uppskattas att du tog dig tid att utveckla lite mer.
Gatecrash it is! Låter intressant med multicolor.

Bör jag välja två olika av dem på slump eller ska jag köpa två av samma för att det ska bli jämna matcher? Jag vet inte om alla paketen är lika jämna så att ingendera spelare får en klar fördel.

Tack!

Det spelar ingen större roll då lekarna är konstruerade för att vara jämna. Ta de färger som ni tror att ni gillar mest. Blåsvart har mer magier och tricks medan rödgrön fokuserar på gubbar etc. Det handlar mer om hur skickligt man spelar sina kort än bäst lek på intropacksnivå