Inlägg

Inlägg som sneth har skrivit i forumet
Av sneth

Fläkten till mitt nätagg tjuter helt fruktansvärt när den startar och stoppar, så när jag kör den på semipassivt läge och lastar mer än ~200 W tjuter den någon gång i minuten. Så mitt tips är att kolla om det är någon fläkt i systemet som går igång/stänger av samtidigt som det tjuter.
OBS: Det tjuter alltså inte när fläkten väl är uppe i varv, bara just när den snurrar upp/ stänger av men ljudet kan ändå hålla i sig i fem sekunder kanske.

Av sneth

Den finns i lager i Motala, är väl ganska nära från Askersund?

Av sneth
Skrivet av Ultrish:

Ja värsta fall får man väl göra det jag får väl testa och köra, viktigast för mig är ändå comfort och de här var grymt sköna att ha på sig

32:oms-versionen av samma hörlur är betydligt mer lättdriven och borde således kunna spelas både högre och renare med den inbyggda ljudkortet. De är väl precis lika sköna också, så de kanske är ett bättre alternativ?

Edit: Höstkulan hann före

Av sneth

@Gorian: Vad skumt. Den finns på inet

Av sneth

Jag vill tipsa om Edifier s3000 pro. De ska vara väldigt svårslagna, och de är designade för att vara vardagsrumshögtalare. Angående klipsch så är min uppfattning att de genetellt är ganska dyra i Sverige medan Edifier är tvärtom.

Av sneth
Skrivet av drum_man32:

Jag gick ifrån 47" till 55" så ingen vansinnig skillnad. Sitter 3 meter ifrån ungefär.
Har testat Expert-lägen med mera men märker ingen skillnad tyvärr. I Red Dead Redemption 2 blir det nån bugg också med nya TVn. I vissa slow motion-scener när det blir sånt där brunt filter (ni som spelat det vet nog vad jag menar) så blir det vitt pixligt flimmer typ sen vi bytte TV...jätteskumt.

Och Planet Earth på blu-ray var ju lite wow-känsla på gamla LED-TVn från 2009 men konstigt nog såg det nästan ut att vara SD istället för HD på den nya TVn 🤔

Jag upplevde också vitt pixligt flimmer på min LG C7 55" från PS4:an. Det försvann med en annan HDMI-kabel. Är bilden dålig även med den inbyggda mediaspelaren?

Av sneth

Om du skaffar en antenn så kan du ju ta emot de marksända tv-kanalerna. Men eftersom det inte är antennen utan mottagaren i tv:n som är avgiftsbelagd spelar det ingen roll ifall du har en antenn eller inte för radiotjänst. Vad du däremot kan göra är att strunta i att anmäla ditt innehav. Skulle de komma på att du har tv-mottagare får du ändå inget straff mer än att du får börja betala från och med den dagen de kommer på dig.

Av sneth

"Detta möjliggörs genom nyttjandet av en ångkammardesign, där vätska hettas upp av komponenterna och förångas. Ångan kyls sedan ned och kondenseras via en kylfläns i metall, varpå den svala vätskan åter kan kyla datorn."

Det vill säga en kylare med heatpipes? Det är väl ändå ganska vanligt bland högpresterande (tunga) laptops? Jag har iallafall haft två laptops med det. Här låter det som att det är något unikt för denna datorn?

Av sneth

Jag har ett par Dynavoice F-6 och visst, de låter mycket bättre än andra budget-system jag lyssnat på, men jag saknar väldigt mycket i diskanten fortfarande. Alla s-ljud låter exakt lika dant, det finns ingen upplösning alls där och man får inget djup i ljudbilden som jag upplever med andra (oftast dyrare) högtalare.

De enda jag kan komma på som ens är nära dina krav (och fortfarande låter riktigt bra) är dessa två:
MA Bronze 2: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=3149642 4300 kr
Klipsch RP-150M: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2962826 4990 kr

Av sneth

Är det inte sjukt att intel i5-4670K kostade 1690 kr för 4 år sen? Det har inte hänt någonting i pris/prestanda på 4 år?

Av sneth

Kul för er! Min 4670K går inte att få stabil på över 4.1 GHz =(

Av sneth

150 kr max försäljningsprovision. Alltså säljer du för mer än 1 500 kr tar tradera ändå bara 150 kr.

Av sneth

@Doofus: Vilken bas blev det då?

Av sneth

@Doofus: Hahaha, jag var tvungen att rita ner en idé jag fick i Paint. Varför ser inte alla högtalare ut så här?

http://i.imgur.com/I2Of7OB.png

Av sneth

@Olegh: Jag håller med dig! Jag tog diskussionen mest för att jag är väldigt nyfiken idén med högtalare som extraknäcker som hörlursställ och vill inte att OP överger idén bara för att det eventuellt skulle innebära att man måste ha lite luft runt högtalarna. Jag har nästan alltid två lurar vid skrivbordet så att sätta en på varje högtalare vore ju suveränt!

Av sneth

Kul idé och det hade ju varit himla praktiskt med hörlursställ som extrafunktion!

Skrivet av Olegh:

Jo, om de ska funka som hörlursstativ där man hänger lurarna över högtalarna så måste man ju ändå ställa dom med ~15 cm luft till skärmen, plats som typ är bortslösad.

Varför måste man det? Ramen på skärmen är ju max 3 cm djup. Även med högtalarna kloss i kloss med skärmen kan man väl med enkelhet hänga hörlurarna lite längre bak på högtalaren bara?

För övrigt har jag personligen gärna högtalarna ~30 cm från skärmen och lite bakom.

Av sneth

Ingen som nämnt Totalförsvarets Forskningsinstitut än??

https://www.foi.se/

Av sneth

Vill bara tipsa om att comhems routrar brukar vara rätt kassa, så det kan definitivt vara värt att överväga att bara använda denna för ditt Wifi istället.

Av sneth

Fast hur vet ni att Heaton inte haft något med designen att göra? Heaton är ju fast anställd på xtrfy i Landskrona där hans uppdrag är just produktutveckling. Fragbite.se var där och hälsade på i juni, då sa Heaton bland annat att de höll på att utveckla en ny mus och att de hade 3D-skrivare och hela baletten. Klippet: http://fragbite.se/fragtv/video/2827/heaton-tar-oss-pa-en-run...

Av sneth

Kolla begagnat annars. 3770k, 4670k osv håller hur bra som helst i spel fortfarande!