Inlägg

Inlägg som henkezan har skrivit i forumet

Det kommer bli som med TV-licensen.
Alla som har bredband kommer få avdrag på skatten varje år. Vare sig man streamar/kopierar musik eller film överhuvudtaget. Förmodligen behöver man inte ens ha ett bredbandsabonnemang. Det kommer gälla alla hushåll.

Går spelet alltså fortfarande att köpa någonstans? Trodde det hamnat som freeware för en 10 år sedan eller så.

Blandning av sparad veckopeng och sponsring av mina föräldrar.
Men ca 1990-1991 köpte/fick jag min allra första dator. En Amiga 500+.
Kan möjligtvis fortfarande vara den lyckligaste dagen i mitt liv

Brukar enbart byta grafikkort. När detta inte hjälper längre/CPU:n flaskar brukar det oftast vara dags att byta ut allting i vilket fall. SSD:er/Hårddiskar brukar sparas. Resten skänkes till bekanta eller hamnar på tippen.

Skrivet av Soldierofwar1985:

Så fort mitt grafikkorts temperatur höjs lite grann så blir det "black screen" när jag lirar COD WZ exempevis.

COD WZ är extremt känsligt för överklockning. Det finns många av trådar på reddit om detta. En del behöver till och med underklocka sina grafikkort för att COD WZ inte ska crasha.

Jag har en lätt överklockning på mitt grafikkort som fungerat utan problem i säkert 20 olika spel.
Men för COD WZ så måste jag stänga av överklockningen annars crashar spelet sporadiskt varannan match eller så.

Är det bara jag eller känns det inte lite mycket att släppa en helt ny processor-familj varje år?
Känns inte som att man byter processor särskilt ofta, de flesta jag känner byter endast processor i samband med att hela datorn slängs och byts ut till nytt.
Grafikkort däremot byts flitigare.

Borde inte detta fungera ändå med MSI:s MAX-moderkort?
Dessa uppdaterades ju med större BIOS minne för att slippa krånglet kring 3000 serien och som jag förstod det även var tänkt för 4000 serien?

Skrivet av Celphish:

Vad jag förstått det som är det ingen större förlust att köra Oculus Quest trådlöst som PCVR via Virtual Desktop. T.o.m. bättre och mindre komprimerat än via Oculus link.

Då slipper du använda en Displayport

Har dock inget själv (än) så kan inte bekräfta det.

Jag köpte faktiskt en Quest. Måste vara topp 10 bästa pryl jag någonsin köpt. Sedan jag fick min Quest för en ~5-6 veckor sedan har jag inte spelat vanliga spel på plattskärmen en enda gång.

Virtual desktop fungerar fantastiskt. Såhär i efterhand är jag faktiskt glad att mitt grafikkort enbart hade en DP-port, som gjorde att jag till slut köpte en Quest. Friheten att kunna röra mig överallt i lägenheten. Spela slö-spel som Pokerstars, VRChat m.fl i soffan, eller snurra obehindrat runt 360 grader i spel som Pavlov. Det hade aldrig gått med en kabel hängandes från headsetet.

Det ska tilläggas att Virtual desktop inte riktigt når upp till 100% native PCVR. Emellanåt kan små artefakter/kompression pga video-stream (med betoningen på SMÅ) ses i grafiken, främst i rök som är genomskinlig eller findetaljiga miljöer som går mycket i samma färger. Kontrollerna laggar inte, men i väldigt snabba spel med stort fokus på precision som beat saber, kan det ibland kännas lite som man spelar under vatten. Svårt o förklara, lite gummibandseffekt på kontrollerna. Men i övriga spel är det inget man tänker på alls.

Detta är dock så små detaljer som i det stora sammanhanget av att slippa kabeln till headsetet blir betydelselösa.

Skrivet av Molotov:

Har en till fråga.
Kan man använda sina datorhörlurar när man kör VD?
jag har ett par trådlösa lurar jag brukar använda när jag kört med Link men får det inte att fungera med VD, allt spelas in på Questens högtalare.
Har tyvärr inga bra lurar med 3.5 heller.

JAg har bockat bort mute computer speaker men ingen skillnad.

Du måste ändra output på datorn till ditt vanliga pc-ljud.
Så fort du drar igång VD så ändras detta automatisk till Quest nånting.
Klicka bara på högtalarikonen längst ner till höger i Windows och välj korrekt.

Oculus GO

Säljer min Oculus GO 32GB

Sparsamt använt och mestadels legat förvarad i sin originalkartong.
Inga repor, märken eller slitage. Har fungerat felfritt. 2 mån garanti kvar.

Föredrar upphämtning, men om det inte går så får jag se över packning. Köparen betalar i så fall frakten.

1000 kr eller bud.

Läs hela annonsen här

När får man kupongen på €4 till Oculus store? Köpte min QUEST för 2 veckor sedan.

Sitter här med ett dilemma..
Hade precis tänkt beställa en Oculus Rift S, när jag upptäckte att min GPU enbart har 1 displayport!
Denna displayport tas upp av min monitor, Asus rog pg278q, som enbart har en displayport-anslutning.
Min GPU är Asus 1660 Ti Dual EVO.

Att köra med adapter HDMI(Eller DVI) från GPU till DP på skärmen, går det att få ut 1440p till skärmen? Kan kanske stå ut ett tag med 1440p 60hz, men helst inte behöva sänka upplösningen.

Mitt moderkort, MSI B450 Mortar MAX, har en displayport-utgång. Men det funkar väl inte att köra Rift S på GPU kombinerat med skärmen på moderkortet?

Känns bara så typiskt, varit sugen på VR länge nu och så inser jag att jag råkat köpa förmodligen det enda existerande 1660 ti med endast 1 displayport!

Är lite inne på att annars köpa en QUEST med link cable. Men dels blir det 800 kr dyrare och dels har jag redan kommit fram till att Rift S skulle passa mig bättre då jag enbart är intresserad av PCVR.
QUEST blir nån slags desperat lösning.

Vet inte hur mycket man kan få för ett begagnat 1660 Ti? Men sura pengar i förlust enbart för en displayport!

Skrivet av Sebastian V:

Borde inte detta ha varit 1650 från första början?

Konkurerande AMD's lineup i RX 5000 serien är så bra ställt 5500>5600>5700

Medan NVIDA 1650>1650 Super>1650 D6?>1660>1660Ti>1660 Super. - Förivrande siffermodeller

1660 Ti är bättre än 1660 Super. Även om marginalen är hårfin.

Ser förjävligt ut. Ger intrycket att allting är annonser med dom plottriga faviconerna vid varje sökresultat.
Vad hände med det enkla cleana Google?

Detta borde väl betyda att EVGA kan tillverka ALLA sina grafikkort billigare, eller vad skulle vara specifikt just för RTX 2060?

@Laxpudding: Problemet är att efter jag bytte grafikkort så stänger RGB-stripen/USB-porten på skärmen av efter att BIOS laddat klart och Windows inlogg visas. Detta problem hade jag inte med det gamla grafikkortet.
Det är inte så att något är trasigt. RGB-stripen lyser konstant om jag är inne i BIOS inställningarna, likaså om efter att jag loggat in i Windows, låter skärmen gå i viloläge. Efter väckning från viloläge så fungerar RGB-stripen igen.

Den enda skillnaden/problemet är alltså att RGB-stripen stänger av när datorn startar upp och kommer fram till windows-inlogg.

Efter en del googling verkar det vara ett ganska vanligt problem med USB portar som inte fungerar i Windows, men som fungerar i BIOS (tvärtom kan också vara ett problem). Rekommenderade lösningar då brukar vara att stänga av alla former av energisparlägen relaterat till USB, vilket jag testat.

Min teori är att något hände med drivrutiner när jag körde DDU. Det var första gången jag använde det programmet, b.la skulle man helst boota datorn (var inte ett måste, men rekommenderat) i felsäkert läge, vilket jag inte gjorde.

Då RGB-stripen fungerar igen efter skärmen gått i viloläge så har jag inte brytt mig att fortsätta felsöka i detta.
Det skulle säkert fungera bättre att köra RGB-stripen via datorns USB portar men kabeln når inte dit, kan såklart lösas med en förlängningssladd.

En möjlig lösning på det hela som jag inte testat ännu är att avinstallera alla Nvidia drivrutiner och installera om. Men som sagt datorn och grafikkortet fungerar klockrent i övrigt.

När jag skapade tråden så var jag inte medveten att RGB-stripen hoppade igång igen efter viloläge på skärmen och då var problemet mer att det måste lösas, nu är det bara småirriterande

Skulle bara ge en liten update:
Märkte idag efter att skärmen gått ner i viloläge att om jag väcker den med antingen tangentbordet eller musen så fungerar USB porten igen och LED stripen lyser. Så det är väl en tillfällig "ful lösning" på det hela.

Tror även att skärmen installerades om i Windows efter att jag bytte grafikkortet. Det stod något i stil med att Asus pg278qr hittades på displayport, efter att jag hade satt i det nya grafikkortet och första gången startade Windows.

Har googlat på alla lösningar som att stänga av strömsparning i enhetshanteraren för de olika USB hubbarna som hittades, men det hjälpte inte.

Skärmen har inga specifika drivrutiner som går att ladda ner utan hittas automatiskt av Windows 10.

USB port på min Asus skärm stänger av vid windows boot

Jag har en Asus pg278qr skärm som jag monterat en RGB LED strip på baksidan som drivs via en av skärmens USB portar.
Detta har fungerat bra fram tills jag bytte grafikkort igår.
Mitt gamla grafikkort var ett EVGA GTX 970 och mitt nya är ett ASUS 1660 Ti.

Vid boot av datorn fungerar USB porten och LED stripen lyser precis som den ska. Men så fort jag kommer till Windows inlogg så stängs LED Stripen av.

Allt fungerade fram tills jag bytte grafikkortet. Jag körde en DDU avinstallation av Nvidias drivrutiner innan jag bytte grafikkkort (vet ej om det har någon betydelse)

En annan grej jag la märke till vid installation av Nvidias drivrutiner till nya grafikkortet var att det fanns ett val för installation av USBC driver. Detta hoppade jag över då jag inte kommer använda någon USB port på grafikkortet. Eller har detta någon koppling till min Asus skärm?

Jag kör med AMD Ryzen Balanced i Window. Men inte rört inställningarna i detta.

EVGA GeForce GTX 970 4GB ACX 2.0+ SSC

Säljer nu min gamla trotjänare pga uppgradering.
Kortet fungerar och ser ut som nytt. Aldrig använts till mining eller överklockats (förutom den inbyggda fabriksöverklockningen då)

Jag har ingen kartong/kvitto kvar. Men en bra tjock antistatpåse där kortet för närvarande förvaras.

Skickar därför helst inte kortet, men skulle jag inte hitta någon köpare som kan träffas så kan jag eventuellt försöka packa det i en av några övriga datorkartonger jag har.

Jag bor i Nyköping, men kommer att befinna mig i centrala Stockholm i början av nästa vecka.

https://www.sweclockers.com/test/20391-evga-geforce-gtx-970-s...
https://www.inet.se/produkt/5411370/evga-geforce-gtx-970-4gb-...

Läs hela annonsen här