Inlägg

Inlägg som chizzum har skrivit i forumet
Av chizzum
Skrivet av Hurtigbullen:

Ikväll har jag provat att först stänga av Wifi så att TV:n inte hade internet, sen godkände jag skiten, gick in och slog av röststyrningen (den var på när jag kom in i menyn, men jag vet inte om den slogs på pga att jag godkände avtalet eller om den slagits på av uppdateringen) och sen så gick jag in på avtalssidan och drog tillbaka mitt godkännande och då startade TV:n om. Sen slog jag på Wifi igen.

Får se om det gör nån skillnad. Jag vet inte hur ofta skiten kommer upp, det känns som att det ibland kommer mer än en gång per dag, men nu senast var det nog åtminstone 2 dagar i mellan. Jag återkommer med rapport om hur det gick.

Edit: För er som undrar; menyn där man kan stänga av röststyrning är inte tillgänglig (den är utgråad) innan man godkänner avtalet om "röst information", så mao måste man godkänna skiten för att kunna gå in och säkerställa att röststyrning är avstängt...

långsökt kanske men har du testat en systemåterställning på TVn? ibland kan uppdateringar fucka upp med vissa inställningar .. var nog ett större problem förr men kan va värt att testa om det inte redan är gjort.

Av chizzum

Körde några timmar igår med TVn, inga som helst bildfel gällande banding eller annat utan bilden är klockren, nu fick man WoW-känslan som fattades på den förra. Men som sagt var det säkert bara ett måndagsex

Dock tycker jag motion funkade mycket bättre på G än C trots att jag körde samma inställningar .. filmmaker mode med Cinematic movement på. Märkte inte av någon orolig bild alls på G men på C märktes det ganska tyligt hackande speciellt konturerna runt objekt och männirskor vid panorering (vid uppspelning av 24hz-material) men uppfattar knappt inget alls på G .. jämför dock 77" mot 83" vet inte om det spelar in något eller ej.

Av chizzum

Nu har man äntligen fått TVn bytt, måste säga att det ser väldigt trevligt ut med en G-modell på vägg!

https://snipboard.io/z0QTcf.jpg
https://snipboard.io/b8M7pG.jpg

Måste bara fixa en list till kablaget .. har knappt kört igång den men det ser mycket mer lovande ut med bilden än C3an så här långt

Av chizzum
Skrivet av Öltorp:

Oj då. Du lär ju få byta den? Om du vill ha samma modell.

Jo funderade på det men från början ville jag egentligen ha G-modellen för uppsättning på vägg så jag tänkte jag passar på att testa en G2a, visst får gå ner från 83 till 77 men det är inte hela världen, blev 10k billigare också

Förhoppningsvis får man ett bra ex direkt så man slipper krångla mer.

Av chizzum
Skrivet av Öltorp:

Du skickade aldrig på 5% grå? Var verkligen inte så farligt eller?

noterade att jag inte hade 5% i testsviten som jag köpte till min förra TV, men hittade en på youtube. laddat upp en bild nedan ..

https://snipboard.io/cHhPV5.jpg

vet inte vad du tycker är rimligt men för mig är detta skräp och det syns i princip hela tiden under vanligt tittande där delar av bilden är enfärgad, speciellt vid panoreringar.

Av chizzum

Någon som vet om elgigantens kalibreringserbjudande är något att ha? Jag tackade nej då priset på den inte tyder på att det är någon större manöver som utförs samt att LGs modeller brukar vara ganska väl kallibrerade från fabrik.

Har en i1Display Pro liggandes hemma som jag använde på min E6a för att kalibrera bort den gröna tinten som fanns på de modellerna men det kanske inte behövs någon större åtgärd på fjolårets G2?

Av chizzum

Min C3a verkar inte bli bättre så den får åka tillbaka .. tror jag testar en G2a 77" i stället då det inte verkar bli någon rea på G3.

Förhoppningsvis tar LG sina bästa paneler till G-modellen men det kan nog inte bli sämre i alla fall.

Av chizzum
Skrivet av Clasito:

Om det inte är nästan helt borta efter 2 manuella tvättar plus 2-3 veckors run in time är det nog liten risk att det blir markant bättre. Skadar ju inte att låta den gå tills nästa reaperiod om elgiganten har bra öppet köp policy.

Ja jag antar att dom inte är så sugna på att man returnerar den och begär en ny för samma pris nu men fråga kan man ju göra. Öppet köp gäller till 24 jan på alla sålda produkter efter Nov 3.

Av chizzum
Skrivet av DasIch:

Hur mycket ser du det där vid vanlig användning då?

så fort det är en större delav bilden som är någorlunda enfärgad och den ligger över ett av strecken syns det direkt .. kollar man tex en mörk scen och bilden panorerar så syns det direkt .. kollar om GoT för tillfället och där ser man det ofta tyvärr vilket förstör hela upplevelsen

Min gamla E6a hade något streck vid sidan på skärmen som syntes svagt i bland men det var så lite att man inte reagerade över det men den här panelen är 10ggr värre i den aspekten.

Av chizzum

tackar för all input ger det några dagar till då giganten verkar ha nån generös öppet köp för tillfället men då de flesta verkar få bort problemet snabbt känns det som att jag inte kommer få bort det helt och då kommer jag bli tokig varje gång jag ser det framöver så får hoppas på att man får ett bättre exemplar nästa gång i så fall.

Av chizzum
Skrivet av Clasito:

Mmh det låter inte speciellt bra isåfall. En manuell rengöring är om man vill få bort det direkt utan att behöva vänta. Kan vara ett kasst exemplar men återkom när du har kört den hårt med HDR.

Nu har jag kört kväll och natt med HDR i ett par dagar och även en tvätt till .. det har blivit något bättre men problemet syns tydligt fortfarande .. tvivlar på att det kommer bli så mycket bättre än vad det är ..

För er andra ser ni inget alls på era längre?

Av chizzum
Skrivet av Clasito:

Mmh det låter inte speciellt bra isåfall. En manuell rengöring är om man vill få bort det direkt utan att behöva vänta. Kan vara ett kasst exemplar men återkom när du har kört den hårt med HDR.

yes testar det, blir det inte bättre inom snar framtid känns det som att den behöver åka tillbaka ska kolla med LG först såklart ifall dom vill ta det på garanti.

Av chizzum

ska kolla på det när jag kommer hem och ladda upp en bild, har för mig att det var svårt att se något på det testet.

Av chizzum

Okej jag har haft den sedan 25 Nov, har väll gått ett par timmar per dag i snitt skulle jag tro .. har kört en manuell tvätt för någon dag sedan, vad den har hittat på själv vet jag inte men kan testa o ha den på över natt för o se om det blir bättre.

Kan säga att sådär såg inte min E6a ut ens i början därav blev man lite snopen men man har som tur är 30 dagars öppet köp om det inte löser sig under den tiden som är kvar.

Av chizzum

Ok då har man fått en 83" C3a från Giganten och kört den några dagar .. fantastisk bild som väntat men jämnheten i panelen är bedrövlig .. jag trodde panelerna nu för tiden hade blivit bättre än när jag köpte min E6a 2016 men kan säga att C3an är 10 resor värre än vad jag någonsin sett på min gamla TV.

Så fort det är någorlunda ensidig färgpalett i bilden och minsta panorering så ser det ut som ett draperi i bilden ... är ju givetvis inget jag kan acceptera att ha kvar, är detta något LG byter på garanti nu för tiden eller är det bara att skicka tillbaka den till giganten?

bifogar några bilder från gråskaletest

https://snipboard.io/EBOX24.jpg
https://snipboard.io/3SMZlP.jpg
https://snipboard.io/gofDaE.jpg

Hur den här kan ha kommit förbi QC kan jag inte begripa

Av chizzum
Skrivet av SweDragon:

Finns lite nya erbjudanden via Benifydeals på LG om man är intresserad av G3-modellerna.

https://www.lg.com/se/affiliates/benify/blackfriday

Tyvärr inget bättre på C3 som jag hade hoppats på. Ser ut som att 19k för 65 C3 är det bästa erbjudandet nu när man missade den tidigare kupongen.

Oj kul man såg denna precis när man beställt C3an

Tror ni Elgiganten prismatchar mot LGs egna webshop?

Av chizzum

Var inne på giganten och kollade på G3 men dom sa att det inte blir någon rea på den modellen i år, brukar tydligen inte vara det på toppmodellen så det fick bli en 83" C3 i stället. Nästa år kanske G3 har MLA i 83an då blir det kanske en uppgradering igen.

Oavsett lär C3an vara bättre än min gamla E6a, tråkigt bara att 3Dn försvinner men det verkar ju vara helt ute med 3D ändå.

Av chizzum
Skrivet av spinxen:

Du måste lägga den där lilla webkameran i kundvangen

Okej, den verkar inte finnas i lager för tillfället så det gick inte lägga till den, kanske kommer tillbaka med lite tur då.

Av chizzum

tack, testade den på G3 men koden verkar inte fungera tyvärr

Av chizzum

Min E6a från 2016 har fungerat klockrent tills i år då den har börjat få inbränningar tyvärr så det är dags att byta ut den.

Är också sugen på en G3 77" men det ser inte ut som att det kommer komma någon rabatt på den under BF så jag gick in på lg's webshop och där får man ju en 10% rabattkupong på första köpet hos dem men när man lägger en G3 i kundvagnen så finns inte kupongen att välja på. Antar att det finns vilkor för den där men jag kan inte hitta dem någonstans ..