Inlägg

Inlägg som RVX har skrivit i forumet
Av RVX
Skrivet av c_m_b:

Ibland kan det vara bra att inte fråga ...

Men du frågar ju här.
Eller?....

Av RVX

ÅH HELVETE, NU FÅR DET BANNE MIG VARA NOG!!!!

Av RVX
Av RVX
Skrivet av wargreymon:

Så när han klarar det under 5 sekunder, då jublar folk.

När jag är klar på 5 sekunder då gnäller fästmön... Orättvist!

Du har hela swec's sympatier 😳

Av RVX

EKWB is under Gamers Nexus radar...

På tal om h2o,

Fortsättning lär följa...

Av RVX

Dags för the crucible!
Blir det en curse som för många andra eller tror ni att the belgian bullet kan ta sin andra titel? Har följt många tävlingar under säsongen och får ta och säga att Luca verkligen verkar ha hittat formen ser det ut som, helt annat dock när det kommer till VM 🙂

Av RVX

Uppdatering.
Gick avsevärt snabbare än jag trott, fick uppdatering på fakturan nu vid 19:00 att beloppet skulle återbetalas.
Smidigt smidigt.

Av RVX

G-SHOCK Sand and Land, då min gamla trotjänare inte längre kan ladda

Av RVX
Skrivet av isbjoern:

Kan också intyga att det går seamless - använder alltid klarna-kortet online.

Man får först en notis om att Klarna fått återbetalning sen trillar det in på kopplade bankkontot någon dag senare, aldrig krånglat.

Ja, hela anledningen till att jag frågar är att hon på kundtjänsten inte direkt verkade förstå vad jag pratade om. Men antar att man bara fick en opåläst medarbetare helt enkelt.
//thx

Av RVX
Skrivet av RispojkeN:

Det är bara vänta. Jag har fått återbetalning tillbaks till klarnakortet som sedan sätts in i det kopplade kontot. Om du fått en bekräftelse av ebay, ska det inte vara några problem.

Toppen, bara att avvakta med andra ord.

Av RVX
Skrivet av dlq84:

48h låter för lite, vänta 5 dagar. Och ja, om du handlat på faktura så kommer fakturan justeras, är den redan betald så kommer de betala ut pengar till din bank om du har en sådan kopplad.

"Mitt betalkort är ju så klart kopplat till klarna kortet"

Hur kopplar man ett kort till ett kort? Förstår inte vad du menar här.

Sorry, menade så klart bankkonto. Inte kort.
Ja misstänkte att 48h låter lite för snabbt, vet jag ungefär hur lång tid det bör ta.

Av RVX

Återbetalning till Klarna kortet?

Brukar använda mig av Klarna kortet vid utomlandsköp, så som nu seanast ebay, då jag inte vill lägga ut mina kortuppgifter hur som helst. Har fungerat galant tidigare, och med andra butiker overseas.
Nu åkte jag dock på dubbel momstaxa, ebay och Postnord, varpå ebay snabbt svarade med att dom skulle återbetala 40$. So no trouble there. Det skulle ta 48h, varpå jag skulle höra med Klarna.
Klarna själva verkade inte riktigt veta. Mitt betalkort bankkonto är ju så klart kopplat till klarna kortet som använts vid köpet, och gör då butiken/säljaren en återbetalning så ska väl själva faktura beloppet justeras?

Är det nån som har nån erfarenhet av hur detta går till?

Av RVX
Skrivet av jnsson:

Det ska vara allt. Tips också att du kan få den sidan på engelska (vet inte om du kan få det på engelska nu i efterhand, men om det sker igen), det gjorde jag när jag fick problem 1 gång (dock ej eBay)

Bra idé, tack.

Av RVX
Skrivet av saturn5:

Dom kommer hjälpa dig om du har ett kvitto på betalningen till Postnord, nemas problemas
Bara synd att man måste bolla pengarna såhär =/

Den delen ska inte vara något problem, lär väl inte behövas mer än detta?

Av RVX
Skrivet av saturn5:

Inte säljaren som gör det utan Ebay och dom gör det enligt internationella överenskommelser inom handel i ett försök att minimera tullarnas behov att hantera paketen, dvs gör du rätt för dig redan när du köper på Ebay så finns ditt moms-kvitto nr redan på paketet (om säljaren gör som han ska) och då bara "rinner" paketet genom tullen (om det ej har så högt värde så det fastnar för att faktisk tull skall läggas på). Så det är att säljaren som inte tydligt specificerat ditt Moms (VAT)-kvittonr som ställer till det. Så det du skulle vilja är att säljaren skött den biten korrekt, dom är oftast för lata dock, drabbar ju inte dem att dom inte sköter det.

Ah ok, got ya.
Ja säljaren har ju gjort fel, vilket är hela anledningen till att det momsas en gång till. Förhoppningsvis får man cashen tillbaka, ebay verkade väldigt tillmötesgående som sagt.

Av RVX
Skrivet av saturn5:

Jag har varit med om samma sak, säljaren på Ebay hade inte korrekt specificerat numret som var knutet till momsbetalningen och därför var jag tvungen att betala till Postnord för att få hem paketet och sedan skicka bevis på det till Ebay i USA, dom såg till att jag fick tillbaka pengarna (momsen) jag betalat vid köpet av varan utan problem så det ska nog lösa sig. Tråkigt att säljare fortfarande kategoriskt misslyckas med detta trots att meningen är att det ska underlätta för alla.

Ja verkligen.
Ebay's kundtjänst rådde mig att avvakta med refund request tillls efter att jag hämtat ut varan, men verkade som att det skulle lösa sig.
Skulle bara vilja slippa att säljaren lade på detta, eller i det här fallet försökte, för att jag sedan ska behöva få pengar tillbaka.
Aja.

Av RVX

Har pratat med ebay och dom säger som jag trodde, att det inte ska betalas något extra utan det ska appliceras vid köpet.
Dom rådde mig göra en refund request efter att jag hämtat ut paketet. Så fortsättning följer nästa vecka mer andra ord.

Av RVX
Skrivet av Naki:

Min order ligger ju över 150 euro, kan det vara därför? Ska jag försöka claima refund hos postnord? Bevisen från att moms är betalt via ebay lär dom väl skita i i vilket fall kan jag tänka mig.

Av RVX
Skrivet av Naki:

eBay har väl ett International Shipping Program. Så visst, hade du köpt den från någon annan säljare så hade du fått en faktura från t.ex. Postnord på tullavgiften som du räknat med Tullverkets kalkylator.
Men i och med International Shipping Program så får du betala detta direkt vid köpet på eBay och då ska du inte få något från Svenska tullen sedan.
Men jag har kanske missförstått?

https://www.ebay.com/help/selling/shipping-items/setting-ship...

Nej jag fattar inte heller, momsen läggs ju på av ebay (VAT) för att sedan appliceras ytterligare en gång av Postnord. Varför kan man inte bara kringå ebay och deras påslag, skicka varan och sen låta köparen ta snavar för alla kostnader? Om nu texten (no additional....) finns så ska det väl fungera tycker man? Har gjort en request hos ebay för kostnaden, räknar inte med nåt.

Av RVX

Ytterligare en tråd om moms och tull via ebay...

Gjorde nyligen ett köp via ebay utanför EU, tullverkets kalkyl säger följande:
Land: USA
Vara: Armbandsur och fickur, analog tidvisning (ej smartklockor)
Accessoarer och klockor
Varans inköpspris och fraktkostnader: 163 USD
Tull (4,5% min 3,46 SEK/st. max 9,22 SEK/st.)
9 SEK
Moms (25%)
40 USD
Uppskattning av totalpriset
203 USD
2 257 SEK

Min fråga är varför ebay lägger på samma kostnader, är inte det upp till tullen att applicera? Det gick inte heller att bocka ur nånting vid kassan, nånting i stil med: Let ebay handle all of your import and VAT charges. Gillar också texten: No additional charges will apply
Som i exemplet här så lägger ebay automatiskt på

VAT (MOMS), för att sen appliceras av tullen/postnord

Resultatet blir ju att moms betalas dubbelt.

Eller tänker jag helt fel?