Inlägg

Inlägg som pålis har skrivit i forumet
Av pålis

Själva definitionen av enshittification.

Av pålis

Släpps inte silver-varianten i Sverige?

Av pålis

Tydligen måste alla trdjepartsutvecklare signera någon typ av EULA med Meta vilket Signal redan bekräftat att man inte kommer göra så detta känns ju ganska dödfött.

Av pålis
Skrivet av the squonk:

Ja, Android behöver ingen extra app, det är bara Windows som behöver uppdateras. Jag kör Android 14.

??? Windows ser mobilkameran som en vanlig usb-kamera, behöver ingen extra mjukvara där heller. Funktionen kom i decemberuppdateringen om du har en Pixel IIRC. Kompatibel med Mac, Linux och Win.

Av pålis

Är inbyggt i Android 14 utan några extra appar eller program.

Av pålis

Har inte fästlayouter vid hovring på min/max knappen funnits sen dag 1...?

Av pålis

3500kr+frakt

Av pålis
Skrivet av sredder:

Lantmäteriet är en myndighet som har till uppdrag att säkra ägandet av fastigheter, tillgängliggöra geodata i samhället och lägga grunden för en fungerande samhällsekonomi. Vi har också ansvar för att leda digitaliseringen av samhällsbyggnadsprocessen.
/ Lantmäteriet

Jag är ingen expert på detta med bank-id, men nog måste en köpare och säljare kunna identifieras med bank-id innan en ny Lagfart skickas till en ny ägare. Det skulle säkert spara både tid och pengar samt säkerställa riktighet i Lagfarten. Arv är väl inte svårare då arvet fastställs genom domstol (i värsta fall) och därmed delning av arvslott.

Säljaren är inte en part när ny ägare (köpare) ska söka lagfart. Ska Lantmäteriet då söka upp varje säljare med en andel i såld fastighet och kräva in bank-ID. Vad händer om de vägrar eller är otillgängliga? Vad händer om de saknar bank-ID? Då får köparen ingen lagfart istället? Vad händer om säljaren hinner dö innan köparen hinner söka lagfart? Ditt förslag skulle skapa oändligt mycket mer problem för att undvika de ca 5st lagfartskapningar/år som är nu.

Av pålis
Skrivet av sredder:

Varför går detta inte att lösa med exempelvis bank-id vid underskrift av köpehandlingar?! Såsom det är nu så skickas det in falska köpehandlingar i samband med lagfartsansökningar. Visserligen bara 5 per år men lika illa för alla drabbade. Detta borde Lantmäteriet göra bättre.

Vad ska Lantmäteriet göra? Kräva att alla köp av fastigheter inom Sverige signeras via Bank-ID? Hur ska man göra vid arv?

Av pålis
Skrivet av JoOngle:

Ett steg i rätt riktning, men vi har jättelång väg att gå.

Ett problem som kan vara större är Lagfartskapning.

Lagfartskapning betyder att du i dagsläget kan bara skicka in en ansökan om lagfart till lantmäteriet, du betalar bara summan det kostar (alltså avgiften, inte priset på det hus som kapas), sen blir det oftast godkänt, och när ägaren av huset får veta detta har lagfarten redan genomförs, och det kan ta rejält lång tid att få tillbaka huset.

Lagfartskaparen använder ofta denna teknik till att ta opp lån i fastigheten.

"Oftast godkänt" kanske är lite magstarkt. Du behöver fortfarande styrka din ansökan med originalhandlingar vilket Fastighetsinskrivningen brukar vara väldigt hårda med men såklart kan misstag ske. Som din länkade artikel nämner också så blir man skyndsamt notifierad om lagfarter på ens fastighet om man har digital myndighetspost.

Av pålis

Är det inte MSI:s gamla logga under skärmen?

Av pålis
Skrivet av sewe:

Märker du det genom att det är dålig bild? eller får du fram info om upplösning isf hur?

Ser att det inte är lika skarp bild som vanligt och får ingen HDR notifikation på TV:n (LG C1).

Av pålis
Skrivet av sewe:

Märkligt ändå, här så kör jag med en gammal version (8 nånting) för det bara fungerar och Dv och upplösning på Apple tv+ är inget jag har problem med, däremot har jag ett judder som blir bättre om jag ändrar till 23.976 men inte helt bra,men det var inget jag hade problem med förut med tidigare versioner av appen (och en annan tv iofs) däremot strulade Atmos och hdr ibland som gjorde att man fick starta om appen .

Så jag kollar Apple tv+ med TVns inbyggda app just nu.

Uppdatera shielden bara för Apple tv+ gör jag inte när det primära är Kodi och det bara fungerar

Jag har märkt att Apple TV appen ofta streamar lågupplöst efter den legat i minne och sedan kräver att man startar om appen för att få tillbaka 4K DV. Samma händer på min Google TV Chromecast 4K på en annan tv. Väldigt störigt men tror det är appen och inte Shielden det är fel på.

Av pålis
Skrivet av jreklund:

@pålis @Rouge of Darkness @RVX Den byggdes om för att få en enhetlig design på alla enheter, för alla våra besökare (gäster som inloggade). Och för att råda bot på de problemen som vi tidigare fått in feedback på som; "Låsa fast huvudmenyn" och svårigheter att hitta "Logga ut"-knappen.

Min fundering kvarstår dock, vad är det ni vill komma åt i profilsidan? Klickar ni direkt vidare till "Mina annonser" eller hur jobbar ni?

Jag återkommer löpande till profilsidan för att hoppa mellan trådar jag har på bevakning. När jag läst klart en tråd hoppar jag tillbaka till profilsidan för att hoppa till en ny osv. så det totalstoppar flowet nu med dubbla klick Hade hellre sett en ny knapp för inställningar än att lägga den under profilknappen.

Av pålis

Betyder det här att även Google kommer behöva anpassa Android så man slipper alla 20 Google-appar och annan förinstallerad skit?

Av pålis

@jreklund Tack för mörkt tema men nu krävs det dubbelt så många klick för att ta sig till profilsidan på mobilen. Hade gärna sett att ni skippar rullgardinsmenyn och bakar in den på profilsidan ist.

Av pålis

Var det inte nån EU-lag på gång för att tvinga interkompatibilitet mellan chattjänster så man kan använda vilken app som helst?

Av pålis

@Nissling Vad för tredjepartsprogram använde du för att få ut rätt upplösning på Macbooken?

Av pålis
Skrivet av walkir:

Såg det också! Körde aldrig det till Wii, så ska bli kul att köra igenom. Hoppas även på uppföljare till Hotel Dusk: Room 215.

Lite synd att inte fler spel till DS/3DS utnyttjade den unika hårdvaran mer.

Blir sugen på att köra igenom båda spelen på min DSi. 3DS:en har tyvärr lite fel storlek på skärmarna för att fungera som "spegel"

Man kan få native upplösning när man spelar ds-spel på 3ds:en, tror man håller in select vid boot eller nåt. Men då blir det oftast för liten skärmyta så föredrar att bara spela på ds ändå.

FYI Hotel Dusk fick en uppföljare som släpptes i EU och Japan, Last Window: The Secret of Cape West. Har endast spelat originalspelet så vet inte hur bra det är.

Av pålis
Skrivet av walkir:

Blir mäkta imponerad om Another Code: Two Memories är spelbart på enheten:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Another_Code:_Two_Memories

Annars kommer båda Another Code vara tillgängliga på Switch i januari.