Inlägg

Inlägg som Nomu har skrivit i forumet
Av Nomu

Vet någon hur lång tid det tar nuförtiden för Postnord att tulldeklarera åt en? Alternativt höra av sig om man behöver skicka fler uppgifter?

Beställde ett par hörlurar från amazon.se som sedan visade sig skickas från UK. När paketet var ca 12-14 dagar försenat fick jag ett brev från postnord om att jag var tvungen att tulldeklarera (nåt sånt) på postnord.se/tull. Skickade in det enda jag fått från amazon vilket är min faktura där ordervärde, vad det är, etc. Nu har jag inte hört något på ca 4-5 dagar och det är bara 3 dagar kvar tills dom skickar tillbaka paketet till amazon.

Skickade mail till tidigare idag, inget svar än.

Av Nomu

Såld. Tar ner tråden ifall allt går som det ska, editar det här om det inte gör det.

Av Nomu

Har ett bud på 4000 i PM från en som kan hämta vid 15 idag. Oavsett om det går genom eller inte uppdaterar jag här sen, lämnar ej annonsen uppe efter slutförd affär.

Av Nomu

KFA2 GeForce RTX 2070 Super EX Gamer Black 8GB

1st KFA2 2070 Super säljes efter uppgradering till 3080.

Ej överklockad, inte ens deras "one-click OC" har använts
Ingen mining, mest youtube och liknande med en del spelande
Inköpt på Netonnet 2019-12-09 och borde därför ha garanti kvar
Har ej hört någon coilwhine i mitt p400a chassi
Originallådan finns
Inga konstigheter med kortet, fungerar stabilt, är tyst och i bra skick

Finns i centrala Norrköping, vid lika bud vinner den som kan hämta själv - Betalning via swish

Tänkte hålla annonsen uppe till på Söndag kväll och om det då ska postas görs det på Måndag morgon - avvikelse kan ske om jag får ett bra bud av någon lokalt eller om inget vettigt bud finns då.

Läs hela annonsen här

Av Nomu

"2021-01-29 20:00
Vi har fått en beställning på en leverans till dig. Spårningsinformationen uppdateras
när försändelsen har ankommit till PostNord."

Det var alltså i Fredags och det har fortfarande inte hänt något där. Postnord som segar med att hämta upp paketet? Eller är det så att proshop skickar från utlandet och det är det som tar tid nu? Beräknad ankomsttid är idag iaf.

Av Nomu

Beställde 3080 suprim x den 13/1 (har jag för mig) och fick nyss sms om att den har lämnat lagret och är på väg hit. Lite mer än två veckor behövde jag bara vänta

Proshop, för ~9500

Av Nomu
Skrivet av anon201296:

Är det någon annan som har ljudproblem? Fattas ljud här och där t.iex. när folk pratar med en och musik så kan vissa ljud uppenbart fattas, typ trummor eller sång.

Har haft problem nån gång med att musiken går i en loop för evigt. Jättekul med combat-music i ett 30 minuters uppdrag där man inte slåss majoriteten av tiden...

Jag önskar de kunde fixa buggen som gör att jag dör ibland utan synbar anledning, det har hänt ett par gånger i uppdrag och även ute i det fria. Annars är det extremt spännande att hoppa ur bilen, vända sig om och se att bilen är borta.

Av Nomu

När jag hade en 2600k körde jag den med en 1080ti mot slutet, och där var det ändå grafikkortet som fick slut på ånga innan processorn, dock på en 3440x1440 skärm. Så det vore bra om man visste vilken skärm (upplösning) han har nu och vad han vill spela/göra med datorn.

Av Nomu

Priset på 3080 suprim X har gått upp från 9490 till 11490 på proshop sen jag beställde. En månad eller två till så är dom väl uppe vid 15k strecket, om inte mer..

Av Nomu

Ligger på plats 90-100 någonstans i kön och de har 10 kort inkommande. Känns som om jag är fast här i tråden ett par månader jag med, då.

Av Nomu
Skrivet av jeppe109:

Jag hoppas att du inte följer mitt exempel och fortsätter läsa denna tråden mer eller mindre dagligen. Det är något speciellt med jakten.

Något fel måste det ju vara på mig som fortfarande letar och då har jag haft 3080 sedan början av oktober.

Kollar ju tråden minst 10 ggr om dagen som det är nu. Går det nöta ett spår på internet, som man gör på en gräsmatta man går samma väg över varje dag? Let's find out together!

Av Nomu

Vad har ni gjort mot mig... Fastnade i den här tråden utan någon rusning att få tag på ett 3080 och beställde nyss ett 3080 suprim x. Jag vet inte ens hur det gick till.

Av Nomu

Varför sitter jag och stressar över bristen över 3080-kort när jag inte ens lagt en beställning eller har kris att få tag på ett? Mitt 2070S orkar visserligen inte med cyberpunk i 1080p med allt på max, men vet inte om jag kan rättfärdiga 9k+ för det

Av Nomu
Skrivet av Lars Mandel99:

Tänkte lägga en beställning på Philips Fidelio lurarna men nu är kampanjen över och de kostar 2990 igen ,Brown times 😐

1471kr

Av Nomu

ipad air 64GB ~ 8k med penna (Vad räcker 64GB till ens till med apple-produkter? aldrig haft en förut)
ipad pro 11 128GB ~ 11k med penna
tab s7+ 128gb ~11k

Hur skulle ni resonera här? Personligen tänker jag att det måste vara enklare med större skärm att multi-taska - ha en pdf samt anteckningar uppe samtidigt, exempelvis. Nya air ser ju betydligt bättre ut än den gamla, men fortfarande sämre skärm än alternativen och bara 64 gig (för 8k), med 256GB kan jag lika gärna ta en pro med 128, då jag tvivlar på att jag behöver mer.

Fick lite mer tid att fundera då det blev lite strul med csn och jag vill ej spendera stora mängder pengar innan det är löst, så här sitter jag fortfarande med ångest över vad jag bör välja..

Av Nomu

Får se om ett par timmar om det släpps något värt att vänta på då. Tyvärr känner jag mig själv rätt väl - om jag behöver vänta mer än ett par veckor max så är det bäst att det är ett lyft i klass med lyftet AMD gjorde mellan ryzen 3500u till 4500u, annars tar jag något som finns tillgängligt nu direkt. Tålamod är något för andra människor, när jag väl får för mig något gör jag något åt det snarast.

Av Nomu

iPad Airs pris är ju onekligen attraktivt jämfört med en pro, men det finns ett par saker jag är rädd skulle irritera mig både kortsiktigt och i längden.

1) Man laddar pennan genom att sticka in den i porten på ena ändan, ser framför mig hur jag råkar knäcka kontakten genom att sätta mig på den, eller nåt annat lika dumt scenario.
2) Har ej USB-c kontakt, utan apples lightning skit, så det blir ännu fler kablar att hålla reda på.
3) Inte ett jättefan av designen heller, ärligt talat, med enorma kanter runt skärmen.

Sen om dessa saker är värda att betala åtskilliga tusenlappar extra för att slippa vet jag ärligt talat inte. Önskar jag var lite mer beslutsam ibland... Era tankar har hjälpt en del dock, så tack igen!

Av Nomu

Sitter med världens välj-ångest nu efter ännu mer youtube-recensioner på alla möjliga. Typ en tab s7+ / iPad air / iPad Pro 11 pendlar jag mellan just nu (lägg märke till att budgeten smugit sig upp, som vanligt när jag får för mycket tid på mig att välja..) Vet ärligt talat inte varför jag inte känner nåt direkt sug efter en surface pro just nu.. Jag ska kolla mer på diverse recensioner innan jag tar ett beslut dock, vill ju göra ett någorlunda informerat köp när det handlar om den här mängden av pengar.

Har haft ett par jobbiga år nu och jag känner att jag vill bjuda mig själv på något roligt för en gångs skull... Så egentligen är det enda viktiga för mig just nu att jag inte ångrar köpet. Därför tackar jag alla som bidrar med sina tankar och erfarenheter, alla har olika synpunkter och de är alla uppskattade.

Av Nomu

Ja, air + penna verkar landa en bra bit under min budget, vilket nog kan anses vara en stor fördel. Finns det någon större fördel med att köra på en dyrare ipad pro 11, som dessutom blir en hel del dyrare(och över budget med pennan)?

Av Nomu

"highend" surfplatta för student

För varje dag som går blir jag allt mer sugen på att fixa en bättre surfplatta för att ta digitala anteckningar på / läsa mina digitala böcker. Värt att nämna kan vara att jag har en pc och en android-telefon, så ev fördel av ett.... "gemensamt ekosystem" finns inte.

Alternativen jag tittat på än så länge är: Galaxy Tab S6, Ipad air (2019) och Ipad Pro 11(2020?). Tanken är att hålla sig under 10k och skriva för hand i typ OneNote eller liknande.

Vad jag skulle vilja ha från er är era tankar kring hur ni skulle välja, fördelar och nackdelar ur er synpunkt om ni var i min situation.