Inlägg

Inlägg som Lofen har skrivit i forumet
Av Lofen
Skrivet av DasIch:

Jo, det kostar att bli stämd. Går det så långt åker Bahnhof på att betala motpartens kostnader. Bahmhof har på sig ungefär fram till att rättighetshavarna riktar krav mot dem att blockera dessa sidor. Om de inte gör det blir det en stämningsansökan, och det innebär kostnader. En kvalificerad gissning är att kravet mot Bahnhof, och andra, kommer när den här domen vunnit laga kraft.

Att ta strider man inte kan vinna, med extremt tunna argument, är inte särskilt smart. Visst får han uppmärksamhet och reklam, men förlorar också respekt hos de som begriper något. Allt färre kommer ta Karlung på allvar.

Det kostar inte pengar att bli stämd. Detta som kostar är att försvara sig och att förlora.

De kan välja att göra som de blir ombedda då kommer det inte kosta dem något medans rättighetsinnehavarna däremot har utgifter för advokater och stämningsansökan.

Av Lofen
Skrivet av DasIch:

Om Karlung är lite smart rättar han sig direkt efter beslutet. Annars kan han se fram emot att förlora en massa pengar i en rättsprocess han inte kan vinna. PMD kan bara fastslå vad som sagts i tidigare beslut. Överklagas det kommer PMÖD bara avslå överklagan och PMD's beslut stå fast. Längre än så kommer det inte gå, vi har redan prejudikat i TPB-målet.

I slutändan är alltså det här beslutet vad som gäller samtliga operatörer. Karlung kanske lägger det på reklam- och marknadsföringskontot, att gå in i strider han inte kan vinna, men förr eller senare kommer han följa det här beslutet (eller dess derivat).

Skrivet av DasIch:

Ja, de kan vänta. Vad jag säger är att förr eller senare kommer de få rätta sig efter det här.

Fast tidigare skrev du ju "Om Karlung är lite smart rättar han sig direkt efter beslutet. Annars kan han se fram emot att förlora en massa pengar i en rättsprocess han inte kan vinna."

Varför ska den rättsprocessen kosta dem något? Det är ju bara att vänta in den och sen rätta in sig i ledet innan det börjar kosta pengar, det är gratis att bli stämd, det som kostar är ju att processa. Sen kan han ju se den kostnaden som en investering i uppmärksamhet vilket är ett av deras sätt att göra reklam.

Med utgångspunkt i vilket bolag detta är så är ditt råd dåligt.

Av Lofen
Skrivet av DasIch:

Jag har inte sagt något annat heller. Nu har dock rättighetshavarna denna dom med sig, där de kan ställa krav på alla andra operatörer. Något jag förutsätter att de kommer göra. Bahnhof kan välja att sätta sig på tvären men deras chanser att nå framgång är försvinnande små. Med andra ord, som jag skrev tidigare, förr eller senare kommer de också rätta sig efter det här. Det är bara en fråga om hur mycket teater de kommer spela först.

De kan ju vänta på att kravet kommer till dem, de måste inte rätta sig efter en dom som gäller någon annan. Sen kan de välja att göra något eller inte när det kommer till dem men såvitt vi vet är de inte där än.

Av Lofen
Skrivet av DasIch:

Om Karlung är lite smart rättar han sig direkt efter beslutet. Annars kan han se fram emot att förlora en massa pengar i en rättsprocess han inte kan vinna. PMD kan bara fastslå vad som sagts i tidigare beslut. Överklagas det kommer PMÖD bara avslå överklagan och PMD's beslut stå fast. Längre än så kommer det inte gå, vi har redan prejudikat i TPB-målet.

I slutändan är alltså det här beslutet vad som gäller samtliga operatörer. Karlung kanske lägger det på reklam- och marknadsföringskontot, att gå in i strider han inte kan vinna, men förr eller senare kommer han följa det här beslutet (eller dess derivat).

Enligt DI.se artikeln gäller beslutet bara Telenor och enligt Sweclockers artikeln gäller det bara de 4 stora operatörerna. Ingen har nämnt att krav har ställts mot Bahnhof än. Och vite kan man väl bara få om man först har fått ett krav att ändra på något med en tidsram eller hur det skall uttryckas? Om du sitter på mer FAKTA än di och Sweclockers kan du väl dela med dig?

Av Lofen
Skrivet av DasIch:

Bahnhof kommer också följa domstolsbeslutet, förr eller senare. Beslutet betyder liksom inte att domstolen frågar snällt om operatörerna vill rätta sig.

Varför skulle Bahnhof följa ett beslut som gäller Telenor? När det kommer ett nytt som ställer krav direkt på Bahnhof så gör dom det väl, men tills dess... Domstolen har inte bett någon annan operatör än Telenor om något i denna dom misstänker jag utan att ha läst mer än till vem domen riktats.

Av Lofen
Skrivet av SunQ:

Det är en av de mest sålda varianterna av Tesla Model 3 samt att det var en LR jag har haft och känner till bra.

Men kollar man en Mini (bensinare eftersom du pratar om bränsle) som är maxutrustad så ligger de på 1300kg så det är ganska stor skillnad även med en basversion av Model 3 som klockar in på 1680-1750kg beroende på årsmodell.

Sen svarade jag ju dessutom på Dundes meddelande som kommenterade på ett inlägg om en Model 3 LR...

Det gjorde du faktiskt och jag hittade fel siffror på minin när jag googlade snabbt ser jag..

2 Ton väger den dock inte om du inte räknar in förare och last. Gör man det så ligger Mini Cooper över 1,5 ton. Det gör inte Teslan liten och lätt men rätt och jämförbara siffror kan ju vara en bra ingångspunkt i en diskussion.

Av Lofen
Skrivet av SunQ:

M3 Long range (4WD) har följande: Tjänstevikt 1931 kg Totalvikt 2232 kg

Ok du plockar ut den tyngsta modellen med mest utrustning och med förare inräknad och jämför med de lättaste småbilarna utan förare och bränsle inräknade... Återkom när du har ätit siffror att presentera. Ta minin max utrustad med förare och bränsle.

Av Lofen
Skrivet av reverend benny:

Skulle aldrig klassa en Tesla 3 på 2 ton som en småbil

Fiat 500, Mini Cooper VW UP, är nog vad de flesta skulle anse vara en småbil, nämnda ligger föresten under under 1,5 ton.

När blev model 3 så tung? Det jag hittat är att de väger 1,6-1,8 ton.. det finns många tunga elbilar men de blir så klart väldigt tunga när man överdriver deras vikt 🤣

Av Lofen
Skrivet av DevilsDad:

Att ha ett armband är verkligen inte att gå "all in".I proffesionella värkstäder har de matta (under komponenterna), golvmatta, speciella skor etc. Och allt är sammankoplat.

Dessutom har man inga syntetmaterial i kläderna och man testar sitt skydd innan man påbörjar arbetspasset genom att ställa sig på en platta och hålla händerna på en annan.

Av Lofen
Skrivet av oobum:

Ja det är en osund företagskultur om man är "duktig" för att man svarar konstiga tider.

Väldigt få saker kräver att man mailar något 23.30 skulle jag säga (nu tänker jag inte på verksamheter som faktiskt har verksamhet dygnet runt). Själv är jag en sån som ofta mailar i tid och otid för att slippa gå och tänka på det.

Jag kan maila något kl 21, men jag förväntar mig verkligen inget svar direkt.

Och man får hoppas att VD:n för ett välmående företag har personal på plats som kan hantera det mesta, och ja, det finns tillfällen som man faktiskt måste steppa in som VD, men det är vid större kriser / händelser. Aldrig att man akut måste vara nåbar av driften.

För stora organisationer ska inte VD gå in och leda i en större kris, det ska krisorganisationen göra. I dessa organisationer är det dessutom tjänsteman i beredskap TIB som svarar på diverse samtal på obekväm arbetstid.

-källa, krishanteringsutbildning på större företag.

Av Lofen
Skrivet av Ikariwarrior:

Jo håller med, men det är från deras egna rapport, kanske ett typo. Ford är ett av bolagen som separerat kostnaden för EV:s

Det är nog den som har läst rapporten som gjort fel och blandat ihop långa och korta skalan för miljarder och biljoner. Kanske även blandar ihop tusentalsavdelaren som i USA är kommatecken med vår decimalavskiljare som också råkar vara kommatecken.

Ford kan ha gjort en förlust på 6 000 eller 60 000 dollar per elbil beroende på vilka fel som gjorts. Det låter mer rimligt.

Av Lofen
Skrivet av flukke:

Väljer en egen jobb telefon varje eller vartannat år och har som tjänstetelefon. Använder den för privat och jobb och har portat mitt privata nummer till arbetsgivaren.

Nu arbetar jag bland annat med MDM lösningar så jag "övervakar" även mig själv så att säga.
Förstår inte riktigt folks oro att ha en enrollad telefon men det är väl upp till var och en, jag orkar i alla fall inte släpa på 2 telefoner.

Folk verkar väldigt arbetsskygga och rädda för att bli övervakade här, men i realiteten kan vi knappast se någonting om dina surfvanor, vilka videos som du tittar på eller vem du skickar DMs till på instagram.

Det vi bryr oss om är att du har en vettig pinkod/biometri till din telefon och att den hålls uppdaterad.

Jag har en tjänstetelefon och arbetsgivaren har sagt åt oss att inte ha privata saker på den därför att det kan innebära säkerhetshot och de kan när som helst dessutom återställa telefonen på distans, den som drabbades senast blev av med sitt enda (mobila)bankID..

Spårbar eller spionbar eller vad man vill kalla det men med de förutsättningarna är den helt enkelt värdelös utanför arbetstid och därför på ljudlös.

Av Lofen

Eftersom tjänstetelefonen är arbetsgivarens och de när som helst kan ta tillbaka den eller till och med nollställa på distans så har jag givetvis en privat telefon som jag själv bestämmer över. Tjänstetelefonen har jag jag när jag jobbar, vill dom att jag är tillgänglig övrig tid får dom betala för den tiden också...

Av Lofen
Skrivet av MrWIB:

Kort reflektion som elbilsinnehavare i tre månader.
Tror jag skrivit det innan, men bilen, MB EQE350 är verkligen behaglig bil att köra och åka i. Den har världens sämsta vinteregenskaper, men när det är torrt ute så är allt bra.
Elbil som vinterbil (riktig vinter -10C och neråt) suger fett om man skall åka längre än till ICA och tillbaka, inget som kommer ändra det förrän de löser batteriproblematiken (Solidstate batterier eller vad det kan vara).
Jävlar vad det måste laddas hela tiden, och eftersom det gäller alla elbilsägare så blir det "kaos" vid laddstolparna.
Att sen dessutom förvånansvärt många laddstolpar inte fungerar, det är ett mysterium.

Men nu när det börjar bli några plusgrader, man slipper trängas med massa andra vid laddstationerna, så är elsbilslivet ganska behagligt.
Ser fram emot sommarhalvåret 👍

Fast jag får lite ångest när jag tänker på min nästa vinterresa under högsäsong ... kan man hoppas på fler snabbladdare då?

Vad är det med vinteregenskaperna du är missnöjd med? Förutom att den kan vara lite dåligt på att avfrosta framrutan tillräckligt i kanterna och att vindrutetorkarna fryser till isklumpar.

Av Lofen
Skrivet av Aphex:

Man verifierar genom att man får en notis i sin egen telefon. Om mottagarens app inte har kontakt med banken får sändaren istället ett felmeddelande. Så, den situationen att det skulle gått iväg från sändaren utan att nå mottagaren, finns inte.

Sen om man ska köra swish för betalningar i kassa på riktigt och inte bara som hotfix när andra system gått ner, så är det snarare kassan som kommer visa en qr för kunden, som får scanna, godkänna mottagare och belopp i sin app. Kassan printar kvitto när den fått betalningen..

Den här funktionaliteten finns redan i swish, det är inte många butiker som börjat med det bara.

Jag undrar varför inga kassor visar mottaget belopp för personalen och skriver ut kvitto... känns ju som en liten detalj att fixa som gör stor skillnad i verkligheten. Säkert en kostnad involverad så klart men det skulle avlasta personalen på ett inte obetydligt sätt.

Av Lofen
Skrivet av Swedman18:

Lite som att PostNord ska plötsligt agera som en bank? Kan jag bli mer tydlig?

Bra exempel Postbanken

Av Lofen
Skrivet av Trihxeem:

Det tror jag inte
Folk gillar att kvida för att det är Apple. Skulle Apple sänka till 5% så skulle folk ändå inte klaga på YT 30%.

Det är ju viss skillnad då YouTube står för all datatrafik, streamas musiken på Spotify från Apples datacenter? Givetvis är det rimligt med skillnad i avgift.. vilken skillnad som är rimlig får någon annan räkna ut.

Av Lofen
Skrivet av JoOngle:

Jag använder mig flitigt av regenerativa bromsar, har alltid tänd för max reg. Tror det faktisk ger lite extra låg förbrukning.

Jag har läst liknande kommentarer tidigare, jag undrar hur du väljer just regenerativ inbromsning? De elbilar/hybrider jag kört använder regenerativ inbromsning hur jag än gör så länge jag inte panikbromsar eller det är så halt att ABSen måste jobba...

Av Lofen
Skrivet av buse_id10t:

Det är så klart relevant. AG har redan fastställt Norrköping+75 km som tjänstgöringsområpde så som det framgår av första inläggen. FO har möjlighet att gå till förhandling (om denna tolkning inte delas av FO). Om överenskommelse inte sker betraktas tjänstgöringsområde anses utgöra primärkommun med angränsande kommuner. I det här fallet anser TS att tjänstgöringsområde inte är klartlagt medan AG anser att det är Norrköping+75 km.

Som du ser på hans anställningsavtal så står det enbart Norrköping och en hänvisning till kollektivavtalet där det står "Tjänstgöringsområdet ska anges som ett geografiskt område genom uppräkning av kommuner, postnummer, riktnummer, inritat på en karta eller liknande.". Det är solklart vad som gäller i hans avtal.

Om det finns någon allmänt accepterad branchpraxis om vidare tolkning av geografiskt område är du välkommen att visa var denna finns dokumenterad men det som presenterats här öppnar inte för någon sådan tolkning.

Av Lofen
Skrivet av Dem8n:

Personligen hade jag åkt iväg inom en 75km radie och under tiden sökt andra jobb, ypperligt tillfälle att sitta på tåget eller bussen och söka nytt.

Men avtalet är lite luddigt skrivet, mest troligt är att de har Norrköping som utgång och en 75km radie inom vilken TS förväntas acceptera jobb.

Som ekonomiskt insatt i företag så skulle jag inte vilja attestera en enda krona för att någon vägrar jobba pga resvägen är lång.
Har du över 75km har du rätt till traktamente därav den satta rekommendationen på 75km.

Som din arbetsgivare skrev så är det IF Metall som gäller.

Önskar dig all lycka att hitta ett jobb på en fast adress inom ditt område.

Det står ju i klartext att hans tjänstgöringsområde är Norrköping och 75 km är inte omnämnt i hans avtal skulle du vägra betala och ta det till Arbetsdomstolen? Är det inte bättre att avskeda pga arbetsbrist.. Finns ju inget i Norrköping till honom, uppenbar arbetsbrist.