Inlägg

Inlägg som Haglund har skrivit i forumet
Av Haglund

Ja du, Folke har en recension på Trustpilot och NetAtOnce har över 100 med betyget "dåligt". Bredband2 har nästan 10.000 betyg och betyget "medel", hade tagit Bredband2 om jag var du pga mest etablerade och verkar okej. Du får väl jämföra villkoren mellan leverantörerna och sedan ta ett beslut.

Av Haglund
Skrivet av MadMantiz:

<Uppladdad bildlänk>

Grejer till ny rigg efter 15 år av första generationen i7.

Suttit och klickat fram och tillbaka i olika datorbyggare, hit och dit, tänkt budget, prestanda, bang for buck och så vidare. Till sist blev det helt enkelt "vad tusan, ska jag ändå bygga nytt så köper jag det jag känner för!". Satsat på vad jag bedömt varit robusta komponenter rakt igenom för ett bygge jag hoppas ska hålla några år. Kunde inte förmå mig frammana tillräckligt villhöver för ett 4090, men i övrigt har jag inte medvetet hållit tillbaka på något. Fick för mig det skulle vara någon sorts vitt tema.

Komponenter

<Uppladdad bildlänk>

Dold text

Så här blev den.

<Uppladdad bildlänk>

Dold text

Snyggt! Men man hade nästan velat ha vita fläktar på CPU-kylaren för estetiken.

Av Haglund

Hushållselen drar inte särskilt mycket. Det som drar och därför kostar överlägset mest är uppvärmning av olika slag.

Kikar jag på min förbrukning under mars (873 kWh) stod "Media" för 50 kWh.

Av Haglund
Nytt bud: 350 kr Unifi Switch 8 60W + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Haglund
Skrivet av Errek:

Har du massa lös bråte liggandes på golvet i normalfall menar du?

Ja, jag har barn.. går inte att vinna mot stöket och kladdet.

Av Haglund

https://www.sweclockers.com/test/37550-thermalright-peerless-...

Den här brukar få bra betyg och kostar mindre än hälften av din budget.

Djup: 110 mm
Bredd: 125 mm
Höjd: 155 mm

Av Haglund
Skrivet av Chromatic:

Hade en kompis som satsade så sjukt hårt på 3D, alla monitorer skulle vara 3D, och spenderade nätter med att programmera om spel så att dom stötte det, rätt så sjukt... Ingen som kör det idag xD

Tycker robotdammsugaren var ett av dom bättre inköpen

Får mig att tänka på 3D-glasögonen man fick med till datorspelen på 90-talet det var kanske sådana som fick honom att gå loss på idén?

Angående robotdammsugare. Jag har en och är nöjd med den i sig, MEN. Man måste ju plocka undan saker varje gång den ska köra om man vill att den ska städa överallt. Det gör att robotdammsugaren för mig känns något överskattad. Städa för att låta något annat än du själv städa är lite meh

OnT: En av de mest revolutionerande teknikköpen för mig, det får kanske ändå klassas som ett av de "bästa" teknikköpen jag gjort... "True wireless"-hörlurar. Det enda jag inte gillar är att man behöver släpa runt på ett etui.

Av Haglund

Ett mid-tower som det mesta får plats i. Absolut, mitt chassi (Phanteks Enthoo Evolv X) är större än vad jag behöver, men det gör också att jag kan gå bananas i framtiden med långa grafikkort och även enkelt att hantera kablarna när man har mycket utrymme. Jag kan se charmen med ett litet chassi men om man har plats för ett normalstort chassi, varför begränsa sig?

Av Haglund

Jag kör med en EdgerouterX (Ubiquiti) och en Unifi U6+ AP och den täcker hela vårt radhus (139 kvm). Även en övervakningskamera på tomten når nätverket utan problem. Jag kommer troligen utöka med en till AP i framtiden då den ensamma APn inte kan ge 5 GHz I hela huset. Denna lösning kostade mig ca 2300 kr, kan rekommendera deras prylar. Dock behöver routern konfigureras något för att fungera, till skillnad från en Asus-router exempelvis.

Av Haglund
Skrivet av Yorgo_:

Varför tog du emot en kartong som kändes tom är den första tanken som slår mig?

Han skrev att han väntade andra paket också, bland annat en mus som detta då skulle kunnat vara. Läs tråden

Av Haglund
Skrivet av landahl:

Jag pratar ändå endast med högtalaren på.

Så länge det inte stör folk i din omgivning är det ok. Att däremot stå som någon sorts amerikan i en TV-serie och vråla bland folk med högtalaren på är inte ok

Av Haglund
Skrivet av Ureet:

Vad få app-ikoner alla har! Min hemskärm är fylld av ikonerna för mina vanligast använda appar.

Samma, men började nyligen använda mappar (sen på pucken). Fick inte plats med alla appar på hemskärmen till slut.

Av Haglund

MuskClockers

Av Haglund

about:blank

Av Haglund
Skrivet av adrian_vg:

En till två timmar om dagen spelande, ibland mer. Hemtidsjobb. Gift med två barn, tio och elva. Jag fixar vanligtvis middagen och delar städande med frun. Frun handlar vanligen.

Fallout 4; ca 750 h, minns inte om det var under ett år elller halvt.
Mass effect legendary; ca 200 h, under ett par månaders tid.
Red dead 2; pågående, ca 3h/d sen mellandagarna 2023.

Hur kan man _inte_ hinna spela?

Jag hinner spela 2h om dagen om jag vill och om sambon går med på det. Men jag vill inte. Det ger mig inte så mycket längre. Hur mycket sömn får du? Får jag inte 7-8h är jag en zombie dagen efter... Så jag måste lägga mig 22 då jag ska upp kl 06.

Personligen har jag gett upp spelandet för tillfället, jag har en 1,5-åring som somnar kring kl 19-20 och efter det kan jag antingen ta det lugnt och göra vad jag vill eller skynda mig till datorn för att spela. Jag ser inte längre spel som avkoppling, i de spel jag brukade spela är det jämt massor av events och liknande vilket får spelen att kännas mer som jobb än underhållning.

Nä, hade jag varit ungkarl utan barn hade jag förmodligen suttit och spelat varje kväll men så är ej fallet längre.

Av Haglund
Skrivet av Airikr:

Vänta lite nu. Ersätter Microsoft "Visa skrivbordet" med "Copilot" som standard?! Sneaky bastards -.-

Så länge Win + M inte blir genväg till Copilot är jag "okej" med detta...

Av Haglund
Skrivet av användare-234:

Jag jobbar inom IT och ansvarar för inköp av datorer, mobiltelefoner, mötesrumsteknik och tjänster.

Jag ifrågasatte din inställning, inte ditt CV.

Av Haglund
Skrivet av cuff:

Men dom har jobbat med den nu i 4 arbetsdagar, jag har frågat om det är så att man lägger undan den och börjar på nått annat imellan. Men fick som svar nej det är ett kösystem så dom har altså suttit med den i 4 hela arbestdagar och inte hittat felet? Är det rimligt? Jag har ingen aning jag jobbar inom bygg så jag är helt vilsen här

Jag tror knappast att man suttit med endast din dator i fyra dagar. Det vore helt orimligt. Jag skulle snarare tro att man kör något sorts självtest, tar nästa dator, går tillbaka och kollar på din, ändrar något (exempelvis hårdvara), kör testet igen eller annat test osv.

Av Haglund
Skrivet av användare-234:

Bra! Det räcker med datorer och teknik.

Intressant val av nyhetssajt och forum att hänga på med den inställningen

Av Haglund

Hmm, skickades datorn iväg för felsökning eller skulle allt ske i butiken där du lämnade in den? Om den ska skickas iväg är det nog inget konstigt att vänta ett par veckor i alla fall. Hur som helst är det svårt att felsöka och åtgärda sporadiska fel såsom ditt, personalen i kassan gissade förmodligen att en installation av Windows skulle lösa problemet, men det kan ju vara något helt annat som behöver göras och är mer tidskrävande.